Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Ocsmányan nagyot hazudott Botka László és az emeszpés média

888.hu

2017. május 12. 16:28

A szegedi polgármester ugyanis nem nyert sajtópert az egyetlen tőle független szegedi sajtóorgánum ellen. Ennek ellenére ő és pártja napról napra ilyen nyilatkozatokat tesz.

Botka hazudik. Ebben nincs is semmi meglepő. És habár a családi luxusautó nem is befolyásolja vagyonnyilatkozata pontosságát, időközben egyértelművé vált, hogy a bevallása tényleg hamis. Ezért a szegedi Fidesz vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a polgármester ellen.

Botka, miután fény derült eltitkolt milliós óráira, a május 1-i rendezvényre le is vette méregdrága Rolexét. Mekkora képmutatás!

Botka, majd az MSZP több olyan tartalmú nyilatkozatot tett, illetve közleményt adott ki az utóbbi napokban, miszerint a politikus sajtópert nyert az egyetlen szabad szegedi médium, a SZEGEDma.hu ellen. A portál állítása szerint ez azonban nem felel meg a valóságnak, mint írják: "közönséges hazugság".

A történet előzménye, hogy a SZEGEDma.hu 2017. április 5-én – több médiummal együtt – átvett egy cikket a Ripost.hu-tól, mely a Botka család luxusdzsipjéről szólt. Emiatt Botka László ügyvédhez fordult, és sajtó-helyreigazítási nyilatkozat megjelentetését kérte a SZEGEDma.hu-tól, ellenkező esetben pedig sajtóperrel fenyegette meg az internetes lapot.

"Mi természetesen abszolút nyitottak voltunk arra, hogy az új ismeretek birtokában újranyissuk a dzsip dossziéját, utánajárjunk az információknak, és fényt derítsünk rá, valójában kinek a nevén is van a luxusautó, és mindez hogyan érinti a polgármester vagyonnyilatkozatát" – írja a SZEGEDma.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A nyitottság jegyében arra kérték Botkát és ügyvédjét, hogy küldjék meg az érintett gépjármű forgalmi engedélyének másolatát a szerkesztőségükbe.

"A megküldött forgalmi engedély másolatát haladéktalanul újságunkban közzétesszük, és amennyiben a megküldött és közzétett forgalmi engedély alapján az országos sajtóban megjelent, és szerkesztőségünk által átvett cikkek valótlant állítottak, azt is haladéktalanul olvasóink tudomására hozzuk” – írták kérésükben.

A forgalmi engedély másolata azonban sosem érkezett meg.

A május 2-ai sajtó-helyreigazítási tárgyaláson a felek jogi képviselői között végül megegyezés született, és időközben mindkét fél lemondott a fellebbezési jogról. Ennek fényében Botka László nyilatkozatai, majd az MSZP által kiadott sajtóközlemények, melyek arról szóltak, hogy a szegedi polgármester sajtópert nyert a SZEGEDma.hu (és többek között a Ripost és az Origo) ellen, nemigen állják meg a helyüket.

A SZEGEDma.hu jogi képviselőjén keresztül megkérte a polgármestert, tartózkodjon az ilyen irányú, a közvéleményt félretájékoztató, téves kijelentésektől, ám az MSZP még szerdán is tartotta magát a hazugságokhoz egy országos sajtóközleményében.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Hamis a baba

Botka László vagyonnyilatkozata évek óta nem felel meg a valóságnak, nem tükrözi a pontos vagyoni viszonyait, hiszen legalább egy darab több milliót érő Rolex óra és legalább egy csaknem 300 négyzetméteres földdarab nem szerepelt benne, melyeket amúgy jogszabályi kötelezettségei szerint a politikusnak szerepeltetnie kellene a magánokiratban.

"A luxusautóról pedig időközben kiderült, hogy az Botka László felesége tulajdonában van. Ezzel kapcsolatban az alaphelyzet az, hogy a családjogi törvény, illetve a Polgári Törvénykönyv vonatkozó paragrafusai értelmében – ha csak ettől eltérő házassági vagyonjogi szerződést nem kötnek a házastársak – a házastársak vagyontárgyaikat 50-50 százalékban tulajdonolják. Ezenkívül a még mindig meg nem cáfolt sajtóértesülés szerint Botka László az autó üzembentartójaként van, vagy legalábbis volt bejegyezve (erről a jogi képviselője nem tudott nyilatkozni a bíróságon)" – írja a SZEGEDma.

(szegedma.hu)

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Sikerült a csoda: legyőztük a vb-döntős horvátokat!

Sikerült a csoda: legyőztük a vb-döntős horvátokat!

hajrá, magyarok!

Egy remek hangulatú mérkőzésen óriási győzelem. Szép volt fiúk!

Mi történik akkor, ha a saját árnyékod vesz üldözőbe?

Mi történik akkor, ha a saját árnyékod vesz üldözőbe?

szabad vasárnap

Íme egy tökéletes horrorfilm, amely első sorban megrémiszt, de mindeközben elgondolkoztat és szórakoztat. Mi-kritika.

Az Európai Unió példát vehetne a Hungary Helps programról

Az a célunk, hogy az Európai Unió is magáévá tegye mindazt, amit a Hungary Helps Program képvisel - mondta Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára vasárnap Budapesten, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján.

Attól, hogy legyőzték az Iszlám Államot, az eszme és a veszély még megmarad

Attól, hogy legyőzték az Iszlám Államot, az eszme és a veszély még megmarad

amerika, london, párizs

Hiába vesztette el összes területét a Közel-Keleten a terrorszervezet, újabb terrortámadásokat hajthatnak végre, leginkább Európában.

Nagyon nagy szükségünk lenne a csodára

Nagyon nagy szükségünk lenne a csodára

hajrá, magyarok!

A magyar válogatott a világbajnoki ezüstérmes Horvátországot fogadja Eb-selejtezőn.

Újabb migránskaraván indult meg az Egyesült Államok irányába

Újabb migránskaraván indult meg az Egyesült Államok irányába

amerika, london, párizs

Ismét több mint ezer, zömében közép-amerikai országokból származó bevándorló indult meg Dél-Mexikóból az Egyesült Államok felé a jobb élet reményében.

Hivatalos: a "civil" szervezetek akadályozzák a migránsok kitoloncolását

Hivatalos: a "civil" szervezetek akadályozzák a migránsok kitoloncolását

amerika, london, párizs

Továbbra is túl sok bevándorló érkezik Németországba, egyes civil szervezetek pedig jogállamban elfogadhatatlan módon akadályozzák a védelemre nem szoruló kérelmezők kitoloncolását - mondta a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) vezetője egy vasárnapi lapinterjúban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére