Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Orbán: a határok megvédésénél kell a szolidaritás, nem a migránsok szétosztásánál

2018. február 19. 14:08

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Szófiába látogatott, és megbeszélést folytatott Bojko Boriszovval, az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét ellátó Bulgária miniszterelnökével.

A találkozónak két fő témája volt. Egyrészről Európa jövőjéről tárgyaltak, különös tekintettel a Balkánra, másrészről a határvédelemről és a migráció kérdéséről tanácskoztak.

Orbán Viktor gratulált Bulgáriának a Törökországgal ápolt kapcsolataihoz, majd hozzátette, hogy a török-bolgár együttműködés mögött mindig ott lesz Magyarország is, támogatni fogjuk az együttműködésüket.

A miniszterelnök kijelentette, hogy habár Bulgária még nem tagja a schengeni övezetnek, az kellene, hogy legyen. A bolgár elnökség vállát történelmi feladat nyomja, hiszen most esély nyílt arra, hogy a Balkánt integrálhassuk az Európai Unióba – tette hozzá.

Orbán Viktor és Bojko Boriszov

Fotó: MTI Fotóbank

Májusban Bulgáriában rendeznek a Balkánról szóló konferenciát, amelyen ki kell mondani a döntő szót a bővítéssel kapcsolatosan, főleg Szerbia és Montenegró kapcsán. Megjegyezte, hogy politikai értelemben nem elég befogadni a Balkánt, azt össze is kell építeni az EU-val, mert ha nincsen megteremtve a megfelelő kapcsolat, nincsenek például vasutak és autópályák, akkor hiába a politikai deklaráció, a Balkán nem tud összenőni az EU gazdasági testével.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy az Európai Unió asztalán van egy új migrációs javaslat, de az Magyarország számára nem elfogadható, mivel a javaslat középpontjában továbbra is a kötelező áthelyezés áll.

A magyar alkotmány világossá teszi, hogy csak az tartózkodhat és élhet Magyarországon, akiről a magyar hatóságok döntöttek – tette hozzá.

A kötelezően befogadandó migránsok száma egyre nő, korábban ezer fő volt, most tízezer.

Magyarország számára elfogadhatatlan az unió új javaslata, mert ennek alapján Magyarországnak tízezer embert kellene átvennie évente”

– emelte ki.

Orbán Viktor elmondta, hogy a kötelező kvótáról szóló vita valójában csak ösztönzi a migrációt.

A magyar államhatároktól nyugatra sokan azt gondolják, hogy a migráció jó dolog és elkerülhetetlen. Szerintünk viszont ez nem így van. A migráció veszélyes a közbiztonságra, a jólétünkre és a keresztény kultúrára – emelte ki. Magyarország ezért a migrációval kapcsolatosan készített egy saját javaslatcsomagot, amelynek lényege, hogy az EU végre ne az elosztást, a relokációt, a szétosztást helyezze a középpontba, hanem a határvédelmet – mondta Orbán Viktor.

Megköszönte, hogy Bulgária megvédte a külső határait, mert ezzel megvédte Magyarországot is. A határokat határozott, erős kezű vezetéssel lehet megvédeni, olyannal, amelynek világos demokratikus felhatalmazása van, és amely nem fél kemény döntéseket meghozni – hangsúlyozta.

Hozzátette, hogy szolidaritásra nem a migránsok szétosztásánál, hanem a határok védelménél van szükség.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Győzött az igazság Szeviép-ügyben

A bíróság azzal, hogy bűnösnek mondta ki az építőipari cég egykori vezetőit, igazságot szolgáltatott a Szeviép-ügy károsultjainak - jelentette ki Szabó Bálint kedden Szegeden.

A lengyelek is beintettek az ENSZ migránssimogatásának

A lengyel kormány úgy döntött, hogy nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagját - jelentették be Varsóban a keddi kabinetülést követően.

Szigorúbb keretek közé kell szorítani a techcégeket, mert ez már nem állapot

Szigorúbb keretek közé kell szorítani a techcégeket, mert ez már nem állapot

amerika, london, párizs

Tim Cook, az Apple vezetője szerint több szabályozásra van szükség a techiparban, jelenleg ugyanis szinte semmi nem védi a felhasználókat az ipar óriásaival szemben. Ugyanakkor egyre több visszás helyzet lát napvilágot: adatszivárgások, cenzúra, profilok törlései. A következő hónapok izgalmas témája lesz, hogy a Trump-adminisztráció milyen szabályozásokat fog hozni ezen a területen.

Izrael sem írja alá az ENSZ globális migrációs csomagját

Izrael sem írja alá az ENSZ globális migrációs csomagját

amerika, london, párizs

Izrael nem fogja aláírni az ENSZ globális migrációs megállapodását - idézte honlapján a Times of Israel című napilap Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök keddi közleményét.

Bajban lehet a DK, mert nincsenek is az ÁSZ-nál a párt elégett elszámolásai

Bajban lehet a DK, mert nincsenek is az ÁSZ-nál a párt elégett elszámolásai

kétharmad

Cáfolja az Állami Számvevőszék a Demokratikus Koalíciónak azt az állítását, miszerint a párt elszámolásához szükséges dokumentumok másolatai már az ÁSZ-nál lennének. A pártnak a szombati tűzben elégett könyvelésével kapcsolatban az ÁSZ közleményben figyelmeztette a DK-t arra, hogy pártként köteles biztonságosan megőrizni és bemutatni az elszámolását.

Brutális felvétel: hidzsábos nő robbantja fel magát rendőrök szeme láttára

Brutális felvétel: hidzsábos nő robbantja fel magát rendőrök szeme láttára

amerika, london, párizs

Döbbenetes felvétel látott napvilágot a sajtóban, melyen Karina Szpiridonova muszlim terrorista egy csecsenföldi rendőrségi ellenőrző pontot megközelítve, a figyelmeztetések ellenére, Allah nevében felrobbantja magát.

Multikulturális telepekké alakítaná az ENSZ a nemzetállamokat

Multikulturális telepekké alakítaná az ENSZ a nemzetállamokat

amerika, london, párizs

Az ENSZ globális migrációs paktuma a "puha jog" elvét követi, ám mindezt a "menekültlobbi", az NGO-k és a baloldali média nyomásgyakorlása révén később kőkemény, átfogó jogerőre lépés követi - írja a Junge Freheit főszerkesztője, Dieter Stein.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére