Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Novák Katalin alaposan helyretette a magyar családpolitika miatt sivalkodó svéd minisztert

2019. február 16. 12:12

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár nyílt levélben válaszolt Annika Strandhall hazugságaira.

Mint arról mi is beszámoltunk, Annika Strandhall, Svédország szociális ügyekért felelős minisztere a keddi napon a Twitteren sivalkodott egy jóízűt a magyar kormány hétpontos családvédelmi akcióterve miatt.

Riasztó, ami Magyarországon történik. Most Orbán azt akarja, hogy több igazi magyar gyerek szülessen. Ez a politika a harmincas éveket idézi”

– írta a svéd miniszter.

Annika Strandhall

Fotó: AFP

Nem kellett sokat várni a magyar kormány reakcióira, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az eset után bekérette a budapesti svéd nagykövetet, s elmagyarázta neki, hogy miért problémás, ha a svéd kormány egyik tagja a harmincas évek Németországához hasonlítja Magyaországot; a Magyar Hírlap hétvégi számában pedig Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár nyílt levele olvasható, melyet Annika Strandhallnak címzett.

Az írást változtatások nélkül közöljük:

"Tisztelt Miniszter Asszony!

Megdöbbenéssel értesültem róla, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök úr által múlt vasárnap bejelentett családvédelmi akciótervről Ön Twitter-üzenetében azt állította: a 30-as évek Németországát idézi, és a kormányunk kihasználja a magyar nőket.

Magyarország család- és ifjúságügyért felelős államtitkáraként határozottan visszautasítom az Ön vádaskodását. Szokatlan és barátságtalan, hogy egy európai kormánytag egy másik európai kormányt ítéljen el belpolitika döntései miatt ily módon és ilyen stílusban, anélkül, hogy előtte legalább informálódott volna a hagyományos diplomáciai csatornákon keresztül.

Először is hadd gratuláljak ahhoz, hogy négy hónapos küszködés után nemrég sikerült megalakítani a svéd kormányt.

Tisztában vagyok a köztünk lévő ideoló­giai különbségekkel, többek között azzal, hogy országaink más válaszokat adnak az Európát érintő demográfiai válságra. Mi tiszteletben tartjuk a svéd kormány azon döntését, mely szerint Önök a bevándorlók integrálását és a családegyesítéshez való jogukat tekintik legfőbb prioritásnak, illetve, hogy Önök migrációval válaszolnak a demográfiai kihívásokra.

A statisztikai adatok azt igazolják, hogy a családegyesítés lehetőségének elősegítése megnöveli a menedékkérők számát. Ez olyan további emberi jogi aggályokat vet fel, mint például hogy a családegyesítések várható ideje 2018-ban egy teljes év volt Svédországban. Azzal is tisztában vagyok, hogy a folyamatos belbiztonsági fenyegetettség miatt a svéd kormány a közelmúltban döntött a határellenőrzés három hónappal történő meghosszabbításáról. Olvastam, hogy a svéd Munkaközvetítő Hivatal jelentése szerint öt év múlva eléri a százezer főt a szakképzett munkaerőhiány, kiemelten az egészségügyben, az informatika, valamint az oktatás területén.

Követjük az országában zajló folyamatokat, és még ha nem is értünk egyet az Önök megközelítésével, tiszteletben tartjuk a svéd állampolgárok jogát arra, hogy demokratikusan megválasszák politikai vezetőiket, és tiszteletben tartjuk a kormány szabadságát is arra vonatkozóan, hogy demokratikusan hozzon meg az ország belügyeire vonatkozó döntéseket.

Magyarországon mi úgy gondoljuk, hogy az erős családok adhatják a közösségünk alapját. Családbarát kormányzást folytatunk, és demokratikus választásokon háromszor egymás után kaptunk kétharmados parlamenti többséget. A magyar emberek sokszor kifejezték az akaratukat, és felhatalmaztak bennünket arra, hogy állítsuk meg az illegális bevándorlást a határainknál, ne engedjünk a tömeges gazdasági bevándorlásnak, helyette segítsük a magyar nőket és férfiakat abban, hogy annyi gyermeket vállalhassanak, amennyit szeretnének és akkor, amikor szeretnék. Ezért vezettük be családbarát intézkedések sorát, amelyek a magyar emberek széles körű támogatását élvezik. Az a szándékunk, hogy megadjuk a döntés szabadságát a magyar nőknek és férfiaknak.

Elfogadhatatlan, hogy Magyarországot a náci Németországhoz hasonlítja. Ezt az ország nevében határozottan visszautasítom.

Az Önök miniszterelnöke, Stefan Löfven a napokban egy konferencián arról beszélt, hogy a májusi EP-választások legfontosabb kérdése a jobboldali szélsőségesség és a nacionalizmus elleni harc lesz, illetve arról is említést tett, hogy az európai szociáldemokraták képesek megállítani ezeket a szélsőségeseket. Hozzáteszem, tévesen Magyarországot is a szélsőséges országok közé sorolta.

Bízom benne, hogy a szociáldemokraták legalább a saját házuk táján képesek lesznek kiszűrni a szélsőjobboldali szövetségeseket. Felhívom a figyelmét arra, hogy az Önök európai szövetségese, a Magyar Szocialista Párt szorosan együttműködik a Jobbikkal, a magyarországi szélsőjobboldali párttal. Gyöngyösi Márton, a szélsőjobboldali Jobbik egyik parlamenti képviselője, aki ma a párt frakcióvezetője, néhány éve botrányt okozott ezzel a kijelentésével: itt az ideje, „hogy felmérjük azt, hogy Magyarországon és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára”. Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért és a szocialisták koalíciójának korábbi miniszterelnök-jelöltje, aki jelenleg az Önök politikai szövetsége­seinek támogatásával főpolgármester-jelölt, egy interjúban azt mondta, hogy a zsidó képviselők listázása nem nácizmus. Miniszter Asszony komolyan aggódhat a politikai szövetségesei körül zajló események miatt.

Amennyiben érdeklődik Magyarország családpolitikája és az új akcióterv iránt, készen állok arra, hogy azokat személyesen vagy részletes dokumentumok megküldésével bemutassam Önnek. A stockholmi magyar nagykövetünk is könnyen elérhető, amennyiben információra van szüksége.

Közben kérem Miniszter Asszonyt, hogy Magyarországgal kapcsolatos kritikáit a kölcsönös tisztelet jegyében fogalmazza meg, illetve tisztázza álláspontját abban a kérdésben, hogy az Európai Szocialisták Ön szerint helyesen működnek-e együtt olyan magyar baloldali pártokkal, amelyek a szélsőjobboldali Jobbikkal lépnek szövetségre.

Addig is felszólítom, hogy kérjen bocsánatot a kijelentései miatt!

Üdvözlettel, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a Fidesz alelnöke"

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

amerika, london, párizs

Súlyos pénzbüntetést kapott egy párizsi házaspár a hétvégén, miután olyan ruházatban jelentek meg a közterületen, amelyen a sárgamellényesek egyik politikai javaslata szerepelt.

A muszlim imavezetők 90 százaléka külföldről érkezik Németországba

Az imámok közel 90 százaléka külföldről, elsősorban Törökországból és Észak-Afrikából érkezik a németországi mecsetekbe - derült ki a Konrad Adenauer Stiftung tanulmányából.

Németország európai FBI-t hozna létre a jelenlegi Europolból

A CDU/CSU európai uniós választási programja a közös hadsereg mellett már egy európai rendőri nyomozóhatóság, egy európai FBI létrehozását is a német jobbközép pártok uniós céljai között nevesít.

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

piszkostizenkettő

Az amerikai demokraták - és csatolt globalista testvéreik szerte a világon - a 2016-os elnökválasztás óta nem tudnak mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy Trump elnök lett. Ezért azóta fölvették azt a pózt, ami legjobban illeszkedik lényegükhöz: a toporzékoló, hisztériás kisgyerekét.

Nógrádi György: Rengeteg terrorista járkál Európában, akikről semmit sem tudunk

Nógrádi György: Rengeteg terrorista járkál Európában, akikről semmit sem tudunk

csak neked, csak most

Villáminterjú Nógrádi György kül- és biztonságpolitikai szakértővel a terrorizmusról és az elmúlt hét ezzel kapcsolatos történéseiről.

G. Fodor Gábor: a keresztény kultúrához való viszony sorskérdés

G. Fodor Gábor: a keresztény kultúrához való viszony sorskérdés

kétharmad

A keresztény kultúrához való viszony nem vitakérdés, hanem sorskérdés - jelentette ki G. Fodor Gábor, a Századvég elnöke az alapítvány Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának? címmel megrendezett konferenciáján.

Václav Klaus: Brüsszel durvább propagandát tol, mint a szovjetek

Václav Klaus: Brüsszel durvább propagandát tol, mint a szovjetek

amerika, london, párizs

Václav Klaus volt cseh államfő a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben kifejtette, hogy az Európai Parlament az EU hivatalos propagandaszerve, amely az integrációt támogatja. Szocialisták és kereszténydemokraták együtt küzdenek az ellen, aki bírálni meri ezt a hivatalos európai álláspontot.

A kereszténység a jelenünk és a jövőnk

A kereszténység a jelenünk és a jövőnk

kétharmad

Beszámoló a Századvég Alapítvány konferenciájának kerekasztal-beszélgetéséről, melynek résztvevői Bodnár Dániel, a Tett és Védelem Alapítvány elnöke, Juhász Hajnalka miniszteri biztos, Gyorgyovich Miklós, a Századvég Alapítvány vezető kutatója és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője voltak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére