Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Orbán javaslataival készült az uniós csúcsra az Európai Néppárt

2016. december 15. 21:58

Az Európai Néppárt Orbán Viktor miniszterelnök javaslataival készült az európai uniós csúcsra - hívta fel figyelmet az Alapjogokért Központ.
Hosszú idő után végre valódi esély van arra, hogy a tagállamok vezetői túllépjenek a Jean-Claude Juncker által kidolgozott, kötelező kvótákra építő javaslaton.

Ezt jelzi, hogy az unió legerősebb politikai csoportosulása, az Európai Néppárt legutóbbi, novemberi választmányi ülésén már olyan stratégiai határozatot fogadott el, amely egyértelműen szembemegy az Európai Bizottság álláspontjával, sőt, a néppárti határozat legfőbb elemei az Orbán Viktor által idén áprilisban közzétett "Schengen 2.0" elnevezésű javaslaton alapszanak.

Az Alapjogokért Központ rámutatott, az egyezések közül a legjelentősebbek:

  • a külső határok védelmére vonatkozó javaslat,
  • az unión kívüli úgynevezett "hotspotok" felállításának terve,
  • valamint a migrációs krízis helyben, a problémák gyökerénél történő kezelésére vonatkozó elképzelés.

Mint kifejtették, mindkét javaslat első helyen említi a külső, schengeni határok megvédésének fontosságát, amely az e határokkal rendelkező tagállamoknak nemcsak lehetősége, hanem kötelessége is.

A néppárti dokumentum csatlakozik Orbán Viktor kezdeményezéséhez, amikor kijelenti,  hangsúlyt kell fektetni a határszakaszok védelmére annak érdekében, hogy gátat lehessen szabni az illegális bevándorlásnak és az azzal együtt járó embercsempészetnek és a további emberáldozatoknak.

Az illegális migránsokra vonatkozóan a dokumentumok kijelentik, hogy a menekültstátuszra nem jogosultakat mindenképpen vissza kell küldeni a biztonságos származási vagy tranzitországba. Azoknak a személyeknek pedig, akik a külső határokat már átlépték, szükséges a teljes körű azonosítása, illetve a fokozott és hatékony ellenőrzése.

Fotó: AFP
Ahogy a magyar kormányzati dokumentum, úgy a néppárt javaslata is leszögezi, hogy a migránsoknak a kontinensre történő kontrollálatlan beáramlása elfogadhatatlan.

Mivel nemcsak biztonsági kockázatokat rejt az európai polgárokra nézve, hanem a szociális rendszerek, illetve a jogállami működést is potenciálisan veszélyezteti – írták.

Rámutattak arra is, hogy a néppárti határozat követi a magyar kormányzati kezdeményezést abban a tekintetben is, hogy elengedhetetlennek tartja a harmadik országokkal való együttműködést a krízis enyhítése, végső soron pedig megoldása érdekében. Az Alapjogokért Központ közleménye szerint a néppárti határozat – összhangban a magyar javaslattal – hangsúlyozza azt is, hogy

az Európai Uniónak figyelemmel kell lenni a tagállamok menekülteket befogadni képes kapacitásaira."

Ezzel párhuzamosan pedig mindkét javaslatcsomag szükségesnek tekinti azt, hogy az ENSZ és az EU partnerei segítsék az uniót a terhek viselésében, mivel a kihívás olyan mértékű, hogy annak megoldásához a széles körű nemzetközi összefogás elengedhetetlen – írták.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Alkotmányba foglalnák a fehérellenes rasszizmust Dél-Afrikában

Alkotmányba foglalnák a fehérellenes rasszizmust Dél-Afrikában

fehér férfi

Cyril Ramaphose dél-afrikai elnök biztosította szerdán az Európai Parlamentet: országa földreformja nemsokára teljes mértékben alkotmányos lesz.

Újraélesztésért cserébe nemi erőszak lenne a vád

Újraélesztésért cserébe nemi erőszak lenne a vád

pszicho

A férfiak már félnek nőket újraéleszteni, mert szexuális erőszakkal vádolhatják meg őket.

Igazságos ez így?

Igazságos ez így?

piszkostizenkettő

A kultúrrendőr - Pozsonyi (b)irodalma 5.

Helyszíni felvételek a migránskaraván kerítésmászó akcióiról | VIDEÓ

Helyszíni felvételek a migránskaraván kerítésmászó akcióiról | VIDEÓ

amerika, london, párizs

A migránsok első csoportja már elérte az amerikai-mexikói határt, többen már a kerítéseket ostromolják. Helyszíni felvételek következnek!

Annyira rettegnek a svédek a "szélsőjobboldaltól", hogy inkább a kormányválságot választották

Annyira rettegnek a svédek a "szélsőjobboldaltól", hogy inkább a kormányválságot választották

amerika, london, párizs

Elvesztette a bizalmi szavazást Ulf Kristersson, a jobbközép blokk vezetője a svéd parlamentben szerdán, így tovább mélyül a szeptemberi választások után kialakult kormányválság a skandináv országban.

Nógrádi György: Európa jobbra tolódik

Nógrádi György: Európa jobbra tolódik

csak neked, csak most

A jövő májusi európai parlamenti választások eredményeként a jobboldal térnyerése várható, és Angela Merkel CDU-elnöki utódlásáért folyó versenyben is a jobboldali jelölt győzelmére lehet számítani - mondta el a 888.hu-nak nyilatkozó Nógrádi György. A biztonságpolitikai szakértő szerint Merkel bukása a kancellár migrációs politikájának kudarca miatt következett be, és ugyanezen ok miatt várható Németországban is a jobboldal előretörése a következő választásokon.

Szijjártó: Magyarország sürgeti, hogy Európa minél többet tegyen a határvédelemért

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, az Automotive Logistics Közép- és Kelet-Európa 2018 Fórumon tartott sajtótájékoztatót.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére