Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Ők a barcelonai terrortámadás áldozatai

2017. augusztus 18. 20:28

BARCELONA, 20:28

Az áldozatok között sok a fiatal és a családos ember. A képeken egytől egyig boldogok. Minden bizonnyal egyikőjük sem gondolta, hogy soha sem fognak hazatérni a családjukhoz.

Csütörtök délután Barcelona egyik közkedvelt sétálóutcájában a gyalogosok közé hajtott  furgonjával egy muszlim dzsihadista. A gépjárművel vagy hatszáz méteren keresztül üldözte a járókelőket. A terrortámadásban 14 ember meghalt és közel százan megsebesültek. Az áldozatok közül sokan külföldi állampolgárok, több mint 20 országból.

A terrortámadással egy fiatal, spanyol állampolgárságú marokkói férfit, Moussa Oukabirt gyanúsítanak. A spanyol biztonsági erők még mindig keresik az elkövetők.

A 14 halálos áldozat közül eddig három embert azonosítottak, ők már biztos nem térnek haza a családjukhoz.

Bruno Gulotta, Olaszország

Forrás: Tom's Hardware

Gulotta 35 éves volt. Feleségével és két gyerekével nyaralt a katalán fővárosban. A család a merénylet helyszínén, a La Rambla utcán sétálgatott, amikor a furgon belehajtott a tömegbe. Gulotta letérdelt és pajzsként emelkedett a gyerekei, a 6 éves fia és a hét hónapos kislánya felé, majd életét vesztette a merényletben. Alexander még csak most kezdi az iskolát, Aria pedig mivel még csak pár hónapos, valószínűleg soha sem fog emlékezni az apjára.

Luca Russo, Olaszország

Forrás: Facebook

A 25 éves férfi mérnökként végzett. Jegyesével együtt utazott Barcelonába. Luca a helyszínen meghalt, jegyesét pedig súlyos sérülésekkel kórházba szállították, de a  nő szerencsére nincs életveszélyes állapotban. Luca még a 2015. novemberi párizsi terrortámadás-sorozatot követően azt írta Facebook-oldalára, hogy "a vallás az emberek ópiuma."

Elke Vanbockrijck, Belgium

Forrás: Facebook

A 44 éves nő férjével, valamint 11 és 14 éves fiával nyaralt együtt Barcelonában.

Francisco López Rodríguez, Spanyolország

Forrás: Twitter

Rodríguez az első spanyol áldozat, akit megneveztek a hatóságok. Az El País szerint ő az egyike annak a három spanyol állampolgárnak, akik életüket vesztették a merényletben. Az 57 éves férfi Granadából származik. Feleségével sétáltak a La Ramblán, amikor az elkövető a furgonnal belehajtott a tömegbe. Rodríguez meghalt, felesége pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A halottak között van egy barcelonai három éves kisgyerek is, akit a merényletet követően kórházba szállítottak, de már nem sikerült megmenteni az életét. Az áldozatok között állítólag három német állampolgár is van.
Őket keresik:
Jared Tucker, Amerika

A kép a Las Rambas egyik bárjában készült, nem sokkal a merénylet előtt.

A 44 éves férfi első házassági évfordulóját ünnepelte feleségével, Heidi Nunesszal. A pár megivott egy italt La Rambla egyik bárjában, majd sétálni indultak, amikor a gyalogosok közé hajtott a teherautó, ők pedig elszakadtak egymástól.

Julian Cadman, Egyesült Királyság

Forrás: Facebook

A 7 éves fiú anyukájával utazott Barcelonába egy esküvőre. A merénylet közben szakadtak el egymástól. A kisfiú édesanyja, Jumarie 'Jom' Cadman súlyos sérülésekkel került a kórházba, de életben van. A kisfiú az Egyesült Királyságban született, de három éve Ausztráliában él szüleivel. Édesapja azonnal Barcelonába utazott a hír hallatán, érkezése péntek estére várható.

Az áldozatok és a sérültek francia, német, spanyol, holland, argentin, venezuelai, belga, ausztrál, magyar, perui, román, ír, görög, kubai, macedón, kínai, olasz és algériai állampolgárok.

(The Guardian, Telegraph, Daily Mail)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Az igazi kérdés az, hogy mi jön Merkel után

Az igazi kérdés az, hogy mi jön Merkel után

piszkostizenkettő

Sok szempontból is történelmi választás volt a tegnapi. Az AfD bejutásával és a szocialisták történelmi vereségével új korszak kezdődhet a német politikában. Az igazi kérdés pedig az, hogy mi jön Merkel után.

Ezúttal tanúként lesz meghallgatva Czeglédy

Tanúként hallgatják meg Czeglédy Csabát egy iskolaszövetkezettel kapcsolatos büntetőperben a Szegedi Törvényszéken. A vádirat szerint a makói szövetkezet több mint félmilliárd forint áfát csalt el alig több mint egy év alatt.

Fekete bőrű bevándorló lövöldözött egy templomban

Fekete bőrű bevándorló lövöldözött egy templomban

amerika, london, párizs

Az amerikai Nashville melletti Antioch városban történt lövöldözésnek egy halálos és hat sebesült áldozata van. Megsebesült a merénylő is.

Blokádokkal kontráznak Macronra a franciák

Blokádokkal kontráznak Macronra a franciák

amerika, london, párizs

Hamar megérkezett a válasz az új munkajogi reformokra.

Az FPÖ örül, a zöldek sivalkodnak a német választás után

Az FPÖ örül, a zöldek sivalkodnak a német választás után

amerika, london, párizs

Természetesen az osztrák politikai életet is felrázta a vasárnapi német választás, a Szabadságpárt örült a leginkább.

Kelet-Németországban második erő az AfD

A szavazatok összeszámlálása után kijelenthető, hogy az egykori NDK területén az AfD a második legnagyobb erő, egy tartományban nyert is a jobboldali párt.

Történelmi csúcson a Bundestag létszáma

Történelmi csúcson a Bundestag létszáma

amerika, london, párizs

Hétszáznál is több képviselője lesz a német parlamentnek.

Egy "menedékkérőt" sem vett át Magyarország, szomorkodik a Soros-szervezet

Az Amnesty International emlékeztetett arra, hogy az európai uniós országok a migránsok áthelyezésében mindössze a vállaltak harmadát teljesítették.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére