Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Orbán: az életerő Közép-Európában nagyobb, mint Nyugaton

2018. december 7. 08:22

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának volt a vendége.

A miniszterelnököt először a magyar gazdaság teljesítményéről kérdezték. Orbán Viktor szerint is érdemes meglepődni a számokon, főleg ahhoz képest, hogy 2010-ben hol tartott Magyarország.

A 2010-es Magyarország legyengült, kiszolgáltatott ország képét mutatta, ehhez képest nyolc év alatt ütésálló lett a gazdaság"

– fogalmazott.

Fotó: MTI Fotóbank

Orbán Viktor szerint ennek a kulcsa az új gazdasági modell, amit szerinte azért kellett meghirdetni, mert a korábbi húsz év alatt nem vált be.

Nagy vitákat váltott ez ki, de az emberek végül mellé álltak. Ez volt a legfontosabb, hogy az emberek is a gazdaságpolitika mellé álljanak"

– mondta. A miniszterelnök szerint ehhez kellett a kétharmad, és az ország korábbi nagyon rossz állapota is. Kifejtette: a mai helyzet mögött nagyon sok munka van. Kiemelte a kulturális elemeket is, a miniszterelnök szerint nem lehet egyszerre jó egy gazdaságpolitika egy magyarnak és egy kínainak, vagy egy magyarnak és egy németnek.

Tehetségesnek ismertem meg a magyar embereket, ráadásul a magyarok mindenhol tehetségesek, az egyszerű fizikai munkahelyeken is. A külföldi befektetők mindig meglepődnek, hogy a munkásoknak milyen meglátásai vannak az adott területeiken – részletezte, majd hozzátette, hogy úgy véli, az emberek szeretnek dolgozni.

Ha van értelme, akkor a magyar emberek szorgalmasak"

– mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint ha az emberek szorgalmasak és tehetségesek maradnak, valamint a vezetők nem kényelmesednek el, akkor fent lehet tartani a gazdasági növekedést.

A magyar közgondolkozásban van egy séma, ami másokéhoz hasonlítja a teljesítményünket. Ez nem indokolatlan, jó kitekinteni, de én soha nem kerestem, hogyan zárkózhatunk fel másokhoz, engem ez nem érdekel. Mindenkinek megvan a saját élete, minden nép másképpen gondolkozik erről. A magyarok saját jogon érezzék azt, hogy jól teljesítenek, ne másokhoz mérten. Persze attól még fontos, hogy ne maradjunk le, mert verseny van, de nem a külföldiek életelvárásaihoz kell mérni magunkat – mondta Orbán Viktor, aki azt is hozzátette, hogy min kellene még javítani szerinte: a szakképzéseken és a kis- és középvállalkozások helyzetén.

Az ápolónők bérének emeléséről azt mondta, hogy a szakemberek a legfontosabb problémaként ezt emelték ki az egészségügy területéről. A négy évre előre megígért béremelést szerinte tartani tudja majd a kormány a gazdasági helyzet alapján.

A nemzeti konzultációról szólva Orbán Viktor elmondta:

nagyon nehéz az emberek véleményét kikérni minden ügyben, de vannak olyanok, amiben érdemes egyetértési pontokat létrehozni. A magyar ember okos, van véleménye mindenről, és ez a sok vélemény széthúz. De ha van néhány fix pont, az egységessé teszi a társadalmat."

Fixnek nevezte a családpolitika mellett például a határvédelmet is. A miniszterelnök kijelentette, örül, hogy százezrek töltik ki a nemzeti konzultációt. Szavai szerint volt olyan tervezet is, amit a nemzeti konzultáció miatt vetettek el.

A külföldi csatákban még hasznosabb a nemzeti konzultáció, a migrációval kapcsolatos konzultációt töltötték ki a legtöbben, jól látszik, hogy a magyarok életösztöne jó. A választási eredmény számít a legtöbbet, de utána a konzultáció jön"

– emelte ki.

Orbán Viktor szerint nem garantálható, hogy sikerül megállítani a népességfogyást, de ha a fiatalok látják, hogy a gyerekneveléstől nem szegényebbek, hanem gazdagabbak lesznek, akkor bele fognak vágni, és el fogják hinni, hogy ennél nincs szebb életforma – főleg, ha látják, hogy a kormány is mögöttük áll.

Az európai politikával kapcsolatban Orbán Viktor kijelentette: semmilyen demokrácia sem tökéletes. A magyar sem, de a brüsszeli még messzebb van ettől.

Viccesnek nevezte azt, amikor egy ügyben újra és újra szavaznak az EP-ben addig, ameddig a bürokratáknak megfelelő eredmény nem születik.

Próbálnék én ilyeneket csinálni a magyar parlamentben, nemcsak az ellenzék, hanem a saját frakcióm is felháborodna"

– tette hozzá.

A kormányfő szerint látszik a ciklusvégi fáradtság a brüsszeli politikusokon, ezért vérfrissítésre van szükség.

Arra, hogy Brüsszelben lényegében megtiltották, hogy a kormány reagáljon Verhofstadt vádjaira, Orbán Viktor elmondta, hogy jól látható a nyugati és a közép-kelet-európai országok demokráciái közt a különbség. Nyugaton jól mentek a dolgok a világháború után, szabadságban, békében és jólétben éltek az emberek. Az elit is ahhoz volt szokva, hogy néha esetleg megcsipkedik, de nem kellett olyanokat hallaniuk, amilyeneket a magyar politikusoknak kell.

Az érzelemgazdag, lendületes megnyilvánulások Nyugaton nem voltak jellemzőek, míg itt életben kell maradni. Itt az ember nem királykodhat, utcai harcosként azért is meg kell harcolni, hogy jót tehessen az ember. A mi demokráciánk egy harcosabb demokrácia, mint a nyugati"

– mondta a miniszterelnök, aki szerint Guy Verhofstadt és Judith Sargentini is ezért hiszik, hogy megtámadhatják Magyarországot.

Mi viszont védekezünk és visszatámadunk. Aki megtámad minket, aki belénk harap, annak erős fogsorral kell bírnia. Ha mi a támadásokra válaszolunk, arra a belgák úgy reagálnak, hogy ezt nem lehet. Az életerő Közép-Európában nagyobb, mint Nyugaton"

– zárta az interjút Orbán Viktor.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Viktor: egy új Európa felépítéséhez kell hozzákezdenünk

Orbán Viktor: egy új Európa felépítéséhez kell hozzákezdenünk

kétharmad

A magyar kormányfő a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában adott interjút, ahol a fő téma az EPP és a Fidesz közti vita, valamint az európai parlamenti választás volt.

Csinálhat-e jó kézműves sört egy multi?

Csinálhat-e jó kézműves sört egy multi?

szabad vasárnap

Elsőre egy nagyon egyszerű és határozott "nem" a válasz a címben feltett kérdésre, azonban most nem egy nagyüzemi sörgyár próbálkozásáról lesz szó, hanem egy ténylegesen kisebb manufaktúrában készült sörről, amit viszont egy multi készíttetett.

Nem gondoltuk volna, de íme itt egy valódi bevándorlásellenes sci-fi

Nem gondoltuk volna, de íme itt egy valódi bevándorlásellenes sci-fi

szabad vasárnap

Egy nemzet sem szeret egy számára idegen civilizáció csicskása lenni. Elrabolt világ-kritika.

Deutsch Tamás: "Ha van elhatározás, ha megtaláljuk a szövetségeseinket, akkor meg lehet csinálni!"

Deutsch Tamás: "Ha van elhatározás, ha megtaláljuk a szövetségeseinket, akkor meg lehet csinálni!"

Maccabi

Sporttörténeti konferenciát rendezett az Európai Maccabi Szövetség.

Monológ a Brexit megértéséhez

Monológ a Brexit megértéséhez

amerika, london, párizs

Egy beszéd, amely közelebb visz minket a Brexit okainak megértéséhez, és azoknak a briteknek az elnyomott haragjához, akiket sose hallgattak meg, és akiket sosem kérdeztek meg semmiről.

A Magyarországon elfogott iszlamista még idegenrendészeti őrizetben is verekedett

A Magyarországon elfogott iszlamista még idegenrendészeti őrizetben is verekedett

kétharmad

A Terrorelhárítási Központhoz (TEK) a napokban rengeteg megkeresés érkezett F. Haszan, a Magyarországon elfogott iszlamista ügyével kapcsolatban. A TEK ezért kiadott egy részletes közleményt. Mint kiderült, F. Haszan az idegenrendészeti őrizet alatt is fekete ruhában járt, akárcsak az ISIS harcosai, és a többi fogvatartottal is összeverekedett.

Az európaiak többsége szerint a brüsszeli vezetés már nem az emberek érdekeit képviseli

Az európaiak többsége szerint a brüsszeli vezetés már nem az emberek érdekeit képviseli

amerika, london, párizs

Az EU-ban élő emberek döntő többsége azt állítja, hogy az unió vezetése már nem az állampolgárok érdekeit képviseli és totálisan kifulladt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére