Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Orbán Balázs: "A Sargentini-jelentés egy politikai vádirat"

2018. szeptember 6. 13:08

Meg kell védenünk határainkat, nem leszünk bevándorlóország, még akkor sem, ha egy NGO-hálózat és az Európai Parlament többsége ezt akarja - jelentette ki Orbán Balázs a Sargentini-jelentés kapcsán.

A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára a Magyar Időknek adott interjújában arról beszélt, hogy ismerve az uniós eljárásrendet, nincs reális esélye annak, hogy a Sargentini-jelentés kapcsán végül bármilyen gyakorlati hátrány érje Magyarországot. A vita azonban mégis kulcsfontosságú, mivel

felszínre hozza az Európai Unió elitjében és az Európai Parlamentben jelen lévő törésvonalat, azt, hogy teljesen másképpen ítélik meg a kontinens jövőjét, a migráció kérdését.”

Orbán Balázs

Fotó: Kozma Zsuzsi

Orbán Balázs szerint nem beszélhetünk egységes jogállamiság-felfogásról az Európai Unióban, hiszen mást értenek rajta Nagy-Britanniában, mást Németországban és mást Magyarországon, így csak nagyon óvatosan, objektíven, a különbségekre tekintettel lévő módon lehetne csak tudományos és szakmai szempontból a kérdésről beszélni.

Az előkészített dokumentum a fentieknek nem felel meg. A Sargentini-jelentés egy koncepciós eljárás céljait szolgáló politikai vádirat, amelynek semmi köze a jogállamiság kérdéséhez”

– jelentette ki az államtitkár, aki hozzátette, hogy csupa, a konzervatív kormánnyal szemben liberális, baloldali, progresszív alapállásból kritikaként megfogalmazott ügy van benne csokorba szedve és tálalva.

Régi, már lezárt vitákat hoz elő újra, illetve a jogállamisághoz nem köthető ügyekről beszél és illeti kritikával például a munkanélküli-segélyezés, az oktatáspolitika egyes lépéseit vagy a nemzeti konzultáció intézményét. Így jelen formájában alkalmatlan arra, hogy betöltse azt a funkciót, amire az uniós alapszerződés a jogállamiságról szóló eljárásrendet kitalálta”

– tette hozzá.

A lap azon kérdésére, hogy a jelentésről szóló szerdai EP-szavazáson milyen eredményt vár a kormány, Orbán Balázs úgy válaszolt, hogy nincsenek illúzióik:

Nem örülünk neki, hogy az EP többsége ennyire baloldali, liberális irányba tolódott el, de ez a realitás jövő májusig. Éppen ezért a jelentés minden valószínűség szerint többséget fog kapni.”

Az államtitkár mindemellett az interjúban azt is kifejtette, hogy a dokumentum kapcsán megjelent sajtóhírek is egyértelműen bizonyítják, hogy a Soros György által támogatott hálózatnak komoly szerepe van a Magyarország elleni politikai támadások és nyomásgyakorlási akciók megkomponálásában.

Soros György hálózata számára komoly csapás volt, hogy a tavaszi magyar országgyűlési választásokon az emberek elsöprő többséggel támogatták Orbán Viktor migrációellenes politikáját”

– mondta Orbán Balázs, aki szerint az amerikai spekuláns most nyilvánvalóan az európai színtéren akarja fokozni a Magyarországra irányuló nyomást, addig, amíg az európai küzdőtéren komoly pozíciói, hadállásai vannak, mivel bizonytalan, hogy jövő tavasszal ezek hogyan fognak alakulni.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Egyre rosszabb Macron megítélése a V4 országaiban

Egyre rosszabb Macron megítélése a V4 országaiban

kétharmad

Romlik Emmanuel Macron francia köztársasági elnök megítélése a visegrádi országok közvéleményében - áll a Nézőpont Intézet elemzésében.

Orbánnak igaza van - állítja az egyik tekintélyes francia lap

Orbánnak igaza van - állítja az egyik tekintélyes francia lap

kétharmad

A francia Le Figaro egy terjedelmes cikkben Orbán Viktor mellett foglalt állást a francia köztársasági elnökkel, Emmanuel Macronnal szemben. A Le Figaro azon a véleményen van, hogy Macron hibát követ el, amikor azért fordul bizonyos országok ellen, mert azok mást gondolnak a migrációról, mint ő.

Trump érti a nacionalizmus és globalizmus közötti fontos különbséget

Trump érti a nacionalizmus és globalizmus közötti fontos különbséget

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök érti a nacionalizmus és a globalizmus közötti fontos különbséget - ezzel a címmel közölte a The Daily Caller amerikai hírportál Raheem Kassam brit politikai elemző fejtegetéseit.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a mai nap folyamán.

Orbán: Magyarország és Lengyelország függetlensége ma is súlyos támadásoknak van kitéve

Orbán: Magyarország és Lengyelország függetlensége ma is súlyos támadásoknak van kitéve

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök Mateusz Morawiecki lengyel kormányfőhöz intézett levélben köszöntötte a lengyel népet a függetlenség visszaszerzésének századik évfordulója alkalmából.

Jelentgetésbe menekül a korrupciógyanúba keveredő Jobbik

Jelentgetésbe menekül a korrupciógyanúba keveredő Jobbik

kétharmad

Feljelentette a Jobbik azt a volt városi vezetőt, aki a párt zavaros pénzügyeiről beszélt. Szabó Balázs volt szekszárdi elnök nevetségesnek tartja az ellenzéki párt reakcióját. Közben a NAV egy olyan áfacsalási ügyben nyomoz, amiben a Jobbik egyik vezetője, Staudt Gábor is érintett lehet, azonban ő tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el.

Belgium is kiléphet az ENSZ migrációs paktumából

A belga szövetségi kormány menekültügyi és migrációs államtitkársága nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagjának aláírását - közölte a Le Soir című belga napilap szerdán.

Theresa May: a brit kormány jóváhagyta a Brexit-megállapodást

A brit kormány jóváhagyta a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodás-tervezetet - közölte szerda este, a kabinet ötórás soron kívüli ülése után Theresa May brit miniszterelnök.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére