Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

New York Times: Magyarország tehet a migránsválság súlyosbodásáról

2017. szeptember 9. 20:58

Az amerikai napilap pénteken megjelentetett szerkesztőségi véleménycikkében pálcát tör Magyarország fölött, amikor azt állítja: mi felelünk a migránsválság súlyosbodásáért.

A liberális The New York Times véleménycikke stílusában a Népszabadság legszebb hagyományait idézi. A ferdítéstől a csúsztatásig van itt minden, a másik álláspont pedig egyáltalán nem kerül bemutatásra, mintha nem is létezne. Független, objektív nézőpont az újságírás Mekkájából.

A cikk röviden:

  • Újabb nyár telt el anélkül, hogy megoldódott volna az Európát sújtó migránsválság.
  • Ennek a megoldásnak az elmaradása részben amiatt van, hogy bizonyos országok, például Magyarország "makacsul megakadályozták, hogy menekültek menjenek hozzájuk". Ez azért "szégyen" mert '89-ben Magyarország tárta ki kapuit a világ előtt, hogy Nyugat és Kelet között lehetséges legyen az átjárás.
  • Ezután ismertetik a kvótaügyet és azt, hogy 2015-ben megtámadtuk a döntést Szlovákiával együtt. Valamint ismertetik a bíróság döntését is. Ezután tudatlannak nevezik Szijjártó Péter külügyminisztert, aki kritizálta az ítéletet.
  • Kiemelik, hogy az áthelyezések eddig lassan haladtak és az azt megtagadók ellen nem tud hatékonyan fellépni az EU.
  • Európának segítenie kell helyben és be kell fogadnia azokat, akik elérik partjait. Az erőfeszítéseknek közösnek kell lenniük és a segítség a közös értékeken nyugszik.
  • "Magyarország és szomszédai nem az egyetlenek, akik kívül akarják tartani a migránsokat". További példaként Trumpot és a briteket hozzák fel, akik amiatt léptek ki az unióból, mert nem volt beleszólásuk, hogy ki érkezhet hozzájuk.
  • Szomorú, hogy egy olyan ország, amely segédkezett a vasfüggöny lebontásában, ennyire ellenzi néhány muszlim migráns befogadását, amelyet valami miatt az európai törvényekkel és értékekkel ellentétesnek gondolnak. Orbán Viktor odáig merészkedett, hogy az EU-tól kért pénzt a határvédelem megszigorítására. A bírósági ítélet emlékeztetni fogja Magyarországot, hogy az emberi jogok és a humanitárius megfontolások nem opcionálisak.

Ismét kaphattunk egy csodás ízelítőt arról, hogy a sajtó hamis képet fest Magyarországról.

Mi az, hogy Magyarország miatt nem oldódik meg a migránsválság? Ha mindenkit befogadnánk, akkor megoldódna szerintünk? Elképesztő.

Van itt néhány felháborító dolog: hogyan lehet összehasonlítani '89-et és a mostani helyzetet? Mert a németeket engedtük átutazni? Őket bármikor engedjük most is. Hogyan jön ez ahhoz, hogy nem akarjuk muzulmán migránsok betelepítését? A közös pont a határ nyitása. De akkor Obama elnök miért nem nyitotta meg a déli határt a mexikóiak előtt? – tessék, így én is tudok érvelni.

A magyar külügyminiszter bármilyen minősítgetése a The New York Times részéről teljesen indokolatlannak tűnik, felháborító és csak az elfogultságukat bizonyítja.

A lap szerint tehát mindenkit be kell fogadni a multikulti nevében, nyilván New Yorkból, a multikulti fellegvárából nézve ez egy pofonegyszerű kérdés.

A magyar álláspont természetesen sehol sincs: egy szabad ország hadd döntsön arról maga, hogy kiket fogad be. Nem kerül szóba a migráció és a terrorizmus kapcsolata, amely részben abból fakad, hogy a muszlim bevándorlók tömegei képtelenek beilleszkedni az európai társadalomba, részben pedig abból, hogy dzsihadisták érkeznek a menekültekkel és mindet nem tudjuk kiszűrni. Mindez komoly konfliktusokhoz vezet Németországban, Franciaországban, Svédországban. Magyarország ebből nem kér. Helyette viszont kivesszük a részünket a szolidaritásból a határvédelemmel, és hajlandóak vagyunk csapatokat küldeni Európa határain túlra is, ha kell.

Hazugság, hogy Magyarország hozzájárul a migránsválság erősödéséhez. Ismét hazudik a külföldi sajtó Magyarországgal kapcsolatban.

Kérdés, hogy miért, és, hogy kinek az utasítására?

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A Párbeszéd szerint a kormány hibája, hogy szopófantom kísértett Kőbányán

A baloldallal és az MSZP-vel kapcsolatban már megszokhattuk a csúsztatások, ferdítések és hazugságok áradatát a párt kommunikációjában. Azért időről időre még mindig sikerül meglepetést okozniuk. Ezúttal Burány Sándor értelmezte sajátosan a valóságot.

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

kétharmad

A magyar kormányfő azon képviselőknek küldött levelet, akik leszavazták a Soros-Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben.

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

amerika, london, párizs

Az érkezők azonosítási idejének meghosszabbítását, a humanitárius menedékjog kérelmezésének szigorítását, valamint a bűncselekményt elkövető emberek kiutasítását is tartalmazza az olasz kormány új biztonsági és migrációs törvényerejű rendelete, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök és Matteo Salvini belügyminiszter mutatott be hétfőn Rómában.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei egy helyen.

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

kinyílott a pitypang

Az il­lető bár dip­lo­mata-ko­csi­val köz­le­ke­dett, de nem tudta vagy nem akarta iga­zolni, hogy dip­lo­mata. Szon­dát fújni sem volt haj­landó. A rend­őr­ség a za­var­tan vi­sel­kedő férfit be­vitte a János kór­házba.

Soros alapítványa bíróságon veszi célba a bevándorlás megállításáért felelős törvényt

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordult a "Stop Soros" törvénycsomag miatt a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) - jelentette be honlapján hétfőn a szervezet.

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére