Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

OLAF-vizsgálat: a közvilágítási programok a Gyurcsány-Bajnai érában indultak útnak

2018. január 12. 19:00

Az OLAF olyan pályázati felhívásokat vizsgál, amiket még a Bajnai kormány, illetve a Gyurcsány kormány irányító hatóságai találtak ki és indítottak útnak - közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő.

Az Elios Innovatív Zrt. által 2011 és 2015 között elnyert, uniós pénzügyi forrásokat felhasználó közbeszerzésekkel kapcsolatban akar újra vizsgálódni az OLAF. Az ügy kapcsán már vizsgálódtak a magyar hatóságok is 2015-16-ban és nem találtak bűncselekményre utaló jelet. Azonban az OLAF sajtóhírek szerint most megint jelentést küldött a magyar ügyészségnek, és azt javasolja, hogy tegyenek jogi lépéseket – írja az Origo.

Egyértelmű, hogy politikai célokat szolgál az ügy felmelegítése

Kovács Zoltán kormányszóvivő közölte, hogy az OLAF olyan pályázati felhívásokat vizsgál, amiket még a Bajnai-kormány, illetve a Gyurcsány-kormány irányító hatóságai találtak ki és indítottak útnak. Az ellenzék csak azután kezdte el támadni a programokat, hogy az egyik kivitelező cég tulajdonosa a miniszterelnök veje lett.

Jávor Benedek és a Hadházy Ákos előszeretettel támadták a közvilágítási programokat, de hiába, mivel az ügyészség a nyomozást végül bűncselekmény hiányában lezárta. Az OLAF  most azzal az ürüggyel hozza vissza a témát, hogy több önkormányzatra terjesztette ki a vizsgálatot. Az ellenzéket az sem zavarja, hogy a miniszterelnök veje egyébként a cégét az első támadások után már eladta. A folyamatos ellenzéki támadások tárgya azóta is a miniszterelnök és a családja.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Valamiért nagyon sürgős lett az OLAF-nak

Az Origo információi szerint az ügy az elmúlt egy hónapban hirtelen nagyon sürgős lett az OLAF számára. Meg sem várták az érintettek összes észrevételét, villámgyorsan lezárták a vizsgálatot, gyaníthatóan azért, hogy újra a kampány témájává tudják tenni a közvilágítási kérdéseket. Hiába vizsgálták már egyszer az ügyet, ha az OLAF ajánlást tesz, akkor azt az ügyészségnek ki kell vizsgálnia. Mivel a vizsgálat legalább három hónapot vesz igénybe, de akár egy évig eltarthat, amíg 17 önkormányzat képviselőit meghallgatják, így a választási kampány alatt ezt nem lehet érdemben lezárni. Ez ürügyet szolgáltathat majd arra, hogy az ellenzék sorozatosan ebben az ügyben tartson sajtótájékoztatókat.

Elégedettek az önkormányzatok

Az önkormányzatoknál elégedettek a programmal, ez a program 35 város közvilágításának megújítását segítette elő. A legkorszerűbb LED-es technológiát alkalmazták, ami jelentős energiaspórolást, így költségmegtakarítást hozott az önkormányzatoknak. Az Origo információi szerint a kivitelezési árakat sem lehetett túl magasnak nevezni, hiszen más cégek is az ELIOS-hoz hasonló árak mellett valósították meg a közvilágítás korszerűsítését. A programnak köszönhetően 35 város közvilágítása újult meg.

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Kedden beindult a Soros-hálózat lejáratógépezete, Brüsszelről pedig kiderült, hogy még mindig az európai terrorizmus fővárosa. A nap legfontosabb hírei.

Három óriásplakát Ebbing határában - egy zseniális film a bosszú természetéről

Három óriásplakát Ebbing határában - egy zseniális film a bosszú természetéről

szabad vasárnap

A Három óriásplakát Ebbing határában című film egy vicces és érzelmes dráma egy igazságra, vagyis inkább bosszúra szomjazó anyáról. Ez a film mindenképpen az év legjobb alkotásai között lesz számon tartva, a pazar alakítások, a remekbe szabott rendezés és a fordulatos történet miatt is. Kritika minimális spoilerrel.

A német nők 58 százaléka szerint Németország nem biztonságos a számukra

Egy, a Bild számára készült friss felmérésből az derül ki, hogy a német nők 58%-a most kevésbé érzi magát biztonságban, mint néhány évvel korábban.

Soros Györgyöt szerette volna fényezni a Financial Times

Soros Györgyöt szerette volna fényezni a Financial Times

amerika, london, párizs

Soros Györgyről és tevékenységének megítéléséről közölt egy nagyobb írást keddi nyomtatott kiadásában a Financial Times. A londoni lap megszólaltatta Kovács Zoltán magyar kormányszóvivőt, valamint Eli Hazant, a Likud izraeli kormánypárt külkapcsolatokért felelős igazgatóját is, akik szerint Soros a választások megnyerése nélkül akarja az egyes országokban a politikai akaratát érvényesíteni.

Éljen: meg is alakult az EU "fake news-ellenes" alakulata

Éljen: meg is alakult az EU "fake news-ellenes" alakulata

amerika, london, párizs

Az Európai Bizottság a napokban nyilvánosságra hozta azon nevek listáját, akik a "fake news" ellen vennék fel a versenyt. Van azonban néhány probléma a projekttel.

Brüsszel még mindig a terrorizmus európai fővárosa

A brüsszeli ügyészség tavaly 802 új nyomozást indított terrorizmussal összefüggésben. Az ügyek száma nagyjából megegyezik az azt megelőző évek adataival - közölte a La Libre Belgique című belga napilap kedden.

Berlusconinak áll a zászló: az olasz nép sem kér a migránsokból

Az Olaszországba érkező migráció elleni "keményvonalas" politika ígérete a szavazók egyharmadának támogatottságát biztosíthatja a március 4-i parlamenti választásokon a közvélemény-kutatóknak az Il Messaggero című olasz napilapban kedden közölt felmérései szerint.

A Fidesz elfogadta a 106 egyéni képviselőjelöltjét és meghozott egy Soros-ellenes határozatot

A Fidesz elfogadta a 106 egyéni képviselőjelöltjét és meghozott egy Soros-ellenes határozatot

közeleg a tél

Egy politikai határozatot is elfogadott a "Soros-terv" elutasításáról a Fidesz országos választmánya azon az ülésén, amelyen döntött a kormánypártok 106 egyéni országgyűlési képviselőjelöltjéről is - közölte Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a testület tanácskozása után tartott budapesti sajtótájékoztatóján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére