Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Netanjahu mikrofonja bekapcsolva maradt: nekiment az EU-nak beszélgetőpartnerei előtt

2017. július 19. 17:28

BUDAPEST, 17:28

Az izraeli miniszterelnök mikrofonja véletlenül bekapcsolva maradt, miközben a V4-ek vezetőivel találkozott és Benjamin Netanjahu szavait hallhatták a riporterek is pár percig. Az izraeli miniszterelnök szerint Európa "összeomlik és eltűnik".

Netanjahu kemény szavakat használt, amikor arról beszélt, hogy az EU hogyan bánik Izraellel. A V4-ek kormányfőit pedig arra kérte, hogy használják fel befolyásukat és térítsék jobb belátásra az EU-t, hogy a kétoldalú kapcsolatok fejlődhessenek – írja a Times of Israel.

Fotó: AFP

Azt hiszem, hogy Európának el kell döntenie, hogy élni és gyarapodni szeretne-e, vagy összeomlani és eltűnni. A politikai korrektség nem túl jellemző rám. Tudom, hogy ez sokkol titeket. Ez csak vicc volt. De igazam van – Európa biztonságáról és Európa gazdasági jövőjét illetően is. Ezen aggodalmaink miatt más politikát kell folytatni Izraellel szemben"

– mondta Netanjahu zárt ajtók mögött.

A miniszterelnök arra is kérte a V4-ek vezetőit, hogy csukják be az ajtót az afrikai és az arab migránsok előtt, valamint magasztalta a Trump-adminisztrációt, mivel keményebb külpolitikai vonalat képvisel Irán és Szíria ügyében.

Az EU az egyetlen olyan társulás a világon, amely feltételeket szab az Izraelhez fűződő kapcsolatok kialakítása terén, és amely az általa minden területen előállított technológiák értékesítését politikai feltételekhez köti. Az egyetlen! Ilyet senki sem tesz!"

– fakadt ki a miniszterelnök.

Ez őrület! Ez tényleg őrület!"

– mondta Netanjahu, utalva arra, hogy az EU bizonyos megállapodások megkötését a palesztinokkal való béke terén elért eredményekhez köti. A kormányfő az EU-Izrael Társulási Megállapodásra utalt és arra kérte a jelenlévő Orbán Viktort, Bohuslav Sobotkát, Beata Szydlót és Robert Ficót, hogy győzzék meg Brüsszelt a megállapodás megújításáról anélkül, hogy a béke kérdése szóba kerülne.

Kérjük segítsenek, és segítsenek Európának meghosszabbítani az egyezményt. Ez nem az én érdekeimről szól, vagy Izrael érdekeiről. Ez Európa érdeke"

– mondta Netanjahu.

Kína, Oroszország és India különleges kapcsolatot ápol Izraellel és ők nem kötik a megállapodásokat a béke kérdéséhez.

Nem érdeklik őket a politikai ügyek"

– mondta, hozzátéve, hogy az érdekelte őket, hogy mi a saját országuk érdeke és nem foglalkoztak a palesztin-kérdéssel. Példaként hozta fel Narenda Modi indiai miniszterelnököt, akivel nemrégiben tárgyalt Izraelben. Modi arról beszélt Netanjahunak, hogy országának és népének víz kell.

Hol fogok [vizet] szerezni? Ramallahban? Nem!"

– mondta Netanjahu a V4-ek kormányfőinek, valamint azzal is elbüszkélkedett, hogy az izraeli tehenek minden más tehénnél több tejet adnak, kétszer többet, mint európai fajtársaik.

Fotó: AFP

Ha valamit javasolhatok azzal kapcsolatban, hogy mi legyen a jelentősége ennek a találkozónak, akkor talán azt mondanám, hogy mondják el más kollégáiknak is Európában: segítsenek Európának...Ne ássák alá az egyetlen nyugati országot [Izraelt], amely megvédi az európai értékeket, érdeket és megakadályozza a tömeges migrációt [a Közel-Keletről] Európába"

– mondta Netanjahu.

Szóval fejezzék be az Izrael elleni támadásokat. Kezdjék el támogatni Izraelt...Kezdjék el támogatni az európai gazdaságot úgy, mint ahogy azt az amerikaiak, a kínaiak és az indiaiak teszik"

– utalt Netanjahu arra, hogy ezen államok nem szabnak feltételeket az együttműködéshez. Hozzátette, hogy az európaiak elvágják magukat Izraeltől, amelynek komoly innovációs potenciálja van.

Ez egyáltalán nem logikus. Európa aláássa saját biztonságát azzal, hogy aláássa Izraelt. Európa aláássa saját fejlődését azzal, hogy aláássa az izraeli innovációval való kapcsolatát, csupán egy őrült próbálkozás miatt, amellyel más feltételeket akar létrehozni"

– utalt az EU békekikötéseire a miniszterelnök.

Ennél több már nem hangzott el a zárt ajtók mögött, amit a helyszínen levő újságírók is hallhattak volna. A tárgyalás után sajtótájékoztatót tartottak.

Netanjahu azzal viccelődött az öt kormányfő sajtótájékoztatóján, hogy ez is édeskevés, mivel már elküldött az izraeli sajtónak egy bővebb anyagot arról, hogy miről fog tárgyalni a V4-ekkel.

Hisszük, hogy Európának saját érdekében áll az Izraellel való együttműködés a terrorizmus elleni küzdelem és a technológiai fejlődés terén"

– mondta Netanjahu a sajtótájékoztatón.

A sajtótájékoztatóról bővebben itt írtunk: Összefognak Izraellel a V4-ek a terrorizmus ellen.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hamarosan újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un

Hamarosan újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un

amerika, london, párizs

Február végén találkozik Donald Trump amerikai elnök Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel - jelentette be pénteken, helyi idő szerint a kora délutáni órákban a Fehér Ház.

Kis kerítésmustra: a szomszédtól a világ túlsó feléig

A nemzetek szuverenitásuk megőrzése érdekében világszerte lépéseket tesznek a tömeges illegális bevándorlás megfékezésére. Magyarország mellett Szlovénia, Bulgária is szigorú határellenőrzési pontokat hozott létre, és a határvonalakat masszív kerítéssel/határfallal védik. Ausztráliának pedig ott a "természetes kerítés", az óceán.

A migrációs válság kezdete óta több antiszemita atrocitás történt

A migrációs válság kezdete óta több antiszemita atrocitás történt

kétharmad

A Migrációkutató Intézet szerint több vizsgált nyugat- és észak-európai országban erősödött az antiszemitizmus és nőtt az antiszemita indíttatású atrocitások száma a migrációs válság kezdete óta.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

"Pannónia vadembereiről" írt Putyinnak címzett levelében egy román politikus

A román szocialista párt környékén már régóta feltűnt egy bizonyos Ninel Peia nevet viselő honatya, aki baloldaliságát remekül ötvözi a legelvadultabb román nacionalizmussal. Ez a fickó most közzétett egy nagyon zavaros és kissé értelmetlen levelet/felhívást, amelyben leginkább Putyint, Németországot és természetesen az örök ősellenséget, Magyarországot ostorozza. A felhívást egyenesen Oroszország vezetőjének címezte.

Újabb csúcsot döntött a nemi erőszakok száma Svédországban

Újabb csúcsot döntött a nemi erőszakok száma Svédországban

amerika, london, párizs

2005 óta emelkedik a nemi erőszakok száma Svédországban. 2015-ben, a migránsválság évében egy átmeneti esés után az addigi évekhez képest meredekebb emelkedés figyelhető meg. Különösen aggasztó, hogy a támadások közel fele kiskorúak ellen irányul.

Ennél már nincs lejjebb: közös tüntikézést jelentettek be Gyurcsányék a Jobbikkal

Ennél már nincs lejjebb: közös tüntikézést jelentettek be Gyurcsányék a Jobbikkal

kétharmad

A Jobbik végleg betagozódott a Soros-féle bukott baloldal soraiba: Gyurcsány Ferenc pártja egy közösen megszervezett tüntetést jelentett be a Jobbik egyik országgyűlési képviselőjével.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére