Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

"Olyan EU nem kell, ahol cenzúrázzák a kereszténységet"

2017. november 10. 06:28

VARSÓ, 06:28

Beata Szydlo lengyel kormányfő csütörtökön jelentette be, hogy Lengyelország bizonyos akar lenni abban, hogy az Európai Unióban a keresztény hagyományokat nem vetik alá ideológiai cenzúrának. A miniszterelnök ismét leszögezte, hogy pártja ellenzi a muzulmán bevándorlást.

Magyarországhoz hasonlóan Varsó is elutasította a Brüsszel által annyira propagált menekültkvótát, arra hivatkozva, hogy a muszlim bevándorlók veszélyt jelentenek a nemzet biztonságára és stabilitására. A közvélemény-kutatások szerint a lengyel lakosság háromnegyede elutasítja az illegális bevándorlók befogadását.

Az európai keresztényeknek nem szabad magukat kényelmetlenül érezniük vagy szégyenkezniük a hitük és hagyományaik miatt. Olyan Európai Uniót akarunk, amelyben a keresztény tradíciókat nem vetik alá ideológiai cenzúráknak"

– mondta a mandátumának felénél járó kormányfő a varsói királyi palotában tartott 15. Külpolitikai Fórumon.

Fotó: AFP

A kormányfő nem kimondva bírálta Németországot és Franciaországot, az uniós integráció hagyományos motorjait. Szydlo szerint az olyan országoknak, mint Lengyelország, nagyobb szerepet kellene játszaniuk az unió döntéshozatali folyamataiban.

Az állampolgárok jogainak tiszteletben tartására vonatkozó uniós elv csak akkor nem lesz többé üres szólam, ha az Európai Unió jövőjéről szóló vitában valamennyi érintett fél részt vesz, nem csak három-négy ország"

– mondta a miniszterelnök, aki megerősítette, hogy Lengyelország uniós tagállam marad, hiszen Lengyelország az Európai Unióhoz, az Európai Unió pedig Lengyelországhoz tartozik.

Beata Szydlo szerint az egyes országokban növekvő euroszkepticizmus annak a jele, hogy egyes politikusok nem akarják felismerni az unión belüli problémákat.

Nem elég a különböző országokban élő több millió európait éretlen és veszélyes lakosságként megbélyegezni, vagy Lengyelországot sarokba állítani, amiért van bátorsága ezekről hangosan és világosan beszélni. Országunk esetében ez igazságtalan és helytelen."

– fogalmazott a kormányfő, aki szerint az unión belüli integrációs folyamatok kezelési mechanizmusa zsákutcában van.

Fotó: AFP

Szydlo leszögezte, hogy ha a bizottság azt várja, hogy szuverén államok figyelmen kívül hagyják a választóik akaratát, hogy eleget tegyenek kívánságainak, akkor ez a demokrácia elveinek meghamisítása. A felmérések szerint a lengyelek legalább 80 százaléka támogatja az uniós tagságot, bár sokan ellenzik az integráció mélyítését, és az euróövezethez való csatlakozást.

Ma minden, Európa jövőjéről felelősen gondolkodó embernek párbeszédre kell lépnie a közép-európai kormányokkal. A Visegrádi Csoport, a Visegrád Plusz, a Három Tenger Kezdeményezés és Bukaresti Kilencek valamennyien részt vesznek a saját területükön az európai politikai folyamatokban. Ezt elismerték és nagyra becsülték amerikai, európai és kínai politikusok egyaránt"

– mondta a lengyel kormányfő. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

Így robbantja rá Orbán Viktor a valóságot Európára

A salzburgi találkozón kérdezték a magyar miniszterelnököt arról, mi a megoldás a bevándorlásra. Orbán Viktor nem futott fölösleges köröket a válasszal.

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

kétharmad

Ha az ukrán fél konzult utasít ki, az nem maradhat azonnali arányos válasz nélkül magyar részről, ezt azonban remélhetőleg el lehet kerülni - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Budapesten.

ENSZ menekültügyi főbiztosa: nincs semmiféle migrációs válság Európában

ENSZ menekültügyi főbiztosa: nincs semmiféle migrációs válság Európában

amerika, london, párizs

A főbiztos, Filippo Grandi szerint Európában nincs semmiféle migrációs válság, az európai politikusoknak pedig "nem kéne civakodnia néhány hajó miatt", utalva itt a migránsokat taxizó hajókra.

Nincs panasz Duterte teljesítményére

Nincs panasz Duterte teljesítményére

amerika, london, párizs

Bár a nemzetközi sajtó elég sokszor támadja a Fülöp-szigeteki elnök drogellenes háborúját, a filippínók mégis elégedettek Rodrigo Duterte lépéseivel.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére