Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Ők a barcelonai terrortámadás áldozatai

2017. augusztus 18. 20:28

BARCELONA, 20:28

Az áldozatok között sok a fiatal és a családos ember. A képeken egytől egyig boldogok. Minden bizonnyal egyikőjük sem gondolta, hogy soha sem fognak hazatérni a családjukhoz.

Csütörtök délután Barcelona egyik közkedvelt sétálóutcájában a gyalogosok közé hajtott  furgonjával egy muszlim dzsihadista. A gépjárművel vagy hatszáz méteren keresztül üldözte a járókelőket. A terrortámadásban 14 ember meghalt és közel százan megsebesültek. Az áldozatok közül sokan külföldi állampolgárok, több mint 20 országból.

A terrortámadással egy fiatal, spanyol állampolgárságú marokkói férfit, Moussa Oukabirt gyanúsítanak. A spanyol biztonsági erők még mindig keresik az elkövetők.

A 14 halálos áldozat közül eddig három embert azonosítottak, ők már biztos nem térnek haza a családjukhoz.

Bruno Gulotta, Olaszország

Forrás: Tom's Hardware

Gulotta 35 éves volt. Feleségével és két gyerekével nyaralt a katalán fővárosban. A család a merénylet helyszínén, a La Rambla utcán sétálgatott, amikor a furgon belehajtott a tömegbe. Gulotta letérdelt és pajzsként emelkedett a gyerekei, a 6 éves fia és a hét hónapos kislánya felé, majd életét vesztette a merényletben. Alexander még csak most kezdi az iskolát, Aria pedig mivel még csak pár hónapos, valószínűleg soha sem fog emlékezni az apjára.

Luca Russo, Olaszország

Forrás: Facebook

A 25 éves férfi mérnökként végzett. Jegyesével együtt utazott Barcelonába. Luca a helyszínen meghalt, jegyesét pedig súlyos sérülésekkel kórházba szállították, de a  nő szerencsére nincs életveszélyes állapotban. Luca még a 2015. novemberi párizsi terrortámadás-sorozatot követően azt írta Facebook-oldalára, hogy "a vallás az emberek ópiuma."

Elke Vanbockrijck, Belgium

Forrás: Facebook

A 44 éves nő férjével, valamint 11 és 14 éves fiával nyaralt együtt Barcelonában.

Francisco López Rodríguez, Spanyolország

Forrás: Twitter

Rodríguez az első spanyol áldozat, akit megneveztek a hatóságok. Az El País szerint ő az egyike annak a három spanyol állampolgárnak, akik életüket vesztették a merényletben. Az 57 éves férfi Granadából származik. Feleségével sétáltak a La Ramblán, amikor az elkövető a furgonnal belehajtott a tömegbe. Rodríguez meghalt, felesége pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A halottak között van egy barcelonai három éves kisgyerek is, akit a merényletet követően kórházba szállítottak, de már nem sikerült megmenteni az életét. Az áldozatok között állítólag három német állampolgár is van.
Őket keresik:
Jared Tucker, Amerika

A kép a Las Rambas egyik bárjában készült, nem sokkal a merénylet előtt.

A 44 éves férfi első házassági évfordulóját ünnepelte feleségével, Heidi Nunesszal. A pár megivott egy italt La Rambla egyik bárjában, majd sétálni indultak, amikor a gyalogosok közé hajtott a teherautó, ők pedig elszakadtak egymástól.

Julian Cadman, Egyesült Királyság

Forrás: Facebook

A 7 éves fiú anyukájával utazott Barcelonába egy esküvőre. A merénylet közben szakadtak el egymástól. A kisfiú édesanyja, Jumarie 'Jom' Cadman súlyos sérülésekkel került a kórházba, de életben van. A kisfiú az Egyesült Királyságban született, de három éve Ausztráliában él szüleivel. Édesapja azonnal Barcelonába utazott a hír hallatán, érkezése péntek estére várható.

Az áldozatok és a sérültek francia, német, spanyol, holland, argentin, venezuelai, belga, ausztrál, magyar, perui, román, ír, görög, kubai, macedón, kínai, olasz és algériai állampolgárok.

(The Guardian, Telegraph, Daily Mail)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

A törökök már szombaton keményen nekimentek a kurdoknak, de az igazi háború csak vasárnap kezdődhet el

A törökök már szombaton keményen nekimentek a kurdoknak, de az igazi háború csak vasárnap kezdődhet el

amerika, london, párizs

Ankara szombaton már a légierőt is bevetette a szíriai területeken élő kurdok ellen. A légicsapásokban hat civil és három fegyveres vesztette életét - legalábbis a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia szóvivője szerint. Vasárnap viszont elkezdődhetnek a szárazföldi hadműveletek is.

Véget ért a kabuli túszdráma: kilenc áldozata van a terrortámadásnak

Véget ért a kabuli túszdráma: kilenc áldozata van a terrortámadásnak

amerika, london, párizs

Véget ért a kabuli Intercontinental szálloda elleni fegyveres támadás az afgán belügyminisztérium vasárnapi tájékoztatása szerint. A biztonsági erők az összes támadóval végeztek. A merényletben hat civil, köztük egy külföldi nő vesztette életét, állampolgárságát egyelőre nem közölték.

Csak fekete énekesek szerepelhetnének az Erkel Színház egyik előadásában

Az Erkel Színházban január 27-én mutatják be a a Gershwin fivérek Porgy és Bess című operáját. A jogtulajdonosok azonban betiltanák az előadást, mert fehér énekesek szerepelnek benne.

Színjáték volt Ferenc pápa "repülős" esküvője?

Színjáték volt Ferenc pápa "repülős" esküvője?

bulvár

Állítólag teljesen spontán történet az első repülőn celebrált pápai esküvő. Vagy mégsem?

Észak-Korea megegyezett Dél-Koreával

Észak-Korea megegyezett Dél-Koreával

amerika, london, párizs

Legalábbis a téli olimpiát illetően.

Nemsokára megérkezik az új amerikai nagykövet

Remélhetőleg tavasz végére, nyár elejére megérkezik Budapestre az új amerikai nagykövet - jelentette ki Megyesy Jenő, a miniszterelnök amerikai ügyekért felelős főtanácsadója.

Liberálisok kedvenc püspöke: a nemzetbiztonságot át kell gondolni, a migránsáradat megállíthatatlan

Liberálisok kedvenc püspöke: a nemzetbiztonságot át kell gondolni, a migránsáradat megállíthatatlan

kinyílott a pitypang

Beer Miklós váci püspök ismét megszólalt. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a korábbi, menekültbarát, szentimentális álláspontját is sikerült tovább gondolnia a püspöknek.

Kísértetet láttak a Kárpátokban

A kárpátaljai Kőhavas megmászása közben egy turista fotózta le a Brocken-hegyi kísértet nevű jelenséget. Nem ez az első eset.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére