Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

New York Times: Magyarország tehet a migránsválság súlyosbodásáról

2017. szeptember 9. 20:58

Az amerikai napilap pénteken megjelentetett szerkesztőségi véleménycikkében pálcát tör Magyarország fölött, amikor azt állítja: mi felelünk a migránsválság súlyosbodásáért.

A liberális The New York Times véleménycikke stílusában a Népszabadság legszebb hagyományait idézi. A ferdítéstől a csúsztatásig van itt minden, a másik álláspont pedig egyáltalán nem kerül bemutatásra, mintha nem is létezne. Független, objektív nézőpont az újságírás Mekkájából.

A cikk röviden:

  • Újabb nyár telt el anélkül, hogy megoldódott volna az Európát sújtó migránsválság.
  • Ennek a megoldásnak az elmaradása részben amiatt van, hogy bizonyos országok, például Magyarország "makacsul megakadályozták, hogy menekültek menjenek hozzájuk". Ez azért "szégyen" mert '89-ben Magyarország tárta ki kapuit a világ előtt, hogy Nyugat és Kelet között lehetséges legyen az átjárás.
  • Ezután ismertetik a kvótaügyet és azt, hogy 2015-ben megtámadtuk a döntést Szlovákiával együtt. Valamint ismertetik a bíróság döntését is. Ezután tudatlannak nevezik Szijjártó Péter külügyminisztert, aki kritizálta az ítéletet.
  • Kiemelik, hogy az áthelyezések eddig lassan haladtak és az azt megtagadók ellen nem tud hatékonyan fellépni az EU.
  • Európának segítenie kell helyben és be kell fogadnia azokat, akik elérik partjait. Az erőfeszítéseknek közösnek kell lenniük és a segítség a közös értékeken nyugszik.
  • "Magyarország és szomszédai nem az egyetlenek, akik kívül akarják tartani a migránsokat". További példaként Trumpot és a briteket hozzák fel, akik amiatt léptek ki az unióból, mert nem volt beleszólásuk, hogy ki érkezhet hozzájuk.
  • Szomorú, hogy egy olyan ország, amely segédkezett a vasfüggöny lebontásában, ennyire ellenzi néhány muszlim migráns befogadását, amelyet valami miatt az európai törvényekkel és értékekkel ellentétesnek gondolnak. Orbán Viktor odáig merészkedett, hogy az EU-tól kért pénzt a határvédelem megszigorítására. A bírósági ítélet emlékeztetni fogja Magyarországot, hogy az emberi jogok és a humanitárius megfontolások nem opcionálisak.

Ismét kaphattunk egy csodás ízelítőt arról, hogy a sajtó hamis képet fest Magyarországról.

Mi az, hogy Magyarország miatt nem oldódik meg a migránsválság? Ha mindenkit befogadnánk, akkor megoldódna szerintünk? Elképesztő.

Van itt néhány felháborító dolog: hogyan lehet összehasonlítani '89-et és a mostani helyzetet? Mert a németeket engedtük átutazni? Őket bármikor engedjük most is. Hogyan jön ez ahhoz, hogy nem akarjuk muzulmán migránsok betelepítését? A közös pont a határ nyitása. De akkor Obama elnök miért nem nyitotta meg a déli határt a mexikóiak előtt? – tessék, így én is tudok érvelni.

A magyar külügyminiszter bármilyen minősítgetése a The New York Times részéről teljesen indokolatlannak tűnik, felháborító és csak az elfogultságukat bizonyítja.

A lap szerint tehát mindenkit be kell fogadni a multikulti nevében, nyilván New Yorkból, a multikulti fellegvárából nézve ez egy pofonegyszerű kérdés.

A magyar álláspont természetesen sehol sincs: egy szabad ország hadd döntsön arról maga, hogy kiket fogad be. Nem kerül szóba a migráció és a terrorizmus kapcsolata, amely részben abból fakad, hogy a muszlim bevándorlók tömegei képtelenek beilleszkedni az európai társadalomba, részben pedig abból, hogy dzsihadisták érkeznek a menekültekkel és mindet nem tudjuk kiszűrni. Mindez komoly konfliktusokhoz vezet Németországban, Franciaországban, Svédországban. Magyarország ebből nem kér. Helyette viszont kivesszük a részünket a szolidaritásból a határvédelemmel, és hajlandóak vagyunk csapatokat küldeni Európa határain túlra is, ha kell.

Hazugság, hogy Magyarország hozzájárul a migránsválság erősödéséhez. Ismét hazudik a külföldi sajtó Magyarországgal kapcsolatban.

Kérdés, hogy miért, és, hogy kinek az utasítására?

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki. A tüzet eloltották.

Élő adásban jelentkezett be a boszniai mészáros

A háborús bűncselekmények miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnok pénteken élő adásban jelentkezett be telefonon a szerbiai Happy Televízióban, ezért az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT) úgy döntött, a következő egy hónap során felvételt készít az elítélt beszélgetéseiről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére