Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Orbán és Salvini: más szellemi alapokon álló Európára van szükségünk

2018. augusztus 28. 18:51

Orbán Viktor és Matteo Salvini a megbeszélésük után közös sajtótájékoztatót tartottak Milánóban.

A sajtótájékoztató elején Matteo Salvini megköszönte Orbán Viktornak a hosszú, építő beszélgetést, és átadta a szót a miniszterelnöknek.

Nagyon izgalmas megbeszélés után vagyunk, ez nem nekünk köszönhető, hanem az európai helyzetnek"

— kezdte Orbán Viktor, majd így folytatta:

mindenekelőtt Magyarország polgárai nevében köszönetet mondtam a belügyminiszter úrnak. A magyar hűséges fajta, és nem felejt. Ha jól emlékszem, amikor az EP-ben a magyarokat támadták az új alkotmány elfogadása miatt, Salvini felszólalt a védelmünkben. Ez megalapozta a barátságunkat."

Orbán Viktor szavai szerint a két politikus egyetértett abban, hogy ma a legfontosabb kérdés az EU-ban a migráció.

Magyarország bebizonyította, hogy a migrációt meg lehet állítani. Korábban mindenki azt mondta, hogy ez jogilag és fizikailag is lehetetlen. Magyarország bebizonyította, hogy a szárazföldön ez lehetséges. Mi egy olyan politikát folytatunk, ami a segítséget akarja odavinni, ahol a baj van, és nem fordítva. Magyarországon Salvini kiemelkedő tiszteletet élvez, ha most indulna egy választáson, nyerne"

— mondta nevetve Orbán Viktor, majd hozzátette:

Salvini azért élvez tiszteletet, mert be akarja bizonyítani, hogy a migrációt a tengeren is meg lehet állítani, ezt ő állítja először, más soha nem próbálkozott még ezzel. Az ő sikerén múlik Európa biztonsága, ezért tiszteletet érdemel, és azt kérjük, ne hátráljon meg, és védjen meg minket. E tekintetben minden segítséget megadunk. Magyarország kis ország, de valamennyi ereje van, és a határvédelemhez minden segítséget megadunk."

A magyar miniszterelnök kiemelte:

azokat, akik bejöttek, vissza kell szállítani oda, ahonnan jöttek. Az európai eszme erre azt mondja Brüsszelben, hogy ezt nem lehet, de ezt mondták a határvédelemről is. Szerintem lehetséges, csak akarat kell hozzá. Sok sikert kívánok a miniszter úrnak! Hálásak vagyunk azért, amit korábban Salvini tett Magyarországért."

Matteo Salvini a sajtótájékoztatón a következőket mondta:

először is szeretném barátomnak, Viktornak megköszönni ezeket a szavakat"

— kezdte, majd keményebb hangnemre váltott:

indíthatnak pereket, vizsgálatokat, nem fogok meghátrálni, egyáltalán nem fogom meggondolni magamat."

Salvini méltatta a magyar gazdaságot is:

gazdasági szempontból is a magyarországi példa a számunkra fontos, Magyarország bizonyítja, hogy egy ország képes lehet a növekedésre. Elindulunk ezen az úton, ami egy más Európához, egy másik európai elithez vezet. Fordulat előtt állunk, lecseréljük azt az elitet, amit a Sorosok, Macronok képviselnek. A baloldaliak az ellen tiltakoznak, hogy egy európai hatalom vezetőjét Milánóban fogadjuk? Ezek után meglepődnek, hogy nem szavaznak rájuk?"

A belügyminiszter ezzel zárta szavait, ezután következtek a kérdések.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Kérdésekre válaszolva Orbán Viktor elmondta:

Európában választások lesznek májusban, mi új parlamentet és új bizottságot akarunk, ami egyértelműen kiáll a határvédelem mellett. Egyetértek Salvini úrral, más szellemi alapokon álló Európára van szükségünk."

A miniszterelnök beszélt az európai politikai helyzetről is:

az európai politikában egyszerű a helyzet, két tábor van: az egyiket Macron vezeti, aki fel akarja robbantani a néppártot, ahogy tette otthon is. Ez az oldal támogatja a migrációt. Velük szemben itt vagyunk mi, akik meg akarjuk állítani a migrációt. Mi azt szeretnénk, ha az Európai Néppártban a mi álláspontunk lenne az általános."

Salvini egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy szerinte először Macronnak kellene szolidaritást vállalnia Olaszországgal, például a határ megnyitásával Ventimigliában.

Ha ez meglenne, akkor biztosan segítenének a kisebbek is, például a V4-ek. Azonban nem vitatom, hogy Magyarország joga, hogy elsődlegesen a saját polgárait védje meg."

Matteo Salvini megerősítette korábbi szavait, melyek szerint közös a végső céljuk Orbán Viktorral: Európa külső határait meg kell védeni.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nagyot zuhant a magyar államadósság

Nagyot zuhant a magyar államadósság

kétharmad

Az államháztartás finanszírozási többlettel zárta a harmadik negyedévet.

Egy transznemű gyilkos nemátalakító műtétjét az adófizetők pénzéből finanszírozzák

Paris Green, eredeti nevén Peter Laing különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ül börtönben, életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, de emberi jogaira hivatkozva most követeli nemátalakító műtétjét. A nagy-britanniai szabályok szerint márpedig ez jár.

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

amerika, london, párizs

A brit rendőrségre több ezer bejelentés érkezik gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva. Az píszí aktivistái már olyannyira túltolták a biciklit, hogy volt olyan bejelentő, aki abban is rasszizmust vélt felfedezni, hogy megugatta őt egy kutya.

Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

kinyílott a pitypang

A balliberálisok utolsó mentsvára a szavazók politikai szimpátiájának a megszerzésére a környzetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak az eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

pszicho

A liberális agymenés szerint az összes Disney-mesét meg kellene reformálni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére