Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Nincs mese, Németországban a liberálisoknak kell szurkolni

Kovács Tibor

2017. szeptember 13. 13:28

Azzal szeretném meglepni olvasóinkat, hogy leírom, miért kell a német liberálisoknak szurkolni a közelegő választásokon. Ezzel komoly esélyt kaphatna az európai politika arra, hogy normálisabb irányba forduljon.
Destruktív liberalizmus

Sokféle liberalizmus alakult ki az elmúlt 150 évben, és annak csak néhány fajtája jelent veszélyt a jövőnkre a társadalom romboló elvei miatt. Hazug módon éppen azok, amelyek magukat progresszívnak nevezik. A 19. századi magyar nemzeti liberalizmussal kevés bajunk lenne, de Reagan, Thatcher és Hayek államellenes liberalizmusa alapján is egészségesen működtethető a társadalom. A legveszélyesebb fajta az eredetileg szociálliberalizmusnak nevezett, mára inkább gyűjtőnévként progresszívnak nevezett ideológia. Ez a beteges gondolatkör az, amely a vélt szabadságeszme nevében a szabadságot elpusztítani akaró ideológiák képviselőinek is engedi a szabadságukat arra használni, hogy elpusztítsák a szabadságot. Érthetetlen módon az ilyen csoportokkal szembeni kritikát, nem pedig az ilyen csoportokat tartja a társadalomra veszélyesnek. A migrációs válság hozta leginkább felszínre ezt a hihetetlen önellentmondást, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem az európai társadalom elpusztítását és annak alapvető szabadságait nyíltan elítélő muszlim csoportokat szeretné korlátozni, hanem azokat, akik azt mondják, ezeket korlátozni kell. Ezt a liberalizmust nevezik progresszívnak, pedig a destruktív kifejezés sokkal jobban leírná, hogy mit is csinálnak. Azért is lenne ez helyesebb ezt használni, mert közös jellemzőjük, hogy a társadalom alapjait jelentő bármely eszme, intézmény lerombolására irányuló gondolatot támogatnak. A család, a házasság, a nemzet, a vallás, a hazafiság, a heteroszexualitás mind olyanok, amiket kiirtandónak, avíttnak tartanak.

A destruktív liberalizmus másik fontos területe a szociális rendszer kiterjesztése. Imádja a gondolatot, hogy olyanoknak adjon a dolgozó közösség ellátást és pénzt, akik nem dolgoztak meg érte. Minél kevésbé akar valaki dolgozni és képezni magát, annál értékesebb számukra, mert annál inkább méltó sajnálatukra. Ez a potyautast előállító ideológia szintén az európai társadalmak egyik destruktív összetevője. Nyugaton ez szorosan kötődik a migránsproblémához, nálunk sokkal inkább a cigányság a kedvencük.

A német liberálisok

A migrációs nyomás nem minden liberálist hülyített el teljesen. Sőt, egyeseknek ébresztőt fújt. Egyre többen ismerik fel és merik kimondani, hogy a muszlimok jelentik ma a legnagyobb veszélyt az európai szabadságra és Európára mint értékközösségre. Ma szélsőségesnek tartják azokat, akik viszonylag korán szólaltak fel ez ellen. Ilyen Geert Wilders holland migrációellenes politikus, aki korábban a liberális párt tagja volt, de szellemi elődje, Pim Fortuyn is balról indult. Több példából úgy látszik az európai szabadság és életforma védelmének érdekében egyre többen tartják elfogadhatónak akár a liberális elvek egy részének feláldozását, vagy a liberális elvek értelmezésének tágítását. A német liberálisok ezek közé tartoznak. Közelebb állnak a realista liberalizmushoz, mint a destruktívhoz. Politikájuk két fontos alapelvre épül. Egyrészt a gazdasági liberalizmusra, aminek legfőbb politikai vetülete, hogy a bőkezű német szociális rendszert vissza kell vágni. Ez indirekten a bevándorlók ellen irányuló politika, mert a számok azt bizonyítják, hogy ennek ők aránytalanul magas haszonélvezői. Realista értelmezések szerint még ennél is rosszabb a helyzet, mert valószínűleg a bőkezű szociális rendszer jelenti a legnagyobb motivációt ideáramlásukban. Nyugaton jellemzően a migránsok közül háromszor többen veszik igénybe a szociális rendszert, mint a többi csoport.

A másik fontos terület a migráció, ahol ma már Merkeltől messze jobbra állnak. Olyan bátor dolgokat mondanak, hogy a határok nyitva hagyása és a szabályokról való lemondás nem liberális dolog, épp ellenkezőleg: a szabadsághoz szükség van a jogállam működésére. Vagy üdvözlik azokat a javaslatokat, hogy az EU-nak le kell zárnia a földközi-tengeri menekültútvonalat, védeni kell az EU külső határait, és nyomást kell gyakorolni az észak-afrikai államokra, hogy vegyék vissza az illegális bevándorlókat. Európába csak az jöjjön, aki ott legálisan benyújtja a menedékkérelmét, és engedélyt kap a beutazásra. Sőt, a már itt lévő migránsok hazaküldését követelik és számuk korlátozását. Akár nácinak is nevezhetnénk őket a destruktívak terminológiájával. Érdekes adalék, hogy a baloldallal való szembenállásukat jól jelzi, hogy atomerőmű-pártiak. Nem támogatják Merkel balos nyomásra meghozott döntését az atomerőművek azonnali bezárásáról. Érdemes megemlíteni, hogy az EU-t sem tartják hatékony szervezetnek, és ezért kritizálják is.

Nem érdemes a szemükre vetni a homoszexuálisokhoz való hozzáállást, mert ez ma már nem különbözteti meg a német pártokat, abban kvázi egység van. A CDU politikusainak szavazataival vitték keresztül a homoszexuálisok házasságát. Érdekes módon a Fodor Gábor-féle magyar liberálisok jó viszonyt ápolnak a német párttal és néhány nyilatkozatukban felfedezhető volt némi értelem. Jó lenne, ha többet tanulnának a németektől.

Európa lehetősége

A német politika és Merkel elhülyülése szorosan kötődik a szocdemekkel kötött koalícióhoz. Amíg Merkel normálisabb politikát folytatott, addig a liberálisokkal kormányzott. Elbutulása akkor kezdődött, amikor a – többek között – Martin Schulzcal fémjelzett szocdemekkel volt kénytelen összeállni, mert a liberálisok kiestek a parlamentből. A közismerten magyarfaló, migránssimogató, aluliskolázott Schulz és pártja, a német belpolitikai stabilitás megtartása érdekében egyre erősebben balra húzta Merkel politikáját, aminek most egész Európa issza a levét. A német választások ma úgy állnak, hogy a liberálisoknak újra van esélyük bekerülni a parlamentbe, és ha sikerül elég szavazatot szerezniük, akkor van rá esély, hogy Schulz pártja kikerüljön a kormányból. Ez pedig áldás lenne Európának és hazánknak is. A német liberálisok bizonyosan nem támogatnák az EU jelenlegi migránspolitikáját és talán az esztelen bürokratikus túlhatalmával szemben is szót emelnének. Merkelt újra jobbra terelnék, és mivel ma ő határozza meg az európai politikát, talán esély lenne, hogy elinduljunk a normalitás felé. A liberálisok előretörése ugyanis azt jelenti, hogy a német választók, amelyek elutasítják a szélsőségesnek nevezett pártokat, olyan megoldásokat keresnek, amelyek szalonképesek náluk, de a migrációban keményebb álláspontot képviselnek. Ez jó hír mindenkinek, mert végső soron a német választók elvárásai határozzák meg Merkel politikáját, mint láthattuk ezt több esetben is – homoszexuálisok közötti házasság vagy az atomerőművek ügye. Amennyiben a német választók érzékelhetően elmozdulnának a normalitás felé és sikerülne Schulz nevű félanalfabéta pártját kitenni a kormányból, Merkel mozgástere nőne, és keményebb megoldásokat is létrehozhatna.

Ezért nincs mit tenni, annak kell szurkolnunk, hogy a német liberálisok minél több szavazatot szerezzenek, lehetőleg annyit, hogy Merkellel újra ők, és ne a szocdemek kormányozzanak.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Kunhalmi megint nem bírta ki könnyek nélkül

Az emeszpés celeb-politikus annyira sajnálja, hogy az MSZP átengedte Horváth Imre, újpesti politikus helyét a DK-nak, hogy könnyek között panaszkodott az ATV reggeli műsorában.

Soros coming outja

Soros coming outja

piszkostizenkettő

Soros György kijött a fényre. Soros György bátor.

Így jobbikosították a Magyar Nemzetet

Így jobbikosították a Magyar Nemzetet

közeleg a tél

Simicska Lajos médiabirodalma teljes gőzzel ráfordult a kampányra. A Magyar Nemzet irányítását átvevő Schlecht Csaba ennek a legékesebb bizonyítéka. A szerkesztőségünkbe eljuttatott belső iratok alapján a Magyar Nemzetben elég nagy a fejetlenség, a káosz és a bizonytalanság.

Totális káosz a tyúkólban: mellébeszélnek a Jobbikban

Totális káosz a tyúkólban: mellébeszélnek a Jobbikban

kinyílott a pitypang

Van egy kis disszonancia a pártelnök, Vona Gábor és az elnökhelyettes, Toroczkai László között.

A spanyol kormányt ostorozzák a civil szervezetek a migránsok miatt

A spanyol kormányt ostorozzák a civil szervezetek a migránsok miatt

amerika, london, párizs

A spanyol kormány kénytelen volt a hirtelen érkezett ezer migráns közül többeket az újonnan épített, használatlan börtönben elhelyezni, ami miatt a civil szervezetek egyből kiakadtak, azt hangoztatván, hogy igazságtalanul kriminalizálják a migránsokat.

Szétszedték a követői Soros Györgyöt a Twitteren

Szétszedték a követői Soros Györgyöt a Twitteren

kinyílott a pitypang

Miután Soros György megmutatta az arcát és nyilatkozatával eloszlatott minden kétséget afelől, hogy a kormány esetleg egy fantom ellen küzdött volna ezidáig, a Twitteren lévő követői alaposan nekimentek, számonkérve a nemzetállamokat támadó, a migrációt pedig elősegítő vízióit.

Egy volt tag fedi fel a szcientológusok ármánykodásait

Egy volt tag fedi fel a szcientológusok ármánykodásait

közeleg a tél

Bonyai Péter 10 évig volt a szcientológus szekta tagja. Azonban idővel morálisan vállalhatatlanná vált számára a pénzéhes közösség.

Erős bejelentéssel robbant be a UKIP új vezetője

Henry Bolton szó szerint bármit megtesz a párt vezetéséért.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére