Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Novák Előd kiakadt Vonára

2016. május 22. 18:58

Kiszivárgott Novák Előd párttagoknak írt kritikus levele. Novák elmondása szerint levele figyelmeztetésként szolgál, miközben erősen bírálja Vona Gábor pártelnök politikai húzásait. Írásában volt simicskázás, néppártosodás bírálat és még sok minden más.
Novák Előd, a vészharang

Így jellemzi magát levelében a Jobbik alelnöke, aki mostanában a Vona Gábor elnök képviselte Jobbik-irányvonallal szemben a legkritikusabb. Levelében, melyet alelnökjelöltként írt a párttagoknak, tudomásul veszi, hogy így sem úszhatja meg Vona vétóját, aki kijelentette, hogy Novák újraindulása esetén él elnöki vétójogával.

Figyelmeztetésként a tagságnak, de nem a nyilvánosságnak szánta Novák Előd, a Jobbik alelnöke terjedelmes, a párt múltjáról, jelenéről és jövőjéről is elmélkedő, Vona Gábor pártelnököt bíráló írását"

- írja az Origo, ahova eljutott Novák kiszivárgott belső levele.

Fotó: Magyar Távirati Iroda Zrt.

Novák az Origo kérdésére válaszolva tagadta, hogy korrupcióval vádolná Vona Gábor pártelnököt, holott levelében felemleget egy 100 milliós ingatlanügyletet, amelyben magáncéghez akarták kiszervezni a párt székházát. Novák a Simicska-ügyek háttérbe szorulását is nehezményezi.

Nem Simicskázik eleget a Jobbik

Novák Elődnek ebben igencsak hiányérzete van. Írása szerint a néppártiság a polkorrektnek mondott óvatoskodó nyárspolgáriságot jelenti.

Már nem Attila unokái leszünk, hanem belesüppedve az általános politikai posványba, díszellenzékként és a magyar politika sokadik szemfényvesztőiként a nemzetközi pénzhatalom álradikális és néha lenácizott kiszolgálóivá válhatunk" 

– bírálja Novák a Vona-féle néppártosodó Jobbik-irányvonalat.

Novák az Origo kérdésére elismerte, hogy a levelet ő írta, mint a közelgő tisztújításon az újraválasztásért indulni szándékozó alelnök, de a belső levél a párttagoknak szólt, ezért nem örül, hogy kiszivárgott. Pedig szerinte úgysem lesz lehetősége elmondani ezt a kongresszusukon, mivel indulását – mint azt Vona be is jelentette – a pártelnök a vétójogával élve megakadályozza majd.

Sértődöttség

A vétó a kritikusok eltávolításáról szól"

- írja Novák, aki szerint a Jobbik elnökségében a jövőben aligha lesz tere a konstruktív vitáknak.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Miért nem számoltathatjuk el Simicskát? Miért akar Vona Gábor kormányfőként még újabb holokauszt-emlékműveket avatni? Miért szerveztek ki egy százmilliós székházat magántulajdonba jobbikos pénzből?"

-  ezeknek a témáknak a konstruktív megvitatását nehezményezi a jelenleg még alelnöki pozíciót betöltő Novák, aki elmondása szerint eddig egyedül vitte ezeket a témákat, melyek folyamatosan a háttérbe szorulnak.

Novák szerint kívülről is meg akarják mondani bal- és jobbliberális körök, milyenné váljon a Jobbik:

egy színtelen, szagtalan, karakterét vesztő párttá, mely nem hoz radikális változást."

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Bajok, bajok hátán

Novák Előd kifakadó hangvételű írásában arra is figyelmeztetett, hogy eddig a Jobbik erőssége volt a sokszínű, a tagságot lefedő elnökség, amely belül konstruktív vitákkal, kifelé azonban mindnyájan a többségi véleményt képviselve, vállt vállnak vetve, összezárva dolgozott.

Ha Vona vétózik, azzal a Fidesz útjára lép, ahol Orbán nem tűr meg ellenvéleményt, s ezért repült Ángyán József vagy Illés Zoltán"

- írja Novák.

Az alelnök emlékeztetett arra is, hogy szóvá tette Vona Gábornak azt a Hvg.hu-nak adott nyilatkozatát is, miszerint miniszterelnökként, ha kell, átadna holokauszt-emlékművet. Vonának célozva ezt írta Novák:

ezzel szinte beállsz a holokausztiparba, miért nem elég annyi, hogy kormányon nem fogsz lebontatni ilyet?"

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Ingatlanügyek

A Jobbik nem egyszemélyes kft., bár ilyenre is van példa. Az elnök bizalmasának egyszemélyes kft.-je (...) egy százmilliós székházat vett meg jobbikos pénzből (...) de miután néhányan felháborodásunknak adtunk hangot a közösségi vagyon magántulajdonba szervezése miatt a szerződést felmondták, belátva, hogy ez védhetetlen."

- írja Novák.

Fotó: MTI Fotóbank

Mi lesz a vége, ha nem vagyunk ott az elnökségben?"

- teszi fel a kérdést levelében Novák Előd. Szerinte azok kényszerülnek távozni, akik kritikusabbak voltak ilyen kényes kérdésekben, valamint a sorozatos karaktergyilkossággal élő Fideszt vissza kell támadni. Felhívta továbbá párttársai figyelmét arra, hogy emberközelinek és alázatosnak kell maradni.

Ezt az arculatunkat meg kell tartsuk, nem tűnhetünk olyanoknak, akik a hatalomért bármire képesek." 

Vona még nem reagált Novák kifakadására.

(Origo)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Így robbantja rá Orbán Viktor a valóságot Európára

A salzburgi találkozón kérdezték a magyar miniszterelnököt arról, mi a megoldás a bevándorlásra. Orbán Viktor nem futott fölösleges köröket a válasszal.

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

kétharmad

Ha az ukrán fél konzult utasít ki, az nem maradhat azonnali arányos válasz nélkül magyar részről, ezt azonban remélhetőleg el lehet kerülni - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Budapesten.

ENSZ menekültügyi főbiztosa: nincs semmiféle migrációs válság Európában

ENSZ menekültügyi főbiztosa: nincs semmiféle migrációs válság Európában

amerika, london, párizs

A főbiztos, Filippo Grandi szerint Európában nincs semmiféle migrációs válság, az európai politikusoknak pedig "nem kéne civakodnia néhány hajó miatt", utalva itt a migránsokat taxizó hajókra.

Nincs panasz Duterte teljesítményére

Nincs panasz Duterte teljesítményére

amerika, london, párizs

Bár a nemzetközi sajtó elég sokszor támadja a Fülöp-szigeteki elnök drogellenes háborúját, a filippínók mégis elégedettek Rodrigo Duterte lépéseivel.

Még Merkel is hátrahőkölt, akkora felháborodást keltett kémfőnökének kirúgása

Még Merkel is hátrahőkölt, akkora felháborodást keltett kémfőnökének kirúgása

amerika, london, párizs

A német belügyi hírszerzés volt vezetőjét, Hans-Georg Maassent azért menesztették pozíciójából, mert gyakorlatilag azt mondta, Merkel orbitálisat hazudott. A döntésnek olyan óriási visszhangja lett, hogy az egész kormánykoalíció beleremegett.

Dömötör: nem lehet olyanokra bízni a határvédelmet, akiknek a kezében ott van a kerítésvágó

Dömötör Csaba szerint nem lehet olyanokra bízni a határvédelmet és a biztonságot, "akik kezében ott a kerítésvágó".

A legfelsőbb iráni vezető az USA támogatta arab országokat tette felelőssé a szombati merényletért

A legfelsőbb iráni vezető az USA támogatta arab országokat tette felelőssé a szombati merényletért

amerika, london, párizs

Ali Hamenei ajatollah az Egyesült Államok által támogatott, Perzsa-öböl menti arab államokat tette felelőssé egy közleményében a szombati merényletért.

A baloldali svéd kormányt okolja a stockholmi terrortámadás legfiatalabb áldozatának édesapja

A baloldali svéd kormányt okolja a stockholmi terrortámadás legfiatalabb áldozatának édesapja

amerika, london, párizs

A 11 éves kislányát elvesztő Stefan Akerlund egy független bizottság felállítását szorgalmazza, mely megvizsgálná, hogy a tavalyi stockholmi merényletért felelősek-e a baloldali kormány tagjai és a hatóságok vezetői.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére