Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
spring is coming
 
 
 
 

Orbán: az Európai Unió kudarcot vallott

2017. október 13. 13:03

POZSONY, 13:05

Az Európai Unió intézményei kudarcot vallottak – jelentette ki Orbán Viktor pénteken Pozsonyban, az élelmiszerek kettős termékminősége gyakorlatának megszüntetéséért rendezett uniós és V4-es találkozót követő sajtótájékoztatón. A miniszterelnök szerint vissza kell térni Schengenhez, mert míg korábban a külső határok zárva, a belsők nyitva voltak, addig manapság ez fordítva van.

Orbán Viktor emlékeztetett: a V4-ek két dokumentumot is kibocsátottak már Európa jövőjével kapcsolatban. Januárban Budapesten is lesz egy konferencia ezzel kapcsolatban.

Fotó: MTI Fotóbank

A kormányfő azt mondta: a magyar és a V4-es álláspont az, ha előre akarunk haladni, akkor ne lépjünk vissza. Ilyen például a schengeni övezet sorsa. Míg korábban a külső határok zárva, a belsők nyitva voltak, addig manapság ez fordítva van. Egy évvel ezelőtt a V4-ek már rögzítették: vissza kell térni Schengenhez.

Az Európai Unió intézményei kudarcot vallottak

nyomatékosította.

Orbán Viktor szerint olyan, hogy európai nép, nincsen. Vannak szlovákok, csehek, magyarok, németek, ezért a tagállamokat kell megerősíteni, azok nemzeti intézményeinek megerősítésével.

Úgy fogalmazott: ma az Európai Bizottság nem a tagállamok őre, hanem a csendőre. Orbán Viktor szerint olyan, hogy európai nép, nincsen. Vannak szlovákok, csehek, magyarok, németek, ezért a tagállamokat kell megerősíteni, azok nemzeti intézményeinek megerősítésével.

Közös az álláspont 

Robert Fico közölte, hogy a V4-ek közös álláspontot alakítottak ki. A szlovák miniszterelnök hangsúlyozta, hogy összeurópai problémáról van szó, ezért összeurópai megoldásra van szükség. Robert Fico rámutatott: a kettős termékminőség problémájának megoldása az Európa jövőjéről folytatott diskurzus miatt is fontos.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Első az európai fogyasztó 

Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök arról beszélt, hogy az élelmiszerek kettős minősége nagyon elterjedt gyakorlat és a V4-ek fejtettek ki akkora nyomást, hogy az Európai Bizottság foglalkozzon a témával. Egyértelmű célként jelölte meg az európai fogyasztók védelmét.

A tagállamoknak kell döntenie 

Beata Szydlo lengyel miniszterelnök azt mondta: szolidáris és egységes Európában kell gondolkodni, ami megerősíti Európát és nem megosztja azt. Hangsúlyozta, hogy ebben is egységes a V4-ek véleménye. Mint mondta: az unió jövőjéről a tagállamoknak kell dönteni.

OLVASTAD MÁR?

spring is coming
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Hétfőn még sütni fog a nap, aztán jön a hó

Hétfőn még sütni fog a nap, aztán egyre borúsabb, szelesebb időre kell számítani. Néhol mínusz 10 foknál is hidegebb lehet, és többfelé a hó is esni fog.

Ítélet született Irakban az Iszlám Államhoz csatlakozó német tinilány ügyében

Ítélet született Irakban az Iszlám Államhoz csatlakozó német tinilány ügyében

amerika, london, párizs

A német származású tinilány, Linda W. hat év letöltendő börtönbüntetést kapott Irakban - értesült a német média. Korábban az is felmerült, hogy halálra ítélhetik, mivel tevékenységével közrejátszhatott az Iszlám Állam sikeres működésében.

Szélsőbaloldali tüntetők szakították meg az iszlamizáció elleni demonstrációt Németországban

Szélsőbaloldali tüntetők szakították meg az iszlamizáció elleni demonstrációt Németországban

amerika, london, párizs

Berlinben a migránsok által elkövetett erőszak és a gyermekházasságok ellen demonstráltak szombaton a Women's March elnevezésű felvonuláson, amelyen megjelentek szélsőbaloldali ellentüntetők is.

Kerekesszékes vívásban is a magyarok a császárok

Négy arany-, két ezüst- és három bronzéremmel zárta a magyar válogatott az egri kerekesszékes vívó világkupaversenyt, amelyre 19 ország 150 sportolója nevezett.

Macron egyre népszerűtlenebb

Emmanuel Macron francia államfő tetszési mutatója egy hónap alatt hat pontot esett vissza, jelenleg a franciák 44 százaléka elégedett a politikájával - derül ki az Ifop közvélemény-kutató intézet felméréséből, amelyet vasárnap ismertetett a Le Journal du Dimanche című hetilap.

Magyarország az első!

Magyarország az első!

piszkostizenkettő

Miközben tőlünk nyugatabbra polgári-konzervatív és nemzeti fordulatra áhítoznak, miközben egyes országokban arról zajlik a vita, hogy szabad-e használni a "haza" szót, hogy szabad-e kereszténynek nevezniük saját országukat, addig Magyarországon már nyolc éve részesei lehetünk ennek a korszaknak, a 2010-ben bekövetkezett fordulattal.

Hazugsággal hergel az ellenzék a határon túli magyarok ellen

Hazugsággal hergel az ellenzék a határon túli magyarok ellen

spring is coming

A támadások kereszttűzébe egy háromgyerekes család került.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére