Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Orbán: "a választásokon az egyik jelölt mögött Soros György fog állni"

2018. március 2. 08:26

Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának vendége volt.

A műsorban a miniszterelnököt először a múlt vasárnapi hódmezővásárhelyi választásról kérdezték:

Először is köszönjük azoknak a vásárhelyi polgároknak a szavazatait, akik támogatták a mi jelöltünket, aki sokáig szolgálta a helyieket. Ő egy jó jelölt volt, jó kampányt vitt, de sajnos ennek vereség lett a vége, ezt meg kell érteni."

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A helyi polgármester-választás Orbán Viktor szerint egy laboratóriumi kísérlet, egy parlamenti előválasztás volt.

Ez meg fog ismétlődni, az is lehet, hogy akár mindenhol egy jelölt lesz, talán már létre is jött az a paktum, amely alapján a bevándorlást ellenző nemzeti, polgári képviselőjelölttel szemben egyetlen ellenzéki, bevándorláspárti jelölt lesz a választókerületekben. Azt hittük, az nem fog megvalósulni, hogy a DK és a Jobbik egyszerre lépjen fel egy polgári kormánnyal szemben. Nem érdemes áltatni magunkat, a végén mindenhol lesz egy bevándorláspárti jelölt és egy bevándorlást ellenző jelölt"

— mondta.

Az ellenzék esetleges összefogásáról a miniszterelnök így vélekedett:

én egy utcai harcos vagyok, nem szeretem a bonyolult megoldásokat. Szerintem a politikában egyetlen dolog célravezető, a világos, egyenes beszéd. Persze én is látom az ellenzék mögött Soros György pénzét és a mesterkedést. Látni kell, hogy van egy komoly kihívás, van egy másik jövő Magyarország mögött, Magyarországból lehet bevándorlóországot csinálni. Emögött az elgondolás mögött sok pénz van, Soros György pénze, és ott van a magyarországi média nagy része is, ami szintén ezt támogatja."

Az egy taktika kérdés, hogy miként fogják ezt nevezni, de egy jelölt lesz, erre kell készülni"

— emelte ki Orbán Viktor, majd kitért arra is, hogy a szövetségeseinket sem szabad elfelejteni, mert Magyarország nincs egyedül.

A kampányban az a legrosszabb, ha a küzdelem heve és nagy tétje sündisznó vagy teknősszerű tartást ad az embernek. A kampányban a jó dolgokról is kell beszélni. Nemcsak azért nem akarunk bevándorlóország lenni, mert akkor itt is terror és erőszak lesz, hanem azért sem akarjuk, mert akkor az a jövő, amiben az elmúlt nyolc évben hittünk, amiért eddig dolgoztunk, véget ér."

Akik egyszer bejöttek, azokat nem tudjuk kitenni. Ha a fogkrém kijön a tubusból, nem lehet visszatenni, ha a gát átszakad, a folyóba már nem megy vissza a víz"

— szögezte le a miniszterelnök a bevándorlással kapcsolatban.

Az ENSZ migrációs javaslatáról elmondta, hogy bár többségben vannak a migrációt kibocsátó országok, de sok a szövetségesünk. Például az USA, Ausztrália, Japán, Ausztria és a V4-ek.

Nem egyedül vívjuk ezt a harcot, számos, nálunk sokkal erősebb szövetségesünk is van. Győzni fogunk, ha kitartunk. Az előttünk álló hónapok izgalmasak lesznek"

— fogalmazott.

Arról, hogy egyesek szerint a bevándorlás emberi jog, Orbán Viktor elmondta:

ez az emberiség primitizálásának receptje, az lehetetlen, hogy bárki bármelyik országba elmehessen élni alanyi jogon. Persze ez jól hangzik, Sorosék mindig ezt csinálták, jó embernek tüntetik fel magukat, ők az erkölcsi jók. De ha mögé nézünk a dolgoknak, látjuk, hogy az első pillantásra keresztényi, jó dolog valójában gonosz. Erkölcsileg a mi álláspontunk a helyes. Mindenkinek joga van ahhoz a kultúrához, amit felépített. A nemzetközi jognak is ez az alapja, az EU is azon alapul, hogy szuverén országok alkotják."

Az EU migrációt segítő csomagjáról elmondta, hogy az a baj, hogy most időt kell nyerni.

2019-ben európai parlamenti választás lesz, ami után a magunkfajta, bevándorlást elvető országok lesznek többségben, ezért át akarják nyomni ezt addig. Júliustól osztrák elnökség lesz, ők nem fogják támogatni a bevándorlást. Sorosék júliusig át akarják erőltetni a Dublin 4-et, ami például tartalmazza a kötelező kvótákat is."

A bolgár elnökséggel kapcsolatban Orbán Viktor kifejtette, hogy az ő javaslatuk vélhetően nem az övék, hanem Brüsszelé.

A miniszterelnök a bevándorlással kapcsolatban kifejezetten üzent a magyar embereknek a választással kapcsolatban:

akik bejönnének, most nem fognak kimenni, zsákország lettünk, mert Ausztria is lezárta a határait. Aki idejön, azzal együtt kell élni. Emberek, egyszer lehet elrontani, jogunk van elrontani. Ez a mi döntésünk lesz, a saját sorsunkról kell dönteni, ha elhibázzuk, bevándorlóország leszünk."

Azzal kapcsolatban, hogy politikai alapon osztanák az uniós forrásokat, Orbán Viktor kiemelte:

az EU költségvetéseit nem évről évre, hanem hét évre előre készítik. Ezt minden miniszterelnöknek el kell fogadnia, ezért nekünk komoly tárgyalási pozíciónk van."

Orbán Viktor megjegyezte azt is, hogy a franciák még soha nem tartottak olyan nemzeti konzultációt, mint Magyarország, ezért szívesen ad Macronnak is tanácsot ezzel kapcsolatban. Mint fogalmazott, a mi álláspontunk szerint a konzultáció jó.

Harcolni fogunk a bevándorlás ellen, mi is, a V4-ek és Ausztria is. Én elszánt vagyok, persze jó lenne, ha az áprilisi választás megerősítené ezt az álláspontot. Ha ez bekövetkezik, és azt gondolom, a magyarok inkább meg akarnak maradni magyarnak, és inkább meg akarják védeni a nemzeti függetlenséget. Az egyik jelölt mögött Soros fog állni, ha ezt az emberek átlátják, akkor jó esély lesz rá, hogy nemzeti kormányunk lesz. Ha így lesz, folytatjuk a harcot"

— mondta, majd kitért arra is, hogy bár a gazdasági kérdések is fontosak, de az elmúlt hónapok választásai (osztrák, cseh, német és most az olasz) az mutatják, hogy a bevándorlás a központi kérdés.

Magyarország szép eredményeket ért el, de még sokat kell dolgozni. A gazdasági növekedését fent kell tartani. A családtámogatási rendszerünk párját ritkítja, a nők megbecsülése fontos, ide tartozik a "Nők 40", amit az én dolgom volt átvinni a parlamenten, de az fájt, hogy a Jobbik nem szavazta meg. Látni kell, hogy amik ma már természetesek, azok is elvehetők."

Magyarország jövője azon múlik, hogy az asszonyok akarnak-e velünk együtt élni, akarnak-e gyereket. Ez személyes döntése a nőknek, de akik így döntenek, azokat támogatjuk és fogjuk is. Ez mind hiába való viszont, ha a migránsok elárasztják az országot. Akkor a pénz és az energia arra fog menni. Családtámogatás helyett együttélési gondokra megy majd. Ezt én nem akarom, ezért a bevándorlást támogató ellenzéket távol kell tartani a kormányzástól"

— zárta a beszélgetést Orbán Viktor.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

piszkostizenkettő

A Jóisten nemcsak ételt-italt és tetőt ad a fejünk fölé, hanem gondoskodik a színvonalas szórakoztatásunkról is: ezért találta ki nekünk a magyar ellenzéki figurákat.

Újabb tagokkal bővült Botka László börtönválogatottja

A mai napon utolérte a szegedi szocialistákat és Botka László udvari beszállítóját az igazság: a szegedi járásbíróság minősített csődbűntett miatt 5 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte Ujhelyi István szocialista képviselő sameszait és Botka László udvari beszállítóit, Pistrui Lászlót, Baranyi Sándort, és Oltványi Józsefet.

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

amerika, london, párizs

Egy 26 éves muszlim lány a családja akarta ellenére összeházasodott a szerelmével. Ezért az édesanyja és a testvérei becsületből brutálisan meggyilkolták. Az egyik legnépesebb iszlám országban, Pakisztánban szinte mindennaposak az ilyen esetek. Az Európába érkező migránsok egyik legnagyobb csoportját pedig a pakisztániak teszik ki.

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

kétharmad

Szijjártó Péter kedden találkozott szlovén kollégájával, Miro Cerarral, akivel egyetért abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait.

Győzött az igazság Szeviép-ügyben

A bíróság azzal, hogy bűnösnek mondta ki az építőipari cég egykori vezetőit, igazságot szolgáltatott a Szeviép-ügy károsultjainak - jelentette ki Szabó Bálint kedden Szegeden.

A lengyelek is beintettek az ENSZ migránssimogatásának

A lengyel kormány úgy döntött, hogy nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagját - jelentették be Varsóban a keddi kabinetülést követően.

Szigorúbb keretek közé kell szorítani a techcégeket, mert ez már nem állapot

Szigorúbb keretek közé kell szorítani a techcégeket, mert ez már nem állapot

amerika, london, párizs

Tim Cook, az Apple vezetője szerint több szabályozásra van szükség a techiparban, jelenleg ugyanis szinte semmi nem védi a felhasználókat az ipar óriásaival szemben. Ugyanakkor egyre több visszás helyzet lát napvilágot: adatszivárgások, cenzúra, profilok törlései. A következő hónapok izgalmas témája lesz, hogy a Trump-adminisztráció milyen szabályozásokat fog hozni ezen a területen.

Izrael sem írja alá az ENSZ globális migrációs csomagját

Izrael sem írja alá az ENSZ globális migrációs csomagját

amerika, london, párizs

Izrael nem fogja aláírni az ENSZ globális migrációs megállapodását - idézte honlapján a Times of Israel című napilap Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök keddi közleményét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére