Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Ő az első hidzsábos muszlim képviselő a svéd parlamentben

2018. december 17. 21:38

A svédek jobb, ha hozzászoknak, hogy hidzsábos képviselő asszony mond beszédet a parlamentben.

Leila Ali Elmi még csak kétéves volt, amikor családjával Szomáliából Svédországba költöztek. A szeptemberi választások alkalmával sikerült bekerülnie a parlamentbe. A 30 éves politikus célja, hogy a külváros, a migránsok hangja legyen. Hogy miért pont ennek a kettőnek? Mert rengeteg migráns él Stockholm külkerületeiben és folyamatosak a problémák.

A Svédországban kialakult, etnikai szegregációnak nevezett jelenség 2013-ban nemzetközi hírnévre tett szert. Akkor Stockholm északi részén zavargásokra került sor, kocsikat és iskolákat gyújtottak fel, a rendőröknek is nekimentek a migrációs háttérrel rendelkező vandálok. Akkor azt mondták, hogy mérgesek, mert a rendőrség kirekesztő, és úgy érzik, hogy másodosztályú állampolgárok annak ellenére, hogy az országban születtek. Úgy akarták érvényesíteni az érdekeiket, hogy szétszedték a svéd fővárost és több nagyvárost is. Göteborgban például 80 autót gyújtottak fel, Molotov-koktélokat, gránátokat dobáltak és lövöldöztek. Mivel ez vált általánossá, ezért több politikus kormányozhatatlan, no-go zónának nyilvánította ezeket a területeket.

A Svéd Demokraták rámutattak arra, hogy a bevándorlás és a külvárosban jelentkező problémák között összefüggés van. Kimondták azt, amit már mindenki tudott. Ezzel a szeptemberi választásokon végül a szavazatok 17,6 százalékát szerezték meg.

Az őszi voksoláson azonban sem a szociáldemokraták, sem a konzervatívok vezette blokk nem nyerte el a kormányalakításhoz szükséges parlamenti többséget, viszont a bevándorlásellenes Svéd Demokratákkal – akik a mérleg nyelvét jelenthetnék – az eddigi kormányalakítási tárgyalásokon mindeddig kizárták az együttműködést. Azóta is kormányválság van, utoljára múlt hét pénteken próbálkoztak meg a kormányalakítással. A svéd parlament múlt hét pénteki ülésén nem szavazott bizalmat a Stefan Löfven ügyvivő szociáldemokrata miniszterelnök a Zöld Párttal tervezett kisebbségi kormánykoalíciójának, s egyre valószínűbb, hogy új választásokat kell kiírni a szeptember 9-i voksolás óta patthelyzetben rekedt országban.

Ali Elmi természetesen nem ért egyet a Svéd Demokratákkal, szerinte a probléma nem a migrációval van, hanem azzal, amilyen körülmények között élnek a migránsok.

A bűnözés a társadalmi kirekesztés miatt van, nagyobb egyenlőségre van szükség ebben az országban, és még szigorúbb törvényeket kell hozni a diszkrimináció és a rasszizmus ellen – mondta. Mindezt abban a Svédországban, ami az egyenlőségről híres, de ő még ezzel sem elégedett.

Egyébként Ali Elmi korábban tolmácsként dolgozott, az illegális bevándorlók ügyintézésében segített. Aztán beállt a zöldekhez, ahol a társadalmi és a nemek közötti egyenlőséggel, valamint a feminizmussal foglalkozott.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Trippon a fűben: az MSZP politikusa fedezékből tüzel a munkásokra

Trippon Norbert, az MSZP budapesti elnökségének tagja a minap Facebook-oldalán kikelt magából amiatt, hogy a kormány munkásszállót hozna létre Újpesten, ahol egyébként Trippon a helyi MSZP elnöke. Ide jutottunk: egy magát szocialistának valló politikus a munkások és azok lakhatása ellen tiltakozik.

889
Az "Allahu akbar" kifejezés használata mellett állt ki egy német szociáldemokrata képviselő

Az "Allahu akbar" kifejezés használata mellett állt ki egy német szociáldemokrata képviselő

amerika, london, párizs

Sawsan Chebli, az SPD képviselője szerdán tweetelt arról, hogy ez egy teljesen hétköznapi kifejezés a muszlimok körében, és nem szabadna démonizálni.

Brüsszelben mi sem természetesebb a korrupciónál

Ezért is kell lecserélni a bevándorláspárti brüsszeli elitet.

Ilyen az igazi haladó sajtószabadság: azon elmélkedik a brit baloldali sajtó, hogy hogyan tiltsák ki a TV-ből Farage pártját

Ilyen az igazi haladó sajtószabadság: azon elmélkedik a brit baloldali sajtó, hogy hogyan tiltsák ki a TV-ből Farage pártját

kinyílott a pitypang

Megint kimutatta foga fehérjét a liberális sajtó: szerintük az a kívánatos, ha a bevándorlásellenes hangokat elhallgattatják, hogy minél kevesebb emberhez jussanak el a migrációt ellenző üzenetek.

Magyarország olyan csatákat tudott megnyerni, amikről sokan álmodni sem mernek

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi szakértője és a 888.hu publicistája értékelte hazánk teljesítményét a köztévében.

Menczer: Sargentini semmit nem tud Magyarországról

Menczer: Sargentini semmit nem tud Magyarországról

kétharmad

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár egy videóban reagált Judith Sargentini 15 perces videóüzenetére.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma!

Migránsoknak állítottak emléket egy német városban

Migránsoknak állítottak emléket egy német városban

amerika, london, párizs

Migránsoknak emléket állító obeliszket állítottak fel Kasselben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére