Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Nógrádi: haderőfejlesztésre szorul Európa

2017. július 24. 10:28

A haderőfejlesztés is szóba került Orbán Viktor tusványosi beszédében. A biztonságpolitikai szakértő szerint egyértelmű, hogy komplett stratégiáról beszélhetünk.

A miniszterelnök beszédében elhangzott, hogy Magyarország a NATO és az EU tagja, és bár az USA állomásoztat csapatokat a kontinensen, de a világ vezető nagyhatalma számára az elkövetkező évek, évtizedek legfontosabb területe a Csendes-óceán, azon belül is Kína lesz – tehát Európának saját védelmi rendszert kell létrehoznia. Ennek keretében a magyar hadiipar is fejlesztésre szorul, hiszen a legutóbbi húsz esztendő során alapvetően leépült.

Nógrádi György

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Európa az elmúlt évtizedek háborúiban (lásd Jugoszláviát, vagy éppen Líbiát) arra sem volt képes, hogy egy másod-, illetve harmadrangú hatalommal szemben egymaga, azaz az Egyesült Államok támogatásának hiányában is érvényesíteni tudja katonai és politikai céljait”

– jelentette ki Nógrádi György a Kossuth Rádióban, majd hozzátette:

Mivel az unió értekezletén nemzetközi összefogás keretein belül megvalósított hadiipart kell létrehozni, a magyar kis- és középvállalkozásoknak rendkívül komoly esélyük lehet a jövőben.”

Belbiztonsági határvédelem és a védelmi kiadások növelése

Ezekről is szólt a miniszterelnök Tusványoson, kifejtve, hogy a NATO két százalékot teljesíteni kell: ez azt jelenti, hogy minden nemzet „magától próbál rendelni”, mely lehetőség egy már létező hadiipart feltételez – a németek nem mellesleg katasztrofálisan el vannak maradva az előírt számtól. Jelenleg 1,19-en állnak és ha (a minimális eséllyel bíró) Martin Schulz kancellár lesz, a germánok nem is mutatnak majd további hajlandóságot a kvóta elérésére.

Egy európai haderőreformra van szükség, melyet az USA-t tehermentesítve kell megvalósítani”

– mondta a biztonságpolitikai szakember.

Orbán Viktor szerint a törökökkel, valamint az oroszokkal való megállapodás megkötése egyaránt fontos, továbbá az egész Nyugat-Balkánt fel kell venni az európai integrációba, enélkül ugyanis nem beszélhetünk hosszú távú békéről.

A V4-ek szintén egyetértenek az előirányzott hadicélokkal – nem véletlen, hogy a miniszterelnök szerint az elmúlt egy év legfontosabb eseménye a visegrádi szövetség erősödése volt, melyet – a térség számára – Trump és Macron győzelme követett. A visegrádi négyek jelenleg politikájukat egyeztetik, hogy egységesen léphessenek fel, hiszen semmilyen körülmények között nem kívánják kiszolgáltatni országaikat Nyugat-Európának – mondta a szakértő.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

amerika, london, párizs

A techóriás több száz appnak továbbítja a Gmail-felhasználók adatait, pedig ezen gyakorlatát a tavalyi évben elvileg befejezte. Ismét megkérdőjeleződik ezzel a techóriások megbízhatósága.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére