Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
V-nyolcas
 
 
 
 

Nyártól jöhet az e-jegy a tömegközlekedési eszközökön

2018. február 23. 09:24

Már az idei évben kiépül a Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platform központi rendszere, amellyel a tömegközlekedési eszközök akár az e-személyivel is használhatók lesznek.

A rendszert összefogó Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója, Veres Mihály péntek reggel az InfoRádióban elmondta, bár még zajlanak fejlesztések, már a nyár végén úgynevezett pilot projektekben éles helyzetben is tesztelni fogják az ország több területén az egységes rendszert egy-egy szolgáltatási területen.

A tesztelés után az év végére állhat össze az az országos központ, amelyre az egyes szolgáltatók rá tudnak majd csatlakozni"

– mondta Veres.

Az igazgató kifejtette, hogy a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. magát a központi rendszert hozza létre, ami biztosítja az egységes elektronikus jegyrendszer működését az egész országban. Ez azt eredményezi majd, hogy használhatók lesznek a közlekedési kártyák és az e-személyi igazolványok a járatokon.

A rendszer teljes kiépítéséhez a különböző közlekedési szolgáltatók járműveire is fel kell szerelni a megfelelő berendezéseket. A fizetési felület az egész országban egységes lenne a közeljövőben és akár az e-személyivel is használhatók lennének.

Ahhoz, hogy Budapesten élesben is lehessen az e-jegyrendszert használni, először a BKV-járműveket kell csatlakoztatni. A fővárosi járművekre való eszközöket nem a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. projektjében szerelik fel, erre a fővárosnak külön projektje van"

– fogalmazott az igazgató.

OLVASTAD MÁR?

V-nyolcas
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
24 órán át erőszakoltak fiatalkorú lányokat a migránsok Spanyolországban

24 órán át erőszakoltak fiatalkorú lányokat a migránsok Spanyolországban

amerika, london, párizs

Spanyolországban történt a döbbenetes eset, az Algériából származó migránsokat a héten tartóztatták le.

12 ezer veszélyes radikálist tartanak nyilván Franciaországban

12 ezer veszélyes radikálist tartanak nyilván Franciaországban

amerika, london, párizs

Mintegy 12 ezer veszélyes radikális embert tartanak nyilván a francia hatóságok - mondta Soós Eszter Petronella politológus, Franciaország-szakértő szombat reggel az M1 aktuális csatornán az előző napi túszdrámával kapcsolatban.

Budapest az e-sport fővárosa

Életünk jelentős, és egyre nagyobb részét töltjük online: hálózatfüggő a munkánk, neten tartunk kapcsolatot, intézzük ügyeinket. Így
természetes, hogy a kikapcsolódást is ezen a platformon keressük. Ez felértékeli az e-sport jelentőségét, amely a legnagyobb ütemben fejlődő sporttevékenység. Drasztikusan nő a piacban lehetőséget látó vállalatok száma, ezáltal a szektor jelentős gazdasági hatással is bír. Talán ennek köszönhető, hogy idén márciusban Magyarország megrendezi első nemzetközi e-sport tornáját. A V4 FutureSportsFestivalt az Egymillióan a magyar esportért Egyesület szervezésében követhetjük nyomon.

Juncker kiborult, belengette a távozását

Juncker kiborult, belengette a távozását

amerika, london, párizs

Nagyon komolyan elkezdett rezegni a léc az Európai Bizottság elnöke alatt, brüsszeli források szerint Juncker dühöng a kabinetfőnöke körül kirobbant botrány miatt.

Megálljt parancsolt Trump a transznemű lobbinak

Megálljt parancsolt Trump a transznemű lobbinak

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök erősen korlátozta a transzneműek szolgálatát a hadseregben.

Volt jobbikos képviselő: a Jobbik pálfordulása segíti a Fidesz kormányra kerülését

Volt jobbikos képviselő: a Jobbik pálfordulása segíti a Fidesz kormányra kerülését

spring is coming

Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivő szerdai beismerő interjúja, miszerint a 2010 előtti retorikájukban hazudtak szavazóiknak arról, hogy valójában mit képviselnek, igencsak nagy felháborodást keltett még a saját köreikben is.

Varga Mihály: nem kell sietni az euróval

Amíg nem közelítünk az eurót használó országok gazdasági teljesítményének átlagához, vagy a német gazdaság teljesítményéhez, addig nem kell erőltetni az euró bevezetését - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a szombati Magyar Hírlapban megjelent interjúban.

Részeg pilótát tartóztattak fel a stuttgarti repülőtéren

A stuttgarti repülőtér egyik alkalmazottja péntek este még a felszállás előtt feltartóztatott egy ittas állapotban lévő másodpilótát a Lisszabonba tartó járaton - közölte a német rendőrség és vádhatóság.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére