Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
sivalkodjatok!
 
 
 
 

Ők mentek a levesbe egy év alatt

888.hu

2016. szeptember 18. 14:18

Elindulásunk óta számos politikus bukott meg, köztük az osztrák kancellár, Werner Faymann, a horvát miniszterelnök, Zoran Milanovic vagy például a brit kormányfő, David Cameron. De persze ott van a listán néhány magyar politikus, illetve médiafelület is. Döntsd el Te, hogy közülük kit sajnálsz a legkevésbé!
CINK

liberális heccportál

2015. szeptemberében jött a hír, hogy hamarosan megszűnik Szily Laci és néhány liberális kedvenc játszótere, a cink.hu. Az amerikai cég által finanszírozott portál ugyanis elérte végső határait, képtelen volt tovább növekedni, így feleslegessé vált a befektetők szemében. Maga a Cink egyfajta emberkísérlet volt, hiába voltak hangzatos szavak, hogy ez lehet a sajtószabadság egyik utolsó bástyája. Maga Szily is beismerte, hogy ez bizony nem így lett. A sajtószabadság még most is él, csak a Cink nem.

Zoran Milanovic

volt horvát miniszterelnök

Fotó: AFP

A horvát szociáldemokrata politikus hasonló pályát futott be, mint az osztrák elvtársa, Werner Faymann. A bevándorlási válság kirobbanása után csak a politikai lózungok, az „A”, a „B”, a „C” meg a „D” tervek jutottak, majd elfogyott az abc, ahogyan a levegő is Milanovic körül. Magyarország és a határvédelem bírálata nem bizonyult túlságosan eredményes politikának, Horvátországot pedig ellepték a migránsok. Milanovicot végül a horvátok buktatták meg a választásokon 2015 novemberében. Nemrég egy újabb parlamenti választásra került sor Horvátországban, de Milanovicnak nem volt visszaút.

Victor Ponta

volt román miniszterelnök

Tavaly novemberben tízezrek követelték Romániában, hogy a szociáldemokrata miniszterelnök azonnal távozzon. Victor Ponta a többi bukott európai politikushoz hasonlóan gyakran bírálta Magyarországot, emiatt pedig mélyponton volt a hagyományosan is gyenge magyar-román kapcsolat. Ponta regnálása idején nemcsak korrupciós botrányokba, hanem plágiumügybe is keveredett, melynek köszönhetően a doktori címétől is megfosztották. Ponta a bársonyszékből a vádlottak padjára került.

Czunyiné Bertalan Judit

volt köznevelési államtitkár

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A kormánypárti politikus 2014. június 15. és 2016. február 6. között az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára volt. Czunyiné azonban képtelen volt kezelni a pedagógusok és egyéb szervezetek által kezdeményezett tiltakozásokat, így Balog Zoltán miniszter leváltotta posztjáról. Czunyiné Bertalan Judit azóta a digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos.

Arszenyij Jacenyuk

volt ukrán kormányfő

Fotó: MTI Fotóbank

Idén áprilisban jelentette be lemondását a kormányfői posztról Arzenyij Jacenyuk, mert úgy vélte, hogy más politikai szereplők akadályozzák a „valódi változásokat” Ukrajnában. Arszenyij Jacenyuk polgárháborús helyzetben vette át az ország irányítását, ahol a korrupció az egyik legnagyobb rákfenéjének számított a politikai életnek, ám Jacenyuk hiába ígérte annak visszaszorítását, saját kormánya is gyanúba keveredett.

VS

függetlenobjektív hírportál

A nagy századvéges leleplezősdi annyira jól sült el a vs.hu-nál, hogy végül őket leplezték le, majd a nagy a felháborodás közepette szépen elvesztették maradék hitelességüket is. A tényfeltáró újságírók csak egy dologgal „nem” voltak tisztába, nevezetesen azzal, hogy honnan is jön a fizetésük. A VS-nél mindenki felmondott, akinek a neve valamit is mondott, így 2016 áprilisára politikai értelemben megszűnt létezni.

Werner Faymann

volt osztrák kancellár

Fotó: AFP

A taxisofőrből lett kancellár „nagy harcokat” vívott a migrációs válság elején, majd szép lassan magával is sodorta. Faymann Merkel kistestvérének szerepében a Willkommenskultur egyik legnagyobb támogatója volt, tárt karokkal várt mindenkit a Közel-Keletről. Faymann lelkesen fasisztázta Magyarországot, végül pedig hasonló módszerekhez folyamodott. Ám ez is kevés volt az életben maradáshoz, a párt elnökválasztási kudarca után pedig végleg megbukott. 2016. május 9-én sokak örömére bejelentette lemondását.

Dilma Rousseff

volt brazil elnök

Fotó: AFP

A munkáspárt színeiben induló Dilma Rousseff Brazília első női elnöke volt, akit 2014-ben újra is választottak. 2014-ben Rousseffet a Forbes magazin a világ 100 legbefolyásosabb asszonya közé is beválasztotta. A volt elnöknő pályája azonban csúfos véget ért, amikor korrupció vádja miatt a parlament megszavazta felmentését, valamint eljárás is indult ellene.

Ahmet Davutoglu

volt török miniszterelnök

Fotó: AFP

A török miniszterelnök 2016. májusában jelentette be, hogy nem indul újra Erdogan pártjának vezetéséért, így a párt alapszabálya értelmében tisztségéről is le kellett mondania. Davutoglu lemondásának hátterében az Erdogannal való megromlott viszony állt, mivel többek között nem támogatta az elnöki rendszer bevezetését. Ahmet Davutoglu 2004 óta vezette a pártot, illetve látta el a miniszterelnöki posztot.

Schiffer András

volt LMP-társelnök

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A zöldpárti politikus 2016. május 30-án jelentette be, hogy lemond minden tisztségéről az LMP-ben és távozik a pártpolitikából. Döntését azzal indokolta, hogy az LMP mostanra sem tudott áttörni, ugyanis nincs meg körülötte az a szellemi erőtér, amely előremozdíthatná a pártot. Schiffer szerint mindez a bevándorlási válság során is megmutatkozott, mivel a párt képtelen volt rögtön egy markáns állásponttal előállni, illetve azt hatékonyan közvetíteni a nyilvánosság felé.

David Cameron

volt brit miniszterelnök

Fotó: Kozma Zsuzsi

Cameronhoz hatalmas reményeket fűztek 2010-es megválasztásakor, ami nem is csoda, hiszen véget vetett a Munkáspárt 13 éves kormányzásának Nagy-Britanniában. David Cameron első választási sikerekor azt mondta, hogy a brit társadalom megreformálásában akkora hatást szeretne gyakorolni, mint amilyet Margaret Thatcher hajtott végre a gazdaságban. A konzervatív politikus sikerrel vívta meg a Skócia függetlenségéről szóló referendumot; a Brexit esetében azonban saját népszavazása okozta a vesztét: 2016. július 13-án bejelentette lemondását.

Kiss László

az úszóválogatott volt szövetségi kapitánya

Fotó: MTI Fotóbank

Az úszóválogatott egykori szövetségi kapitányáról idén áprilisban derült ki, hogy 1961-ben csoportos nemi erőszak miatt börtönbüntetésre ítélték. Kiss László mellett egy darabig még kiállt Gyárfás Tamás és az úszószövetség, azonban a kapitány végül megtört. Kiss László lemondott kapitányságáról, valamint százhalombattai alpolgármesterségéről is.

Tóbiás József

volt MSZP-elnök

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Tóbiás a szocialisták sokadik megújítója volt, de az első miniszterelnök-jelöltségét sem érhette meg, hiszen mindössze két évig lehetett az MSZP elnöke. A 2016-os tisztújításon ugyanis alulmaradt a szintén acélosnak mondható Molnár Gyulával szemben. A többit meg úgyis tudjátok.

Novák Előd

volt Jobbik-alelnök

Fotó: MTI Fotóbank

Novák Előd sokáig a radikális párt egyik kulcsfigurájának számított, Vona Gáborral azonban az utóbbi hónapokban már nem tudott egy húron pendülni. A folyamatos ideológiai és belső viták végül odáig fajultak, hogy Vona nem csak az alelnöki megválasztását tiltotta meg, hanem végül a frakcióból is kizárta Novákot júniusban. A képviselői mandátumáról lemondott politikus szerint Vona egyszerűen nem akar ellenvéleményt a Jobbikban.

Iszlam Karimov

volt üzbég elnök

Fotó: AFP

2016. szeptemberében 78 éves korában meghalt Iszlam Karimov üzbég elnök. A közép-ázsiai országban a mostani helyzet az 1953 Szovjetuniót idézi, mivel Sztálin halálához hasonlóan sokakat elragadott a bizonytalanság Üzbegisztánban is. A volt kommunista halála tehát destabilizálhatja az országot, hiszen az elnöknek nincsen fia, aki átvehetné a hatalmat. Üzbegisztánban ugyanis patriarchális viszonyok uralkodnak.

Kinek a bukásának örülsz a leginkább?

OLVASTAD MÁR?

sivalkodjatok!
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Gyurcsány felesége csak a mentelmi jog miatt akar EP-képviselő lenni

Gyurcsány felesége csak a mentelmi jog miatt akar EP-képviselő lenni

kétharmad

Deutsch Tamás szerint azért lett Dobrev Klára a DK európai parlamenti listavezetője, mert a folyamatban lévő ügyei miatt szüksége lehet a mentelmi jogra.

Segélyszállítmány miatt sodródik a polgárháború felé Venezuela

Segélyszállítmány miatt sodródik a polgárháború felé Venezuela

amerika, london, párizs

Magyar idő szerint szombat hajnalban a szélbalos venezuelai kormány elrendelte a kolumbiai határ egyes átkelőinek lezárását, közvetlen azelőtt, hogy egy kolumbiai segélyszállítmányt próbáltak volna meg bejuttatni az országba. A helyzet pattanásig feszült, ugyanis a világ túlnyomó többsége által támogatott és elfogadott Juan Guaidó venezuelai ellenzéki vezető megérkezett a helyszínre és személyesen akarja átkísérni a segélyszállítmányt, ehhez azonban át kell verekednie magát a Maduro-hű venezuelai hadseregen.

Felfüggesztették a hallgatót, mert kritizálta a muszlimok szokásait

A diák a halal élelmiszerpiacot embertelennek nevezte, továbbá elmondta, hogy szerinte nem szabadna hagyni, hogy a migránsok ingyenesen kapjanak állami egészségügyi ellátást.

A bevándorlásellenes osztrák belügyminiszter szerint nem szabad visszafogadni az Iszlám Állam zsoldosait

A Közel-Keleten működő különbíróságok létrehozását javasolta Herbert Kickl osztrák belügyminiszter azon dzsihadisták ügyében, akik európai országokból érkeztek és csatlakoztak az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez Szíriában vagy Irakban.

Macron párttársa szerint, aki a hagyományos családmodellben hisz, iszlamista nézeteket vall

Macron párttársa szerint, aki a hagyományos családmodellben hisz, iszlamista nézeteket vall

amerika, london, párizs

Marléne Schiappa érdekes megállapítása szerint az azonosneműek házassága ellen tiltakozó Manif Pour Tous szervezet kísértetiesen hasonlít az iszlamista radikálisokhoz.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Svédország, Kr. u. 30

Szíriában nem volt ott anyuci, ezért most hazatérne a gyilkoló dzsihadista

Szíriában nem volt ott anyuci, ezért most hazatérne a gyilkoló dzsihadista

amerika, london, párizs

2014-ben Jack Letts, az oxfordi diák Szíriába szökött. Hamar rájött azonban, hogy ott sem fenékig tejfel az élet: hiányzik az anyukája, ezért most már hazatérne Nagy-Britanniába.

Ezt is "megfejtették": az első ember románul beszélt

Ezt is "megfejtették": az első ember románul beszélt

kinyílott a pitypang

Már Romániában is elavult a dákoromán kontinuitás elmélete?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére