Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Orbán: "ha nem figyelünk oda, elveszíthetjük az országainkat"

2018. május 12. 09:28

A bevándorlási válság miatt a közép-európai országoknak meg kellett szólalniuk, nemcsak a saját nemzetük, de Európa érdekében is - jelentette ki Orbán Viktor pénteken a szlovéniai Celjén.

A magyar miniszterelnök, Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője és Hristijan Mickovski, a konzervatív macedón VMRO-SPMNE párt vezetője társaságában részt vett a Szlovén Demokrata Párt (SDS) kampánygyűlésén.

Orbán Viktor a beszédében felidézte a 2015-ös illegális bevándorlási helyzetet, és kiemelte, hogy az csak az előhangja volt annak, ami következni fog. Afrikából tízmilliók akarnak elindulni Európa felé, és amíg Európa nem védi meg magát, amíg meghívókat küldenek az indulni akaróknak, amíg ők kis esélyt is látnak, hogy bejuthatnak Európába, jönni is fognak, és ha nem figyelünk oda, elveszíthetjük az országainkat – hangsúlyozta.

Orbán Viktor

Fotó: MTI Fotóbank

A miniszterelnök kifejtette, hogy erős Európát akarunk, békét Európában és az EU-ban kölcsönösen előnyös megállapodásokat akarunk kötni. De amiért eddig együtt dolgoztunk, egyik pillanatról a másikra megváltozott, amikor

Európa megadta magát az illegális bevándorlásnak”

– tette hozzá.

Ekkor a közép-európai országoknak meg kellett szólalniuk, nemcsak a saját nemzetük, de Európa érdekében is, és el kellett mondaniuk, hogy „ebből nagy baj lesz”, mert ha Európa megadja magát, elveszítjük a saját kontinensünket. Érző, keresztény emberek vagyunk, segíteni kell, de nem úgy, hogy tönkretesszük ezzel a saját hazánkat, hanem a segítséget kell odavinni, nem a bajt idehozni – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Szlovéniában fontos döntések előtt állnak, és ezeket nem lehet, nem szabad „semmiből jött pártocskákra bízni”, és olyanokra sem, akikről tudjuk, hogy „Marx és Lenin köpönyegéből ugrottak elő”.

Szégyen, hogy ma vannak olyan európai vezetők, akik Marx emléke előtt hódolnak”

– fogalmazott.

Mint mondta, tapasztalt és sokat látott harcosok kellenek, akik „nem ijednek meg a saját árnyékuktól”, erős, stabil politikai közösség kell, amely erős és stabil országot tud építeni, és az SDS ilyen. Ha Janez Jansa győz, az SDS garantálja, hogy a szlovén nemzet fennmarad, és a magyar és a szlovén nép – ahogy eddig is – jó szomszédok maradnak.

A miniszterelnök kitért rá, hogy a Fidesz-KDNP sok sikert kíván az SDS-nek a közelgő szlovén választáson. Azt tanácsolta az SDS-nek, hogy harcoljanak az utolsó pillanatig, mert „nem a felméréseket kell megnyerni, hanem a választást”.

Úgy vélte, a magyarokhoz hasonlóan a szlovén nép is történelme egyik legfontosabb választásához érkezett, olyan súlyú döntéshez, amely talán a függetlensége kikiáltása óta nem volt. Megköszönte, hogy az elmúlt években jól bántak a magyar kisebbséggel Szlovéniában, és azt ígérte, a magyarok is jól, tisztességgel és tisztelettel bánnak a szlovén kisebbséggel.

Manfred Weber

Fotó: MTI Fotóbank

Manfred Weber arról beszélt, hogy a jelenlegi legnagyobb európai probléma a migráció, és az EPP számára e tekintetben fontos feltétel, hogy a határokat meg kell védeni. Nemcsak beszélni kell erről, hanem tenni is érte, ahogyan Bulgária tette, vagy Magyarországon Orbán Viktor, és ezért nem kritika, hanem támogatás jár nekik Brüsszelből – jelentette ki. Hozzátette, hogy ha a határvédelem megvan, utána segíteni kell a rászorulóknak, de a szilárd határvédelem az elsődleges.

Úgy vélte, az EPP számára a keresztény Európa a legfontosabb alap. Jó a sokszínűség Európában, de egész Európában közös, hogy minden településen van egy keresztény templom – mutatott rá.

Manfred Weber szerint az EPP „a nemzeti büszkeség pártja”, és vallja, hogy a nemzeti és európai identitás megfér egymás mellett.

Szavai szerint a jelenlegi rengeteg kihívásra az egyetlen válasz az egységes Európa a globalizált világban, és ehhez olyan erős kormányra van szükség itt Szlovéniában is, amelyet Janez Jansa vezet. Az EPP támogatja, hogy ő legyen a következő miniszterelnök Szlovéniában – közölte.

Hristijan Mickovski köszöntőjében elmondta, hogy mindig lehet jobb, és Szlovénia meg is érdemli a jobbat. Erős vezetőkre van szükség a folyamatos növekedés érdekében, és Janez Jansa, az SDS ezt tudja biztosítani – vélekedett. Hozzáfűzte, hogy az SDS győzelmével Szlovénia újra erős és nyitott lesz, az itteni változás a régióban is változásokat indít be, Szlovénia pedig elég erős ahhoz, hogy vezető szerepet töltsön be a régióban.

Janez Jansa arról beszélt, hogy pártja számára a szlovén nemzet az első, és nem fogadják el, hogy idegen civilizációkból hívjanak be migránsokat.

A szlovén politikus köszönetet mondott Orbán Viktornak a támogatásért, a Muravidéknek és a magyarországi szlovén kisebbségnek nyújtott segítségért. Azt is mondta, hogy a magyar kormányfő példát adott arra, miként kell megvédeni Európát.

Szlovéniában június 3-án előrehozott parlamenti választásokat tartanak.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Mindenkit szeretni

Mindenkit szeretni

piszkostizenkettő

Nem lehet mindenkit szeretni, de minek is, mert miféle szeretet az, amit az utolsó gyújtogató és az édesanyám egyformán megkap?

Demeter Márta továbbra is titkolózik

Demeter Márta továbbra is titkolózik

kétharmad

A bevándorláspárti LMP elnökét arról kérdezték, hogy kiket alkalmaz országgyűlési képviselői keretéből.

Szijjártó: erős és sikeres Európa a cél

A külgazdasági és külügyminiszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendezvényén fejtette ki gondolatait.

"Magyarországra megbízható szövetségesként tekintenek Washingtonban"

Magyarországra megbízható és partneri viszonyt kínáló szövetségesként tekintenek Washingtonban - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az amerikai fővárosban.

Ausztrál kormányfő: nem írjuk alá a migrációs paktumot

Ausztrál kormányfő: nem írjuk alá a migrációs paktumot

amerika, london, párizs

Ausztrália nem fogja aláírni az ENSZ migrációs paktumát, mert az veszélyeztetné az ország határait - jelentette ki Scott Morrison miniszterelnök.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Vizsgálat indult Macron pártja ellen

Vizsgálatot indított a párizsi ügyészség annak érdekében, hogy kiderüljön, honnan kapott Emmanuel Macron francia államfő pártja 144 ezer eurós összegben adományokat a tavalyi évben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére