Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Orbán a 888-nak Sorosról: aki a származása mögé bújik, az gyáva

2019. január 10. 13:12

A kormányfő csütörtökön nemzetközi sajtótájékoztatót tartott. Lapunktól Vincze Viktor Attila vett részt az eseményen, ahol Soros György szerepéről és a balliberális oldal által tüzelt erőszakról kérdeztük Orbán Viktort.

Évekkel ezelőtt Soros György a miniszterelnök úr – mint a nemzetállamok eszméjének képviselője – ellen intézett támadást a Politicóban. Ő pedig mint a liberalizmus képviselője lépett fel. Hol tart ez az összecsapás? Soros várakozásai mennyire teljesültek és mire lehet számítani tőle? – kérdeztük a kormányfőtől.

Orbán Viktor miniszterelnök a 888.hu kérdésére elmondta, hogy a migránsválság csúcspontján Soros György közzétette az európai lapokban a válság szerinte követendő megoldási módozatait, ami tulajdonképpen egy bevándorláspárti manifesztum, kiáltvány volt. Mindezt azután, hogy a kormányfő közzétette saját, ötpontos javaslatát. A két dokumentum között markáns ellentét van. A magyar kormány írása bevándorlásellenes, míg Soros György a bevándorlás pártjára állt. Ettől a pillanattól fogva a konfliktus folyamatosan éleződött, belpolitikai kérdésből külpolitikai lett.

A miniszterelnök kifogásolta Sorossal kapcsolatban, hogy a bőséges pénzforrásait és bevándorláspárti hálózatát fű alatt, nem nyíltan használja fel a politikai céljai elérésére.

Az nem megy, hogy mi a víz felett vagyunk, ő meg vízilabdázik a vízben, és fölül mosolyog, alul meg rugdos"

– mondta a miniszterelnök.

Tudtuk, hogy ez olyan vitákba visz be bennünket, amelyet jobb lenne elkerülni, de a migrációról szóló vitát nem tudjuk másképp megnyerni, csak ha felszínre hozzuk a víz alól az ellenfeleket"

– tette hozzá és azt is mondta, "ha nekünk transzparensnek kell lennünk lenni, tessék transzparenssé válnia azoknak, akik bevándorláspártiak".

A miniszterelnök szerint több mint 60 Soros-szervezet dolgozik ma Magyarországon, ezek a bevándorlás megszervezésén dolgoznak.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Orbán Viktor érdekesnek nevezte, hogy Soros György sosem kérte ki magának azt az állítást, sosem tagadta, hogy ő a bevándorlás szervezésén, irányításán dolgozna.

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a balliberális média szerint Sorost kritizálni antiszemitizmus. Ez szerinte akkor merül fel, amikor azt állítjuk, hogy Soros "rejtőzködik", nem nyílt sisakkal száll be a politikai küzdelembe. Soros György korábban maga is antiszemitának nevezte az őt kritizálókat.

A miniszterelnök szerint a kormány és a jobboldal Soros Györgyre úgy tekint, mint egy magyarra, honfitársra, akivel azonban súlyos vitájuk, véleménykülönbségük van – fejtette ki Orbán. Aki Soros származását hozza fel, az árt a milliárdosnak is, mert a politikai küzdelmet vitákkal kell megvívni.

Aki a származása mögé bújik a vita helyett, az gyáva"

– mondta Orbán Viktor arra, hogy Soros György a kritika elől maga is sokszor származása mögé bújik, és a baloldali sajtó is gyakran hozza fel ezt.

A kormány számára Soros származása indifferens.

Kollégánk rákérdezett a baloldali utcai erőszakra, valamint a baloldalhoz köthető szereplők agresszióra felszólító és azt éltető felvetéseire is.

Újságírók a kormányfő sajtótájékoztatóján.

Fotó: Kozma Zsuzsi

A miniszterelnök szerint ez nemcsak a magyar baloldalra jellemző, nemrég vertek meg egy német jobboldali politikust.

Németországban megvernek egy politikust, a rend hazájában, ezek aggasztó jelenségek. Tüntetni mindenkinek joga van. Sztrájkolni mindenkinek joga van. De vannak világos jogszabályok, amelyek leírják, hogy hol vannak a törvényesség határai"

– jelentette ki Orbán Viktor a füstbombákat dobáló és a tévészékházban dulakodó politikusokra is utalva.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Székelyföld felszámolásával kampányol egy román az EP-választásokon

Bízzunk benne, hogy a románok már túljutottak azon, hogy ezzel sok szavazatot lehessen gyűjteni...

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

A nyúl, aki megint mellényúl

A bevándorláspárti Juncker minden felelősség alól ki akar bújni

A bevándorláspárti Juncker minden felelősség alól ki akar bújni

amerika, london, párizs

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerint az európai parlamenti választások és annak kampányidőszakának legforróbb kérdése nem a bevándorlás, a terrorizmus és az iszlamizáció megfékezése, hanem az álhírek terjedésének megakadályozása lesz.

A 24.hu húsvétkor kezdett bele a kereszténygyalázásba

A szélsőségesen bevándorláspárti 24.hu a kereszténység legnagyobb ünnepén, húsvétkor érezte szükségét annak, hogy elkezdje gyalázni a világ legüldözöttebb vallásának követőit.

Iszlamisták követték el a húsvétvasárnapi támadásokat

Iszlamisták követték el a húsvétvasárnapi támadásokat

amerika, london, párizs

Habár a liberális mainstream média folyamatosan arról cikkezett, hogy mélyen húzódó társadalmi konfliktus osztják meg Srí Lankát, és ez állhat a húsvétvasárnap elkövetett terrortámadások hátterében, bebizonyosodott, hogy egy szélsőséges iszlamista csoport felelős a robbantásokért. A merényletben több mint 290 ember vesztette életét és legalább 500-an megsebesültek.

Allahot éltette egy fekete férfi egy müncheni templomban

Mindez a húsvéti mise alatt történt. Az emberek bepánikoltak és kisebb káosz alakult ki.

A Srí Lanka-i hírszerzés tudott a fenyegetettségről

A Srí Lanka-i hírszerzés tudott a fenyegetettségről

amerika, london, párizs

Minden bizonnyal ismert volt hírszerzés előtt az a fenyegetettség, amely végül egy összehangolt, vérfürdőt eredményező merényletsorozatba torkollott, legalább 290 halálos áldozattal.

Egy humorista nyerte az ukrán elnökválasztást

Egy humorista nyerte az ukrán elnökválasztást

amerika, london, párizs

Petro Porosenko elnök elismerte az exit poll eredmények ismertetése után, hogy vereséget szenvedett az ukrán elnökválasztás vasárnapi második fordulójában Volodimir Zelenszkij humorista elnökjelölttel szemben, utóbbi pedig szinte mindenkinek köszönetet mondott a sikerért, hosszan sorolva mindazokat, akiknek hálás.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére