Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Orbán Balázs: a migráció problémája a következő években is meghatározó lesz

2018. május 6. 19:16

A migráció problémája a következő években is meghatározza a kormányzat stratégiáját – nyilatkozta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára.

Az Európai Unió migrációval kapcsolatos terveinek, döntéseinek komoly kihatása van hazánkra, és az EU-ban – ahol a szuverenitásunk egy részét a többi tagállammal közösen gyakoroljuk – egy nagyon komoly, késhegyre menő vita zajlik éppen arról, hogy mi is legyen az uniós válasz a közelmúlt és a jövő migrációs kihívásaira. Ebben a kérdésben Magyarországnak nagyon markáns véleménye van, aminek a képviseletében a Miniszterelnökségnek is kiemelt feladata lesz – mondta Orbán Balázs az Origo.hu-nak adott interjúban.

Orbán Balázs

Fotó: Kozma Zsuzsi

Szavai szerint a 2018-ban mindenki által ismert EU és a 2022-ben, ennek a kormányzati ciklusnak a végén létező EU komoly pontokon fog eltérni egymástól. De az csupán a következő években fog eldőlni, hogy a változások milyen mélységűek és irányúak lesznek. Így a következő évek egyik legfontosabb feladata az ezzel összefüggő magyar érdekek feltérképezése, megjelenítése és képviselete – húzta alá. 

Jól látszik, hogy a következő kormányzati ciklus egyik legfontosabb stratégiai jellegű kérdése az Európai Unióhoz fűződő viszony lesz”

– fogalmazott az interjúban, kiemelve, hogy az unióval összefüggésben jelen pillanatban nem lehet beállt, stabil egyensúlyi állapotról beszélni. Az erőviszonyok folyamatosan változnak. Példaként említette az unió jövőjével kapcsolatos vitákat, a Brexit-tárgyalásokat, a következő költségvetési ciklussal kapcsolatos vitákat, a migrációs, a mezőgazdasági vagy a kohéziós politikával kapcsolatos tárgyalásokat.

Orbán Balázs az interjúban a Kúria által érvénytelenített levélszavazatokról és az elveszett plusz Fidesz-mandátumról azt mondta, hogy nagyon súlyosnak látja az ügyet, a levélszavazatokkal összefüggésben a Kúria egy olyan plusz követelményt állapított meg, amely a választási eljárási törvényben nem szerepel. Véleménye szerint nem probléma, hogy az üggyel kapcsolatos közéleti diskurzus elindult. Orbán Balázs szerint pár ponton érdemes lehet finomítani a választási eljárás szabályain is, de erről majd az új Országgyűlésnek a feladata lesz dönteni.

Beszélt arról is, hogy a parlamenti államtitkári, illetve miniszterhelyettesi feladata a miniszter személyéhez kapcsolódó helyettesi funkciót jelenti. A stratégiai államtitkári feladata pedig ahhoz kapcsolódik, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter lesz a kormányüléseket előkészítő egyik legfontosabb szervezet, a stratégiai kabinet vezetője. Az ott folyó kormányzati döntés-előkészítő munkát kell stratégiai szempontból az általa vezetett szervezeti egységnek támogatnia, és a felmerülő igények szerint elemzéseket, háttéranyagokat, stratégiákat készítenie.

A tervek szerint még egy fontos területtel kapcsolatban lesz feladata: a kormány egyes kiemelt feladatok ellátására kormánybiztosokat nevezhet ki, és előreláthatóan a feladatuk lesz valamennyi kormánybiztos tevékenységének az összehangolása – tette hozzá.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

amerika, london, párizs

A panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius nevű civil mentőhajó regisztrációját, a legközelebbi kikötéskor el kell távolítani róla a panamai lobogót, és nem hajózhat ki új regisztráció nélkül - tudatták a hajót bérlő NGO-k.

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott a távirati irodának.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

Az ellenzék rárontott a hazájára

Deák Dániel politológus szerint óriási a tétje a 2019-es EP-választásnak, az Európa jövőjét féltő tömegeknek ez lesz az utolsó lehetőségük arra, hogy változást érjenek el a brüsszeli testületekben.

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

amerika, london, párizs

Brüsszel addig keverte a lapokat, míg a sajtóhírek szerint Theresa May azt tervezi, hogy újabb választásokat ír ki Nagy-Britanniában.

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére