Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Orbán: a keresztény kultúra és a migráció ügyében nincs kompromisszum

2019. március 8. 08:18

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában beszélt.

Isten éltesse a magyar nőket, köszönjük szépen mindazt, amit értünk tettek!"

– kezdte beszédét a kormányfő a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban.

Orbán szerint Európa hatalmas átalakuláson megy keresztül, megváltoztatta az életünket a migráció és a bevándorlás, és ez vált a politika legfontosabb kérdésévé is. A hagyományos politikai törésvonalakat „átmetszette” egy új frontvonal. Ugyanez a frontvonal megjelent az Európai Néppárton (EPP) belül is. Orbán szerint az történt a héten (lásd: EPP és a Fidesz közötti vita), hogy azok támadták meg a magyar kormánypártot, akik támogatják a migrációt. Mindezt azért, mert a legfontosabb kérdésben mást képvisel a Fidesz, mint a bevándorláspárti erők.

Mi vagyunk az első ország, amely bebizonyította, hogy a migrációt meg lehet állítani"

– fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint az ország mérete és adottságai nem indokolnák, hogy ilyen heves támadásokat intézzenek ellene, vagyis egyértelműen a bevándorlás áll a háttérben.

Nekünk több lehetőségünk is van, Néppárton belül vagy azon kívül"

– mondta Orbán, utalva az EPP-vel való konfliktusra.

Kifejtette ugyanakkor: a vita döntő eleme az az, hogy a magyar kormánypártokat a magyar választók kijelölték. Friss mandátumuk van. A választás révén a magyarok elmondták, hogy a keresztény kultúra érték, a migráció ügyében pedig nincs kompromisszum. A miniszterelnök elmondta: az elmúlt héten égtek a vonalak, tárgyalt többek között Jean-Claude Junckerrel és Manfred Weberrel is, de több prominens európai jobboldali politikussal is megbeszélést folytatott. Vasárnap ugyanakkor Lengyelországba utazik, ahol egy NATO-tagságról tartott rendezvény lesz.

Ha úgy alakul, hogy nekünk valami új dolgot kell indítanunk Európában, és lehet, hogy ennek a vitának ez lesz a vége, hogy a helyünk végül is nem a Néppártban van, hanem azon kívül – bár én inkább a Néppárt átalakítását, megreformálását szeretném elérni, például hogy helye legyen benne a bevándorlásellenes erőknek is, de ha erre nem lesz lehetőség –, akkor nyilván az első hely, ahol tárgyalni fogunk, az Lengyelország"

– mondta a miniszterelnök.

Orbán a Die Welt című német lapban megfogalmazott javaslata (ti. az Európai Bizottságtól el kell venni azokat a hatásköröket, melyek a határvédelmet és a migrációt érintik) kapcsán elmondta: "a józan ész mondatta velem", európai tanácskozások folyamán fogalmazódott meg benne, s nemcsak a német olvasók, hanem több európai politikus, többek között Nicolas Sarkozy is támogatja az ötletét.

Orbán kifejtette: bár egy darab Európa szót használunk, mégis három fogalmat értünk ezalatt: az EU-tagállamokat, az eurózónát és a schengeni övezetet. A bevándorlás kapcsán az Európai Bizottság (EB) már 2010 és 2014 között is bebizonyította, hogy nem tud mit kezdeni a helyzettel. S ha négy év nem volt elég erre, akkor hat meg hét esztendő sem lesz elég, ezért Orbán szerint „vegyük vissza” ezt, s a belügyminisztereknek adjunk jogokat, hogy közös döntéseket tudjanak hozni – többek között a határvédelem ügyében.

Jobb helyen lenne az ügy a belügyminiszterek kezében, mint a bizottságéban"

– fogalmazott a kormányfő, aki szerint teljesen egyértelmű, hogy ha ez a változtatás már korábban megtörtént volna, akkor

Európa biztonságosabb, védettebb lenne, mint ma."

A miniszterelnök reagált Dimitrisz Avramopulosz bevándorláspárti uniós biztos azon kijelentésére is, mely szerint elmúlt a migrációs veszély. Orbán szerint „a migráció nem egy pattanás, ami elmúlik, ez egy történelmi jelenség”. A világban háborúk vannak, éghajlatváltozás zajlik, csökkennek a vízkészletek, s az Európai Unió közelében fekvő államokban nincs akkora fejlődés, amely leküzdi ezeket a kihívásokat, ott tartja a népességet. Ezért milliószámra lesznek olyanok, akik el fogják hagyni ezeket az országokat – érvelt a kormányfő.

Szerinte „folyamatosan észnél kell lennünk, mert ez fogja meghatározni a jövőnket”, „mindig tudatában kell lenni, hogy óriási embertömegek készülődnek Európa felé”, s ezért „nem szabad becsukni a szemünket, mert úgy járunk, mint Nyugat-Európa”.

Hangsúlyozta:

Túl kell lenni a félelmeinken, mert egy történelmi folyamat részei vagyunk, amire reflektálnunk kell.”

A magyar családvédelmi akcióterv kritikusaira reagálva Orbán kifejtette: „Európa ma az üres bölcsők kontinense”, s míg Nyugat-Európában azt vallják: minden darab-darab alapon megy, hozzunk be migránsokat, addig a magyarok „nem akarnak kevert társadalmakat”.

Orbán szerint „van az életnek természetes normális rendje”, ezt próbáljuk megvédeni, a provokatív kisebbség véleményét meg kell hallgatni, de

le is kell rázni azokat, mint amikor a kutya szokta a vizet.”

A miniszterelnök szerint „az a nemzet, amely nem képes saját maga fenntartására, az joggal vékonyodik el, tűnik el a süllyesztőben”, hazánknak viszont az a nagy szerencséje, hogy a magyar fiatalok igenis akarnak szülni. Problémák azonban vannak – szép számmal.

Orbán ennek kapcsán elmondta: a kormány azon van, hogy felderítse: mi az akadály? Ezeket először azonosítani kell, utána el kell tüntetni őket. S utána könnyebben választhatnak a fiatalok: akarnak-e családokat vagy nem. A kormány csupán egy lehetőséget kínál fel – tette hozzá.

A kormányfő beszélt a családvédelmi akcióterv konkrét intézkedéseiről, elmondta, hogy az évértékelőn felsorolt hétpontos csomagból 4 pont már idén nyártól elindul, folyamatosan zajlik a bölcsődei ellátás bővítése, két pont azonban (a nagyszülői gyed és az szja-mentesség) 2020-tól léphet érvénybe.

Az interjúban szóba került még a falusi csok is, melynek kapcsán Orbán elmondta: „olyan kormánya van Magyarországnak, amiben elég sokan vagyunk falusi fickók”, ezért sem „dughatjuk homokba a fejünk”. A miniszterelnök szerint a falusi életminőséggel vannak gondok, meg kell állítani a népességfogyást, rendbe kell hozni a falvakat. Ezért először a leveszélyeztetettebb magyar községeket próbálja fejleszteni a magyar kormány.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Beismerte a gyilkosságokat a Brazíliában elfogott olasz kommunista gerilla

Beismerte a gyilkosságokat a Brazíliában elfogott olasz kommunista gerilla

amerika, london, párizs

A Brazíliában elfogott Cesare Battisti olasz szélsőbaloldali szökevény elismerte azt a négy gyilkosságot, ami miatt 37 éven át szökésben volt.

A jogsértő ellenzék már az Állami Számvevőszék függetlensége ellen folytat támadást

Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke megelégelte az ÁSZ-t érő ellenzéki támadásokat, ezért levélben arra kérte Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét, hogy a tegyen lépéseket a jogállamiságot képviselő független szervezet elleni képviselői támadások megakadályozására.

Muszlimok miatt utasított el egy keresztény menedékkérőt a brit kormány

Muszlimok miatt utasított el egy keresztény menedékkérőt a brit kormány

amerika, london, párizs

Még csak nem is tudta a belügy egyenesen megmondani az iráni menekültnek, hogy miért utasították el kérelmét. Helyette megkérdőjelezték, hogy őszinte volt-e megtérése a keresztény vallásba, és veszekedni kezdtek vele.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

amerika, london, párizs

Súlyos pénzbüntetést kapott egy párizsi házaspár a hétvégén, miután olyan ruházatban jelentek meg a közterületen, amelyen a sárgamellényesek egyik politikai javaslata szerepelt.

A muszlim imavezetők 90 százaléka külföldről érkezik Németországba

Az imámok közel 90 százaléka külföldről, elsősorban Törökországból és Észak-Afrikából érkezik a németországi mecsetekbe - derült ki a Konrad Adenauer Stiftung tanulmányából.

Németország európai FBI-t hozna létre a jelenlegi Europolból

A CDU/CSU európai uniós választási programja a közös hadsereg mellett már egy európai rendőri nyomozóhatóság, egy európai FBI létrehozását is a német jobbközép pártok uniós céljai között nevesít.

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

piszkostizenkettő

Az amerikai demokraták - és csatolt globalista testvéreik szerte a világon - a 2016-os elnökválasztás óta nem tudnak mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy Trump elnök lett. Ezért azóta fölvették azt a pózt, ami legjobban illeszkedik lényegükhöz: a toporzékoló, hisztériás kisgyerekét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére