Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Ocsmányan nagyot hazudott Botka László és az emeszpés média

888.hu

2017. május 12. 16:28

A szegedi polgármester ugyanis nem nyert sajtópert az egyetlen tőle független szegedi sajtóorgánum ellen. Ennek ellenére ő és pártja napról napra ilyen nyilatkozatokat tesz.

Botka hazudik. Ebben nincs is semmi meglepő. És habár a családi luxusautó nem is befolyásolja vagyonnyilatkozata pontosságát, időközben egyértelművé vált, hogy a bevallása tényleg hamis. Ezért a szegedi Fidesz vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a polgármester ellen.

Botka, miután fény derült eltitkolt milliós óráira, a május 1-i rendezvényre le is vette méregdrága Rolexét. Mekkora képmutatás!

Botka, majd az MSZP több olyan tartalmú nyilatkozatot tett, illetve közleményt adott ki az utóbbi napokban, miszerint a politikus sajtópert nyert az egyetlen szabad szegedi médium, a SZEGEDma.hu ellen. A portál állítása szerint ez azonban nem felel meg a valóságnak, mint írják: "közönséges hazugság".

A történet előzménye, hogy a SZEGEDma.hu 2017. április 5-én – több médiummal együtt – átvett egy cikket a Ripost.hu-tól, mely a Botka család luxusdzsipjéről szólt. Emiatt Botka László ügyvédhez fordult, és sajtó-helyreigazítási nyilatkozat megjelentetését kérte a SZEGEDma.hu-tól, ellenkező esetben pedig sajtóperrel fenyegette meg az internetes lapot.

"Mi természetesen abszolút nyitottak voltunk arra, hogy az új ismeretek birtokában újranyissuk a dzsip dossziéját, utánajárjunk az információknak, és fényt derítsünk rá, valójában kinek a nevén is van a luxusautó, és mindez hogyan érinti a polgármester vagyonnyilatkozatát" – írja a SZEGEDma.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A nyitottság jegyében arra kérték Botkát és ügyvédjét, hogy küldjék meg az érintett gépjármű forgalmi engedélyének másolatát a szerkesztőségükbe.

"A megküldött forgalmi engedély másolatát haladéktalanul újságunkban közzétesszük, és amennyiben a megküldött és közzétett forgalmi engedély alapján az országos sajtóban megjelent, és szerkesztőségünk által átvett cikkek valótlant állítottak, azt is haladéktalanul olvasóink tudomására hozzuk” – írták kérésükben.

A forgalmi engedély másolata azonban sosem érkezett meg.

A május 2-ai sajtó-helyreigazítási tárgyaláson a felek jogi képviselői között végül megegyezés született, és időközben mindkét fél lemondott a fellebbezési jogról. Ennek fényében Botka László nyilatkozatai, majd az MSZP által kiadott sajtóközlemények, melyek arról szóltak, hogy a szegedi polgármester sajtópert nyert a SZEGEDma.hu (és többek között a Ripost és az Origo) ellen, nemigen állják meg a helyüket.

A SZEGEDma.hu jogi képviselőjén keresztül megkérte a polgármestert, tartózkodjon az ilyen irányú, a közvéleményt félretájékoztató, téves kijelentésektől, ám az MSZP még szerdán is tartotta magát a hazugságokhoz egy országos sajtóközleményében.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Hamis a baba

Botka László vagyonnyilatkozata évek óta nem felel meg a valóságnak, nem tükrözi a pontos vagyoni viszonyait, hiszen legalább egy darab több milliót érő Rolex óra és legalább egy csaknem 300 négyzetméteres földdarab nem szerepelt benne, melyeket amúgy jogszabályi kötelezettségei szerint a politikusnak szerepeltetnie kellene a magánokiratban.

"A luxusautóról pedig időközben kiderült, hogy az Botka László felesége tulajdonában van. Ezzel kapcsolatban az alaphelyzet az, hogy a családjogi törvény, illetve a Polgári Törvénykönyv vonatkozó paragrafusai értelmében – ha csak ettől eltérő házassági vagyonjogi szerződést nem kötnek a házastársak – a házastársak vagyontárgyaikat 50-50 százalékban tulajdonolják. Ezenkívül a még mindig meg nem cáfolt sajtóértesülés szerint Botka László az autó üzembentartójaként van, vagy legalábbis volt bejegyezve (erről a jogi képviselője nem tudott nyilatkozni a bíróságon)" – írja a SZEGEDma.

(szegedma.hu)

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Orbán adventi koszorújáról osztott meg egy képet

Advent harmadik vasárnapja van ma. A kormányfő erről posztolt a Facebookon.

Juncker, a kvótakirály ismét beégette magát

Juncker, a kvótakirály ismét beégette magát

amerika, london, párizs

Mondhatni: most is hozta "szokásos formáját" az Európai Bizottság (EB) vezetője.

Kikiáltották rasszistának, mert elmondta, hogy szereti a fehér embereket

A hallgató felfokozott hangulatban méltatta a fehér embereket, akiknek - állítása szerint - sokat köszönhet a világ. Mindezért az internet "elfogadó" népe rögtön rasszistának kiáltotta ki az egyetemistát.

Egyre több gyermek születik Magyarországon

Egyre több gyermek születik Magyarországon

Az egész Európai Unióban jellemző demográfiai válság leküzdésére az egyes tagországok más-más módszert alkalmaznak: hazánk a családok biztonságának megteremtését, illetve a gyermekvállalás ösztönzését tűzte ki célul. Az elmúlt években kedvező változások kezdődtek Magyarországon a házasságkötések és gyerekvállalási kedv terén is. Mindeközben arról sem szabad megfeledkezni, hogy a gyerekekre milyen veszélyek leselkednek az online térben, éppen ezért az Emberi Erőforrások Minisztériuma digitális immunerősítő programot dolgozott ki.

Elképesztő állapotok uralkodnak a boszniai migránstáborokban

Elképesztő állapotok uralkodnak a boszniai migránstáborokban

amerika, london, párizs

Egyre tarthatatlanabb a helyzet a Boszniában lévő migránstáborokban: drog, alkohol, tömegverekedés, nemi erőszak.

Tarlós: az ellenzéki előválasztás egy blöff

Tarlós: az ellenzéki előválasztás egy blöff

kétharmad

Tarlós István főpolgármester szerint az ellenzéki előválasztás egy blöff, mert ha az ellenzéknek valóban kétharmada lenne Budapesten - ahogy az országgyűlési választás óta hallani lehet -, mindegy lenne, kit indítanak főpolgármester-jelöltként a jövő évi önkormányzati választásokon.

További csúcsgépekkel erősít a Honvédség

További csúcsgépekkel erősít a Honvédség

kétharmad

Újabb helikoptereket vesz a Magyar Honvédség. A szerződést pénteken írták alá.

Mohácsi Márk, Soros provokátora már jó előre felkészült a balhéra

Mártíromság helyett provokáció. Mohácsi Márk saját Facebookján jelentette be: ő bizony rongálni megy a belvárosba.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére