Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Orbán: "Ausztria és Magyarország biztonságát közösen kell garantálnunk"

2018. január 30. 19:31

Orbán Viktor miniszterelnök Ausztria alkancellárjával, Heinz-Christian Strachéval tartott közös sajtótájékoztatót Bécsben.

Közösen kell garantálnunk Ausztria és Magyarország biztonságát"

– jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Bécsben.

A kormányfő konzultált Heinz-Christian Strache szabadságpárti (FPÖ) alkancellárral, majd sajtótájékoztatójukon kifejtette: ennek érdekében megállapodtak, hogy a biztonságért és az infrastruktúráért felelős miniszterek kétoldalú megbeszéléseket folytatnak.

Hangsúlyozta: Ausztriában eddig magyarellenes kormány volt, az osztrák kormány ellenséges volt Magyarországgal szemben, ebben változás állt be, mert most olyan kormány van, amely fair, tisztességes és baráti viszonyban akar állni Magyarországgal.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Orbán Viktor a találkozót azzal indokolta, hogy a két legfontosabb téma, amely érinti a magyarokat a kétoldalú kapcsolatok vonatkozásában - a biztonság és az infrastruktúrafejlesztés -, a kisebbik koalíciós párthoz tartozik.

Magyarország mindenkivel baráti kapcsolatokra törekszik, akivel közös céljai lehetnek, aki segít megvédeni Magyarországot"

- mutatott rá. Hozzátette: az elmúlt években megtanultuk, hogy a két országot együtt lehet és kell megvédeni, és Magyarország hálás, hogy Ausztria segített a határvédelemben, amellyel Magyarország egyúttal Ausztriát is védte.  

Heinz-Christian Strache kiemelte:

a Magyarország és Ausztria közötti baráti viszonyt tovább kell építeni, mélyíteni."

Kifejtette: egyetértettek abban, hogy az EU által elrendelt kvótákat el kell utasítani, a migránsok szétosztása nem járható út, egyetlen országnak sem lehet előírni, hány migránst fogadjon be, a külső határok biztosítását ugyanakkor meg kell oldani.

A magyar migrációs és menekültpolitika nagyon fontos volt az elmúlt években, Orbán Viktor felelősségvállalása nélkül nem lett volna lehetséges a külső határok védelme az unióban, a balkáni útvonal lezárását Magyarország következetes politikájával lehetett elérni"

- vélekedett.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Kiemelte: lényeges közös magyar-osztrák ügy az illegális migráció elleni harc és a fellépés az európai szubszidiaritásért. Az alkancellár közölte: beszéltek a közös célokról, az infrastruktúráról, a gazdasági együttműködésről, a digitalizációról, az innovációról és a közlekedési összeköttetésekről is.

Heinz-Christian Strache kitért rá: Ausztria a jó együttműködésre törekszik a szomszédaival, így a visegrádi országokkal is.

A családtámogatásokat illetően közölte: ez a kérdést európai szinten kell szabályozni, az európai jognak megfelelő megoldás kell.

Az alkancellár kérdésre arról is beszélt, hogy 2015-ben katasztrofális fejlemények alakultak ki a kétoldalú kapcsolatokban az akkori osztrák kormány miatt, az akkori kancellár is tiszteletlen szavakat használt Magyarország vonatkozásában, pedig már akkor is hálásnak kellett volna lenni, hogy Magyarország az előírásoknak megfelelően védte az európai határokat. Orbán Viktor nemcsak a magyar érdekeket tartja szem előtt, hanem európai módon gondolkodik - vélte.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Kérdésre válaszolva Orbán Viktor kijelentette: Magyarország szerint az európai országok két út közül választhatnak. Vagy bevándorló országokká válnak, nagy számban beengednek meghatározó súlyú muszlim közösségeket és kevert társadalmakat hoznak létre, vagy megvédik a kulturális identitásukat, a keresztény kultúrát, nem hoznak létre kevert népességet és párhuzamos társadalmi rendszert.

Magyarország az utóbbi utat járja, így migránsokat nem fogad be"

- magyarázta. Hozzátette: "akinek védelem jár, annak a védelmet megadjuk", ahogy eddig is, de migránsok nem jöhetnek Magyarországra.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Osztrák politikus: elítéljük a Soros-Sargentini-jelentést, Magyarország halad a helyes úton

Osztrák politikus: elítéljük a Soros-Sargentini-jelentést, Magyarország halad a helyes úton

amerika, london, párizs

Johann Gudenus, az osztrák Szabadságpárt, az FPÖ frakcióvezetője, az Osztrák-Magyar Barátságot ápoló bizottság elnöke elmondta, hogy el kellene ismerni a magyarországi folyamatokat. Kifejtette, hogy határozottan elítélik a Soros-Sargentini-jelentést és az Európai Parlament által alkalmazott eljárást.

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

amerika, london, párizs

Szépen lassan eltűnnek a hagyományos brit keresztnevek.

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére