Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Orbán: "A határőrizet jogáról nem mondunk le"

2018. szeptember 17. 13:59

A miniszterelnök napirend előtti felszólalása nyitotta meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Orbán Viktor beszámolt arról, hogy mi történt a két ülésszak között, és mire számíthatunk a közeljövőben.

A mi nemzeti gazdaságpolitikánk új gazdasági modell, amely a magyar érdekekből indul ki, ezért is nevezzük magyar modellnek"

– hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve, a magyar modell idén nyáron is jól teljesített. Orbán Viktor ezzel kapcsolatban köszönetet mondott a gazdaság szereplőinek, a munkavállalóknak, a munkaadóknak és a vállalkozóknak.

Ha munka van, minden van, ez a magyar gazdasági modell lényege. Segélyalapú gazdaság helyett munkaalapú gazdaságot építünk"

– emelte ki Orbán.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A miniszterelnök pár statisztikai adatot ismertetve elmondta, hogy a foglalkoztatottak aránya 800 ezerrel nőtt, ebből a hazai magángazdaságban 600 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma.

Közel már 4 és fél milliós álomhatár"

– emelte ki a kormányfő, hozzátéve, hogy 65 hónapja, azaz 5 éve folyamatos a bérek emelkedése Magyarországon. A miniszterelnök szerint továbbra is szép és biztató időszakok következnek a magyar gazdaságban.

Úgy fogunk kormányozni, hogy egyre jobban megérje dolgozni és gyermeket vállalni"

– emelte ki Orbán Viktor és ígéretet tett, hogy 2030-ra Magyarország az unió 5 legjobb és legélhetőbb országa között lesz.

A miniszterelnök kiemelte, hogy 4,8%-kal nőtt a gazdaság, ez pedig kétszerese az uniós átlagnak. Ebből következőleg idén is várható nyugdíjprémium a nyugdíjasoknak az év végén.

Orbán Viktor szerint BMW debreceni beruházásának oka a kiváló magyar munkaerő. Emlékeztetett, hogy nemrég egy újabb gigaberuházásról kötöttek megállapodást a MOL és a Thyssenkrupp beruházása már az idén megkezdődik.

A miniszterelnök dicsérte a mezőgazdasági dolgozók munkáját is, kiemelve, hogy Magyarország 20 millió embert lenne képes kenyérrel ellátni.

Az oktatással kapcsolatban elmondta, hogy 1,5 millió gyermek kezdte meg a tanulást szeptemberben, ebből egymillió gyerek kap ingyenesen tankönyvet. A felsőoktatásban 85 ezer hallgató kezdte meg a tanulást, 2,5 ezerrel több mint tavaly

Ha nem erősítjük meg a magyar családokat, akkor elfogyunk és elfogy a magyarok népe is. Mi ebbe nem akarunk beletörődni"

– emelte ki Orbán Viktor, hozzátéve, hogy ami eddig történt szükséges, de nem elégséges, ezért hamarosan nemzeti konzultációt indít a kormány a családokkal kapcsolatban.

A napirend előtti felszólalásban a miniszterelnök komoly kritikát fogalmazott meg az unió vezetővel kapcsolatban.

Nem tudták Európán belül tartani az Egyesült Királyságot, nem tudták kívül tartani a migránsokat"

– hangsúlyozta Orbán, aki szerint 2019 májusában leváltják a jelenlegi európai elitet.

A jövő legfontosabb kérdése a migráció"

– mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy Európa két táborra szakadt, bevándorláspártiakra és bevándorlásellenesekre. Orbán szerint ez a felosztás felülírja a hagyományos pártszerkezeteket.

A miniszterelnök szerint az uniós vezetők európai népességcserét próbálnak kieszközölni, hogy gyengítsék a nemzeti kormányokat. Orbán elmondása szerint a migráció nem pártkérdés, ezért felül áll a párttaktikai logikákon.

A magyar kormány szolidáris minden bevándorlásellenes kormánnyal"

– hangsúlyozta Orbán, aki szerint kibontakozott egy gyermekded vita, hogy Magyarországról vagy a kormányról szól-e a Sargentini-jelentés.

A jelentés Magyarországról szól és Magyarország ellen írták"

– emelte ki Orbán Viktor.

Az antiszemitizmusról szólva a miniszterelnök elmondta, hogy a kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben.

Magyarországot azért támadják, mert a magyarok úgy döntöttek, hogy nem leszünk bevándorlóország"

– hangsúlyozta Orbán, aki szerint eddig két jelentős csatát nyert Magyarország. Egyszer, amikor megállítottuk a bevándorlási hullámot és amikor nemet mondtunk a kvótákra.

Megvédtük határainkat, és kinyilvánítottuk, kivel akarunk együtt élni."

Orbán Viktor szerint el akarják venni Magyarországtól a határvédelem jogát. Bár üdvözlendő, hogy az unió a kvóták helyett a határvédelemre koncentrál, helyes, ha megerősítjük a határaink védelmét, de az nem helyes, ha el akarják venni a határvédelem jogát, és Brüsszel akarja ellenőrizni a magyar határ védelmét.

"1990-ben visszaszereztük a szuverenitásunkat és a határaink védelmét is. A határainkat nemcsak profik, de hazafiak is védik. Ezért illeti hatalmas köszönet az egyenruhásainkat" – jegyezte meg Orbán.

A brüsszeli bürokraták portaszolgálatot akarnak létesíteni. Ők nem megállítani, hanem menedzselni akarják a migrációt"

– hangsúlyozta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy azért akarják elvenni a határvédelem jogát, hogy lehetővé tegyék a migrációt.

Hazánk nem átjáróház! (...) Mi nemcsak beszélünk, de cselekszünk is. Mi jobban értünk a határvédelemhez, mint bárki Brüsszelben."

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Theresa May ezt most megúszta: marad a konzervatív párt élén

Theresa May ezt most megúszta: marad a konzervatív párt élén

amerika, london, párizs

A miniszterelnök ellen indított bizalmi szavazáson 200-an szavaztak bizalmat Theresa May-nek, míg 117-en szavaztak ellene.

Mindennapok Malmőben: fényes nappal, egy óvoda előtt történt a brutális leszámolás

Mindennapok Malmőben: fényes nappal, egy óvoda előtt történt a brutális leszámolás

amerika, london, párizs

Szerda reggel több lövéssel végeztek az áldozattal, miközben onnan pár méterre a gyerekek az óvodában reggeliztek.

Gyurcsány is megszavazta a túlóráról szóló törvényt

A mai nap az ellenzéki nihilről szólt. Ma volt lehetőségük megmutatni magukat, és bebizonyították, hogy még az ellenzéki szerepre sem érdemesek. Az egész bagázs, Tordai Bencétől, Kunhalmi és Vadai Ágnesig megpróbálta eljátszani, hogy ők a munkavállalók érdekeit képviselik, de igazából csak saját magukat próbálták építeni, és a törvényjavaslat megértése helyett hisztiztek és obstruáltak. A prímszámokat azonban Gyurcsány Ferenc vitte el, aki egy szavazásra ment be, de ott is félrenyomott, megszavazta a pártja és a frakciója által "rabszolgatörvénynek" nevezett javaslatot.

Már a rendőrökre is rátámadtak a tüntetők

Már a rendőrökre is rátámadtak a tüntetők

kétharmad

Habár az Index és más baloldali lapok azt állítják, hogy a rendőrség könnygázt alkalmazott az anarchista tüntetőkkel szemben, az igazság az, hogy ez pont fordítva történt. Megrohamozták a rendőrsorfalat, és több tisztet is lefújtak.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a legfontosabb hírek ma.

Legyőztük a női kézi Eb-n Romániát

Legyőztük a női kézi Eb-n Romániát

hajrá, magyarok!

A magyar válogatott a női kézilabda Európa-bajnokságon 31-29-es végeredménnyel legyőzte Romániát!

Milyen sört igyál a télen? | VIDEÓ

Milyen sört igyál a télen? | VIDEÓ

8)8)8

Itt a tél, jönnek az ünnepek! A hőségben megszokott könnyed sörök helyett ilyenkor érdemes inkább a barna sörök felé nyitni. Megnéztük a három legnagyobb tételben készülő magyar barna sört, hogy segítsünk nektek sört választani a télre!

Egy komikusnak megtiltották, hogy viccelődjön az iszlámmal vagy az LMBTQ-közösséggel

De a szerződésben még számos témát felsoroltak, amikről nem beszélhet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére