Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Orbán: a magyarok ismét hisznek a jövőjükben

2019. február 10. 17:25

Nemzeti egységet hoztunk létre a család ügyében - mondta a magyar kormányfő az idei évértékelőn.

Vasárnap délután tartotta évértékelőjét Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a Várkert Bazárban. Orbán beszéde elején a tavalyi évvel kapcsolatban leszögezte: "soha rosszabb évet", utalva ezzel arra, hogy a Fidesz-KDNP harmadszor is kétharmadot szerzett a választásokon, s hogy a gazdasági számok igen kecsegtetően alakultak 2018-ban. Mint mondta: egyiket sem adták ajándékba, Magyarország mindkettőért kőkeményen megdolgozott. A kormányfő ezt követően ki is tért a gazdasági számokra. Beszélt többek között a tavalyi GDP-növekedésről, a minimálbérek emelkedéséről, az államadósság csökkentéséről, illetve a munkanélküliség visszavágásáról.

Orbán szerint az elmúlt években Magyarország növekedési pályára állt, fel is tette a kérdést:

Mi ez kérem, ha nem felemelkedéstörténet?"

A miniszterelnök hangsúlyozta: a nemzet az elmúlt 10 év alatt talpra állt, sorsa felett ismét maga rendelkezik. Majd kijelentette:

tíz év közös munkájának eredményeként a magyarok ismét hisznek a jövőjükben."

Fotó: MTI Fotóbank

Nekünk nem az jelenti a győzelmet, ha a pártunk nyer, nekünk az jelenti a győzelmet, ha az országunk nyer"

– mondta Orbán Viktor.

A kormányfő kijelentette, Magyarország az a hely, ahol mindenkinek jó lesz magyarnak lenni, és lépésről lépésre, kitartó munkával "fel fogjuk számolni a szegénységet Magyarországon". Mint fogalmazott: "Ulti ellen ásszal, szegénység ellen munkával." Mindenkinek lesz munkája, otthona, minden gyermeknek lesz bölcsőde, óvoda, iskola, étkezés és tankönyv, lesz támogatás a fiataloknak, és jut mindenkinek tisztes időskor is – sorolta Orbán Viktor.

Nemzeti büszkeségünknek gazdasági alapja is van

Nemzeti büszkeségünknek gazdasági alapja is van – jelentette ki Orbán Viktor. Hangsúlyozta, Magyarország a népességét tekintve a 88. helyen áll a világ országai között, de a 34. legtöbbet exportáló ország. A nemzeti büszkeségnek gazdasági alapja is van, hiszen a magyar mérnökök és munkások teljesítménye 54 hellyel előrébb sorolja az országot. Véleménye szerint vannak válaszaink arra, ha a világgazdaság lassul, és nem adjuk fel azt a tervünket, hogy a magyar gazdaság növekedése minden évben legalább 2 százalékkal meghaladja az EU átlagát. A legnagyobb eredményeink még hátravannak, csak most lendültünk bele – tette hozzá. Orbán Viktor szerint nincs ebben túlzás, a gazdasági tények azt mutatják, hogy Magyarország a magasan jegyzett, tiszteletet érdemlő és nagyszerű teljesítményre képes emberek országa.

A magyar ellenzék bevándorláspárti politikusok gyülekezete, akiket Soros György tart lélegeztetőgépen"

– fogalmazott a kormányfő. Mint mondta:

Magyarországon létrejött a szocialisták és a szélsőjobb koalíciója, a kommunista és a náci hagyomány kézfogója. Hiszen ma azt kell hallanunk, hogy a zsidó származású képviselők listázása nem jelent antiszemitizmust, és aki ezt mondja, még főpolgármester akar lenni,

ahelyett, hogy csendben elkullogna a kertek alatt"

– fogalmazott Orbán Viktor, majd hozzátette: "Erre csak annyit mondhatunk: szégyen!"

Az új internacionalizmus fellegvára Brüsszel

Az új internacionalizmus fellegvárának Brüsszelt, eszközének pedig a bevándorlást nevezte meg a kormányfő. Szerinte megint vannak, akik nemzetek nélküli világot, nyílt társadalmat akarnak, nemzetek feletti világkormányt "eszkábálnak", és ma is külföldről irányítják őket.

Harminc éve még azt gondoltuk, a történelem szemétdombjára dobtuk a kommunizmust. Úgy látszik, tévedtünk, a jelszó ugyanaz: nemzetközivé lesz a világ"

– fogalmazott Orbán.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a bevándorlóországokban keresztény-muszlim világ jön létre folyamatosan zsugorodó keresztény aránnyal. Azonban "nekünk, közép-európaiaknak még megvan a saját jövőnk" – hangsúlyozta. De Brüsszel nem akarja, hogy olyan jövőnk legyen, amilyet mi szeretnénk. "Újra kötelező kvóták alapján akarják szétosztani a migránsokat. Gyengíteni akarják a tagállamok határvédelmi jogait" – sorolta Orbán Viktor. Emlékeztetett: az EP elfogadta a migránsvízumot, amit a bevándorlók meghívóként tekintenek. És Brüsszel azt is elfogadta, hogy olyan politikai csoportoknak ad többlettámogatást, akik bevándorláspártiak.

Pénzügyi büntetést akarnak kiszabni azokra, akik nem engedelmeskednek"

– tette hozzá.

Az EP-választásokkal kapcsolatban úgy fogalmazott Orbán: "A migrációról eddig csak mi mondhattuk el a véleményünket. Most ezt megteheti egész Európa is." Szerinte a migráció növeli a bűnözést, és behozza a terrorizmus vírusát.

Ingatag időben az ingatag kormányzás veszélyes. Ezért a mi bevándorláspolitikánk szilárd marad"

– fogalmazott a miniszterelnök.

Kifejtette: a harc nyílttá vált. Timmermans vezeti a bevándorláspárt politikusok listáját, "mi pedig arra készülünk, hogy megállítsuk a bevándorláspárti többséget". A kormányfő szerint ugyanis a bevándorlás fegyverletétel.

Nekünk nem számok (bevándorlók) kellenek, hanem magyar gyermekek"

– mondta Orbán.

Fotó: MTI Fotóbank
Hétpontos családvédelmi akcióterv

Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be. A kormányfő kijelentette,

ez a magyarok válasza, és nem a bevándorlás."

Bejelentette: minden 40 év alatti nő az első házasságakor 10 millió forint kedvezményes kölcsönben részesülhet. Bővítik a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kedvezményes hitelét, amelyet két vagy több gyermek esetén használt lakások vásárlására is lehet fordítani. Már a második gyermeknél 1 millió forintot átvállalnak a nagycsaládosok jelzáloghiteléből. Azok a nők, akik legalább négy gyermeket szültek és neveltek, életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól. Elindítják a nagycsaládosok autóvásárlási programját, legalább három gyermeknél a legalább hétszemélyes új autó vásárlásához 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást adnak autóvásárlásra. Megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást, 21 ezer új férőhelyet hoznak létre 3 év alatt. Bevezetik a nagyszülői gyedet (gyermekgondozási díjat), így a nagyszülők is maradhatnak gyeden a szülők helyett.

A családpolitikai intézkedések mellett a kormányfő arról is beszélt, hogy minden középiskolás (9. és 11. évfolyam) kétszer két hét külföldi tanfolyamon vehet majd részt, amelynek költségeit a magyar kormány állja. Majd arról is szót ejtett, hogy 700 milliárd forintnyi egészségügyi fejlesztést kívánnak végrehajtani.

Magyarország mindenekelőtt, a Jóisten mindannyiunk fölött

Magyarország mindenekelőtt, a Jóisten mindannyiunk fölött – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök.

Képviselőink Brüsszelben állják a sarat. Fiataljaink okosabbak és tehetségesebbek, mint mi magunk. Szomszédaink szívesen társulnak velünk. Véget ért a száz év magány. Némi humor és vidámság hiányzik csak, de arról majd a magyar ellenzék gondoskodik."

Az igazi nagy utazás még vár a magyarokra, és a legnagyobb győzelmek még csak most jönnek”

– fogalmazott a kormányfő.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Trump bevetné a hadsereget a mexikói határnál a migránsokat segítő fegyveresek miatt

Trump bevetné a hadsereget a mexikói határnál a migránsokat segítő fegyveresek miatt

amerika, london, párizs

Egyre több esetben fegyveresek segítik az Egyesült Államok területére illegálisan belépni szándékozó migránsokat a mexikói-amerikai határon. Donald Trump emiatt az USA hadseregének a bevetését fontolgatja.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Nyilvánosságra került az Iszlám Állam videója, amelyben hűséget esküdtek a Srí Lanka-i merénylők

Nyilvánosságra került az Iszlám Állam videója, amelyben hűséget esküdtek a Srí Lanka-i merénylők

amerika, london, párizs

Az iszlám szélsőségesek világszerte büszkén osztják meg egymás között azt a videót, amelyben a merénylet előtt felesküdnek az Iszlám Állam zászlajára a Srí Lanka-i merényletsorozat végrehajtói.

Márki-Zay Péter a bíróság szerint is hazudott

A helyi kórház jó hírnevét sértő kijelentései mellett két másik ügyben is elmarasztalta a Szegedi Ítélőtábla Márki-Zay Péter "független" hódmezővásárhelyi polgármestert.

Angliában tanult az egyik Srí Lanka-i terrorista

Angliában tanult az egyik Srí Lanka-i terrorista

amerika, london, párizs

Ezt az ázsiai ország védelmi minisztere jelentette be, azonban nem részletezte, melyik terroristáról van szó, valamint melyik brit egyetemre járt a merénylő.

A Magyarországon elkapott szír terrorista letartóztatását meghosszabbították

Három hónappal meghosszabbították a Magyarországon elfogott, terrorcselekménnyel gyanúsított szír férfi, Hasszán F. letartóztatását.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére