Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Orbán kiállt Matolcsy mellett és rendesen kiosztotta Vonát

2016. május 9. 17:28

A miniszterelnök továbbra is támogatja Matolcsy György jegybankelnökségét.

Ezt Orbán Viktor hétfőn a parlamentben, az azonnali kérdések és válaszok órájában közölte, miután az MSZP és az LMP is arról kérdezte őt, hogy helyén maradhat-e a nemzeti bank vezetője.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Az MSZP-s Harangozó Tamás azt mondta, az egész országot felháborító, ipari méretű lopás és károkozás fűződik az MNB elnökéhez.

Polt Péter legfőbb ügyész pedig évek óta asszisztál a gazemberségek eltussolásában"

- fogalmazott.

Orbán Viktor szerint több mint arcátlanság a szocialisták részéről összeférhetetlenségről, összehangolt kifosztási akcióról beszélni, miután az MSZP kormányzása alatt a miniszterelnök felesége második emberként felelt a fejlesztési pénzek elköltéséért.

2009-ben Ön huszonévesen mindenfajta energetikai előképzettség nélkül, pártkatonaként a paksi atomerőmű igazgatóságába került, ahol 13 hónap alatt felvett 3,3 millió forint fizetést"

- mondta Orbán, Harangozó Tamásnak szegezve válaszát.

Az MSZP-s politikus úgy reagált, hogy Magyarország akkor járna a legjobban, ha a mostani miniszterelnököt és az elődjét is "kilőnénk valahova a Holdra". Hozzátette, Orbán Viktor szavai miatt bíróságon fog elégtételt venni.

Viszonválaszában Orbán Viktor közölte: nagyra értékeli az ügyészség és vezetője munkáját, a szervezet a magyar jogállam egyik jelentős pillére. A Matolcsy Györggyel kapcsolatos bírálatokat úgy kommentálta: az MNB elnöke nélkül nem sikerült volna stabilizálni és növekedési pályára állítani a gazdaságot.

Az LMP frakcióvezetője, Schiffer András is az MNB ügyében szólalt fel, úgy fogalmazva, hogy a jegybanki alapítványokból saját rokonságát stafírungozta ki Matolcsy György.

Megingott-e végre a bizalma az MNB elnökében?"

- kérdezte.

A kormányfő a következőképpen reagált:

Matolcsy György a lehető legjobb jegybankelnök, aki megmentette a devizahiteleseket, olyan hitelprogramot hirdetett, amely nehéz pillanatban növekedés forrása volt a magyar gazdaságban, az inflációt pedig leszorította. Ezért Matolcsy György jegybankelnökségét jó lelkiismerettel és teljes egészében továbbra is támogatom"

Orbán Viktor válaszaiban jelezte azt is, helyesli, hogy a jegybank egyetemet, főiskolai kart épít, segít visszaszerezni a nemzeti kincseket, vagyont halmoz fel, ösztöndíjat biztosít. Külön megjegyezte: helyesli, hogy Debrecenben ott van a Munkácsy-festmény.

Meggyőződésem, hogy a célok jók, fontosak, és azt kívánom, folytassák ezt a munkát a jegybankban"

- zárta válaszát.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke arról beszélt, hogy a szerinte lassú, bizonytalan és drága kvótareferendum helyett az alaptörvényben kellene tiltani a kötelező betelepítési kvótát. A miniszterelnök erre azt felelte: a Jobbik rendszeresen változtatja véleményét:

ha jól látom, most éppen radikálisból mérsékeltbe fordulnak, és úgy döntöttek, hogy férfiakból inkább cuki zsúrpubik lesznek".

A kötelező kvóta ügyében néhány hónap alatt tett 180 fokos fordulat azonban súrolja a felelőtlenség határát, hiszen korábban a Jobbik is referendumot javasolt - mondta. Úgy látja, a jobbikosok Jean-Claude Junckerrel árulnak egy gyékényen, az Európai Bizottság elnöke szerint ugyanis - idézte -, a miniszterelnököknek be kellene fejezniük, hogy túlságosan a választóikra hallgatnak, helyette főállású európaiakként kellene munkálkodniuk.

A jobbikosok európai jófiúk akarnak lenni, de ennyire azért nem kell aláfeküdni Brüsszelnek"

- fogalmazott, majd azt mondta Vona Gábornak, hiába udvarol, nem fogják őt megkedvelni Brüsszelben, ezért inkább

maradjon meg magyarnak, az jobban áll."

A kormányfőt Gyöngyösi Márton (Jobbik) egy szaúdi üzletemberről faggatta, aki szerinte az FBI körözési listáján szerepel és kapcsolatban áll a terrorizmust finanszírozó pénzügyi hálózattal. Orbán Viktor azt válaszolta: a kormány megvizsgálta a szóban forgó személy magyarországi tevékenységét, és azt találta, hogy az a magyar törvényeknek megfelel és nemzetbiztonsági kockázatot nem rejt az országra nézve. Jelenleg az amerikaiakkal próbálják tisztázni, hogy pontosan mi áll ezen ügyek hátterében - tette hozzá.

Amikor a viszonválaszban az ellenzéki politikus a lemondás megfontolására kérte, a miniszterelnök azt felelte: "egyelőre maradnék". Orbán Viktor kétségbe vonta a képviselő tényállításait és jelezte, hogy a parlamentet soha nem használta arra, hogy üzleti körök egymással folytatott vitáinak színterévé tegye.

Nem tudom, önnek ki áll a hátterében, azt sem tudom, hogy ön kitől kapta az információkat, azt sem tudom, hogy önt ki pénzeli és hogy az ügy felvetése mögött milyen szempontok húzódnak meg, mindenesetre próbáljuk megérteni, hogy hogyan lehetséges az, hogy ha valakit 1992 óta az FBI köröz, szabadon jár-kel a világban"

- fogalmazott a kormányfő.

Schiffer András (LMP) arra is rákérdezett, léteznek-e "offshore kommunák". A kormányfő ezt "liberális műfajnak" nevezte, hozzátéve: "nem vagyunk szakértői ennek az ügynek". Megerősítette, hogy fontosnak tartja azon elv képviseletét, miszerint mindenki ott fizessen adót, ahol dolgozik és ahol vállalkozik. Ha olyan információja van, hogy valaki el akarja kerülni magyarországi jövedelme után az adófizetést, akkor a megfelelő helyeken indítsa meg a szükséges eljárást - mondta Orbán Viktor az ellenzéki politikusnak címezve.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki. A tüzet eloltották.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére