Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Nézem Olgát - mert mást nem nézhetek

Apáti Bence

2017. szeptember 2. 17:28

Félreértés ne essék, szakmailag nincs különösebb bajom vele.  Szerintem a ballib televíziósok közül valahol a majdnem okés és a középszar között helyezkedik el.

Tulajdonképpen felkészült, keveset bakizik, ritkán dadog. A felkészületlen jobbost egész ügyesen alázza – ilyen ez a pop szakma. Tessék legközelebb jobban felkészülni! –, a balost pedig remekül segíti.  Ügyesen végzi a rá bízott munkát.

Azt hiszem, az lehet az ő varázsa, hogy nem kételkedik a saját nagyszerűségében. 

(Mindig irigyeltem az ilyen embereket. Akik elhiszik, hogy zseniálisak. Én a legjobbnak mondott írásom, előadásom után is hetekig tépelődöm. Ezer hibát, javítanivalót keresek és találok. Olga nem.)

Olga láthatóan nem csak, hogy nem kételkedik a saját nagyszerűségében, de lubickol a baloldal tanár nénijének/méhkirálynőjének hazug szerepében. 

És gátlás nélkül tud váltani két riport közben világképet és értékrendet, ha Lajos és a "szent cél" úgy kívánja. 

Nem zavarják a következetlenségek. Talán még doppingolják is. 

Olga a mérleg nyelve. Csak mindig a baloldali serpenyőben ül. Ott érzi jól magát. Ugyanis ő baloldali újságíró.

És ezzel a megállapítással el is jutottam oda, hogy mi a bibi az egész ballib értelmiséggel 1990 óta. Nincs független újságíró.

Ahogyan nincs független, "középen álló”, a politika iránt mondjuk napi szinten érdeklődő ember sem. 

A független újságíró mítosza addig tudott fennmaradni, amíg nem volt Magyarországon jobboldali sajtó.

Illetve volt. Elnyomva. Nap mint nap megalázva, kitiltva a tiszta, demokratikus, nyugatos, értelmiségi szalonokból. 

Emlékszem édesapám mesélte, hogy még csak a terv létezett az Új Magyarország című napilap létrehozására, de már össztűz alá vette őket a függetlenhaladó ballib sajtó. Szó szerint az első lapszám megjelenése előtt megkapták a billogot. Fasiszta. Náci. Szélsőjobboldali. 

Aztán persze kormányváltáskor – ahogy az várható volt – elvették tőlük az állami hirdetéseket, és olyan gyönyörűen véreztették ki, hogy öröm volt nézni.  

Akárhogy kutatok az emlékeimben, nem találok az akkori időkből fáklyával a szabad sajtóért vonuló kollégákat/értelmiségieket. 

Ennek egyébként az az oka, hogy NEM vonultak fáklyákkal. 

Sem a szabad sajtóért tüntetők. 

Sem az örök aláírók. 

Sem a mindig aggódók. 

Akkor valahogy nem jött ki az az aggódás.

Zárójel kinyit. Az megvan, hogy van a szélsőjobbos csúnya ku klux klános, alt rightos, félelemkeltő fáklya, meg van a megnyugtatóan demokratikus, a diszkrimináció ellen harcoló, haladó fáklya?  Zárójel bezár. 

4-5 évvel ezelőttig a baloldal kálmánolgái el tudták hitetni a politika iránt érdeklődő emberekkel, hogy náluk az igazság.

Hogy övék a bölcsek köve. Hogy ők független újságírók. Hogy a tévéstúdióban lehordott, leszidott jobbos jogosan kapott fejmosást. Mert megérdemli.

És nem!

Nem azért, mert jobbos, és a keresztre feszítő – akarom mondani – a kérdező meg balos. Hanem, mert van egyetemes igazsàg.  A buta politikus – aki véletlenül mindig fideszes volt –, pedig hülye. És nem érti az egyetemes igazságot.  

Amióta pedig létezik szabad szemmel látható jobber sajtó, elkezdtek felnyílni a szemek. Olga meztelen. A méhkirálynőkről és királyokról eltűnt a ruha. 

Kiderült, hogy nincs egyetemes igazság, nincs független újságíró. Hogy ehhez kellett állami segítség? Igen, kellett. De ha ti, baller médiamunkások tényleg fontosnak gondoljátok a szólás- és sajtószabadságot, akkor örüljetek, tapsoljatok! Mert bizony az ötven év alatt elnyomott jobboldali média nem indult el magától. Kellett az a kettővel több állami hirdetés. 

És ha már hirdetés! Kedves rettegő, liberális barátaim! 

Elárulnátok nekem, mi a búbánatos vérhörcsög heréjétől rettegtek? 

Hogy még több fellépés, hakni, film, rádió lesz? Hogy még több szponzor kocsit kaptok? Hogy még több hirdető fog megkeresni titeket? Hogy csak 15 ballib orgánum van, akinek elmondhatjátok, hogy mi a bajotok a patásgecivel? Hogy most épp kifújt a buliforradalom, de júniusig csak hetente lehetett szabadságharcosdit játszani?

Júniustól már kevesebb lett az idő, meg a platform a rettegésre – sok a meló Vajnánál, meg el kell menni nyaralni –, tudom én azt. Nem könnyű egy elnyomott, és megfélemlített ellenzéki értelmiségi élete, na de itt a forradalmi szeptember, szóval nyugi, megy minden vissza a régi kerékvágásba.

Meg Olga stúdiójába.

Azért csípődött be Olga asszony, mert nincs más. Nézném én Bayert is az Echón, de ebben a fasisztanáci autokrata rohadványban nincs Bayer az alapcsomagban. 

Csak Olga. 

Úgyhogy vegyetek egy megnyugtatóan demokratikus fáklyát, és húzzatok tüntetni Bayerért meg a sajtószabadságért!

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

amerika, london, párizs

A világ első ár-apály galériáját a Maldív-szigeteken állították fel, azonban a rendőrség lebontotta, mert az alkotást iszlámellenesnek minősítették.

Az osztrák belügyminiszter arra kötelezné a rendőrséget, hogy írja meg, ha migráns az elkövető

Arra is felkérték őket, hogy ne nyilatkozzanak az elfogult, liberális újságíróknak, riportot és nagyívű beszámolót pedig csak akkor készíthetnek, ha az újságírók garantálják a semlegességet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére