Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Orbán: "Ausztria és Magyarország biztonságát közösen kell garantálnunk"

2018. január 30. 19:31

Orbán Viktor miniszterelnök Ausztria alkancellárjával, Heinz-Christian Strachéval tartott közös sajtótájékoztatót Bécsben.

Közösen kell garantálnunk Ausztria és Magyarország biztonságát"

– jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Bécsben.

A kormányfő konzultált Heinz-Christian Strache szabadságpárti (FPÖ) alkancellárral, majd sajtótájékoztatójukon kifejtette: ennek érdekében megállapodtak, hogy a biztonságért és az infrastruktúráért felelős miniszterek kétoldalú megbeszéléseket folytatnak.

Hangsúlyozta: Ausztriában eddig magyarellenes kormány volt, az osztrák kormány ellenséges volt Magyarországgal szemben, ebben változás állt be, mert most olyan kormány van, amely fair, tisztességes és baráti viszonyban akar állni Magyarországgal.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Orbán Viktor a találkozót azzal indokolta, hogy a két legfontosabb téma, amely érinti a magyarokat a kétoldalú kapcsolatok vonatkozásában - a biztonság és az infrastruktúrafejlesztés -, a kisebbik koalíciós párthoz tartozik.

Magyarország mindenkivel baráti kapcsolatokra törekszik, akivel közös céljai lehetnek, aki segít megvédeni Magyarországot"

- mutatott rá. Hozzátette: az elmúlt években megtanultuk, hogy a két országot együtt lehet és kell megvédeni, és Magyarország hálás, hogy Ausztria segített a határvédelemben, amellyel Magyarország egyúttal Ausztriát is védte.  

Heinz-Christian Strache kiemelte:

a Magyarország és Ausztria közötti baráti viszonyt tovább kell építeni, mélyíteni."

Kifejtette: egyetértettek abban, hogy az EU által elrendelt kvótákat el kell utasítani, a migránsok szétosztása nem járható út, egyetlen országnak sem lehet előírni, hány migránst fogadjon be, a külső határok biztosítását ugyanakkor meg kell oldani.

A magyar migrációs és menekültpolitika nagyon fontos volt az elmúlt években, Orbán Viktor felelősségvállalása nélkül nem lett volna lehetséges a külső határok védelme az unióban, a balkáni útvonal lezárását Magyarország következetes politikájával lehetett elérni"

- vélekedett.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Kiemelte: lényeges közös magyar-osztrák ügy az illegális migráció elleni harc és a fellépés az európai szubszidiaritásért. Az alkancellár közölte: beszéltek a közös célokról, az infrastruktúráról, a gazdasági együttműködésről, a digitalizációról, az innovációról és a közlekedési összeköttetésekről is.

Heinz-Christian Strache kitért rá: Ausztria a jó együttműködésre törekszik a szomszédaival, így a visegrádi országokkal is.

A családtámogatásokat illetően közölte: ez a kérdést európai szinten kell szabályozni, az európai jognak megfelelő megoldás kell.

Az alkancellár kérdésre arról is beszélt, hogy 2015-ben katasztrofális fejlemények alakultak ki a kétoldalú kapcsolatokban az akkori osztrák kormány miatt, az akkori kancellár is tiszteletlen szavakat használt Magyarország vonatkozásában, pedig már akkor is hálásnak kellett volna lenni, hogy Magyarország az előírásoknak megfelelően védte az európai határokat. Orbán Viktor nemcsak a magyar érdekeket tartja szem előtt, hanem európai módon gondolkodik - vélte.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Kérdésre válaszolva Orbán Viktor kijelentette: Magyarország szerint az európai országok két út közül választhatnak. Vagy bevándorló országokká válnak, nagy számban beengednek meghatározó súlyú muszlim közösségeket és kevert társadalmakat hoznak létre, vagy megvédik a kulturális identitásukat, a keresztény kultúrát, nem hoznak létre kevert népességet és párhuzamos társadalmi rendszert.

Magyarország az utóbbi utat járja, így migránsokat nem fogad be"

- magyarázta. Hozzátette: "akinek védelem jár, annak a védelmet megadjuk", ahogy eddig is, de migránsok nem jöhetnek Magyarországra.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Viktor családvédelmi intézkedéseit méltatta a cseh miniszterelnök

Orbán Viktor családvédelmi intézkedéseit méltatta a cseh miniszterelnök

amerika, london, párizs

A demográfiai problémák megoldása, a népességnövekedés irányába tett figyelemre méltó és pozitív lépésnek minősítette a magyar kormány közelmúltban bejelentett családpolitikai intézkedéseit Andrej Babis cseh miniszterelnök, az ANO mozgalom elnöke vasárnap Prágában mozgalma tisztújító közgyűlésén elmondott beszédében.

A francia rendőrség ezrével tartóztatja le a sárgamellényes tüntetőket

A francia rendőrség ezrével tartóztatja le a sárgamellényes tüntetőket

amerika, london, párizs

A francia belügyminiszter által közölt friss adatok alapján a hatóságok eddig 8400 sárgamellényes tüntetőt tartóztattak le az elmúlt három hónapban.

Deutsch: Timmermans az EP-választási győzelemért még a rasszista, antiszemita Jobbikkal való összeborulást is elfogadja

Deutsch: Timmermans az EP-választási győzelemért még a rasszista, antiszemita Jobbikkal való összeborulást is elfogadja

kétharmad

Deutsch Tamás szerint Frans Timmermans, az Európai Bizottság szocialista alelnöke, az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje az európai parlamenti választási győzelemért "elfogadja és tudomásul veszi, hogy a magyarországi szocialisták összeborulnak a rasszista, antiszemita Jobbikkal".

Minden harmadik kiutasított migráns visszatér Németországba

A németek problémája nem egyedi: Ausztriában az év elején egy olyan migráns gyilkolt egy bevándorlási hivatalban, akit korábban már kiutasítottak az országból.

Le Pen egyetlen mondattal lefegyverezte baloldali kritikusait

Le Pen egyetlen mondattal lefegyverezte baloldali kritikusait

amerika, london, párizs

Marine Le Pent, a bevándorlásellenes Nemzeti Tömörülés párt vezetőjét parlamenti vizsgálóbizottság elé idézte a baloldal Franciaországban. Le Pen egyetlen mondatával elérte, hogy az idézést visszavonják és a baloldal megfutamodjon.

Hétfőn újra összeül az Országgyűlés

Hétfőn újra összeül az Országgyűlés

kétharmad

Az Országgyűlés hétfőn kezdi meg tavaszi ülésszakát. A kéthetes ülés első napján az igazságszolgáltatás tevékenységéről szóló beszámolókat fogadhatnak el, szerdán pedig a vagyonkezelő alapítványok létrehozásáról tárgyalhatnak.

Magyarország a befektetők egyik legnagyobb kedvence

Ott vagyunk a világ tíz legjobb befektetési célpontja között, és ezen a pénteki felminősítés még javíthat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére