Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
spring is coming
 
 
 
 

Orbán: inkább segítünk megvédeni Románia keleti határát, minthogy kerítést húzzunk a magyar-román határon

2017. október 4. 11:48

Orbán Viktor miniszterelnök a Nagyváradon megjelenő Bihari Naplónak adott interjújában kifejtette, hogy Magyarország a Romániát próbára tevő migrációs nyomás esetén szívesebben segítene megvédeni Románia keleti határait, minthogy kerítést kelljen húznia a magyar-román államhatáron.

A miniszterelnök az interjúban kifejtette, hogy a közeljövőben az Európára nehezedő migrációs nyomás a keleti irányból nőni fog, és ez megnöveli Románia súlyát az elkövetkező időszakban. 

Románia ebből a szempontból fontos állam, és fontos küldetése lesz, hogy a keleti határainál megállítsa az Európába tóduló ellenőrizetlen migránstömegeket"

– mondta a kormányfő, aki szerint az országnak a keleti határainál előbb-utóbb hatékony határzárrendszert kell létrehoznia.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Orbán Viktor leszögezte, hogy Romániát a határzár nélkül el fogják lepni a migránsok, és akkor nekünk magyaroknak kell majd a román határon kerítést húznunk.

Ezt mindenképp szeretnénk elkerülni, szívesen segítünk inkább – ha kell – Romániának abban, hogy meg tudja védeni a keleti határait"

– fogalmazott a miniszterelnök, aki az interjúban kifejtette, hogy a következő évtizedeket Közép-Európa nagy évtizedeinek látja. 

A lengyelek, a csehek, a magyarok és a szlovákok biztosan komoly sikereket fognak elérni együtt, és még a szlovénokat is ide sorolhatom. A horvátokkal még el kell rendeznünk néhány kérdést. A szerbek pedig határozottan csatlakozni akarnak ehhez a közép-európai sikertörténethez. Az is nyilvánvaló, hogy a romániai magyaroknak is helye van ebben a felemelkedésben"

– mondta.

A miniszterelnök szerint a románoknak kell eldönteniük, hogy a magyarokkal együttműködve, közös gazdasági projekteket elindítva, közös célokat kitűzve tudnának-e kötődni egy nagy közép-európai sikertörténethez. 

A Bihari Naplóban közölt interjúban a miniszterelnök arra kérte  a külhoni magyarokat, hogy vetessék fel magukat a magyarországi választói névjegyzékbe, és vegyenek részt a jövő tavasszal esedékes parlamenti választáson.

Azt javaslom, hogy a közösen megnyitott úton együtt haladjunk tovább"

– fogalmazott Orbán Viktor.

OLVASTAD MÁR?

spring is coming
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hazudozás és korrupció - egyre mélyebbre kerül a Jobbik

Hazudozás és korrupció - egyre mélyebbre kerül a Jobbik

spring is coming

Mirkóczki Ádám keddi nyilatkozata nagy karriert futott be. Mint ismert, az egyre másra korrupciós ügyekbe keveredő Jobbik szóvivője elmondta: "az a retorika, ami 2010 előtt ment, az volt a nem igaz". Emellett még korábban a párt ősellenségének kikiáltott Alföldi Róbert színházi rendezőt is a keblére ölelte volna. Mirkóczki nyilatkozatára a többi párt is reagált azóta.

Kőkemény fickó lesz Trump új tanácsadója

Kőkemény fickó lesz Trump új tanácsadója

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök leváltotta Herbert McMastert és helyére John Boltont nevezte ki az új nemzetbiztonsági tanácsadójának.

Gyurcsány barátja ellen újabb vádak merültek fel

Gyurcsány barátja ellen újabb vádak merültek fel

spring is coming

Újabb vádak kerültek elő a Czeglédy Csaba ügyében. A 2014-es baloldali összefogás színeiben politizáló Czeglédy által vezetett cég a gyanú szerint a ZTE labdarúgócsapatának is nyújtott kölcsönöket, ami kapcsán felmerül a jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett gyanúja.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

A reggel legfontosabb hírei a 888-on!

Anális szexszel fenyegetett Vona helyettese

Anális szexszel fenyegetett Vona helyettese

spring is coming

Három újabb botrányos hangfelvétel került a PestiSrácok.hu birtokába, amelyeken hallható, hogy a Simicska pénzéből tengődő Jobbik második embere, Janiczak Dávid ózdi polgármester hogyan is beszél a nőkről, mi­kor azt gondolja, senki nem hallja.

Tűzszünet lesz a kelet-gútai pokolban

Tűzszünet lesz a kelet-gútai pokolban

amerika, london, párizs

Tűzszünetről sikerült megállapodni a szír kormányerőknek a második legnagyobb kelet-gútai fegyveres szervezettel, a Fajlak ar-Rahmán nevű iszlamista csoporttal.

Orbán: míg én vagyok a miniszterelnök, addig nincs esély a kényszerkvótára

Orbán: míg én vagyok a miniszterelnök, addig nincs esély a kényszerkvótára

spring is coming

A magyar kormányfő Brüsszelből, egy "nehéz nap" után üzent.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére