Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Nézem Olgát - mert mást nem nézhetek

Apáti Bence

2017. szeptember 2. 17:28

Félreértés ne essék, szakmailag nincs különösebb bajom vele.  Szerintem a ballib televíziósok közül valahol a majdnem okés és a középszar között helyezkedik el.

Tulajdonképpen felkészült, keveset bakizik, ritkán dadog. A felkészületlen jobbost egész ügyesen alázza – ilyen ez a pop szakma. Tessék legközelebb jobban felkészülni! –, a balost pedig remekül segíti.  Ügyesen végzi a rá bízott munkát.

Azt hiszem, az lehet az ő varázsa, hogy nem kételkedik a saját nagyszerűségében. 

(Mindig irigyeltem az ilyen embereket. Akik elhiszik, hogy zseniálisak. Én a legjobbnak mondott írásom, előadásom után is hetekig tépelődöm. Ezer hibát, javítanivalót keresek és találok. Olga nem.)

Olga láthatóan nem csak, hogy nem kételkedik a saját nagyszerűségében, de lubickol a baloldal tanár nénijének/méhkirálynőjének hazug szerepében. 

És gátlás nélkül tud váltani két riport közben világképet és értékrendet, ha Lajos és a "szent cél" úgy kívánja. 

Nem zavarják a következetlenségek. Talán még doppingolják is. 

Olga a mérleg nyelve. Csak mindig a baloldali serpenyőben ül. Ott érzi jól magát. Ugyanis ő baloldali újságíró.

És ezzel a megállapítással el is jutottam oda, hogy mi a bibi az egész ballib értelmiséggel 1990 óta. Nincs független újságíró.

Ahogyan nincs független, "középen álló”, a politika iránt mondjuk napi szinten érdeklődő ember sem. 

A független újságíró mítosza addig tudott fennmaradni, amíg nem volt Magyarországon jobboldali sajtó.

Illetve volt. Elnyomva. Nap mint nap megalázva, kitiltva a tiszta, demokratikus, nyugatos, értelmiségi szalonokból. 

Emlékszem édesapám mesélte, hogy még csak a terv létezett az Új Magyarország című napilap létrehozására, de már össztűz alá vette őket a függetlenhaladó ballib sajtó. Szó szerint az első lapszám megjelenése előtt megkapták a billogot. Fasiszta. Náci. Szélsőjobboldali. 

Aztán persze kormányváltáskor – ahogy az várható volt – elvették tőlük az állami hirdetéseket, és olyan gyönyörűen véreztették ki, hogy öröm volt nézni.  

Akárhogy kutatok az emlékeimben, nem találok az akkori időkből fáklyával a szabad sajtóért vonuló kollégákat/értelmiségieket. 

Ennek egyébként az az oka, hogy NEM vonultak fáklyákkal. 

Sem a szabad sajtóért tüntetők. 

Sem az örök aláírók. 

Sem a mindig aggódók. 

Akkor valahogy nem jött ki az az aggódás.

Zárójel kinyit. Az megvan, hogy van a szélsőjobbos csúnya ku klux klános, alt rightos, félelemkeltő fáklya, meg van a megnyugtatóan demokratikus, a diszkrimináció ellen harcoló, haladó fáklya?  Zárójel bezár. 

4-5 évvel ezelőttig a baloldal kálmánolgái el tudták hitetni a politika iránt érdeklődő emberekkel, hogy náluk az igazság.

Hogy övék a bölcsek köve. Hogy ők független újságírók. Hogy a tévéstúdióban lehordott, leszidott jobbos jogosan kapott fejmosást. Mert megérdemli.

És nem!

Nem azért, mert jobbos, és a keresztre feszítő – akarom mondani – a kérdező meg balos. Hanem, mert van egyetemes igazsàg.  A buta politikus – aki véletlenül mindig fideszes volt –, pedig hülye. És nem érti az egyetemes igazságot.  

Amióta pedig létezik szabad szemmel látható jobber sajtó, elkezdtek felnyílni a szemek. Olga meztelen. A méhkirálynőkről és királyokról eltűnt a ruha. 

Kiderült, hogy nincs egyetemes igazság, nincs független újságíró. Hogy ehhez kellett állami segítség? Igen, kellett. De ha ti, baller médiamunkások tényleg fontosnak gondoljátok a szólás- és sajtószabadságot, akkor örüljetek, tapsoljatok! Mert bizony az ötven év alatt elnyomott jobboldali média nem indult el magától. Kellett az a kettővel több állami hirdetés. 

És ha már hirdetés! Kedves rettegő, liberális barátaim! 

Elárulnátok nekem, mi a búbánatos vérhörcsög heréjétől rettegtek? 

Hogy még több fellépés, hakni, film, rádió lesz? Hogy még több szponzor kocsit kaptok? Hogy még több hirdető fog megkeresni titeket? Hogy csak 15 ballib orgánum van, akinek elmondhatjátok, hogy mi a bajotok a patásgecivel? Hogy most épp kifújt a buliforradalom, de júniusig csak hetente lehetett szabadságharcosdit játszani?

Júniustól már kevesebb lett az idő, meg a platform a rettegésre – sok a meló Vajnánál, meg el kell menni nyaralni –, tudom én azt. Nem könnyű egy elnyomott, és megfélemlített ellenzéki értelmiségi élete, na de itt a forradalmi szeptember, szóval nyugi, megy minden vissza a régi kerékvágásba.

Meg Olga stúdiójába.

Azért csípődött be Olga asszony, mert nincs más. Nézném én Bayert is az Echón, de ebben a fasisztanáci autokrata rohadványban nincs Bayer az alapcsomagban. 

Csak Olga. 

Úgyhogy vegyetek egy megnyugtatóan demokratikus fáklyát, és húzzatok tüntetni Bayerért meg a sajtószabadságért!

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Brenzovics László: Ha az EU akarná, rákényszeríthetné Ukrajnát a magyarellenes támadások leállítására

Brenzovics László: Ha az EU akarná, rákényszeríthetné Ukrajnát a magyarellenes támadások leállítására

csak neked, csak most

Ukrajnában eddig senkit sem ítéltek el a kárpátaljai magyarokat ért súlyos támadások miatt, pedig ismertek az elkövetők - mondta el a 888.hu-nak nyilatkozva Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, a KMKSZ elnöke. A kárpátaljai magyar politikus szerint a magyar ügyekben kettős mércét alkalmazó EU véget vethetne az ukrajnai magyarok elleni durva támadásoknak, ha rákényszerítené az európai értékek betartására Ukrajnát.

Autista gyermekeket vesznek rá arra, hogy nemet váltsanak Nagy-Britanniában

Autista gyermekeket vesznek rá arra, hogy nemet váltsanak Nagy-Britanniában

bulvár

Egy nevét elhallgató iskolai tanár - akinek intézményében már 17 gyermek jelentkezett nemváltásra - arra hívta fel a figyelmét a brit sajtónak, hogy drámai mértékben nő az olyan autista gyermekek száma, akiket úgynevezett "nemi diszfóriával" félrekezelnek.

Öt járásban választhat a magyar kisebbség Szlovéniában

Öt járásban választhat a magyar kisebbség Szlovéniában

amerika, london, párizs

Megkezdődtek a helyhatósági választások vasárnap Szlovéniában. Reggel hét órakor nyíltak meg a szavazóhelyiségek, ahova valamivel több mint 1,7 millió szavazásra jogosult állampolgárt várnak este hét óráig.

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére