Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Orbán: "Ausztria és Magyarország biztonságát közösen kell garantálnunk"

2018. január 30. 19:31

Orbán Viktor miniszterelnök Ausztria alkancellárjával, Heinz-Christian Strachéval tartott közös sajtótájékoztatót Bécsben.

Közösen kell garantálnunk Ausztria és Magyarország biztonságát"

– jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Bécsben.

A kormányfő konzultált Heinz-Christian Strache szabadságpárti (FPÖ) alkancellárral, majd sajtótájékoztatójukon kifejtette: ennek érdekében megállapodtak, hogy a biztonságért és az infrastruktúráért felelős miniszterek kétoldalú megbeszéléseket folytatnak.

Hangsúlyozta: Ausztriában eddig magyarellenes kormány volt, az osztrák kormány ellenséges volt Magyarországgal szemben, ebben változás állt be, mert most olyan kormány van, amely fair, tisztességes és baráti viszonyban akar állni Magyarországgal.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Orbán Viktor a találkozót azzal indokolta, hogy a két legfontosabb téma, amely érinti a magyarokat a kétoldalú kapcsolatok vonatkozásában - a biztonság és az infrastruktúrafejlesztés -, a kisebbik koalíciós párthoz tartozik.

Magyarország mindenkivel baráti kapcsolatokra törekszik, akivel közös céljai lehetnek, aki segít megvédeni Magyarországot"

- mutatott rá. Hozzátette: az elmúlt években megtanultuk, hogy a két országot együtt lehet és kell megvédeni, és Magyarország hálás, hogy Ausztria segített a határvédelemben, amellyel Magyarország egyúttal Ausztriát is védte.  

Heinz-Christian Strache kiemelte:

a Magyarország és Ausztria közötti baráti viszonyt tovább kell építeni, mélyíteni."

Kifejtette: egyetértettek abban, hogy az EU által elrendelt kvótákat el kell utasítani, a migránsok szétosztása nem járható út, egyetlen országnak sem lehet előírni, hány migránst fogadjon be, a külső határok biztosítását ugyanakkor meg kell oldani.

A magyar migrációs és menekültpolitika nagyon fontos volt az elmúlt években, Orbán Viktor felelősségvállalása nélkül nem lett volna lehetséges a külső határok védelme az unióban, a balkáni útvonal lezárását Magyarország következetes politikájával lehetett elérni"

- vélekedett.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Kiemelte: lényeges közös magyar-osztrák ügy az illegális migráció elleni harc és a fellépés az európai szubszidiaritásért. Az alkancellár közölte: beszéltek a közös célokról, az infrastruktúráról, a gazdasági együttműködésről, a digitalizációról, az innovációról és a közlekedési összeköttetésekről is.

Heinz-Christian Strache kitért rá: Ausztria a jó együttműködésre törekszik a szomszédaival, így a visegrádi országokkal is.

A családtámogatásokat illetően közölte: ez a kérdést európai szinten kell szabályozni, az európai jognak megfelelő megoldás kell.

Az alkancellár kérdésre arról is beszélt, hogy 2015-ben katasztrofális fejlemények alakultak ki a kétoldalú kapcsolatokban az akkori osztrák kormány miatt, az akkori kancellár is tiszteletlen szavakat használt Magyarország vonatkozásában, pedig már akkor is hálásnak kellett volna lenni, hogy Magyarország az előírásoknak megfelelően védte az európai határokat. Orbán Viktor nemcsak a magyar érdekeket tartja szem előtt, hanem európai módon gondolkodik - vélte.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Kérdésre válaszolva Orbán Viktor kijelentette: Magyarország szerint az európai országok két út közül választhatnak. Vagy bevándorló országokká válnak, nagy számban beengednek meghatározó súlyú muszlim közösségeket és kevert társadalmakat hoznak létre, vagy megvédik a kulturális identitásukat, a keresztény kultúrát, nem hoznak létre kevert népességet és párhuzamos társadalmi rendszert.

Magyarország az utóbbi utat járja, így migránsokat nem fogad be"

- magyarázta. Hozzátette: "akinek védelem jár, annak a védelmet megadjuk", ahogy eddig is, de migránsok nem jöhetnek Magyarországra.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Soros György most épp Sebastian Kurznak puncsolt

Soros György most épp Sebastian Kurznak puncsolt

amerika, london, párizs

A tőzsdespekuláns az osztrák fővárosba utazott, hogy több politikussal is tárgyaljon az egyeteme Bécsbe költöztetéséről.

A ballib Politico kétharmados Fidesz-győzelmet jósol az EP-választásra

A ballib Politico kétharmados Fidesz-győzelmet jósol az EP-választásra

amerika, london, párizs

Már a Soros György érdekkörébe tartozó Politico is elismeri, hogy összességében jobboldali győzelem, Magyarországon pedig a Fidesz minden eddiginél nagyobb, kétharmados mandátumszerzése várható a jövő májusi európai parlamenti választáson. A lap előrejelzése szerint az ellenzékből csak a Jobbiknak, az MSZP-nek és talán a DK-nak lehet majd EP-képviselője.

"Kirekesztő lehet a karácsonyi koncert, ezért nincs rá szükség"

"Kirekesztő lehet a karácsonyi koncert, ezért nincs rá szükség"

amerika, london, párizs

Így érvel az olaszországi Terni városának egyik iskolaigazgatója, aki idén megtiltotta a diákjainak, hogy karácsonyi koncertet, ünnepélyt tartsanak.

Pető Iván ifjú szívekben él

Pető Iván ifjú szívekben él

piszkostizenkettő

Liberálisnak lenni a világ más tájain is rém kellemetlen, de az kétségkívül hazai sajátosság, hogy egy Pető Iván, Heller Ágnes vagy Tamás Gáspár Miklós bármiféle hatást gyakorolhat a politikai közösség döntéseire.

Osztrák kormány: 10 évesnél fiatalabb muszlim gyerek ne viseljen fejkendőt

Osztrák kormány: 10 évesnél fiatalabb muszlim gyerek ne viseljen fejkendőt

amerika, london, párizs

A kormány kezdeményezésének célja, hogy az óvodás és az általános iskolás gyerekeknek egyáltalán ne kelljen fejkendőt hordaniuk. Az osztrák jobboldali pártok szerint ugyanis a fejkendő elkülöníti egymástól a gyerekeket, ezáltal hátráltatja az integrációt, ami a politikai iszlám malmára hajtja a vizet.

Fekete Péter miatt estek egymásnak a hagyományőrzők és a píszí élharcosai

Fekete Péter miatt estek egymásnak a hagyományőrzők és a píszí élharcosai

amerika, london, párizs

Hollandia-szerte dulakodtak az emberek egy képzeletbeli karakter, Fekete Péter miatt.

Nem tolták a meleglobbit, ezért ellehetetlenítették a magazint

Nem tolták a meleglobbit, ezért ellehetetlenítették a magazint

bulvár

Egy neves ausztrál esküvői magazint fenyegettek meg a melegjogi aktivisták, mert a keresztény beállítottságú újság nem szívesen működött együtt azonos nemű párokkal.

Ezért gyulladt ki Gyurcsányék irodája

Az ATV híradója szerint egy szagelszívó miatt gyulladt ki annak a Teréz körúti irodaháznak a teteje, amelyben a Demokratikus Koalíció központja is volt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére