Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Öngyilkos merényletet hajtott végre a Boko Haram 13 éves támadója

2017. szeptember 13. 23:38

YAOUNDÉ, 23:38

Kameruni katonai források szerdai tájékoztatása szerint legalább négy ember meghalt és több megsebesült azután, hogy egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát az egyik észak-kameruni mecsetnél.

Helyi források beszámolója szerint a kora reggeli órákban a hívők közé vegyülve hozta működésbe a testére szerelt robbanószerkezetet a terrorista. Az utóbbi időben több hasonló támadás is történt, összesen harminc ember halálát okozva.

A kép illusztráció.

Fotó: AFP

Szakértők szerint az iszlamisták azután kezdtek el rendszeresen merényletet végrehajtani Kamerunban, hogy a nigériai hadsereg kiűzte őket Észak-Nigériából, így át kellett tenniük a székhelyüket.

A terrorszervezet jelenleg a Csád-tó térségét igyekszik új fellegvárának megtenni"

– fogalmazott az EFE spanyol hírügynökségnek nyilatkozó egyik szakértő.

A kép illusztráció.

Fotó: AFP

Az Iszlám Államnak hűségesküt fogadó iszlamista szervezet évekkel ezelőtt egy Belgium nagyságú területet tartott ellenőrzése alatt Nigériában, azonban a hadsereg sikeresen visszaszorította őket. A széttöredezett terrorcsoport ezután gerilla-hadviselésre tért át: Nigéria mellett Csád, Niger és Kamerun területén is falvakat rohant le, valamint a hatósági célpontok helyett civileket és polgári intézményeket kezdett támadni.

Midjiyawa Bakary, az észak-kameruni Extreme-Nord tartomány kormányzója a Reutersnek elmondta, hogy az öngyilkos merényletet egy 12-13 év körüli kislány követte el.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Így lehet megszökni Észak-Koreából

Így lehet megszökni Észak-Koreából

amerika, london, párizs

Felkerült az internetre egy videofelvétel arról az észak-koreai katonáról, aki a múlt héten szökött át Dél-Koreába. A dezertőrről azóta több dolog is kiderült.

Jugoszláviának nyoma sincs - a szerb elnök örül Mladic büntetésének

Jugoszláviának nyoma sincs - a szerb elnök örül Mladic büntetésének

amerika, london, párizs

Nem sokkal a hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) ítélete után Aleksandar Vucic szerb államfő is megszólalt.

Távirat Vonának

Távirat Vonának

piszkostizenkettő

Az elmúlt napok eseményeit elnézve...

Az intellektuális deficit Európa hanyatlásának elsődleges oka

Immáron 100 év telik el az I. és 72 év a II. világháború óta. A Szovjetunió 27 évvel ezelőtti összeomlásától kezdve olyan időben élünk, amikor lehetőség kínálkozna Európa számára, hogy a 72 éve kialakult status quót újragondolja, újra szuverén alakítója lehessen saját sorsának. Másként fogalmazva, hogy Európa és benne a magyarság újrapozicionálja helyét a világban. Láthatólag ezen a téren feladatunk van nekünk, magyaroknak, de elsősorban is Magyarország miniszterelnökének. Óriási teher és felelősség nyomja az ő vállait e keskeny úton futó kihívásban.

889
Izraeli külügy a Soros-álcivileknek: "mindannyian árulók vagytok!"

Izraeli külügy a Soros-álcivileknek: "mindannyian árulók vagytok!"

amerika, london, párizs

Izraelben is teljes gőzzel zajlik az élet. Az ország külügyminiszter-helyettese kemény szavakkal bírálta a Soros György által pénzelt migránsbarát izraeli "civileket". Ezek ugyanazok a Soros-aktivisták, akiket nemrég idehaza a 444 próbált mosdatni a magyar médiában.

A 444-nél a Vajdaság csak Észak-Szerbia

Ez a haladó, liberális, függetlenobjektív tempó!

Élete végéig börtönben marad a Balkán mészárosa

Élete végéig börtönben marad a Balkán mészárosa

amerika, london, párizs

Ratko Mladic pere nem volt zökkenőmentes. A most elítélt korábbi vezérezredes és ügyvédje mindent elkövetett, hogy elnapolják a tárgyalását.

A bankokon keresztül próbálják ellehetetleníteni a Nemzeti Frontot

Az egyik legnagyobb francia bank a Nemzeti Front számláinak megszüntetését kezdeményezte.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére