Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Novák Előd kiakadt Vonára

2016. május 22. 18:58

Kiszivárgott Novák Előd párttagoknak írt kritikus levele. Novák elmondása szerint levele figyelmeztetésként szolgál, miközben erősen bírálja Vona Gábor pártelnök politikai húzásait. Írásában volt simicskázás, néppártosodás bírálat és még sok minden más.
Novák Előd, a vészharang

Így jellemzi magát levelében a Jobbik alelnöke, aki mostanában a Vona Gábor elnök képviselte Jobbik-irányvonallal szemben a legkritikusabb. Levelében, melyet alelnökjelöltként írt a párttagoknak, tudomásul veszi, hogy így sem úszhatja meg Vona vétóját, aki kijelentette, hogy Novák újraindulása esetén él elnöki vétójogával.

Figyelmeztetésként a tagságnak, de nem a nyilvánosságnak szánta Novák Előd, a Jobbik alelnöke terjedelmes, a párt múltjáról, jelenéről és jövőjéről is elmélkedő, Vona Gábor pártelnököt bíráló írását"

- írja az Origo, ahova eljutott Novák kiszivárgott belső levele.

Fotó: Magyar Távirati Iroda Zrt.

Novák az Origo kérdésére válaszolva tagadta, hogy korrupcióval vádolná Vona Gábor pártelnököt, holott levelében felemleget egy 100 milliós ingatlanügyletet, amelyben magáncéghez akarták kiszervezni a párt székházát. Novák a Simicska-ügyek háttérbe szorulását is nehezményezi.

Nem Simicskázik eleget a Jobbik

Novák Elődnek ebben igencsak hiányérzete van. Írása szerint a néppártiság a polkorrektnek mondott óvatoskodó nyárspolgáriságot jelenti.

Már nem Attila unokái leszünk, hanem belesüppedve az általános politikai posványba, díszellenzékként és a magyar politika sokadik szemfényvesztőiként a nemzetközi pénzhatalom álradikális és néha lenácizott kiszolgálóivá válhatunk" 

– bírálja Novák a Vona-féle néppártosodó Jobbik-irányvonalat.

Novák az Origo kérdésére elismerte, hogy a levelet ő írta, mint a közelgő tisztújításon az újraválasztásért indulni szándékozó alelnök, de a belső levél a párttagoknak szólt, ezért nem örül, hogy kiszivárgott. Pedig szerinte úgysem lesz lehetősége elmondani ezt a kongresszusukon, mivel indulását – mint azt Vona be is jelentette – a pártelnök a vétójogával élve megakadályozza majd.

Sértődöttség

A vétó a kritikusok eltávolításáról szól"

- írja Novák, aki szerint a Jobbik elnökségében a jövőben aligha lesz tere a konstruktív vitáknak.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Miért nem számoltathatjuk el Simicskát? Miért akar Vona Gábor kormányfőként még újabb holokauszt-emlékműveket avatni? Miért szerveztek ki egy százmilliós székházat magántulajdonba jobbikos pénzből?"

-  ezeknek a témáknak a konstruktív megvitatását nehezményezi a jelenleg még alelnöki pozíciót betöltő Novák, aki elmondása szerint eddig egyedül vitte ezeket a témákat, melyek folyamatosan a háttérbe szorulnak.

Novák szerint kívülről is meg akarják mondani bal- és jobbliberális körök, milyenné váljon a Jobbik:

egy színtelen, szagtalan, karakterét vesztő párttá, mely nem hoz radikális változást."

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Bajok, bajok hátán

Novák Előd kifakadó hangvételű írásában arra is figyelmeztetett, hogy eddig a Jobbik erőssége volt a sokszínű, a tagságot lefedő elnökség, amely belül konstruktív vitákkal, kifelé azonban mindnyájan a többségi véleményt képviselve, vállt vállnak vetve, összezárva dolgozott.

Ha Vona vétózik, azzal a Fidesz útjára lép, ahol Orbán nem tűr meg ellenvéleményt, s ezért repült Ángyán József vagy Illés Zoltán"

- írja Novák.

Az alelnök emlékeztetett arra is, hogy szóvá tette Vona Gábornak azt a Hvg.hu-nak adott nyilatkozatát is, miszerint miniszterelnökként, ha kell, átadna holokauszt-emlékművet. Vonának célozva ezt írta Novák:

ezzel szinte beállsz a holokausztiparba, miért nem elég annyi, hogy kormányon nem fogsz lebontatni ilyet?"

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Ingatlanügyek

A Jobbik nem egyszemélyes kft., bár ilyenre is van példa. Az elnök bizalmasának egyszemélyes kft.-je (...) egy százmilliós székházat vett meg jobbikos pénzből (...) de miután néhányan felháborodásunknak adtunk hangot a közösségi vagyon magántulajdonba szervezése miatt a szerződést felmondták, belátva, hogy ez védhetetlen."

- írja Novák.

Fotó: MTI Fotóbank

Mi lesz a vége, ha nem vagyunk ott az elnökségben?"

- teszi fel a kérdést levelében Novák Előd. Szerinte azok kényszerülnek távozni, akik kritikusabbak voltak ilyen kényes kérdésekben, valamint a sorozatos karaktergyilkossággal élő Fideszt vissza kell támadni. Felhívta továbbá párttársai figyelmét arra, hogy emberközelinek és alázatosnak kell maradni.

Ezt az arculatunkat meg kell tartsuk, nem tűnhetünk olyanoknak, akik a hatalomért bármire képesek." 

Vona még nem reagált Novák kifakadására.

(Origo)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Alkotmányba foglalnák a fehérellenes rasszizmust Dél-Afrikában

Alkotmányba foglalnák a fehérellenes rasszizmust Dél-Afrikában

fehér férfi

Cyril Ramaphose dél-afrikai elnök biztosította szerdán az Európai Parlamentet: országa földreformja nemsokára teljes mértékben alkotmányos lesz.

Újraélesztésért cserébe nemi erőszak lenne a vád

Újraélesztésért cserébe nemi erőszak lenne a vád

pszicho

A férfiak már félnek nőket újraéleszteni, mert szexuális erőszakkal vádolhatják meg őket.

Igazságos ez így?

Igazságos ez így?

piszkostizenkettő

A kultúrrendőr - Pozsonyi (b)irodalma 5.

Helyszíni felvételek a migránskaraván kerítésmászó akcióiról | VIDEÓ

Helyszíni felvételek a migránskaraván kerítésmászó akcióiról | VIDEÓ

amerika, london, párizs

A migránsok első csoportja már elérte az amerikai-mexikói határt, többen már a kerítéseket ostromolják. Helyszíni felvételek következnek!

Annyira rettegnek a svédek a "szélsőjobboldaltól", hogy inkább a kormányválságot választották

Annyira rettegnek a svédek a "szélsőjobboldaltól", hogy inkább a kormányválságot választották

amerika, london, párizs

Elvesztette a bizalmi szavazást Ulf Kristersson, a jobbközép blokk vezetője a svéd parlamentben szerdán, így tovább mélyül a szeptemberi választások után kialakult kormányválság a skandináv országban.

Nógrádi György: Európa jobbra tolódik

Nógrádi György: Európa jobbra tolódik

csak neked, csak most

A jövő májusi európai parlamenti választások eredményeként a jobboldal térnyerése várható, és Angela Merkel CDU-elnöki utódlásáért folyó versenyben is a jobboldali jelölt győzelmére lehet számítani - mondta el a 888.hu-nak nyilatkozó Nógrádi György. A biztonságpolitikai szakértő szerint Merkel bukása a kancellár migrációs politikájának kudarca miatt következett be, és ugyanezen ok miatt várható Németországban is a jobboldal előretörése a következő választásokon.

Szijjártó: Magyarország sürgeti, hogy Európa minél többet tegyen a határvédelemért

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, az Automotive Logistics Közép- és Kelet-Európa 2018 Fórumon tartott sajtótájékoztatót.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére