Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Orbán: nekünk nem számok kellenek, hanem magyar gyermekek

2018. november 9. 08:25

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban a családokról, a migrációról és a Soros-egyetemről is beszélt.

Manfred Webert választotta meg az Európai Néppárt (EPP) úgynevezett csúcsjelöltjévé az Európai Bizottság elnöki posztjára, a pártcsalád helsinki kongresszusán. Orbán Viktor miniszterelnök ennek kapcsán elmondta, két jelöltből lehetett választani, egy szélsőséges módon liberális politikus volt az egyik jelölt, a másik pedig a bajor Manfred Weber.

A miniszterelnök szerint nem volt nehéz eldönteni, hogy ki mellett tegye le voksát a Fidesz-KDNP.

Fotó: MTI Fotóbank

Kifejtette: Manfred Weber az áprilisi, magyarországi országgyűlési választásokon részt vett, támogatását fejezte ki a Fidesz-KDNP felé.

A mögöttünk álló európai támogatást is szimbolizálja az, hogy a nekünk nyújtott segítséget, és a támogatást most visszaadjuk”

– fogalmazott Orbán.

Orbán Viktor szerint az EPP-nek vissza kell térnie a helyes útra, az emberek oldalára kell állnia. Az európai baloldal szerinte összeomlóban van, csak a migráció támogatásával foglalkozik.

A miniszterelnök az ENSZ migrációs paktumára rátérve elmondta:

a migrációs paktum szemben áll az európai emberek akaratával, ezért nem szabad aláírni, mi ezért utasítottuk el időben, már másodikként. Az, hogy az elsők között tudtunk reagálni, Szijjártó Péter külügyminiszter urat dicséri. Azóta egyre többen követik a példánkat."

Orbán Viktor említést tett arról is, hogy alapvetően híve a nemzetközi szerződéseknek, amiket hasznos dolgoknak nevezett, de a migrációs paktumot kivételnek tekinti.

A magyar emberek álláspontjával ellentétes, hogy a migrációt joggá tegyük. Az ENSZ-ben azok az országok vannak többségben, akik migránsokat bocsátanak ki, ezért nem tudjuk elfogadni ezt, a migráció nem egy nemes cél – mondta.

Kiemelte, hogy az ilyen típusú nemzetközi nyilatkozatok és határozatok húzóhatást indítanak el, ezt úgy fogják felfogni a világ szerencsétlenebb részén élő, nehéz sorsú emberek, hogy itt, Európában várják őket. Az ilyen dokumentumok újabb és újabb migrációs hullámokat indítanak el.

Magyarország világossá akarja tenni mindenki számára, hogy ide ne gyertek. Migránsokat nem engedünk be, ők a jobb élet reményében jönnek. A menekülteket a megfelelő eljárás után befogadjuk. Megvan a szabályrendszerünk arra, hogy kik és hogyan jöhetnek ide, ezen nem akarunk változtatni"

– tette hozzá.

A családokról szólva a miniszterelnök kifejtette, hogy európai összevetésben, a gazdasági teljesítményünkhöz képest mi magyarok költjük a legtöbbet a családokra.

Szeretjük a gyerekeket, az asszonyokat és a családokat, de érzelmektől mentes megfontolásból is megéri költeni rájuk, mert fogy a népesség, ha így megy tovább, a magyarok elfognak fogyni. Felelősséget kell viselnünk a magyarságért hosszabb távon is, nekem ez a dolgom – fogalmazott, majd kitért arra is, hogy a magyarok valamiért kevesebb gyereket vállalnak, mint amennyi a biológiai fennmaradásunkhoz kellene. Orbán szerint a fiatalok családban gondolkoznak, de amikor szembesülnek az anyagi nehézségekkel, leadják a terveiket.

Olyan Magyarországot látok magam előtt, ahol egyetlen fiatalnak sem kell megváltoztatnia a gyermekvállalási terveiket csak az anyagi nehézségek miatt. Vidámabb és boldogabb ország leszünk, ha több lesz a fiatal"

— mondta.

Riporteri kérdésre szóba került Olaszország helyzete is, mert az olaszok is egyre többet költenek a családokra.

Olaszországnak új kormány van, ami migrációellenes és családbarát. Nyugaton sokan úgy gondolják, van egy könnyebb megoldás, az, hogy engedjünk be annyi migránst, ahány gyerek hiányzik. Mi másképp gondolkozunk, nekünk nem számok kellenek, hanem magyar gyerekek. Ebben egy húron pendülünk az olaszokkal"

– fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor kiemelte, hogy a családtámogatás területén "van okunk kihúzni magunkat". Példaként említette a gyedet, a gyed extrát és a csokot is, valamint azt, hogy az óvodai férőhelyek száma folyamatosan nő.

Ez még mindig nem elég. A gazdaságot sikerül az uniós átlagot meghaladó pályán tartani, így van értelme megnézni, mit lehet még tenni a családokért, erről szól a nemzeti konzultáció. Tudom, hogy mindenkinek sok dolga van, de arra kérem az embereket, különösen az asszonyokat, nőket, hogy szánjanak erre félórát – mondta.

Magyarország és Kína kapcsolatáról a miniszterelnök elmondta, hogy Magyarország esetében általában is felértékelődést figyelhetünk meg, mert egyre fogy a stabil háttérrel rendelkező országok száma, de a hogy a politikai stabilitás nagy érték.

Mi bizalmatlan nép vagyunk, nem szoktuk elhinni, de széles szakmai egyetértés van abban, hogy Európa gazdasági motorja Közép-Európa, és benne Magyarország lesz"

– tette hozzá.

A beszélgetés végén szóba került a Soros-egyetem helyzete is, mellyel kapcsolatban Orbán Viktor kiemelte:

a törvényeket mindenkinek be kell tartania.

Orbán Viktor egyébként biztos benne, hogy a CEU marad az országban, esetleges távozásuk pedig csak blöff, mert a törvényi feltételek adottak.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Saját dolgozóit sem fizette ki a Jobbik

Saját dolgozóit sem fizette ki a Jobbik

kétharmad

Az EchoTV Informátor című műsorához került dokumentumok szerint a párt tévéjének számító N1TV készítői a választások előtti három hónapban több esetben is napi 18-19 órákat dolgoztak a párt sikerességéért, mint kiderült ingyen. Az N1TV, a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány tulajdona, amely a Jobbik pártalapítványa.

A nyugati demokráciákban súlyosan büntetik a képviselői rendbontást

Egyre inkább úgy tűnik, hogy társadalmi tömegbázis híján a frusztrált ellenzék nem lát más lehetőséget, mint a nyílt erőszak bevetését: a parlamentarizmus demokratikus szabályainak durva megsértésével próbálják támadni a fennálló alkotmányos rendet - áll a Századvég Alapítvány legfrissebb elemzésében.

Márki-Zay összevissza hazudozott, meg is lett az eredménye: másfél millióra büntették becsületsértésért

Márki-Zay összevissza hazudozott, meg is lett az eredménye: másfél millióra büntették becsületsértésért

kétharmad

Rossz napja volt pénteken a hódmezővásárhelyi polgármesternek, ugyanis két személyiségi jogi pert is elvesztett a Szegedi Törvényszéken. Márki-Zay Pétert másfél millió forint pénzbüntetésre ítélték és eltiltották a további jogsértésektől.

Évi félmillió migráns betelepítését tartalmazza a Soros-terv 2.0

Évi félmillió migráns betelepítését tartalmazza a Soros-terv 2.0

kétharmad

A témát Kiszelly Zoltán politológus és Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász járta körül.

Kovács Zoltán példásan tette helyre az "isiászos" Junckert

Kovács Zoltán példásan tette helyre az "isiászos" Junckert

kétharmad

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság isiászos vezetője péntek este kezdett el szapulni európai vezetőket, köztük a magyar miniszterelnököt is. Szombaton Kovács Zoltán tette helyre a brüsszeli vezetőt.

Használjunk új szavakat! Unom a nácit

Használjunk új szavakat! Unom a nácit

piszkostizenkettő

Minden náci, ami nekik nem tetszik, vagy akit le akarnak járatni. Ez a karaktergyilkolás leggyakrabban használt közhelye. De ez is olyan, mint az antibiotikum. Minél gyakrabban használják, annál kevesebbet ér.

Így provokálta a rendőröket az áldozatnak beállított gördeszkás hülyegyerek

Így provokálta a rendőröket az áldozatnak beállított gördeszkás hülyegyerek

kétharmad

Felkapta az ellenzéki média a gördeszkás provokátor történetét, aki egy hangfelvételt készített az intézkedő rendőrökről. Áldozat vagy provokátor? Itt egy videó ezzel kapcsolatban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére