Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Orbán: a kommunizmus a nácizmushoz hasonló őrült eszme volt

888.hu

2015. november 21. 14:15

BUDAPEST, 14:15
Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Ma már senki sem vitatja, hogy a nemzetiszocializmushoz hasonlóan a kommunizmus is egy őrült eszme volt – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások közelgő emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen.

Így tört be a szovjet világ Európába

Orbán Viktor az emléknapi beszédében azt mondta: amikor a nemzetiszocializmus őrült gondolata háborúba rántotta a világot, és a megroggyant nyugati világ felismerte, hogy a léte forog kockán, akkor szövetségre lépett egy másik őrült gondolattal: a nemzetközi szocializmussal, a kommunizmussal és annak gazdájával.

Saját biztonsága fejében a Nyugat végül tálcán nyújtotta át a Szovjetuniónak Európa szabadságszerető népeinek jelentős hányadát"

– fogalmazott a kormányfő, amihez hozzátette: az egész nemzet nevében emlékezünk a meghurcoltakra, fejet hajtunk az elhunytak előtt, kifejezzük tiszteletünket a hazatérteknek, valamint vigyázunk a még élőkre.

Beszédében felidézte, hogy a Gulág táboraiba sok százezer magyart szállítottak a Kárpát-medence minden részéről, hadifoglyokat, civileket, politikai elítélteket. Az 1944 őszétől 1948-ig elhurcoltaknak csak mintegy ötöde élte túl a megpróbáltatásokat, és mindezt egy Európában született őrült gondolat hozta létre – mutatott rá.

Ma már senki sem vitatja, hogy a nemzetiszocializmushoz hasonlóan a kommunizmus is egy őrült eszme volt, senki sem vitatja a kommunizmus bűneit, de (...) hosszú és rögös utat kellett bejárnunk, amíg idáig eljutottunk"

– mondta Orbán Viktor arra utalva, hogy a rendszerváltás utáni két évtizedben Magyarországon "a mindenkori jobb- és baloldal külön-külön cipelte saját történelmi terheit", és folyt a vita arról: "kinek a zsákja nehezebb".

Nemzeti emlékév

A miniszterelnök kijelentette, hogy itt az ideje lezárni ezt az időszakot, ezért lett 2015 a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások nemzeti emlékéve.

Orbán Viktor arról is beszélt hogy, felemelő érzés volt, amikor végre szabadon lehetett emlékezni a kommunizmus áldozataira. Azt is fontosnak nevezte – "különösen most, amikor Európa ismét támadás alatt áll" –, hogy a magyar fiatalok ismerjék a 20. századi diktatúrák szellemi eltévelyedéseit, és azzal az elhatározással nőjenek fel, hogy ez ne történhessen meg soha többé.

Tisztelet a hősöknek, kegyelet az áldozatoknak!"

– zárta beszédét a kormányfő.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egykettőre eljuthatnak a britek oda, hogy már nem csak nők lehetnek anyák

Nem csak Franciaország sziporkázik a maga szülő 1 és szülő 2 megnevezéseivel. A briteknél könnyen lehet, hogy jogi szempontból már nem csak nők válhatnak anyává.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

amerika, london, párizs

A Baden-Württemberg tartománybeli Freiburgban 2018. október 14-re virradó éjjel csoportosan megerőszakoltak egy 18 éves német lányt. Az tettesek közül heten szíriai migránsok voltak. A 22 éves elsőrendű gyanúsítottat kiskorúként fogják kezelni a német bíróságon, mivel a bűntény elkövetésekor még nem számított nagykorúnak.

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

csak neked, csak most

Nemsokára a mozikba kerül a "Piedone nyomában" című, Bud Spencer életét feldolgozó portréfilm. Ez alkalomból beszélgettünk Király Leventével, a film rendezőjével, hogy rávilágítsunk pár dologra: milyen ember is volt Bud Spencer, azaz Carlo Pedersoli a magánéletében, hogyan viszonyult családjához, a magyarokhoz és a kereszténységhez.

Van egy komoly mulasztása a Magyar Tudományos Akadémiának, amiről mélyen hallgat

Az ellenzéki sajtó tele van az MTA működését átláthatóbbá tenni akaró kormányzati szándék elleni politikai sivalkodással. A ballib megmondóemberek reggeltől estig a tudomány szabadságát féltik a Fidesz képzeletbeli diktatúrájától, miközben viszont arról mélyen hallgatnak, hogy a valóságban az MTA tevékenysége teljesen átláthatatlan, nem utolsósorban azért, mert az Akadémia évtizedek óta nem hajlandó kommunikálni semmit a tevékenységéről a közvélemény felé.

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

kétharmad

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Jerusalem Post című izraeli lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a magyar kormánynak Soros György nézeteivel van problémája, nem pedig a milliárdos származásával.

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

kinyílott a pitypang

Hatalmas sivalkodásba kezdtek az idegenszívű propagandagyárak amiatt, mert a kormány - a magyar honosítási törvényekkel összhangban - venezuelai magyaroknak nyújtott segítséget.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére