Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Orbán: inkább segítünk megvédeni Románia keleti határát, minthogy kerítést húzzunk a magyar-román határon

2017. október 4. 11:48

Orbán Viktor miniszterelnök a Nagyváradon megjelenő Bihari Naplónak adott interjújában kifejtette, hogy Magyarország a Romániát próbára tevő migrációs nyomás esetén szívesebben segítene megvédeni Románia keleti határait, minthogy kerítést kelljen húznia a magyar-román államhatáron.

A miniszterelnök az interjúban kifejtette, hogy a közeljövőben az Európára nehezedő migrációs nyomás a keleti irányból nőni fog, és ez megnöveli Románia súlyát az elkövetkező időszakban. 

Románia ebből a szempontból fontos állam, és fontos küldetése lesz, hogy a keleti határainál megállítsa az Európába tóduló ellenőrizetlen migránstömegeket"

– mondta a kormányfő, aki szerint az országnak a keleti határainál előbb-utóbb hatékony határzárrendszert kell létrehoznia.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Orbán Viktor leszögezte, hogy Romániát a határzár nélkül el fogják lepni a migránsok, és akkor nekünk magyaroknak kell majd a román határon kerítést húznunk.

Ezt mindenképp szeretnénk elkerülni, szívesen segítünk inkább – ha kell – Romániának abban, hogy meg tudja védeni a keleti határait"

– fogalmazott a miniszterelnök, aki az interjúban kifejtette, hogy a következő évtizedeket Közép-Európa nagy évtizedeinek látja. 

A lengyelek, a csehek, a magyarok és a szlovákok biztosan komoly sikereket fognak elérni együtt, és még a szlovénokat is ide sorolhatom. A horvátokkal még el kell rendeznünk néhány kérdést. A szerbek pedig határozottan csatlakozni akarnak ehhez a közép-európai sikertörténethez. Az is nyilvánvaló, hogy a romániai magyaroknak is helye van ebben a felemelkedésben"

– mondta.

A miniszterelnök szerint a románoknak kell eldönteniük, hogy a magyarokkal együttműködve, közös gazdasági projekteket elindítva, közös célokat kitűzve tudnának-e kötődni egy nagy közép-európai sikertörténethez. 

A Bihari Naplóban közölt interjúban a miniszterelnök arra kérte  a külhoni magyarokat, hogy vetessék fel magukat a magyarországi választói névjegyzékbe, és vegyenek részt a jövő tavasszal esedékes parlamenti választáson.

Azt javaslom, hogy a közösen megnyitott úton együtt haladjunk tovább"

– fogalmazott Orbán Viktor.

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Mindent elkövetünk a migrációs kiskapuk eltűnéséért

Mindent elkövetünk a migrációs kiskapuk eltűnéséért

közeleg a tél

A kormány mindent elkövet, hogy fizikai és jogi értelemben egyaránt eltűnjenek az illegális bevándorlók által kihasznált kiskapuk, ezt a célt is szolgálja a "Stop Soros" törvénycsomag - jelentette ki a kormányszóvivő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtökön.

Trump tényleg zseni: megadóztatta a liberális atyaúristent, az Apple-t

Trump megválasztása óta végtelen sivalkodásba kezdtek a liberális közgazdászok. Az amerikai elnök nemrég bebizonyította, hogy tényleg zseni.

Európa és az ő "értékei"

Európa és az ő "értékei"

889

Önök tudják, mik azok az "európai értékek"? Vagy mik azok az "uniós értékek"? Nem? Na ugye! Honnan is tudhatnánk...

A MeToo-kampány elérte a célját: 24 órában égnek a telefonvonalak az USA-ban

Égnek a szexuális zaklatásokat regisztráló forróvonalak Amerikában: rekordszámú áldozat jelentkezett a MeToo-kampány kezdete óta.

Donald Trump "Hamis Hírek Díjat "adott az amerikai lapoknak

Donald Trump "Hamis Hírek Díjat "adott az amerikai lapoknak

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök Hamis Hírek Díjat adott sok médiumnak, közte a CNN hírtelevíziónak, a The New York Times és a The Washington Post című lapok munkatársainak szerdán.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

A kvóták szerinti szétosztás szóba se jöhet; A végéhez közeledik a Brexit; Tárgyalóasztalhoz ülhet Észak-Korea és az USA. Jó reggelt, kezdjük a napot!

A Sziget egyszerűen nem tud mellényúlni - újabb díj az European Festival Awardson

A Line-up of the year, azaz a tavalyi év legjobb zenei felhozatalának díját vehették át a Sziget képviselői az European Festival Awards, a fesztiválok legnagyobb megmérettetésének díjátadó gáláján szerdán késő este a hollandiai Groningenben - közölte a Sziget sajtóiroda az MTI-vel.

Vége van az albérletárak folyamatos emelkedésének?

Fellélegezhetnek-e a budapesti egyetemisták? Úgy néz ki, hogy a budapesti albérletárak stagnálnak a korábbi évek meredek emelkedése után - írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére