Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#focivébé
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
kétharmad
 
 
 
 

OLAF-vizsgálat: a közvilágítási programok a Gyurcsány-Bajnai érában indultak útnak

2018. január 12. 19:00

Az OLAF olyan pályázati felhívásokat vizsgál, amiket még a Bajnai kormány, illetve a Gyurcsány kormány irányító hatóságai találtak ki és indítottak útnak - közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő.

Az Elios Innovatív Zrt. által 2011 és 2015 között elnyert, uniós pénzügyi forrásokat felhasználó közbeszerzésekkel kapcsolatban akar újra vizsgálódni az OLAF. Az ügy kapcsán már vizsgálódtak a magyar hatóságok is 2015-16-ban és nem találtak bűncselekményre utaló jelet. Azonban az OLAF sajtóhírek szerint most megint jelentést küldött a magyar ügyészségnek, és azt javasolja, hogy tegyenek jogi lépéseket – írja az Origo.

Egyértelmű, hogy politikai célokat szolgál az ügy felmelegítése

Kovács Zoltán kormányszóvivő közölte, hogy az OLAF olyan pályázati felhívásokat vizsgál, amiket még a Bajnai-kormány, illetve a Gyurcsány-kormány irányító hatóságai találtak ki és indítottak útnak. Az ellenzék csak azután kezdte el támadni a programokat, hogy az egyik kivitelező cég tulajdonosa a miniszterelnök veje lett.

Jávor Benedek és a Hadházy Ákos előszeretettel támadták a közvilágítási programokat, de hiába, mivel az ügyészség a nyomozást végül bűncselekmény hiányában lezárta. Az OLAF  most azzal az ürüggyel hozza vissza a témát, hogy több önkormányzatra terjesztette ki a vizsgálatot. Az ellenzéket az sem zavarja, hogy a miniszterelnök veje egyébként a cégét az első támadások után már eladta. A folyamatos ellenzéki támadások tárgya azóta is a miniszterelnök és a családja.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Valamiért nagyon sürgős lett az OLAF-nak

Az Origo információi szerint az ügy az elmúlt egy hónapban hirtelen nagyon sürgős lett az OLAF számára. Meg sem várták az érintettek összes észrevételét, villámgyorsan lezárták a vizsgálatot, gyaníthatóan azért, hogy újra a kampány témájává tudják tenni a közvilágítási kérdéseket. Hiába vizsgálták már egyszer az ügyet, ha az OLAF ajánlást tesz, akkor azt az ügyészségnek ki kell vizsgálnia. Mivel a vizsgálat legalább három hónapot vesz igénybe, de akár egy évig eltarthat, amíg 17 önkormányzat képviselőit meghallgatják, így a választási kampány alatt ezt nem lehet érdemben lezárni. Ez ürügyet szolgáltathat majd arra, hogy az ellenzék sorozatosan ebben az ügyben tartson sajtótájékoztatókat.

Elégedettek az önkormányzatok

Az önkormányzatoknál elégedettek a programmal, ez a program 35 város közvilágításának megújítását segítette elő. A legkorszerűbb LED-es technológiát alkalmazták, ami jelentős energiaspórolást, így költségmegtakarítást hozott az önkormányzatoknak. Az Origo információi szerint a kivitelezési árakat sem lehetett túl magasnak nevezni, hiszen más cégek is az ELIOS-hoz hasonló árak mellett valósították meg a közvilágítás korszerűsítését. A programnak köszönhetően 35 város közvilágítása újult meg.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Belháború tört ki a síró kislány fotója miatt a Trump-ellenes médiában

Belháború tört ki a síró kislány fotója miatt a Trump-ellenes médiában

amerika, london, párizs

A TIME magazin erősen manipulatív jelleggel közölte címlapon a kétéves hondurasi kislány fotóját, amellyel Trump bevándorláspolitikáját kívánták kritizálni. A magazin azonban nem ismerte el, hogy félrevezette olvasóit, emiatt viszont váratlan helyről, a CNN-től kapott a magazin éles kritikát.

Ma kiderül, hogy lúzerek lesznek-e az angolok ezen a vébén is

Ma kiderül, hogy lúzerek lesznek-e az angolok ezen a vébén is

focivébé

Panama ellen lép pályára Anglia, elvileg simán nyerniük kell. Elvileg.

Kereszténynek lenni a legnehezebb ma a világon

Kereszténynek lenni a legnehezebb ma a világon

amerika, london, párizs

Az amerikai Pew Research Center kutatása alapján 2016-ban a vallásgyakorlást korlátozó jogi szigorítások rendkívüli mértékben erősödtek, és legsúlyosabban a keresztényeket érintették.

Diktátorokként viselkednek a brüsszeli baloldali politikusok

Szájer József kormánypárti európai parlamenti (EP-) képviselő beszélt Brüsszelről, a Sargentini-jelentésről, és Olaszország helyzetéről.

Törökországban nem éppen a világ legizgalmasabb választása zajlik éppen

Törökországban nem éppen a világ legizgalmasabb választása zajlik éppen

amerika, london, párizs

Előrehozott államfő- és parlamenti választást tartanak vasárnap Törökországban. Ezzel párhuzamosan az ország politikai rendszere elnökire változik, a végrehajtó hatalom feje nem a kormány, hanem a köztársasági elnök lesz.

Egészen elképesztő: Németország emberhátránnyal mászott vissza a gödörből

Parádés meccset játszott Löw csapata Svédországgal, amelyen Németország hosszas küzdelem után megvédte becsületét.

A mai nappal végleg szétszakadt a Jobbik

A mai nappal végleg szétszakadt a Jobbik

kétharmad

Mai napon, szombaton bontott zászlót a Toroczkai László nevével fémjelzett Mi Hazánk Mozgalom Ásotthalmon. Ezzel egyértelművé vált az üzenet: a Jobbik kettészakadt a néppártosodásnak hívott balrafordulás következtében.

Nem történt eget rengető meglepetés: Mexikó a koreaiak ellen is diadalt aratott

Nem történt eget rengető meglepetés: Mexikó a koreaiak ellen is diadalt aratott

focivébé

El kell ismerni, Dél-Korea sokkal jobban játszott, mint első mérkőzésén, de ezt a meccset egyértelműen Mexikó uralta. Mutatjuk a részleteket!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére