Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Orbán: az Európai Unió kudarcot vallott

2017. október 13. 13:03

POZSONY, 13:05

Az Európai Unió intézményei kudarcot vallottak – jelentette ki Orbán Viktor pénteken Pozsonyban, az élelmiszerek kettős termékminősége gyakorlatának megszüntetéséért rendezett uniós és V4-es találkozót követő sajtótájékoztatón. A miniszterelnök szerint vissza kell térni Schengenhez, mert míg korábban a külső határok zárva, a belsők nyitva voltak, addig manapság ez fordítva van.

Orbán Viktor emlékeztetett: a V4-ek két dokumentumot is kibocsátottak már Európa jövőjével kapcsolatban. Januárban Budapesten is lesz egy konferencia ezzel kapcsolatban.

Fotó: MTI Fotóbank

A kormányfő azt mondta: a magyar és a V4-es álláspont az, ha előre akarunk haladni, akkor ne lépjünk vissza. Ilyen például a schengeni övezet sorsa. Míg korábban a külső határok zárva, a belsők nyitva voltak, addig manapság ez fordítva van. Egy évvel ezelőtt a V4-ek már rögzítették: vissza kell térni Schengenhez.

Az Európai Unió intézményei kudarcot vallottak

nyomatékosította.

Orbán Viktor szerint olyan, hogy európai nép, nincsen. Vannak szlovákok, csehek, magyarok, németek, ezért a tagállamokat kell megerősíteni, azok nemzeti intézményeinek megerősítésével.

Úgy fogalmazott: ma az Európai Bizottság nem a tagállamok őre, hanem a csendőre. Orbán Viktor szerint olyan, hogy európai nép, nincsen. Vannak szlovákok, csehek, magyarok, németek, ezért a tagállamokat kell megerősíteni, azok nemzeti intézményeinek megerősítésével.

Közös az álláspont 

Robert Fico közölte, hogy a V4-ek közös álláspontot alakítottak ki. A szlovák miniszterelnök hangsúlyozta, hogy összeurópai problémáról van szó, ezért összeurópai megoldásra van szükség. Robert Fico rámutatott: a kettős termékminőség problémájának megoldása az Európa jövőjéről folytatott diskurzus miatt is fontos.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Első az európai fogyasztó 

Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök arról beszélt, hogy az élelmiszerek kettős minősége nagyon elterjedt gyakorlat és a V4-ek fejtettek ki akkora nyomást, hogy az Európai Bizottság foglalkozzon a témával. Egyértelmű célként jelölte meg az európai fogyasztók védelmét.

A tagállamoknak kell döntenie 

Beata Szydlo lengyel miniszterelnök azt mondta: szolidáris és egységes Európában kell gondolkodni, ami megerősíti Európát és nem megosztja azt. Hangsúlyozta, hogy ebben is egységes a V4-ek véleménye. Mint mondta: az unió jövőjéről a tagállamoknak kell dönteni.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

amerika, london, párizs

A világ első ár-apály galériáját a Maldív-szigeteken állították fel, azonban a rendőrség lebontotta, mert az alkotást iszlámellenesnek minősítették.

Az osztrák belügyminiszter arra kötelezné a rendőrséget, hogy írja meg, ha migráns az elkövető

Arra is felkérték őket, hogy ne nyilatkozzanak az elfogult, liberális újságíróknak, riportot és nagyívű beszámolót pedig csak akkor készíthetnek, ha az újságírók garantálják a semlegességet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére