Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Nobel-békedíjas: az egész világra veszélyes, ahogy a Nyugat démonizálja Oroszországot

2018. szeptember 17. 07:05

Mairead Corrigan Maguire Nobel-békedíjas aktivista éles kritikával illeti a Nyugatot publicisztikájában, amiért az folyamatosan démonizálja Oroszországot. Szerinte ugyanis pontosan ez az, ami fenntartja a nagyvilágban a hidegháborús hangulatot.

A Nobel-békedíjjal kitüntetett Maguire publicisztikájában kitér a nyugati propaganda múltbéli hagyományaira: emlékeztet, hogy a hidegháború ideje alatt mennyi cikk riogatott az oroszok inváziójával és a nukleáris háborúval. Maguire azonban hamar rájött utazásai alatt, hogy a félelmek megalapozatlanok voltak, és pont ugyanezt a megalapozatlan félelmet tapasztalja most a Nyugaton, elsősorban az USA-ban. Ezt a félelmet pedig elsősorban az táplálja, hogy bizonyos erők megfelelően manipulálják az emberek paranoid elképzeléseit.

Maguire felhívja a figyelmet arra, manapság egyértelműen látszik, hogy a tőkekoncentráció Nyugatról Ázsiába helyeződött át, ám a nyugati nagyhatalmak ebbe nem fognak beletörődni, és foggal-körömmel ragaszkodni fognak pozíciójukhoz.

A médiában látható oroszellenes propaganda mértéke a hidegháborús időszakba taszít minket vissza […] Oroszország démonizálása véleményem szerint a legnagyobb veszély jelenleg a világunkban”

– írja az aktivista, aki szerint mindez csak oda vezet, hogy az országok még többet kénytelenek költeni a fegyverkezésre.

Hangsúlyozta: Oroszország bűnbakká avatása szerves részét képezi a Nyugat politikai játszmáinak, szerinte azonban ehelyett arra kellene törekedni, hogy produktív, együttműködő kapcsolatot létesítsenek a nyugati államok Oroszországgal.

Az, hogy a másik fél egyfajta ellenséggé válik, csak elszegényedéshez vezet, így Maguire inkább az együttműködésen és a kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszédet javasolja.

Mairead Corrigan Maguire belfasti születésű Nobel-békedíjas, Betty Williamsszel együtt a Community of Peace People (Béke Embereinek Közössége) alapítója. Maguire akkor lett aktív a békemozgalomban, amikor a nővérének három gyermekét halálra gázolta az Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) egy embere. Betty Williams, aki korábban maga is az IRA tagja volt, szemtanúja volt az eseménynek, közösen béketüntetést szerveztek, egy hónap alatt több mint 30 000 nőt vittek ki Belfast utcáira. Mindketten Nobel-békedíjat kaptak 1976-ban.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Újabb fontos brüsszeli csata a bevándorláspárti erők ellen

Újabb fontos brüsszeli csata a bevándorláspárti erők ellen

amerika, london, párizs

Természetesen Orbán Viktor is a helyszínen van, hogy képviselje hazánk érdekeit.

A hagyományos családmodell népszerűsítése miatt sivalkodnak a libsik

A hagyományos családmodell mellett kiálló kampány indult az olasz nagyvárosokban.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Spanyol politikus: Orbán Viktor az új Európa vezetőjének tekinthető

Spanyol politikus: Orbán Viktor az új Európa vezetőjének tekinthető

kétharmad

Santiago Abascal, a spanyol VOX nevű párt vezetője hosszabb interjút adott a Magyar Hírlapnak.

Merkel még mindig a "menekültek méltányos elosztásáról" beszél

Merkel még mindig a "menekültek méltányos elosztásáról" beszél

amerika, london, párizs

Angela Merkel német kancellár a szövetségi parlamentben (Bundestag) szerdán elmondott beszédében ismét jelezte, hogy - bár egyelőre megoldatlan téma, de - továbbra is napirenden van az általa Európába hívott migránsok tagországokba történő kényszerbetelepítése.

Poloskák, welcome!

Muszáj megfogalmaznom a gondolataimat ezekben a vészterhes órákban.

889
Egy repülőn utaztak a német utasok a 9/11-es támadás vigyorgó terroristájával

Egy repülőn utaztak a német utasok a 9/11-es támadás vigyorgó terroristájával

amerika, london, párizs

Általános félelem és bizalmatlanság jellemezte azoknak a német utasoknak a hangulatát, akik egy Németországból Marokkóba tartó járaton kénytelenek voltak egy repülőn ülni a szeptember 11-i terrortámadások egyik magas szintű kitervelőjével, akit ráadásul három évvel korábban helyeztek szabadlábra a német hatóságok.

Az EU Bíróságához fordult a magyar kormány a Sargentini-jelentés miatt

Ezt Trócsányi László igazságügy-miniszter jelentette be egy szerdai sajtótájékoztatón.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére