Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Orbán: "A migráció a legnagyobb sorskérdés Európában"

2019. január 10. 13:41

A bevándorlásról szóló vita Európában újraértelmezi a nemzeti szuverenitás kérdését is, a bevándorláspártiak ugyanis nem tartják tiszteletben azoknak a döntését, akik nem akarnak migránsokat befogadni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az idei év első Kormányinfóján.

Orbán Viktor a nemzetközi sajtótájékoztatóján elsőként az ország gazdasági helyzetéről beszélt. Kiemelte, hogy a GDP tavalyi növekedése 4,6 lett, az államadósság a bruttó hazai termék 71 százalékára csökkent 2018 végére, a tavalyi hiány pedig 2 százalékon megállt. A miniszterelnök felidézte a szerdai kormányülést is, melyen meghallgatták Varga Mihály pénzügyminiszter beszámolóját is, ami szerint a háztartások fogyasztása 6 százalékkal nőtt, a bruttó bérek pedig átlagosan 11 százalékkal. A gazdaság tehát stabil és ez várható idén is.

Magyarország jobban teljesít”

– jelentette ki Orbán Viktor.

Orbán Viktor

Fotó: Kozma Zsuzsi

A miniszterelnök a családok védelméről szóló nemzeti konzultációról közölte, hogy 1 millió 382 ezer kérdőívet küldtek vissza, így ez volt a harmadik legnagyobb részvételű nemzeti konzultáció.

Ez azt mutatja, hogy nemcsak a kormánynak, hanem az egész országnak fontos a családok helyzete, a gyermekvállalás és a demográfia kérdése”

– mondta a kormányfő.

Orbán Viktor közölte, hogy a február 10. körül esedékes évértékelő beszédében remélhetőleg ismertetni tudja majd a konzultáció alapján hozott kormányzati intézkedéseket.

Az ország jövője a családokban van”

– húzta alá a miniszterelnök az évadnyitó Kormányinfón.

A közelgő, májusi európai parlamenti választásokra térve Orbán Viktor kijelentette, hogy sorsdöntő választás előtt áll Európa. Eddig csak Magyarországon mondhatták el a véleményüket az emberek a bevándorlásról, más európai országokban erre nem volt lehetőség. Ezért a májusi voksolás nagy lehetőség az európaiaknak, hogy elmondják véleményüket – tette hozzá a kormányfő.

Orbán Viktor kijelentette: Magyarország célja, hogy az EU minden intézményrendszerén belül, minden intézményben kerüljenek többségbe a bevándorlásellenes erők, az EP-ben, utána az Európai Bizottságban, majd a nemzeti parlamenti választások eredményeként az Európai Tanácsban. Az is cél, hogy az EP-választás eredményeként mi legyünk a legsikeresebb párt Európában és az Európai Néppártban – mondta a miniszterelnök.

A migráció nem egyszerűen az európai parlamenti választás fő kérdése lesz, egy olyan témáról van szó ugyanis, amely mélységében alakítja át a teljes európai politikát”

– jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő arról is beszélt, hogy a pártok hagyományos jobb- és baloldali felosztása átadja a helyét a bevándorláspárti vs. bevándorlásellenes dimenziónak, továbbá átalakítja a kereszténységhez való viszonyt is, a keresztény kultúra védelmét szinte politikai kötelezettséggé teszi.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A bevándorlásról szóló vita újraértelmezi a nemzeti szuverenitás kérdését is, a bevándorláspártiak ugyanis nem tartják tiszteletben azoknak a döntését, akik nem akarnak migránsokat befogadni – mondta a miniszterelnök, aki arról is beszélt, hogy az eddigi egységes európai civilizáció helyett két külön civilizáció lesz: egy vegyes, amely az iszlám és a kereszténység együttélésére építi a jövőjét, és a közép-európaiak, „akik továbbra is keresztény civilizációként” képzelik el Európát.

Minden liberális demokrata egyúttal bevándorláspárti is"

– jelentette ki Orbán az ellenfelek kapcsán.

A miniszterelnök Jair Bolsonaro, a brazil elnök beiktatása apropóján kiemelte, hogy a modern kereszténydemokrácia legjobb modelljét Brazíliában találhatjuk, és elismerését fejezte ki az elnök jelszava kapcsán, mely Magyarországgal behelyettesítve úgy szól:

Magyarország mindenekelőtt, és Isten mindenekfölött.”

Orbán Viktor beszédének végeztével az újságírói kérdések következtek. Arra a kérdésre, hogy mit szól a miniszterelnök ahhoz, hogy Guy Verhofstadt, a liberális ALDE frakcióvezetője nem tartja őt sem demokratának, sem kereszténynek. Válaszképp a kormányfő egyetlen mondattal mosta fel a padlót Verhofstadttal és a liberálisokkal:

Oda jutottunk, hogy a liberálisok ma a szabadság első számú ellenségei.”

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a migráció lesz a következő 15-20 év legnagyobb sorskérdése Európában, ugyanis Afrika és Ázsia népességmegtartó ereje nem nő olyan gyorsan, mint a népessége.

Orbán Viktor a sajtótájékoztatóján közölte: Magyarország azzal büszkélkedhet, hogy először adott bizonyítékot arról, hogy a migrációt meg lehet állítani a szárazföldön, és hosszú ideig egy tengeri ország sem vállalkozott hasonlóra. Matteo Salvini olasz belügyminiszter mondta először, hogy ez lehetséges, ez tette hőssé az ő szemében – mutatott rá a miniszterelnök sok sikert kívánva az olasz tárcavezetőnek.

Fotó: Kozma Zsuzsi

A kormányfő kitért rá, hogy a migráció már most is mély változásokat hozott Európa jövője tekintetében. Van, ahol már eldőlt, hogy kevert civilizáció lesz, és csak az együttélés kérdéséről tudnak már beszélni.

A migráció Nyugat-Európában együttélési kérdés, Közép-Európában azonban még nem, itt a vita arról szól, hogyan akadályozzuk meg annak a helyzetnek a kialakítását, amely Nyugat-Európában már látható – magyarázta Orbán Viktor, majd hozzátette: „egészen más kérdéseik vannak nekik és nekünk”; a migráció messzire vitte egymástól Európa két részét, és az a kérdés, hogy tudnak egységesek maradni, ha ennyire különböző jövőt választottak maguknak.

A legutóbbi brüsszeli ellenzéki – a sorosista Judith Sargentini részvételével rendezett – tüntetést firtató kérdésre a miniszterelnök úgy válaszolt, hogy

Megkezdődött a kampány, tüntetések vannak, pontokat fogalmaznak meg [...], kampányszakaszban vagyunk, és ez egészen májusig biztosan így lesz.”

A kampányban az az újszerű, hogy nemzetközi, van egy kiemelkedő téma, a bevándorlás, amely maga köré rendezi az egész európai politikai arénát, erről fognak dönteni az európai választók – tette hozzá Orbán Viktor.

A miniszterelnök a 888.hu Soros Györggyel kapcsolatos kérdésére a helyszínen elmondta, hogy a migránsválság csúcspontján Soros közzétette az európai lapokban a válság szerinte követendő megoldási módozatait, ami tulajdonképpen egy bevándorláspárti manifesztum, kiáltvány volt. Mindezt azután, hogy ő, miniszterelnökként közzétette saját, ötpontos javaslatát. A két dokumentum között markáns ellentét van. A magyar kormány írása bevándorlásellenes, míg Soros György a bevándorlás pártjára állt. Ettől a pillanattól fogva a konfliktus folyamatosan éleződött, belpolitikai kérdésből külpolitikai lett.

Orbán Viktor hozzátette, hogy a balliberális média szerint Sorost kritizálni antiszemitizmus. A miniszterelnök elmondta azonban, hogy a kormány és a jobboldal Soros Györgyre úgy tekint, mint egy magyarra, honfitársra, akivel azonban súlyos vitájuk, véleménykülönbségük van. Aki Soros származását hozza fel, az árt a milliárdosnak is, mert a politikai küzdelmet vitákkal kell megvívni.

Aki a származása mögé bújik a vita helyett, az gyáva”

– jelentette ki lapunknak a Kormányinfón Orbán Viktor, melyről részletesebben ITT olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Székelyföld felszámolásával kampányol egy román az EP-választásokon

Bízzunk benne, hogy a románok már túljutottak azon, hogy ezzel sok szavazatot lehessen gyűjteni...

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

A nyúl, aki megint mellényúl

A bevándorláspárti Juncker minden felelősség alól ki akar bújni

A bevándorláspárti Juncker minden felelősség alól ki akar bújni

amerika, london, párizs

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerint az európai parlamenti választások és annak kampányidőszakának legforróbb kérdése nem a bevándorlás, a terrorizmus és az iszlamizáció megfékezése, hanem az álhírek terjedésének megakadályozása lesz.

A 24.hu húsvétkor kezdett bele a kereszténygyalázásba

A szélsőségesen bevándorláspárti 24.hu a kereszténység legnagyobb ünnepén, húsvétkor érezte szükségét annak, hogy elkezdje gyalázni a világ legüldözöttebb vallásának követőit.

Iszlamisták követték el a húsvétvasárnapi támadásokat

Iszlamisták követték el a húsvétvasárnapi támadásokat

amerika, london, párizs

Habár a liberális mainstream média folyamatosan arról cikkezett, hogy mélyen húzódó társadalmi konfliktus osztják meg Srí Lankát, és ez állhat a húsvétvasárnap elkövetett terrortámadások hátterében, bebizonyosodott, hogy egy szélsőséges iszlamista csoport felelős a robbantásokért. A merényletben több mint 290 ember vesztette életét és legalább 500-an megsebesültek.

Allahot éltette egy fekete férfi egy müncheni templomban

Mindez a húsvéti mise alatt történt. Az emberek bepánikoltak és kisebb káosz alakult ki.

A Srí Lanka-i hírszerzés tudott a fenyegetettségről

A Srí Lanka-i hírszerzés tudott a fenyegetettségről

amerika, london, párizs

Minden bizonnyal ismert volt hírszerzés előtt az a fenyegetettség, amely végül egy összehangolt, vérfürdőt eredményező merényletsorozatba torkollott, legalább 290 halálos áldozattal.

Egy humorista nyerte az ukrán elnökválasztást

Egy humorista nyerte az ukrán elnökválasztást

amerika, london, párizs

Petro Porosenko elnök elismerte az exit poll eredmények ismertetése után, hogy vereséget szenvedett az ukrán elnökválasztás vasárnapi második fordulójában Volodimir Zelenszkij humorista elnökjelölttel szemben, utóbbi pedig szinte mindenkinek köszönetet mondott a sikerért, hosszan sorolva mindazokat, akiknek hálás.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére