Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Nógrádi: haderőfejlesztésre szorul Európa

2017. július 24. 10:28

A haderőfejlesztés is szóba került Orbán Viktor tusványosi beszédében. A biztonságpolitikai szakértő szerint egyértelmű, hogy komplett stratégiáról beszélhetünk.

A miniszterelnök beszédében elhangzott, hogy Magyarország a NATO és az EU tagja, és bár az USA állomásoztat csapatokat a kontinensen, de a világ vezető nagyhatalma számára az elkövetkező évek, évtizedek legfontosabb területe a Csendes-óceán, azon belül is Kína lesz – tehát Európának saját védelmi rendszert kell létrehoznia. Ennek keretében a magyar hadiipar is fejlesztésre szorul, hiszen a legutóbbi húsz esztendő során alapvetően leépült.

Nógrádi György

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Európa az elmúlt évtizedek háborúiban (lásd Jugoszláviát, vagy éppen Líbiát) arra sem volt képes, hogy egy másod-, illetve harmadrangú hatalommal szemben egymaga, azaz az Egyesült Államok támogatásának hiányában is érvényesíteni tudja katonai és politikai céljait”

– jelentette ki Nógrádi György a Kossuth Rádióban, majd hozzátette:

Mivel az unió értekezletén nemzetközi összefogás keretein belül megvalósított hadiipart kell létrehozni, a magyar kis- és középvállalkozásoknak rendkívül komoly esélyük lehet a jövőben.”

Belbiztonsági határvédelem és a védelmi kiadások növelése

Ezekről is szólt a miniszterelnök Tusványoson, kifejtve, hogy a NATO két százalékot teljesíteni kell: ez azt jelenti, hogy minden nemzet „magától próbál rendelni”, mely lehetőség egy már létező hadiipart feltételez – a németek nem mellesleg katasztrofálisan el vannak maradva az előírt számtól. Jelenleg 1,19-en állnak és ha (a minimális eséllyel bíró) Martin Schulz kancellár lesz, a germánok nem is mutatnak majd további hajlandóságot a kvóta elérésére.

Egy európai haderőreformra van szükség, melyet az USA-t tehermentesítve kell megvalósítani”

– mondta a biztonságpolitikai szakember.

Orbán Viktor szerint a törökökkel, valamint az oroszokkal való megállapodás megkötése egyaránt fontos, továbbá az egész Nyugat-Balkánt fel kell venni az európai integrációba, enélkül ugyanis nem beszélhetünk hosszú távú békéről.

A V4-ek szintén egyetértenek az előirányzott hadicélokkal – nem véletlen, hogy a miniszterelnök szerint az elmúlt egy év legfontosabb eseménye a visegrádi szövetség erősödése volt, melyet – a térség számára – Trump és Macron győzelme követett. A visegrádi négyek jelenleg politikájukat egyeztetik, hogy egységesen léphessenek fel, hiszen semmilyen körülmények között nem kívánják kiszolgáltatni országaikat Nyugat-Európának – mondta a szakértő.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki. A tüzet eloltották.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére