Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Orbán: Magyarországot senki sem kényszerítheti

2016. május 1. 18:58

Senki nem kényszerítheti Magyarországot arra, hogy migránsokat fogadjon be – jelentette ki Orbán Viktor az Expresso című portugál lapnak adott interjúban, melynek során szóba került még az új alaptörvény és a homoszexuálisok kérdése is.

Fotó: AFP

Orbán Viktor az interjúban elmondta, hogy Magyarország a szerb, a horvát és a román határon is védelmezi az Európai Uniót, ezzel érvényt szerez a schengeni egyezménynek, mégis kritizálják. Magyarország megpróbálta határzár nélkül megoldani a helyzetet, a migránsok azonban ezt „nem fogadták el”, ezért kellett „falakhoz” folyamodni.

A Törökországgal kötött megállapodásról Orbán Viktor azt mondta, hogy az szükséges, és támogat minden olyan állammal megkötött kétoldalú egyezményt, ahonnan menekültek érkezhetnek Európába. Fizetni is jó döntés volt a törököknek, mert egyedül nem tudják kezelni a migrációs nyomást.

A miniszterelnök szerint a migránsok sok biztonságos országon át akarnak haladni, hogy eljussanak Németországba, pedig a nemzetközi jog nem engedi az "á la carte" menekülteket. Ezeknek az embereknek el kell fogadniuk az első biztonságos országot, amelybe eljutnak. Tiszteletben kell tartanunk a méltóságukat, menedéket kell biztosítanunk nekik, de ez nem jelenti, hogy választhatnak, hová akarnak menni – hangsúlyozta Orbán.

A kormányfő elmondta, hogy a Schengen 2.0 javaslatának lényege, hogy minden befogadóközpontnak és menekülttábornak az EU-n kívül kell lennie. Magyarország számára az a fontos, hogy a kvóta önkéntes legyen.

Pénzt küldtünk a törököknek, magyar határőröket küldtünk Görögországba, és mindenre készen állunk, kivéve arra, hogy a program részesei legyünk.”

– mondta Orbán Viktor.

A kormányfő kijelentette, hogy az összes szabályt és törvényt be kell tartani. Ha valaki Magyarországra akar jönni, el kell mennie a hivatalos határátkelő helyre, és be kell mutatnia a személyazonosító iratait. Azok, akik ezt nem teszik meg, bűncselekményt követnek el.

Van összefüggés a migránsok és a terrorizmus között. Európa hadban áll azokkal az országokkal, még magyar csapatok is harcban állnak Irakban, Afganisztánban... Nincsenek jelen Szíriában, de vannak ott más európai országok. Sokan azok közül, akik ezekben az országokban élnek, ellenségnek tartanak minket, európaiakat, akár tetszik ez nekünk, akár nem.”

– jelentette ki a miniszterelnök, aki szerint ezek az emberek „bosszút akarnak állni” az európai országokon. Fel tudják használni a migránshullámot, ahogy ezt a terroristatámadások már bizonyították.

Orbán Viktor az interjúban leszögezte, hogy a szabad mozgás az EU legfontosabb része, ezért is kell megvédeni a külső határokat:

Aki a szabad mozgás híve, annak a falakat és határellenőrzést is támogatnia kell, ez a magyar álláspont.”

Orbán Viktor elárulta, hogy nem tart attól, hogy az EU szankcionálja Magyarországot, mert az Európai Unió nem a Szovjetunió. Az unió alaptörvénye is kimondja, hogy minden, az alkotmányos identitásra vonatkozó döntés a tagállamok hatáskörébe tartozik, tehát ha egy kötelező kvótarendszert akarnak bevezetni, meg kell változtatniuk ezt a jogszabályt.

Ezt lehetetlennek tartom, tehát senki sem erőltethet ránk olyasvalamit, amit a magyar nép nem akar.”

– jelentette ki a miniszterelnök, aki „csak mosolyogni tud” azon, hogy sokan autokratának tartják, majd hozzátette, hogy nem ért egyet azzal a véleménnyel, amely szerint Magyarország alaptörvénye csorbítja az Alkotmánybíróság hatáskörét és a legfelsőbb bíróság fölé helyezi az Országgyűlést.

Egy demokráciában a népé a vezető hatalom, amely megválasztja az Országgyűlés tagjait, akik döntéseket hoznak. Magyarországon és az EU összes tagállamában a bírósági vezetők többségét a parlament választja meg, nincs ezzel semmi gond – mondta Orbán. A miniszterelnök szerint a kereszténység olyan hagyomány, amelyet tiszteletben kell tartani, mert nélküle „nem éltük volna túl az elmúlt ezer évet”.

úgy véljük, hogy egy nemzet alapja a család, és ezt védeni kell. Világossá tesszük azt, hogy csak egy férfi és egy nő házasodhat össze és alapíthat családot.”

A Polgári törvénykönyv szerint a homoszexuálisok „csinálhatnak, amit akarnak”, de nem köthetnek az állam által elismert házasságot.

Egy alma nem kérheti azt, hogy hívják körtének. (...) Ha egy ember egy másikkal él együtt és nem akarnak gyerekeket, nem ápolja a több ezer éves magyar hagyományt, amelynek értelmében a férfi és a nő házasodik. Ha egy férfi és egy nő együtt él, összeházasodik, gyerekeik születnek, ezt hívjuk családnak. Ez nem emberi jogi kérdés, hanem nevén nevezzük a dolgokat.”

– érvelt a lapnak a miniszterelnök, aki hozzátette, hogy Magyarországon már négy éve elfogadták az alaptörvényt, és az emberek elégedettek. Senki sem akar változtatni a szabályokon, vagyis az alkotmány jól működik.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Bekérették a svédek a stockholmi magyar nagykövetet

A Magyar Hírlap a helyi közmédiára hivatkozva ír arról, hogy a múlt héten kirobbant diplomáciai botrány tovább eszkalálódott Svédország és Magyarország között.

Gál Kinga: "Soha nem volt még ekkora tétje az Európai Parlamenti választásoknak"

Gál Kinga: "Soha nem volt még ekkora tétje az Európai Parlamenti választásoknak"

csak neked, csak most

Rendhagyó interjú Gál Kinga EP-képviselővel Európa jelenéről és a májusi Európai Parlamenti választások tétjéről.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Erről szólhat a mai nap.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb eseményei.

Több embert leszúrtak Marseilleben

A támadót a rendőrség végül lelőtte.

Soros tüntetői szerint a határvédelem rasszizmus

Soros tüntetői szerint a határvédelem rasszizmus

amerika, london, párizs

Pár száz bevándorláspárti demonstráló gyűlt össze hétfőn a Fehér Ház előtt, hogy Donald Trump ellen tüntessen.

A bevándorlásellenes spanyol párt lehet a tavaszi választás nagy nyertese

A bevándorlásellenes spanyol párt lehet a tavaszi választás nagy nyertese

amerika, london, párizs

Május 26-án tartanak Spanyolországban helyhatósági választásokat, ugyanazon a napon, mikor az EP-szavazás lesz a mediterrán országban. A legfrissebb felmérések szerint a Vox lehet az egyik legnagyobb meglepetés a választáson.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére