Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Orbán a 888-nak Sorosról: aki a származása mögé bújik, az gyáva

2019. január 10. 13:12

A kormányfő csütörtökön nemzetközi sajtótájékoztatót tartott. Lapunktól Vincze Viktor Attila vett részt az eseményen, ahol Soros György szerepéről és a balliberális oldal által tüzelt erőszakról kérdeztük Orbán Viktort.

Évekkel ezelőtt Soros György a miniszterelnök úr – mint a nemzetállamok eszméjének képviselője – ellen intézett támadást a Politicóban. Ő pedig mint a liberalizmus képviselője lépett fel. Hol tart ez az összecsapás? Soros várakozásai mennyire teljesültek és mire lehet számítani tőle? – kérdeztük a kormányfőtől.

Orbán Viktor miniszterelnök a 888.hu kérdésére elmondta, hogy a migránsválság csúcspontján Soros György közzétette az európai lapokban a válság szerinte követendő megoldási módozatait, ami tulajdonképpen egy bevándorláspárti manifesztum, kiáltvány volt. Mindezt azután, hogy a kormányfő közzétette saját, ötpontos javaslatát. A két dokumentum között markáns ellentét van. A magyar kormány írása bevándorlásellenes, míg Soros György a bevándorlás pártjára állt. Ettől a pillanattól fogva a konfliktus folyamatosan éleződött, belpolitikai kérdésből külpolitikai lett.

A miniszterelnök kifogásolta Sorossal kapcsolatban, hogy a bőséges pénzforrásait és bevándorláspárti hálózatát fű alatt, nem nyíltan használja fel a politikai céljai elérésére.

Az nem megy, hogy mi a víz felett vagyunk, ő meg vízilabdázik a vízben, és fölül mosolyog, alul meg rugdos"

– mondta a miniszterelnök.

Tudtuk, hogy ez olyan vitákba visz be bennünket, amelyet jobb lenne elkerülni, de a migrációról szóló vitát nem tudjuk másképp megnyerni, csak ha felszínre hozzuk a víz alól az ellenfeleket"

– tette hozzá és azt is mondta, "ha nekünk transzparensnek kell lennünk lenni, tessék transzparenssé válnia azoknak, akik bevándorláspártiak".

A miniszterelnök szerint több mint 60 Soros-szervezet dolgozik ma Magyarországon, ezek a bevándorlás megszervezésén dolgoznak.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Orbán Viktor érdekesnek nevezte, hogy Soros György sosem kérte ki magának azt az állítást, sosem tagadta, hogy ő a bevándorlás szervezésén, irányításán dolgozna.

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a balliberális média szerint Sorost kritizálni antiszemitizmus. Ez szerinte akkor merül fel, amikor azt állítjuk, hogy Soros "rejtőzködik", nem nyílt sisakkal száll be a politikai küzdelembe. Soros György korábban maga is antiszemitának nevezte az őt kritizálókat.

A miniszterelnök szerint a kormány és a jobboldal Soros Györgyre úgy tekint, mint egy magyarra, honfitársra, akivel azonban súlyos vitájuk, véleménykülönbségük van – fejtette ki Orbán. Aki Soros származását hozza fel, az árt a milliárdosnak is, mert a politikai küzdelmet vitákkal kell megvívni.

Aki a származása mögé bújik a vita helyett, az gyáva"

– mondta Orbán Viktor arra, hogy Soros György a kritika elől maga is sokszor származása mögé bújik, és a baloldali sajtó is gyakran hozza fel ezt.

A kormány számára Soros származása indifferens.

Kollégánk rákérdezett a baloldali utcai erőszakra, valamint a baloldalhoz köthető szereplők agresszióra felszólító és azt éltető felvetéseire is.

Újságírók a kormányfő sajtótájékoztatóján.

Fotó: Kozma Zsuzsi

A miniszterelnök szerint ez nemcsak a magyar baloldalra jellemző, nemrég vertek meg egy német jobboldali politikust.

Németországban megvernek egy politikust, a rend hazájában, ezek aggasztó jelenségek. Tüntetni mindenkinek joga van. Sztrájkolni mindenkinek joga van. De vannak világos jogszabályok, amelyek leírják, hogy hol vannak a törvényesség határai"

– jelentette ki Orbán Viktor a füstbombákat dobáló és a tévészékházban dulakodó politikusokra is utalva.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Így mosta fel a padlót az ellenzékkel Orbán Viktor

Így mosta fel a padlót az ellenzékkel Orbán Viktor

kétharmad

Jakab Péter kommunistának nevezte a miniszterelnököt, de a válaszában a kormányfő megsemmisítette a jobbikos képviselőt.

A nap reggel fölkel, este lenyugszik, a 444 pedig hazudik

A nap reggel fölkel, este lenyugszik, a 444 pedig hazudik

piszkostizenkettő

Rekordokat döntenek felesék: egy nyúlfarknyi cikket is képesek úgy megírni, hogy szinte egy szava sem igaz.

Itt az iskolapéldája a bevándorláspártiak kettős mércéjének

Itt az iskolapéldája a bevándorláspártiak kettős mércéjének

amerika, london, párizs

Miért van az, hogyha egy iszlamista öngyilkos merényletet hajt végre, akkor a honi és nemzetközi liberális politikusok "incidenst" emlegetnek, amikor pedig egy szélsőséges idióta gyilkol, mindjárt terrortámadást sikoltanak?

Mégis eltörölné a múltat a spanyol baloldal

Mégis eltörölné a múltat a spanyol baloldal

amerika, london, párizs

Nemrég jelentette be a leköszönőben lévő spanyol kormány, hogy mégis kihantolják Francisco Franco volt spanyol diktátor hamvait.

Választási csalás gyanúja miatt az Országgyűlés felfüggesztette a jobbikos képviselő mentelmi jogát

Választási csalás gyanúja miatt az Országgyűlés felfüggesztette a jobbikos képviselő mentelmi jogát

kétharmad

Az Országgyűlés úgy döntött, hogy felfüggeszti a jobbikos Farkas Gergely mentelmi jogát. Farkasról még tavalyi országgyűlési választási kampányról került elő egy hangfelvétel, ahol egy LMP-s politikus választókerületi visszalépéséért akár fizetni is hajlandó lett volna.

Szijjártó: "új csata kezdődik a brüsszeli titkos bevándorláspárti tervekkel szemben"

Kézzelfogható bizonyíték van arra, hogy vannak olyan elkötelezett pártfogói az ENSZ migrációs csomagjának, akik azt jogilag kötelezővé akarják tenni minden európai uniós tagállam számára - jelentette ki a magyar külgazdasági és külügyminiszter az EU-tagországok hétfői brüsszeli külügyminiszteri tanácskozásának szünetében.

Ma áll bíróság elé a szíriai migráns, aki Chemnitzben gyilkolt

Ma áll bíróság elé a szíriai migráns, aki Chemnitzben gyilkolt

amerika, london, párizs

Egy olyan brutális gyilkosságról beszélünk, ami rég nem látott módon kavarta fel a német belpolitikai állóvizet. Mi is ez az egész eset, és mit kell róla tudni?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére