Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
spring is coming
 
 
 
 

OLAF-vizsgálat: a közvilágítási programok a Gyurcsány-Bajnai érában indultak útnak

2018. január 12. 19:00

Az OLAF olyan pályázati felhívásokat vizsgál, amiket még a Bajnai kormány, illetve a Gyurcsány kormány irányító hatóságai találtak ki és indítottak útnak - közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő.

Az Elios Innovatív Zrt. által 2011 és 2015 között elnyert, uniós pénzügyi forrásokat felhasználó közbeszerzésekkel kapcsolatban akar újra vizsgálódni az OLAF. Az ügy kapcsán már vizsgálódtak a magyar hatóságok is 2015-16-ban és nem találtak bűncselekményre utaló jelet. Azonban az OLAF sajtóhírek szerint most megint jelentést küldött a magyar ügyészségnek, és azt javasolja, hogy tegyenek jogi lépéseket – írja az Origo.

Egyértelmű, hogy politikai célokat szolgál az ügy felmelegítése

Kovács Zoltán kormányszóvivő közölte, hogy az OLAF olyan pályázati felhívásokat vizsgál, amiket még a Bajnai-kormány, illetve a Gyurcsány-kormány irányító hatóságai találtak ki és indítottak útnak. Az ellenzék csak azután kezdte el támadni a programokat, hogy az egyik kivitelező cég tulajdonosa a miniszterelnök veje lett.

Jávor Benedek és a Hadházy Ákos előszeretettel támadták a közvilágítási programokat, de hiába, mivel az ügyészség a nyomozást végül bűncselekmény hiányában lezárta. Az OLAF  most azzal az ürüggyel hozza vissza a témát, hogy több önkormányzatra terjesztette ki a vizsgálatot. Az ellenzéket az sem zavarja, hogy a miniszterelnök veje egyébként a cégét az első támadások után már eladta. A folyamatos ellenzéki támadások tárgya azóta is a miniszterelnök és a családja.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Valamiért nagyon sürgős lett az OLAF-nak

Az Origo információi szerint az ügy az elmúlt egy hónapban hirtelen nagyon sürgős lett az OLAF számára. Meg sem várták az érintettek összes észrevételét, villámgyorsan lezárták a vizsgálatot, gyaníthatóan azért, hogy újra a kampány témájává tudják tenni a közvilágítási kérdéseket. Hiába vizsgálták már egyszer az ügyet, ha az OLAF ajánlást tesz, akkor azt az ügyészségnek ki kell vizsgálnia. Mivel a vizsgálat legalább három hónapot vesz igénybe, de akár egy évig eltarthat, amíg 17 önkormányzat képviselőit meghallgatják, így a választási kampány alatt ezt nem lehet érdemben lezárni. Ez ürügyet szolgáltathat majd arra, hogy az ellenzék sorozatosan ebben az ügyben tartson sajtótájékoztatókat.

Elégedettek az önkormányzatok

Az önkormányzatoknál elégedettek a programmal, ez a program 35 város közvilágításának megújítását segítette elő. A legkorszerűbb LED-es technológiát alkalmazták, ami jelentős energiaspórolást, így költségmegtakarítást hozott az önkormányzatoknak. Az Origo információi szerint a kivitelezési árakat sem lehetett túl magasnak nevezni, hiszen más cégek is az ELIOS-hoz hasonló árak mellett valósították meg a közvilágítás korszerűsítését. A programnak köszönhetően 35 város közvilágítása újult meg.

OLVASTAD MÁR?

spring is coming
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Francia szupermarketben ejtett túszokat az Iszlám Állam terroristája

Francia szupermarketben ejtett túszokat az Iszlám Állam terroristája

amerika, london, párizs

Túszokat ejtett péntek délelőtt egy fegyveres egy szupermarketben a dél-franciaországi Carcassone-tól keletre található Trebes településen - jelentette a BFM francia hírtelevízió. A támadás mögött valószínűleg az Iszlám Állam állhat.

Párizsban agresszív tüntetések voltak Macron tervei miatt

Szakszervezeti sztrájkok bénítják meg a francia fővárost. A megmozdulások súlyos fennakadásokat okoznak a tömegközlekedésben és számos iskola is zárva tart.

Nagy a baj: 2010 óta legalább egymillió afrikai érkezett Európába, és még messze a vége

Nagy a baj: 2010 óta legalább egymillió afrikai érkezett Európába, és még messze a vége

amerika, london, párizs

A Pew Research friss felmérése szerint a szubszaharai Afrikából 2010 óta egyre többen és többen érkeznek Európába, és nem valószínű, hogy a migrációs hullám a közeljövőben megáll.

Dánia kerítést épít a dán-német határon, hogy kívül tartsa a vadakat

Dánia elhatározta, hogy Németországgal közös határára mintegy 70 kilométer hosszú kerítést fog építeni, hogy kívül tartsa a vadakat.

Nem avatkoztak be az oroszok a 2016-os amerikai választásba

Nem avatkoztak be az oroszok a 2016-os amerikai választásba

amerika, london, párizs

Az amerikai képviselőház hírszerzési bizottsága formálisan is lezárta azt az eljárást, amely azt vizsgálta, hogy történt-e tényleges orosz beavatkozás a 2016-os elnökválasztáson.

Vámháború törhet ki az USA és Kína között

Kína 3 milliárd dollárnyi amerikai importtermékre tervez vámot kivetni, hogy kiegyensúlyozza az Egyesült Államok kínai acél- és alumíniumtermékekre kivetett védővámjait - jelentette be pénteken a pekingi kereskedelmi tárca honlapján.

Hazudozás és korrupció - egyre mélyebbre kerül a Jobbik

Hazudozás és korrupció - egyre mélyebbre kerül a Jobbik

spring is coming

Mirkóczki Ádám keddi nyilatkozata nagy karriert futott be. Mint ismert, az egyre másra korrupciós ügyekbe keveredő Jobbik szóvivője elmondta: "az a retorika, ami 2010 előtt ment, az volt a nem igaz". Emellett még korábban a párt ősellenségének kikiáltott Alföldi Róbert színházi rendezőt is a keblére ölelte volna. Mirkóczki nyilatkozatára a többi párt is reagált azóta.

Kőkemény fickó lesz Trump új tanácsadója

Kőkemény fickó lesz Trump új tanácsadója

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök leváltotta Herbert McMastert és helyére John Boltont nevezte ki az új nemzetbiztonsági tanácsadójának.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére