Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Nyugaton tombol az antiszemitizmus, Magyarország a béke szigete

2017. november 17. 15:50

Mindezt francia baloldali lapok és izraeli szakértők állítják. Franciaországban különösen nagy intenzitással tombol az antiszemitizmus; Magyarország pedig különösen biztonságos a zsidók számára, és stabil partnere Izraelnek.

A nyugat-európai antiszemitizmust a baloldali sajtó teljességgel ignorál, sőt megpróbálják Magyarországot és Lengyelországot zsidóellenességgel vádolni. A fejlett és progresszív nyugaton tomboló zsidóellenesség viszont nagyon is valós, ennek megállapításához nem kell a bevándorlással szemben kritikus, jobboldali lapokat olvasnunk.

Ott van a balos Le Monde francia lap, ami már több cikket is közölt a témában. Éppen a hónap elején szólt egy cikke arról, hogy számos francia zsidó kap töltényeket dzsihadista üzenetekkel a postán. Máskor olyan üzeneteket kapnak, hogy „halál a zsidókra” vagy „éljen Palesztina!”

Az első komoly franciaországi zsidógyilkosság 2006-ban volt, amikor „bandák” elraboltak és halálra kínoztak egy francia zsidót származása miatt. Az áldozat emlékművét idén meggyalázták.  2012-ben egy zsidó iskolában,  2015-ben egy kóser boltban mészároltak, mindegyik esetben muszlimok. Csupán idén megvertek, majd megcsonkítottak zsidókat, és emeleti lakásából a halálba dobtak egy zsidó nőt Franciaországban. Utóbbit egy Korán-verseket kántáló bevándorló tette.

A mindenfajta incidenst, inzultust és abúzust számoló felmérés azonban még durvább eredményt mutat: 2005-2015 között 4092 antiszemita incidens volt Franciaországban, vagyis kb. évi 400, azaz több mint napi egy!

Fotó: 2015 Getty Images

A semmilyen szinten nem jobboldali New Yorker magazin is megállapította 2015-ben, hogy a francia zsidók teszik ki az ország gyűlölet-bűncselekményei áldozatainak felét, és hogy „az elmúlt években többször is gyilkos erőszak célpontjai voltak”.

Legutóbb magyar nyelven a Szombat zsidó magazin közölt hosszú beszámolót a hollandiai antiszemitizmusról: többek között arról, hogy migránsok akarták megölni a holland főrabbit, aki egyébként Orbán bevándorláspolitikáját támogatja.

Mindez azért érdekes, mert Eytan Gilboa izraeli biztonságpolitikai szakértő nemrég Budapesten, a Századvég konferenciáján elmondta: Nyugaton nagyon erős az antiszemitizmus, főleg a baloldal részéről, és a nyugati zsidóellenesség „rosszabb, mint bármifajta antiszemitizmus, amit Közép-Európában találni lehet”.

Ennyit a Magyarországon tomboló zsidóellenességről.

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Török lap: az amerikaiak fogva tartják az ISIS vezetőjét

Amerikai csapatok fogták el Abu Bakr al-Bagdadit, az Iszlám Állam terrorszervezet vezetőjét, akit most egyik szíriai bázisukon tartanak fogva - állította vasárnap a Yeni Safak kormányközeli török napilap.

Tüntetés a Majdanon: tovább folytatódik Szaakasvili és Porosenko harca

Tüntetés a Majdanon: tovább folytatódik Szaakasvili és Porosenko harca

amerika, london, párizs

Több ezren tüntettek Miheil Szaakasvili volt odesszai kormányzó, egykori georgiai elnök vezetésével vasárnap Kijevben Petro Porosenko ukrán elnök menesztését követelve.

Mi lesz így az NFL-el?

Mi lesz így az NFL-el?

bulvár

Harmadik hónapja gyalázatos mélységekben az amerikai futball népszerűsége.

Belgium kemény választ adott egy ISIS-harcosnak, aki haza szeretne térni Európába

Belgium kemény választ adott egy ISIS-harcosnak, aki haza szeretne térni Európába

amerika, london, párizs

Semmiféle párbeszéd vagy tárgyalás sem kezdődhet egy terrorszervezet volt tagjaival, háborús bűnösökkel - mondta Charles Michel belga miniszterelnök azt követően, hogy egy Irakban fogva tartott belga állampolgár, egykori dzsihadista harcos felajánlotta, hogy információkkal segítené a belga titkosszolgálatokat.

Német belügyminiszter: a szerencsén is múlt, hogy idén 3 terrortámadást sikerült megakadályozni

Három terrortámadást akadályoztak meg az idén Németországban, 2000 óta pedig 16-ot - mondta Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter egy vasárnapi lapinterjúban. Ez azt jelenti, hogy míg korábban évente átlagosan egy merényletet akadályoztak meg, idén már hármat kellett. Nagyon észnél kell lennie a német hatóságoknak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére