Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Orbán: "A határőrizet jogáról nem mondunk le"

2018. szeptember 17. 13:59

A miniszterelnök napirend előtti felszólalása nyitotta meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Orbán Viktor beszámolt arról, hogy mi történt a két ülésszak között, és mire számíthatunk a közeljövőben.

A mi nemzeti gazdaságpolitikánk új gazdasági modell, amely a magyar érdekekből indul ki, ezért is nevezzük magyar modellnek"

– hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve, a magyar modell idén nyáron is jól teljesített. Orbán Viktor ezzel kapcsolatban köszönetet mondott a gazdaság szereplőinek, a munkavállalóknak, a munkaadóknak és a vállalkozóknak.

Ha munka van, minden van, ez a magyar gazdasági modell lényege. Segélyalapú gazdaság helyett munkaalapú gazdaságot építünk"

– emelte ki Orbán.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A miniszterelnök pár statisztikai adatot ismertetve elmondta, hogy a foglalkoztatottak aránya 800 ezerrel nőtt, ebből a hazai magángazdaságban 600 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma.

Közel már 4 és fél milliós álomhatár"

– emelte ki a kormányfő, hozzátéve, hogy 65 hónapja, azaz 5 éve folyamatos a bérek emelkedése Magyarországon. A miniszterelnök szerint továbbra is szép és biztató időszakok következnek a magyar gazdaságban.

Úgy fogunk kormányozni, hogy egyre jobban megérje dolgozni és gyermeket vállalni"

– emelte ki Orbán Viktor és ígéretet tett, hogy 2030-ra Magyarország az unió 5 legjobb és legélhetőbb országa között lesz.

A miniszterelnök kiemelte, hogy 4,8%-kal nőtt a gazdaság, ez pedig kétszerese az uniós átlagnak. Ebből következőleg idén is várható nyugdíjprémium a nyugdíjasoknak az év végén.

Orbán Viktor szerint BMW debreceni beruházásának oka a kiváló magyar munkaerő. Emlékeztetett, hogy nemrég egy újabb gigaberuházásról kötöttek megállapodást a MOL és a Thyssenkrupp beruházása már az idén megkezdődik.

A miniszterelnök dicsérte a mezőgazdasági dolgozók munkáját is, kiemelve, hogy Magyarország 20 millió embert lenne képes kenyérrel ellátni.

Az oktatással kapcsolatban elmondta, hogy 1,5 millió gyermek kezdte meg a tanulást szeptemberben, ebből egymillió gyerek kap ingyenesen tankönyvet. A felsőoktatásban 85 ezer hallgató kezdte meg a tanulást, 2,5 ezerrel több mint tavaly

Ha nem erősítjük meg a magyar családokat, akkor elfogyunk és elfogy a magyarok népe is. Mi ebbe nem akarunk beletörődni"

– emelte ki Orbán Viktor, hozzátéve, hogy ami eddig történt szükséges, de nem elégséges, ezért hamarosan nemzeti konzultációt indít a kormány a családokkal kapcsolatban.

A napirend előtti felszólalásban a miniszterelnök komoly kritikát fogalmazott meg az unió vezetővel kapcsolatban.

Nem tudták Európán belül tartani az Egyesült Királyságot, nem tudták kívül tartani a migránsokat"

– hangsúlyozta Orbán, aki szerint 2019 májusában leváltják a jelenlegi európai elitet.

A jövő legfontosabb kérdése a migráció"

– mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy Európa két táborra szakadt, bevándorláspártiakra és bevándorlásellenesekre. Orbán szerint ez a felosztás felülírja a hagyományos pártszerkezeteket.

A miniszterelnök szerint az uniós vezetők európai népességcserét próbálnak kieszközölni, hogy gyengítsék a nemzeti kormányokat. Orbán elmondása szerint a migráció nem pártkérdés, ezért felül áll a párttaktikai logikákon.

A magyar kormány szolidáris minden bevándorlásellenes kormánnyal"

– hangsúlyozta Orbán, aki szerint kibontakozott egy gyermekded vita, hogy Magyarországról vagy a kormányról szól-e a Sargentini-jelentés.

A jelentés Magyarországról szól és Magyarország ellen írták"

– emelte ki Orbán Viktor.

Az antiszemitizmusról szólva a miniszterelnök elmondta, hogy a kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben.

Magyarországot azért támadják, mert a magyarok úgy döntöttek, hogy nem leszünk bevándorlóország"

– hangsúlyozta Orbán, aki szerint eddig két jelentős csatát nyert Magyarország. Egyszer, amikor megállítottuk a bevándorlási hullámot és amikor nemet mondtunk a kvótákra.

Megvédtük határainkat, és kinyilvánítottuk, kivel akarunk együtt élni."

Orbán Viktor szerint el akarják venni Magyarországtól a határvédelem jogát. Bár üdvözlendő, hogy az unió a kvóták helyett a határvédelemre koncentrál, helyes, ha megerősítjük a határaink védelmét, de az nem helyes, ha el akarják venni a határvédelem jogát, és Brüsszel akarja ellenőrizni a magyar határ védelmét.

"1990-ben visszaszereztük a szuverenitásunkat és a határaink védelmét is. A határainkat nemcsak profik, de hazafiak is védik. Ezért illeti hatalmas köszönet az egyenruhásainkat" – jegyezte meg Orbán.

A brüsszeli bürokraták portaszolgálatot akarnak létesíteni. Ők nem megállítani, hanem menedzselni akarják a migrációt"

– hangsúlyozta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy azért akarják elvenni a határvédelem jogát, hogy lehetővé tegyék a migrációt.

Hazánk nem átjáróház! (...) Mi nemcsak beszélünk, de cselekszünk is. Mi jobban értünk a határvédelemhez, mint bárki Brüsszelben."

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nyolc éve tart már a szíriai háború és messze még a vége

Nyolc éve tart már a szíriai háború és messze még a vége

amerika, london, párizs

A Szíria területén nyolc éve zajló fegyveres harc eddig közel 400 ezer halottal és több milliárd dolláros anyagi károkozással járt. Jelenleg nem lehet megjósolni, hogy mikor érhet véget a háború, mivel Idlíb tartományt továbbra is a dzsihadisták tartják megszállás alatt.

Így rontja el a szórakozásomat az MLSZ

Így rontja el a szórakozásomat az MLSZ

hajrá, magyarok!

Kicsit rendhagyó módon folytatódik a Pörge szurkol sorozatunk, ez a rész nem korlátozódik egy adott meccsre.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb hírei.

Elfogták az utrechti merénylőt

A török férfi három embert megölt, ötöt megsebesített egy villamoson.

Így mosta fel a padlót az ellenzékkel Orbán Viktor

Így mosta fel a padlót az ellenzékkel Orbán Viktor

kétharmad

Jakab Péter kommunistának nevezte a miniszterelnököt, de a válaszában a kormányfő megsemmisítette a jobbikos képviselőt.

A nap reggel fölkel, este lenyugszik, a 444 pedig hazudik

A nap reggel fölkel, este lenyugszik, a 444 pedig hazudik

piszkostizenkettő

Rekordokat döntenek felesék: egy nyúlfarknyi cikket is képesek úgy megírni, hogy szinte egy szava sem igaz.

Itt az iskolapéldája a bevándorláspártiak kettős mércéjének

Itt az iskolapéldája a bevándorláspártiak kettős mércéjének

amerika, london, párizs

Miért van az, hogyha egy iszlamista öngyilkos merényletet hajt végre, akkor a honi és nemzetközi liberális politikusok "incidenst" emlegetnek, amikor pedig egy szélsőséges idióta gyilkol, mindjárt terrortámadást sikoltanak?

Mégis eltörölné a múltat a spanyol baloldal

Mégis eltörölné a múltat a spanyol baloldal

amerika, london, párizs

Nemrég jelentette be a leköszönőben lévő spanyol kormány, hogy mégis kihantolják Francisco Franco volt spanyol diktátor hamvait.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére