Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Népszavazás vagy NOlimpia?

2017. február 21. 12:28

Múlt péntek óta népszerű ellenzékiek körében az a vélemény, hogy népszavazásra van szükség, hiszen nyilvánvalóan kellően sok aláírás gyűlt össze az olimpiát ellenző mozgalom felhívására.

Érdemes azonban közelebbről is megvizsgálni, miért nincs értelme ezeknek az érveknek:

Először is, mert a céljukat elérték. Világgá kürtölték, hogy elértek kellő számú támogatót, akik nemet mondtak már most az olimpiára. Most már az odaítélők is biztosan tudják, hogy elég sokan nem akarnak olimpiát Budapesten.

Másodszor, mert a szervezők egyszerűen nem népszavazni akartak. A szellemesnek szánt NOlimpia elnevezés nem azt jelenti, hogy „népszavazást akarok”, hanem azt, hogy „nem akarok olimpiát”.

Harmadszor, mert az aláírók között nyilvánvalóan nem akadt egy olimpiát támogató sem. Mi értelme lenne akárcsak egy támogatónak is a NO felirat alatt YES üzenetű aláírást leadnia?

Negyedszer, népszavazni olyan kérdésről kell, amely a saját hatáskörünkbe tartozik. Végigcsinálni egy olyan procedúrát, ahol a végső döntés nem is a miénk, nem tűnik túl célszerűnek. Nem az a helyzet, hogy megkaptuk a rendezés jogát, nekünk csak egy dolgunk van: eldönteni, kell-e vagy sem. Hanem arról kellene győzködnünk egymást a kampány alatt, hogy jó-e nekünk, ha esetleg megkapjuk; hisszük-e ezt vagy sem.

Ötödször,mert valójában az egész akció másról szólt: egy új ellenzéki szervezetet felépíteni a kormánnyal szemben. Ha viszont így van, akkor nem érdemes meglepődni, ha a kormányzat ehhez esetleg nem asszisztál.

Talán csak a kérdés marad, amely szintén nem népszavazás útján dönthető el:

vajon megérte-e egy közös ügyet a táborépítésre feláldozni?

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hamarosan újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un

Hamarosan újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un

amerika, london, párizs

Február végén találkozik Donald Trump amerikai elnök Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel - jelentette be pénteken, helyi idő szerint a kora délutáni órákban a Fehér Ház.

Kis kerítésmustra: a szomszédtól a világ túlsó feléig

A nemzetek szuverenitásuk megőrzése érdekében világszerte lépéseket tesznek a tömeges illegális bevándorlás megfékezésére. Magyarország mellett Szlovénia, Bulgária is szigorú határellenőrzési pontokat hozott létre, és a határvonalakat masszív kerítéssel/határfallal védik. Ausztráliának pedig ott a "természetes kerítés", az óceán.

A migrációs válság kezdete óta több antiszemita atrocitás történt

A migrációs válság kezdete óta több antiszemita atrocitás történt

kétharmad

A Migrációkutató Intézet szerint több vizsgált nyugat- és észak-európai országban erősödött az antiszemitizmus és nőtt az antiszemita indíttatású atrocitások száma a migrációs válság kezdete óta.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

"Pannónia vadembereiről" írt Putyinnak címzett levelében egy román politikus

A román szocialista párt környékén már régóta feltűnt egy bizonyos Ninel Peia nevet viselő honatya, aki baloldaliságát remekül ötvözi a legelvadultabb román nacionalizmussal. Ez a fickó most közzétett egy nagyon zavaros és kissé értelmetlen levelet/felhívást, amelyben leginkább Putyint, Németországot és természetesen az örök ősellenséget, Magyarországot ostorozza. A felhívást egyenesen Oroszország vezetőjének címezte.

Újabb csúcsot döntött a nemi erőszakok száma Svédországban

Újabb csúcsot döntött a nemi erőszakok száma Svédországban

amerika, london, párizs

2005 óta emelkedik a nemi erőszakok száma Svédországban. 2015-ben, a migránsválság évében egy átmeneti esés után az addigi évekhez képest meredekebb emelkedés figyelhető meg. Különösen aggasztó, hogy a támadások közel fele kiskorúak ellen irányul.

Ennél már nincs lejjebb: közös tüntikézést jelentettek be Gyurcsányék a Jobbikkal

Ennél már nincs lejjebb: közös tüntikézést jelentettek be Gyurcsányék a Jobbikkal

kétharmad

A Jobbik végleg betagozódott a Soros-féle bukott baloldal soraiba: Gyurcsány Ferenc pártja egy közösen megszervezett tüntetést jelentett be a Jobbik egyik országgyűlési képviselőjével.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére