Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Orbán: "a választásokon az egyik jelölt mögött Soros György fog állni"

2018. március 2. 08:26

Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának vendége volt.

A műsorban a miniszterelnököt először a múlt vasárnapi hódmezővásárhelyi választásról kérdezték:

Először is köszönjük azoknak a vásárhelyi polgároknak a szavazatait, akik támogatták a mi jelöltünket, aki sokáig szolgálta a helyieket. Ő egy jó jelölt volt, jó kampányt vitt, de sajnos ennek vereség lett a vége, ezt meg kell érteni."

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A helyi polgármester-választás Orbán Viktor szerint egy laboratóriumi kísérlet, egy parlamenti előválasztás volt.

Ez meg fog ismétlődni, az is lehet, hogy akár mindenhol egy jelölt lesz, talán már létre is jött az a paktum, amely alapján a bevándorlást ellenző nemzeti, polgári képviselőjelölttel szemben egyetlen ellenzéki, bevándorláspárti jelölt lesz a választókerületekben. Azt hittük, az nem fog megvalósulni, hogy a DK és a Jobbik egyszerre lépjen fel egy polgári kormánnyal szemben. Nem érdemes áltatni magunkat, a végén mindenhol lesz egy bevándorláspárti jelölt és egy bevándorlást ellenző jelölt"

— mondta.

Az ellenzék esetleges összefogásáról a miniszterelnök így vélekedett:

én egy utcai harcos vagyok, nem szeretem a bonyolult megoldásokat. Szerintem a politikában egyetlen dolog célravezető, a világos, egyenes beszéd. Persze én is látom az ellenzék mögött Soros György pénzét és a mesterkedést. Látni kell, hogy van egy komoly kihívás, van egy másik jövő Magyarország mögött, Magyarországból lehet bevándorlóországot csinálni. Emögött az elgondolás mögött sok pénz van, Soros György pénze, és ott van a magyarországi média nagy része is, ami szintén ezt támogatja."

Az egy taktika kérdés, hogy miként fogják ezt nevezni, de egy jelölt lesz, erre kell készülni"

— emelte ki Orbán Viktor, majd kitért arra is, hogy a szövetségeseinket sem szabad elfelejteni, mert Magyarország nincs egyedül.

A kampányban az a legrosszabb, ha a küzdelem heve és nagy tétje sündisznó vagy teknősszerű tartást ad az embernek. A kampányban a jó dolgokról is kell beszélni. Nemcsak azért nem akarunk bevándorlóország lenni, mert akkor itt is terror és erőszak lesz, hanem azért sem akarjuk, mert akkor az a jövő, amiben az elmúlt nyolc évben hittünk, amiért eddig dolgoztunk, véget ér."

Akik egyszer bejöttek, azokat nem tudjuk kitenni. Ha a fogkrém kijön a tubusból, nem lehet visszatenni, ha a gát átszakad, a folyóba már nem megy vissza a víz"

— szögezte le a miniszterelnök a bevándorlással kapcsolatban.

Az ENSZ migrációs javaslatáról elmondta, hogy bár többségben vannak a migrációt kibocsátó országok, de sok a szövetségesünk. Például az USA, Ausztrália, Japán, Ausztria és a V4-ek.

Nem egyedül vívjuk ezt a harcot, számos, nálunk sokkal erősebb szövetségesünk is van. Győzni fogunk, ha kitartunk. Az előttünk álló hónapok izgalmasak lesznek"

— fogalmazott.

Arról, hogy egyesek szerint a bevándorlás emberi jog, Orbán Viktor elmondta:

ez az emberiség primitizálásának receptje, az lehetetlen, hogy bárki bármelyik országba elmehessen élni alanyi jogon. Persze ez jól hangzik, Sorosék mindig ezt csinálták, jó embernek tüntetik fel magukat, ők az erkölcsi jók. De ha mögé nézünk a dolgoknak, látjuk, hogy az első pillantásra keresztényi, jó dolog valójában gonosz. Erkölcsileg a mi álláspontunk a helyes. Mindenkinek joga van ahhoz a kultúrához, amit felépített. A nemzetközi jognak is ez az alapja, az EU is azon alapul, hogy szuverén országok alkotják."

Az EU migrációt segítő csomagjáról elmondta, hogy az a baj, hogy most időt kell nyerni.

2019-ben európai parlamenti választás lesz, ami után a magunkfajta, bevándorlást elvető országok lesznek többségben, ezért át akarják nyomni ezt addig. Júliustól osztrák elnökség lesz, ők nem fogják támogatni a bevándorlást. Sorosék júliusig át akarják erőltetni a Dublin 4-et, ami például tartalmazza a kötelező kvótákat is."

A bolgár elnökséggel kapcsolatban Orbán Viktor kifejtette, hogy az ő javaslatuk vélhetően nem az övék, hanem Brüsszelé.

A miniszterelnök a bevándorlással kapcsolatban kifejezetten üzent a magyar embereknek a választással kapcsolatban:

akik bejönnének, most nem fognak kimenni, zsákország lettünk, mert Ausztria is lezárta a határait. Aki idejön, azzal együtt kell élni. Emberek, egyszer lehet elrontani, jogunk van elrontani. Ez a mi döntésünk lesz, a saját sorsunkról kell dönteni, ha elhibázzuk, bevándorlóország leszünk."

Azzal kapcsolatban, hogy politikai alapon osztanák az uniós forrásokat, Orbán Viktor kiemelte:

az EU költségvetéseit nem évről évre, hanem hét évre előre készítik. Ezt minden miniszterelnöknek el kell fogadnia, ezért nekünk komoly tárgyalási pozíciónk van."

Orbán Viktor megjegyezte azt is, hogy a franciák még soha nem tartottak olyan nemzeti konzultációt, mint Magyarország, ezért szívesen ad Macronnak is tanácsot ezzel kapcsolatban. Mint fogalmazott, a mi álláspontunk szerint a konzultáció jó.

Harcolni fogunk a bevándorlás ellen, mi is, a V4-ek és Ausztria is. Én elszánt vagyok, persze jó lenne, ha az áprilisi választás megerősítené ezt az álláspontot. Ha ez bekövetkezik, és azt gondolom, a magyarok inkább meg akarnak maradni magyarnak, és inkább meg akarják védeni a nemzeti függetlenséget. Az egyik jelölt mögött Soros fog állni, ha ezt az emberek átlátják, akkor jó esély lesz rá, hogy nemzeti kormányunk lesz. Ha így lesz, folytatjuk a harcot"

— mondta, majd kitért arra is, hogy bár a gazdasági kérdések is fontosak, de az elmúlt hónapok választásai (osztrák, cseh, német és most az olasz) az mutatják, hogy a bevándorlás a központi kérdés.

Magyarország szép eredményeket ért el, de még sokat kell dolgozni. A gazdasági növekedését fent kell tartani. A családtámogatási rendszerünk párját ritkítja, a nők megbecsülése fontos, ide tartozik a "Nők 40", amit az én dolgom volt átvinni a parlamenten, de az fájt, hogy a Jobbik nem szavazta meg. Látni kell, hogy amik ma már természetesek, azok is elvehetők."

Magyarország jövője azon múlik, hogy az asszonyok akarnak-e velünk együtt élni, akarnak-e gyereket. Ez személyes döntése a nőknek, de akik így döntenek, azokat támogatjuk és fogjuk is. Ez mind hiába való viszont, ha a migránsok elárasztják az országot. Akkor a pénz és az energia arra fog menni. Családtámogatás helyett együttélési gondokra megy majd. Ezt én nem akarom, ezért a bevándorlást támogató ellenzéket távol kell tartani a kormányzástól"

— zárta a beszélgetést Orbán Viktor.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

amerika, london, párizs

A techóriás több száz appnak továbbítja a Gmail-felhasználók adatait, pedig ezen gyakorlatát a tavalyi évben elvileg befejezte. Ismét megkérdőjeleződik ezzel a techóriások megbízhatósága.

Cseh lap: kettős mércét alkalmaz az EU Magyarország esetében

A Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap pénteki jegyzetében írt Magyarországról.

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

amerika, london, párizs

Folytatódik Trump főbírójelöltjének állítólagos zaklatási botránya. Brett Kavanaugh vádlója feltételeket szab a szenátusi meghallgatásához, közben pedig újabb részletek derültek ki az ügyről.

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

kétharmad

Bombaként robbant a hír még a hét közepén, hogy az MSZP győri erős embere bejelentette: otthagyja a pártot. Németh Árpádnál az tette be végleg a kaput, hogy a szocialisták EP-képviselői megszavazták a Soros-féle Sargentini-jelentést Strasbourgban. A volt MSZP-s politikus az Echo TV Informátor című műsorának beszélt csalódottságáról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére