Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Netanjahu mikrofonja bekapcsolva maradt: nekiment az EU-nak beszélgetőpartnerei előtt

2017. július 19. 17:28

BUDAPEST, 17:28

Az izraeli miniszterelnök mikrofonja véletlenül bekapcsolva maradt, miközben a V4-ek vezetőivel találkozott és Benjamin Netanjahu szavait hallhatták a riporterek is pár percig. Az izraeli miniszterelnök szerint Európa "összeomlik és eltűnik".

Netanjahu kemény szavakat használt, amikor arról beszélt, hogy az EU hogyan bánik Izraellel. A V4-ek kormányfőit pedig arra kérte, hogy használják fel befolyásukat és térítsék jobb belátásra az EU-t, hogy a kétoldalú kapcsolatok fejlődhessenek – írja a Times of Israel.

Fotó: AFP

Azt hiszem, hogy Európának el kell döntenie, hogy élni és gyarapodni szeretne-e, vagy összeomlani és eltűnni. A politikai korrektség nem túl jellemző rám. Tudom, hogy ez sokkol titeket. Ez csak vicc volt. De igazam van – Európa biztonságáról és Európa gazdasági jövőjét illetően is. Ezen aggodalmaink miatt más politikát kell folytatni Izraellel szemben"

– mondta Netanjahu zárt ajtók mögött.

A miniszterelnök arra is kérte a V4-ek vezetőit, hogy csukják be az ajtót az afrikai és az arab migránsok előtt, valamint magasztalta a Trump-adminisztrációt, mivel keményebb külpolitikai vonalat képvisel Irán és Szíria ügyében.

Az EU az egyetlen olyan társulás a világon, amely feltételeket szab az Izraelhez fűződő kapcsolatok kialakítása terén, és amely az általa minden területen előállított technológiák értékesítését politikai feltételekhez köti. Az egyetlen! Ilyet senki sem tesz!"

– fakadt ki a miniszterelnök.

Ez őrület! Ez tényleg őrület!"

– mondta Netanjahu, utalva arra, hogy az EU bizonyos megállapodások megkötését a palesztinokkal való béke terén elért eredményekhez köti. A kormányfő az EU-Izrael Társulási Megállapodásra utalt és arra kérte a jelenlévő Orbán Viktort, Bohuslav Sobotkát, Beata Szydlót és Robert Ficót, hogy győzzék meg Brüsszelt a megállapodás megújításáról anélkül, hogy a béke kérdése szóba kerülne.

Kérjük segítsenek, és segítsenek Európának meghosszabbítani az egyezményt. Ez nem az én érdekeimről szól, vagy Izrael érdekeiről. Ez Európa érdeke"

– mondta Netanjahu.

Kína, Oroszország és India különleges kapcsolatot ápol Izraellel és ők nem kötik a megállapodásokat a béke kérdéséhez.

Nem érdeklik őket a politikai ügyek"

– mondta, hozzátéve, hogy az érdekelte őket, hogy mi a saját országuk érdeke és nem foglalkoztak a palesztin-kérdéssel. Példaként hozta fel Narenda Modi indiai miniszterelnököt, akivel nemrégiben tárgyalt Izraelben. Modi arról beszélt Netanjahunak, hogy országának és népének víz kell.

Hol fogok [vizet] szerezni? Ramallahban? Nem!"

– mondta Netanjahu a V4-ek kormányfőinek, valamint azzal is elbüszkélkedett, hogy az izraeli tehenek minden más tehénnél több tejet adnak, kétszer többet, mint európai fajtársaik.

Fotó: AFP

Ha valamit javasolhatok azzal kapcsolatban, hogy mi legyen a jelentősége ennek a találkozónak, akkor talán azt mondanám, hogy mondják el más kollégáiknak is Európában: segítsenek Európának...Ne ássák alá az egyetlen nyugati országot [Izraelt], amely megvédi az európai értékeket, érdeket és megakadályozza a tömeges migrációt [a Közel-Keletről] Európába"

– mondta Netanjahu.

Szóval fejezzék be az Izrael elleni támadásokat. Kezdjék el támogatni Izraelt...Kezdjék el támogatni az európai gazdaságot úgy, mint ahogy azt az amerikaiak, a kínaiak és az indiaiak teszik"

– utalt Netanjahu arra, hogy ezen államok nem szabnak feltételeket az együttműködéshez. Hozzátette, hogy az európaiak elvágják magukat Izraeltől, amelynek komoly innovációs potenciálja van.

Ez egyáltalán nem logikus. Európa aláássa saját biztonságát azzal, hogy aláássa Izraelt. Európa aláássa saját fejlődését azzal, hogy aláássa az izraeli innovációval való kapcsolatát, csupán egy őrült próbálkozás miatt, amellyel más feltételeket akar létrehozni"

– utalt az EU békekikötéseire a miniszterelnök.

Ennél több már nem hangzott el a zárt ajtók mögött, amit a helyszínen levő újságírók is hallhattak volna. A tárgyalás után sajtótájékoztatót tartottak.

Netanjahu azzal viccelődött az öt kormányfő sajtótájékoztatóján, hogy ez is édeskevés, mivel már elküldött az izraeli sajtónak egy bővebb anyagot arról, hogy miről fog tárgyalni a V4-ekkel.

Hisszük, hogy Európának saját érdekében áll az Izraellel való együttműködés a terrorizmus elleni küzdelem és a technológiai fejlődés terén"

– mondta Netanjahu a sajtótájékoztatón.

A sajtótájékoztatóról bővebben itt írtunk: Összefognak Izraellel a V4-ek a terrorizmus ellen.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Trump bevetné a hadsereget a mexikói határnál a migránsokat segítő fegyveresek miatt

Trump bevetné a hadsereget a mexikói határnál a migránsokat segítő fegyveresek miatt

amerika, london, párizs

Egyre több esetben fegyveresek segítik az Egyesült Államok területére illegálisan belépni szándékozó migránsokat a mexikói-amerikai határon. Donald Trump emiatt az USA hadseregének a bevetését fontolgatja.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Nyilvánosságra került az Iszlám Állam videója, amelyben hűséget esküdtek a Srí Lanka-i merénylők

Nyilvánosságra került az Iszlám Állam videója, amelyben hűséget esküdtek a Srí Lanka-i merénylők

amerika, london, párizs

Az iszlám szélsőségesek világszerte büszkén osztják meg egymás között azt a videót, amelyben a merénylet előtt felesküdnek az Iszlám Állam zászlajára a Srí Lanka-i merényletsorozat végrehajtói.

Márki-Zay Péter a bíróság szerint is hazudott

A helyi kórház jó hírnevét sértő kijelentései mellett két másik ügyben is elmarasztalta a Szegedi Ítélőtábla Márki-Zay Péter "független" hódmezővásárhelyi polgármestert.

Angliában tanult az egyik Srí Lanka-i terrorista

Angliában tanult az egyik Srí Lanka-i terrorista

amerika, london, párizs

Ezt az ázsiai ország védelmi minisztere jelentette be, azonban nem részletezte, melyik terroristáról van szó, valamint melyik brit egyetemre járt a merénylő.

A Magyarországon elkapott szír terrorista letartóztatását meghosszabbították

Három hónappal meghosszabbították a Magyarországon elfogott, terrorcselekménnyel gyanúsított szír férfi, Hasszán F. letartóztatását.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére