Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Orbán: "A határőrizet jogáról nem mondunk le"

2018. szeptember 17. 13:59

A miniszterelnök napirend előtti felszólalása nyitotta meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Orbán Viktor beszámolt arról, hogy mi történt a két ülésszak között, és mire számíthatunk a közeljövőben.

A mi nemzeti gazdaságpolitikánk új gazdasági modell, amely a magyar érdekekből indul ki, ezért is nevezzük magyar modellnek"

– hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve, a magyar modell idén nyáron is jól teljesített. Orbán Viktor ezzel kapcsolatban köszönetet mondott a gazdaság szereplőinek, a munkavállalóknak, a munkaadóknak és a vállalkozóknak.

Ha munka van, minden van, ez a magyar gazdasági modell lényege. Segélyalapú gazdaság helyett munkaalapú gazdaságot építünk"

– emelte ki Orbán.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A miniszterelnök pár statisztikai adatot ismertetve elmondta, hogy a foglalkoztatottak aránya 800 ezerrel nőtt, ebből a hazai magángazdaságban 600 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma.

Közel már 4 és fél milliós álomhatár"

– emelte ki a kormányfő, hozzátéve, hogy 65 hónapja, azaz 5 éve folyamatos a bérek emelkedése Magyarországon. A miniszterelnök szerint továbbra is szép és biztató időszakok következnek a magyar gazdaságban.

Úgy fogunk kormányozni, hogy egyre jobban megérje dolgozni és gyermeket vállalni"

– emelte ki Orbán Viktor és ígéretet tett, hogy 2030-ra Magyarország az unió 5 legjobb és legélhetőbb országa között lesz.

A miniszterelnök kiemelte, hogy 4,8%-kal nőtt a gazdaság, ez pedig kétszerese az uniós átlagnak. Ebből következőleg idén is várható nyugdíjprémium a nyugdíjasoknak az év végén.

Orbán Viktor szerint BMW debreceni beruházásának oka a kiváló magyar munkaerő. Emlékeztetett, hogy nemrég egy újabb gigaberuházásról kötöttek megállapodást a MOL és a Thyssenkrupp beruházása már az idén megkezdődik.

A miniszterelnök dicsérte a mezőgazdasági dolgozók munkáját is, kiemelve, hogy Magyarország 20 millió embert lenne képes kenyérrel ellátni.

Az oktatással kapcsolatban elmondta, hogy 1,5 millió gyermek kezdte meg a tanulást szeptemberben, ebből egymillió gyerek kap ingyenesen tankönyvet. A felsőoktatásban 85 ezer hallgató kezdte meg a tanulást, 2,5 ezerrel több mint tavaly

Ha nem erősítjük meg a magyar családokat, akkor elfogyunk és elfogy a magyarok népe is. Mi ebbe nem akarunk beletörődni"

– emelte ki Orbán Viktor, hozzátéve, hogy ami eddig történt szükséges, de nem elégséges, ezért hamarosan nemzeti konzultációt indít a kormány a családokkal kapcsolatban.

A napirend előtti felszólalásban a miniszterelnök komoly kritikát fogalmazott meg az unió vezetővel kapcsolatban.

Nem tudták Európán belül tartani az Egyesült Királyságot, nem tudták kívül tartani a migránsokat"

– hangsúlyozta Orbán, aki szerint 2019 májusában leváltják a jelenlegi európai elitet.

A jövő legfontosabb kérdése a migráció"

– mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy Európa két táborra szakadt, bevándorláspártiakra és bevándorlásellenesekre. Orbán szerint ez a felosztás felülírja a hagyományos pártszerkezeteket.

A miniszterelnök szerint az uniós vezetők európai népességcserét próbálnak kieszközölni, hogy gyengítsék a nemzeti kormányokat. Orbán elmondása szerint a migráció nem pártkérdés, ezért felül áll a párttaktikai logikákon.

A magyar kormány szolidáris minden bevándorlásellenes kormánnyal"

– hangsúlyozta Orbán, aki szerint kibontakozott egy gyermekded vita, hogy Magyarországról vagy a kormányról szól-e a Sargentini-jelentés.

A jelentés Magyarországról szól és Magyarország ellen írták"

– emelte ki Orbán Viktor.

Az antiszemitizmusról szólva a miniszterelnök elmondta, hogy a kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben.

Magyarországot azért támadják, mert a magyarok úgy döntöttek, hogy nem leszünk bevándorlóország"

– hangsúlyozta Orbán, aki szerint eddig két jelentős csatát nyert Magyarország. Egyszer, amikor megállítottuk a bevándorlási hullámot és amikor nemet mondtunk a kvótákra.

Megvédtük határainkat, és kinyilvánítottuk, kivel akarunk együtt élni."

Orbán Viktor szerint el akarják venni Magyarországtól a határvédelem jogát. Bár üdvözlendő, hogy az unió a kvóták helyett a határvédelemre koncentrál, helyes, ha megerősítjük a határaink védelmét, de az nem helyes, ha el akarják venni a határvédelem jogát, és Brüsszel akarja ellenőrizni a magyar határ védelmét.

"1990-ben visszaszereztük a szuverenitásunkat és a határaink védelmét is. A határainkat nemcsak profik, de hazafiak is védik. Ezért illeti hatalmas köszönet az egyenruhásainkat" – jegyezte meg Orbán.

A brüsszeli bürokraták portaszolgálatot akarnak létesíteni. Ők nem megállítani, hanem menedzselni akarják a migrációt"

– hangsúlyozta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy azért akarják elvenni a határvédelem jogát, hogy lehetővé tegyék a migrációt.

Hazánk nem átjáróház! (...) Mi nemcsak beszélünk, de cselekszünk is. Mi jobban értünk a határvédelemhez, mint bárki Brüsszelben."

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Bréking: terrortámadás ért egy krími iskolát

Bréking: terrortámadás ért egy krími iskolát

amerika, london, párizs

Robbanás történt szerdán a Krím félszigeten lévő Kercs városának műszaki szakiskolájában, az első információk alapján tízen életüket vesztették, mintegy ötvenen megsebesültek.

Kitiltották városából a migránsbizniszben utazó polgármestert

Kitiltották városából a migránsbizniszben utazó polgármestert

amerika, london, párizs

A többek közt illegális bevándorlás pártolásával vádolt Domenico Lucano, a dél-olaszországi Riace polgármestere szerda reggeltől elhagyhatta a házi őrizetet, a bíróság azonban úgy döntött, hogy a várost is el kell hagynia.

Orbán: a magyar határt a jövőben is a magyarok fogják megvédeni

Orbán: a magyar határt a jövőben is a magyarok fogják megvédeni

kétharmad

A miniszterelnök éppen Brüsszelbe tart, a reptérre vezető úton jelentkezett be.

"Jogsértően fogadta el az EP a Sargentini-jelentést"

"Jogsértően fogadta el az EP a Sargentini-jelentést"

kétharmad

Jogsértően fogadta el az Európai Parlament a Sargentini-jelentést, hiszen a tartózkodásokat is leadott szavazatnak kellet volna tekinteni, így tehát nem született kétharmados felhatalmazás a hetes cikkely szerinti eljárás megindítására - mondta Rupert Scholz jogászprofesszor, Németország volt védelmi minisztere.

Életbe lép a "kézigránát-amnesztia" Svédországban

Életbe lép a "kézigránát-amnesztia" Svédországban

amerika, london, párizs

Add át a kézigránátjaidat, és nem büntetünk meg - üzeni a svéd rendőrség a migránsoknak.

Megy a libsi és adja a jogot

Megy a libsi és adja a jogot

piszkostizenkettő

Ez meg lett álmodva, le lett írva, ez egy eszme. Mi az, hogy a valóság szembemegy a nagybetűs eszmével? Mi az, hogy az ott értelmes, az meg ott tök hülye, és annyi esze sincs, hogy ha valamely élmény vagy tapasztalat sokadjára esik meg vele ugyanabban a helyzetben, akkor általánosítson?

A Jupiter az első transznemű bolygó

A Jupiter az első transznemű bolygó

kinyílott a pitypang

Már a Jupiter sem gendersemleges. A transzgender szekta képviselői szerint ugyanis a Jupiter egyértelműen a transzgender zászló színeiben pompázik a NASA legfrissebb felvételein.

Ilyen gyönyörű videón még biztos nem láttad Magyarországot

Balaton, Hortobágy, Badacsony, Hollókő - avagy mitől is gyönyörű a hazánk?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére