Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
szabad vasárnap
 
 
 
 

Ők '56 megtorlói

2018. június 11. 11:55

A Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB) ezen a héten tölti fel azt az adatbázist, amelyben az 1956-os forradalmat és szabadságharcot követő megtorlások résztvevőiről összegezték a hozzáférhető adatokat.

Földváryné Kiss Réka a köztévé reggeli műsorában ezzel kapcsolatban elmondta: 110 ezer oldalnyi anyagot dolgoztak fel, és körülbelül ezer, a kommunista rendszerhez több szálon is kötődő ember tevékenységét, életútját mutatják be. Az adatbázisból kiderül többek között,

  • hogy egy rendszerhez hű személy mit csinált '56 előtt,
  • hogyan vettek részt a forradalom leverésében,
  • és mit kaptak "jutalmul" 1956 után a megtorlásokban való részvételért.

Tavaly februárban már felkerült a NEB honlapjára 450 kommunista "életútja", az a bázis az 1956 utáni szűkebb és tágabb értelemben vett pártvezetést tartalmazta. A friss adatokban pedig most már megjelennek azoknak a nevei is, akik a megtorlás végrehajtásában részes tárcák és fegyveres testületek vezetői voltak (az 1963-as amnesztiáig) – beleértve a forradalom résztvevőivel szemben indított büntetőperekben ítélkező bírák életrajzát is.

- Itt vannak a pártvezetők (1956-1962),

- itt vannak a Központi Bizottság (MSZMP) tagjai (1956-1962),

- itt vannak a Központi Bizottság adminisztrációjában részt vevő dolgozók (1956-1966),

- itt vannak a belügyi vezetők (1956-1963),

- itt vannak az állambiztonság vezetői (1956-1962),

- itt vannak a vizsgálótisztek,

- itt vannak a katonai felső vezetés tagjai (1956-1960),

- itt van az igazságügyi minisztérium felső vezetése (1956-1963)

- itt van egy lista a bírákról,

- itt van egy összegzés azokról, akik a sortüzekért felelősek,

- végül itt van egy lista a munkásőrökről.

A NEB adatbázisa közel sem teljes, és – mint látható – alapvetően csak a rendszerhez hű klientúra felsőbb köreit mutatja. Hozzátehetjük még, hogy Kádár '63-as amnesztiája nem hozta el a "teljes megtisztulást", a megtorlásban részt vevő káderek, bírák, tisztek a '89-es rendszerváltásig, vagy még azon túl is "körforgásban" maradtak.

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Tisztelt Sargentini Asszony!

Tisztelt Sargentini Asszony!

piszkostizenkettő

Tudom én, hogy nem tud magyarul, de mivel ez akkor sem érdekelte, amikor roppant mélyreható vizsgálatát elvégezte a magyar demokrácia állapotát illetően, így bátorkodom ezt jómagam is leszarni.

Macron népszerűtlenebb, mint valaha

Macron népszerűtlenebb, mint valaha

amerika, london, párizs

Mélypontra süllyedt Emmanuel Macron francia elnök népszerűsége az elmúlt hónapban a sárgamellényesek franciaországi tiltakozásai nyomán, miközben úgy tűnik, hogy a nemzeti jobboldal vezetője, Marine Le Pen nagy előnyt kovácsolt a helyzetből - ezek a fő következtetései az Odoxa francia közvélemény-kutató intézet kedden ismertetett felmérésének.

Óriási változások a családpolitikában

Óriási változások a családpolitikában

A szocialista-liberális kormányok 2010 előtt elvették a családi adókedvezményt és a családi pótlékot is meg akarták adóztatni. Befagyasztották a lakástámogatásokat és devizahitelekbe kényszerítették a magyar családokat. A Gyurcsány-Bajnai-szövetség megszorító politikájának esett áldozatul a gyes harmadik éve és a 13. havi nyugdíj. Ezzel szemben a Fidesz kormányzat visszahozta a gyes harmadik évét, bevezette a gyed extrát, életet lehelt az otthonteremtési programba, folyamatosan bővítette a családi adókedvezményt, megvédte a nyugdíjak reálértékét, sőt nyugdíjprémium kifizetését is lehetővé tette a gazdasági eredményeknek köszönhetően.

The Budapest protesters are Soros' dishonest provocateurs in disguise

The Budapest protesters are Soros' dishonest provocateurs in disguise

amerika, london, párizs

For days now, MPs from the Hungarian opposition are trying to provoke a conflict with the police in hopes of accusing the Hungarian government of being a brutal dictatorship. Of course, it is all a facade, and even though there is clear evidence for this, the left-leaning media is all too happy to assist the dishonest MPs in their endeavour - showing us exactly what the problem is with mainstream media and leftist, liberal politicians nowadays.

Századvég: jövőre is négyszázalékos lehet a gazdasági növekedés

A kiigazított adatok alapján a gazdaság a rendszerváltás óta mért leggyorsabb ütemben bővült.

A Soros-féle Amnesty kiáll a vandál csürhe mellett

A Soros György által támogatott Amnesty International szerint a rendbontók csak békésen tiltakoztak, a rendőrség pedig szükségtelen és eltúlzott erőt vetett be ellenük.

Ismét repült az üveg a rendőrök felé hétfő este

Ismét repült az üveg a rendőrök felé hétfő este

kétharmad

Megint próbára tette a rendőrök higgadtságát és szakszerűségét egy politikai aktivista, amikor üveggel dobálta meg őket a közmédia Kunigunda utcai épületénél.

Orbán: a segítséget kell Afrikába vinni és nem a bajt idehozni Európába

Orbán: a segítséget kell Afrikába vinni és nem a bajt idehozni Európába

kétharmad

Jó esély van a magyar stratégiai irányvonal megerősítésére - mondta Orbán Viktor miniszterelnök érkezésekor tett nyilatkozatában az EU-Afrika Fórum előtt kedden Bécsben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére