Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

"Olyan EU nem kell, ahol cenzúrázzák a kereszténységet"

2017. november 10. 06:28

VARSÓ, 06:28

Beata Szydlo lengyel kormányfő csütörtökön jelentette be, hogy Lengyelország bizonyos akar lenni abban, hogy az Európai Unióban a keresztény hagyományokat nem vetik alá ideológiai cenzúrának. A miniszterelnök ismét leszögezte, hogy pártja ellenzi a muzulmán bevándorlást.

Magyarországhoz hasonlóan Varsó is elutasította a Brüsszel által annyira propagált menekültkvótát, arra hivatkozva, hogy a muszlim bevándorlók veszélyt jelentenek a nemzet biztonságára és stabilitására. A közvélemény-kutatások szerint a lengyel lakosság háromnegyede elutasítja az illegális bevándorlók befogadását.

Az európai keresztényeknek nem szabad magukat kényelmetlenül érezniük vagy szégyenkezniük a hitük és hagyományaik miatt. Olyan Európai Uniót akarunk, amelyben a keresztény tradíciókat nem vetik alá ideológiai cenzúráknak"

– mondta a mandátumának felénél járó kormányfő a varsói királyi palotában tartott 15. Külpolitikai Fórumon.

Fotó: AFP

A kormányfő nem kimondva bírálta Németországot és Franciaországot, az uniós integráció hagyományos motorjait. Szydlo szerint az olyan országoknak, mint Lengyelország, nagyobb szerepet kellene játszaniuk az unió döntéshozatali folyamataiban.

Az állampolgárok jogainak tiszteletben tartására vonatkozó uniós elv csak akkor nem lesz többé üres szólam, ha az Európai Unió jövőjéről szóló vitában valamennyi érintett fél részt vesz, nem csak három-négy ország"

– mondta a miniszterelnök, aki megerősítette, hogy Lengyelország uniós tagállam marad, hiszen Lengyelország az Európai Unióhoz, az Európai Unió pedig Lengyelországhoz tartozik.

Beata Szydlo szerint az egyes országokban növekvő euroszkepticizmus annak a jele, hogy egyes politikusok nem akarják felismerni az unión belüli problémákat.

Nem elég a különböző országokban élő több millió európait éretlen és veszélyes lakosságként megbélyegezni, vagy Lengyelországot sarokba állítani, amiért van bátorsága ezekről hangosan és világosan beszélni. Országunk esetében ez igazságtalan és helytelen."

– fogalmazott a kormányfő, aki szerint az unión belüli integrációs folyamatok kezelési mechanizmusa zsákutcában van.

Fotó: AFP

Szydlo leszögezte, hogy ha a bizottság azt várja, hogy szuverén államok figyelmen kívül hagyják a választóik akaratát, hogy eleget tegyenek kívánságainak, akkor ez a demokrácia elveinek meghamisítása. A felmérések szerint a lengyelek legalább 80 százaléka támogatja az uniós tagságot, bár sokan ellenzik az integráció mélyítését, és az euróövezethez való csatlakozást.

Ma minden, Európa jövőjéről felelősen gondolkodó embernek párbeszédre kell lépnie a közép-európai kormányokkal. A Visegrádi Csoport, a Visegrád Plusz, a Három Tenger Kezdeményezés és Bukaresti Kilencek valamennyien részt vesznek a saját területükön az európai politikai folyamatokban. Ezt elismerték és nagyra becsülték amerikai, európai és kínai politikusok egyaránt"

– mondta a lengyel kormányfő. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbánnak igaza van - állítja az egyik tekintélyes francia lap

Orbánnak igaza van - állítja az egyik tekintélyes francia lap

kétharmad

A francia Le Figaro egy terjedelmes cikkben Orbán Viktor mellett foglalt állást a francia köztársasági elnökkel, Emmanuel Macronnal szemben. A Le Figaro azon a véleményen van, hogy Macron hibát követ el, amikor azért fordul bizonyos országok ellen, mert azok mást gondolnak a migrációról, mint ő.

Trump érti a nacionalizmus és globalizmus közötti fontos különbséget

Trump érti a nacionalizmus és globalizmus közötti fontos különbséget

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök érti a nacionalizmus és a globalizmus közötti fontos különbséget - ezzel a címmel közölte a The Daily Caller amerikai hírportál Raheem Kassam brit politikai elemző fejtegetéseit.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a mai nap folyamán.

Orbán: Magyarország és Lengyelország függetlensége ma is súlyos támadásoknak van kitéve

Orbán: Magyarország és Lengyelország függetlensége ma is súlyos támadásoknak van kitéve

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök Mateusz Morawiecki lengyel kormányfőhöz intézett levélben köszöntötte a lengyel népet a függetlenség visszaszerzésének századik évfordulója alkalmából.

Jelentgetésbe menekül a korrupciógyanúba keveredő Jobbik

Jelentgetésbe menekül a korrupciógyanúba keveredő Jobbik

kétharmad

Feljelentette a Jobbik azt a volt városi vezetőt, aki a párt zavaros pénzügyeiről beszélt. Szabó Balázs volt szekszárdi elnök nevetségesnek tartja az ellenzéki párt reakcióját. Közben a NAV egy olyan áfacsalási ügyben nyomoz, amiben a Jobbik egyik vezetője, Staudt Gábor is érintett lehet, azonban ő tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el.

Belgium is kiléphet az ENSZ migrációs paktumából

A belga szövetségi kormány menekültügyi és migrációs államtitkársága nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagjának aláírását - közölte a Le Soir című belga napilap szerdán.

Theresa May: a brit kormány jóváhagyta a Brexit-megállapodást

A brit kormány jóváhagyta a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodás-tervezetet - közölte szerda este, a kabinet ötórás soron kívüli ülése után Theresa May brit miniszterelnök.

Leszavazták a migránsvízumot az EP-ben, de Soros emberei új voksolásért sírnak

Leszavazták a migránsvízumot az EP-ben, de Soros emberei új voksolásért sírnak

amerika, london, párizs

Nem lett meg az abszolút többség a humanitárius célú vízumok bevezetését kezdeményező határozatról szóló szerdai európai parlamenti (EP-) szavazáson, de a jelentéstevő új voksolást szeretne kiíratni, mivel szerinte technikai hiba történt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére