Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Orbán: nekünk nem számok kellenek, hanem magyar gyermekek

2018. november 9. 08:25

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban a családokról, a migrációról és a Soros-egyetemről is beszélt.

Manfred Webert választotta meg az Európai Néppárt (EPP) úgynevezett csúcsjelöltjévé az Európai Bizottság elnöki posztjára, a pártcsalád helsinki kongresszusán. Orbán Viktor miniszterelnök ennek kapcsán elmondta, két jelöltből lehetett választani, egy szélsőséges módon liberális politikus volt az egyik jelölt, a másik pedig a bajor Manfred Weber.

A miniszterelnök szerint nem volt nehéz eldönteni, hogy ki mellett tegye le voksát a Fidesz-KDNP.

Fotó: MTI Fotóbank

Kifejtette: Manfred Weber az áprilisi, magyarországi országgyűlési választásokon részt vett, támogatását fejezte ki a Fidesz-KDNP felé.

A mögöttünk álló európai támogatást is szimbolizálja az, hogy a nekünk nyújtott segítséget, és a támogatást most visszaadjuk”

– fogalmazott Orbán.

Orbán Viktor szerint az EPP-nek vissza kell térnie a helyes útra, az emberek oldalára kell állnia. Az európai baloldal szerinte összeomlóban van, csak a migráció támogatásával foglalkozik.

A miniszterelnök az ENSZ migrációs paktumára rátérve elmondta:

a migrációs paktum szemben áll az európai emberek akaratával, ezért nem szabad aláírni, mi ezért utasítottuk el időben, már másodikként. Az, hogy az elsők között tudtunk reagálni, Szijjártó Péter külügyminiszter urat dicséri. Azóta egyre többen követik a példánkat."

Orbán Viktor említést tett arról is, hogy alapvetően híve a nemzetközi szerződéseknek, amiket hasznos dolgoknak nevezett, de a migrációs paktumot kivételnek tekinti.

A magyar emberek álláspontjával ellentétes, hogy a migrációt joggá tegyük. Az ENSZ-ben azok az országok vannak többségben, akik migránsokat bocsátanak ki, ezért nem tudjuk elfogadni ezt, a migráció nem egy nemes cél – mondta.

Kiemelte, hogy az ilyen típusú nemzetközi nyilatkozatok és határozatok húzóhatást indítanak el, ezt úgy fogják felfogni a világ szerencsétlenebb részén élő, nehéz sorsú emberek, hogy itt, Európában várják őket. Az ilyen dokumentumok újabb és újabb migrációs hullámokat indítanak el.

Magyarország világossá akarja tenni mindenki számára, hogy ide ne gyertek. Migránsokat nem engedünk be, ők a jobb élet reményében jönnek. A menekülteket a megfelelő eljárás után befogadjuk. Megvan a szabályrendszerünk arra, hogy kik és hogyan jöhetnek ide, ezen nem akarunk változtatni"

– tette hozzá.

A családokról szólva a miniszterelnök kifejtette, hogy európai összevetésben, a gazdasági teljesítményünkhöz képest mi magyarok költjük a legtöbbet a családokra.

Szeretjük a gyerekeket, az asszonyokat és a családokat, de érzelmektől mentes megfontolásból is megéri költeni rájuk, mert fogy a népesség, ha így megy tovább, a magyarok elfognak fogyni. Felelősséget kell viselnünk a magyarságért hosszabb távon is, nekem ez a dolgom – fogalmazott, majd kitért arra is, hogy a magyarok valamiért kevesebb gyereket vállalnak, mint amennyi a biológiai fennmaradásunkhoz kellene. Orbán szerint a fiatalok családban gondolkoznak, de amikor szembesülnek az anyagi nehézségekkel, leadják a terveiket.

Olyan Magyarországot látok magam előtt, ahol egyetlen fiatalnak sem kell megváltoztatnia a gyermekvállalási terveiket csak az anyagi nehézségek miatt. Vidámabb és boldogabb ország leszünk, ha több lesz a fiatal"

— mondta.

Riporteri kérdésre szóba került Olaszország helyzete is, mert az olaszok is egyre többet költenek a családokra.

Olaszországnak új kormány van, ami migrációellenes és családbarát. Nyugaton sokan úgy gondolják, van egy könnyebb megoldás, az, hogy engedjünk be annyi migránst, ahány gyerek hiányzik. Mi másképp gondolkozunk, nekünk nem számok kellenek, hanem magyar gyerekek. Ebben egy húron pendülünk az olaszokkal"

– fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor kiemelte, hogy a családtámogatás területén "van okunk kihúzni magunkat". Példaként említette a gyedet, a gyed extrát és a csokot is, valamint azt, hogy az óvodai férőhelyek száma folyamatosan nő.

Ez még mindig nem elég. A gazdaságot sikerül az uniós átlagot meghaladó pályán tartani, így van értelme megnézni, mit lehet még tenni a családokért, erről szól a nemzeti konzultáció. Tudom, hogy mindenkinek sok dolga van, de arra kérem az embereket, különösen az asszonyokat, nőket, hogy szánjanak erre félórát – mondta.

Magyarország és Kína kapcsolatáról a miniszterelnök elmondta, hogy Magyarország esetében általában is felértékelődést figyelhetünk meg, mert egyre fogy a stabil háttérrel rendelkező országok száma, de a hogy a politikai stabilitás nagy érték.

Mi bizalmatlan nép vagyunk, nem szoktuk elhinni, de széles szakmai egyetértés van abban, hogy Európa gazdasági motorja Közép-Európa, és benne Magyarország lesz"

– tette hozzá.

A beszélgetés végén szóba került a Soros-egyetem helyzete is, mellyel kapcsolatban Orbán Viktor kiemelte:

a törvényeket mindenkinek be kell tartania.

Orbán Viktor egyébként biztos benne, hogy a CEU marad az országban, esetleges távozásuk pedig csak blöff, mert a törvényi feltételek adottak.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A kereszténység a jelenünk és a jövőnk

A kereszténység a jelenünk és a jövőnk

kétharmad

Beszámoló a Századvég Alapítvány konferenciájának kerekasztal-beszélgetéséről, melynek résztvevői Bodnár Dániel, a Tett és Védelem Alapítvány elnöke, Juhász Hajnalka miniszteri biztos, Gyorgyovich Miklós, a Századvég Alapítvány vezető kutatója és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője voltak.

Václav Klaus: Brüsszel durvább propagandát tol, mint a szovjetek

Václav Klaus: Brüsszel durvább propagandát tol, mint a szovjetek

amerika, london, párizs

Václav Klaus volt cseh államfő a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben kifejtette, hogy az Európai Parlament az EU hivatalos propagandaszerve, amely az integrációt támogatja. Szocialisták és kereszténydemokraták együtt küzdenek az ellen, aki bírálni meri ezt a hivatalos európai álláspontot.

Toroczkai: a Jobbik a nemzetellenes erők oldalára állt

Toroczkai: a Jobbik a nemzetellenes erők oldalára állt

kétharmad

A Mi Hazánk Mozgalom vezetője a Magyar Nemzetnek adott interjút, melyben a Jobbik és a balliberális erők egymásra találásáról, a pénzemberek kezében lévő, hazájukat eláruló politikusokról, valamint az Európai Parlamentben uralkodó "beteg, degenerált" világnézetről beszélt.

Szögi Lajos családja kapja meg a tanárgyilkosnak szánt kártérítést

A tettes szerencsére egy forintot sem lát majd a pénzből.

Századvég: kötelességünk megvédeni a keresztény kultúrát

Századvég: kötelességünk megvédeni a keresztény kultúrát

kétharmad

A Századvég Alapítvány nyolc pontja a keresztény kultúráról.

Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának?

Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának?

kétharmad

Percről percre tudósításunk a Századvég keddi konferenciájáról, melyen felszólal többek között Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Molnár Attila Károly vallásszociológus, eszmetörténész is. A rendezvényt a Századvég Alapítvány elnöke, a 888.hu főszerkesztő-hírigazgatója, G. Fodor Gábor nyitja meg.

Brüsszel bankkártyát is adott a Magyarországon elfogott szír terroristának

Brüsszel bankkártyát is adott a Magyarországon elfogott szír terroristának

kétharmad

Az ENSZ és az Európai Unió által kibocsátott pénzzel teli bankkártya is volt a terrorizmussal gyanúsított szír férfinál.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ezek lesznek ma a legfontosabbak!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére