Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Népszavazás 2016: igen vagy nem?

2016. szeptember 23. 15:28

Október másodikán népszavazás. Én ott leszek és lehet meglep egyeseket, de IGENNEL szavazok. Hogy miért?
Az egyik legtöbbet hangoztatott érv, ami a menekültek ellen szól, hogy muszlimok, és az európaitól idegen kultúrából érkező embereket nem lehet integrálni. Ezzel az állítással, és azzal, hogy „minden muszlim terrorista” egyáltalán nem értek egyet.

Egy évvel ezelőtt volt szerencsém találkozni az írországi iszlám közösség vezetőjével, Shaykh Dr. Umar al-Qadrival. Ő nem „csak egy muszlim”, hanem az iszlám valláshoz tartozó emberek vezetője és az mindig nagyon fontos, hogy a fő vallási irányító hogyan gondolkodik, hiszen befolyással bír a közösségre. Shaykh Dr. Umar al-Qadri csak megerősített abban, hogy a nyugati életstílus és a muszlim megfér egymás mellett.

Az iszlám vallással alapvetően nincsen semmilyen probléma, csak azzal, ahogyan azt az emberek különféle módon értelmezik. Az iszlámot illetően sokkal nagyobbak a civilizációs különbségek, mint Nyugaton. Ez azt jelenti, hogy a muszlimok nem egységesen gondolkodnak az iszlámról, hanem egymástól eltérő módon gyakorolják ugyanazt a vallást.

Az egyik tévhit az, hogy az iszlámban a nők alávetett szerepet töltenek be. Ez azonban nem következik magából a vallásból, egy rendes muszlim ember tiszteli és becsüli a nőket. Nem szerepel olyan a Koránban, hogy a nők nem vezethetnek autót, mint ahogy Szaúd-Arábiában gondolják. Az sem szerepel, hogy a nőknek tetőtől talpig teljesen be kell burkolniuk magukat egy lepellel, úgy hogy még a szemük se látszódjon ki. Ameddig például Iránban nem megengedett a nyugati viselet a nőnek, addig ezt Tunéziában és Marokkóban másképp gondolják, és ha egy nő, úgy gondolja, öltözhet úgy, mint nyugati társai.

Az iszlám jog, a saría megengedi ugyan, hogy egy férfinek négy törvényes felesége legyen, ám ennek komoly anyagi és fizikai terhei vannak, amiket nem sokan tudnak teljesíteni, ráadásul már kezd kikopni a divatból. Az iszlám családok zömében monogámok.

A menekültek többsége az iszlám valláshoz sorolja magát és az emberek félnek tőlük, mert „a muszlimok terroristák”.  Ezen emberek nagy része valószínűleg még soha nem látott sem menekültet, sem bevándorlót, sem muszlimot. Az iszlám vallást gyakorlók is elítélik az ISIS tevékenységét és a terrorizmust. Ők is békés életet szeretnének maguknak. Sajnos még Írországban is előfordul, hogy éreztetik velük, hogy ők rosszak, mert muszlimok. Vannak muszlim ismerőseim, nem terroristák és nem akarják megerőszakolni a nőket. Nem attól lesz valaki bűnöző vagy terrorista, mert az iszlám vallást gyakorolja. Ők is teljesen hétköznapi emberek, mint mi. Nem szabad tartani csak azért valamitől, mert nem ismerjük.

Ha mi emberek, mindegy, hogy keresztények vagyunk-e vagy sem, így állunk hozzájuk, miért várjuk el, hogy ők másképp viselkedjenek?

Szimpatikus volt egyébként, hogy például Shaykh Dr. Umar al-Qadri nem értett egyet azzal, hogy az állam szerepet vállaljon a vallás támogatásában. Az iszlám a közösségre épül és ha egy mecsetet szeretnének építeni, mivel azt a hívek fogják használni, nekik kell a pénzt összegyűjteniük rá. Az írországi muszlimok vezetője szerint nem lenne szabad, hogy a világ országai ehhez támogatást nyújtsanak.

És valljuk be őszintén, ki ne szeretné biztonságban tudni a családját és saját magát a háború elől? Ki ne szeretne magának jobb és szebb életet? Nem csak azok törekednek a jobb életre, akiknek minden nap szembe kell nézniük a halállal és a nyomorral, hanem a világon az összes ember.

Persze köztük is akadnak olyanok, akik tényleg nem akarnak dolgozni, vagy rossz szándékkal jönnek, ez elkerülhetetlen, de ne áltassuk magunkat, minden nemzetnek vannak ilyen tagjai.

Magyarországon a becslések szerint 30-40 ezer muszlim él, de a 2011-es népszámlálás során összesen 5 579 ember sorolta magát az iszlám valláshoz, tehát valószínűleg ők azok, akik tényleg gyakorolják is a vallásukat a mindennapok során. A kvótarendszer alapján 1294 menekültet kellene befogadnia Magyarországnak. Még ha közülük mind muszlim is, és mindenkinek elfogadnák itthon a menekültkérelmét, akkor is csak 6 873 olyan ember élne Magyarországon, aki az iszlám valláshoz sorolja magát. A lakossághoz mérten bőven egy százalék alatt maradna az arányuk.  Ha másért nem, akkor a számok alapján nem kell félni tőlük…

Nem azt akarom, hogy ellenőrzés és korlátok nélkül jöjjenek a menekültek, de ne utáljunk azért valakit, mert ő más, mint mi. Ezért szavazok igennel október 2-án.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nagyot küzdött a Mol Vidi FC, mégis gyászos lett az eredmény

Nagyot küzdött a Mol Vidi FC, mégis gyászos lett az eredmény

hajrá, magyarok!

6 év elteltével ismét magyar csapatnak szurkolhattunk az Európa Ligában. A csütörtök esti ellenfél a BATE Borisov, a fehérorosz bajnok volt.

Orbán mellé állt az EPP Junckerrel szemben

Orbán mellé állt az EPP Junckerrel szemben

amerika, london, párizs

Az állam- és kormányfők informális csúcstalálkozóján amellett, hogy Juncker egy gátlástalan csellel próbálkozott a Fidesz EPP-ből történő kipaterolására, sokféle nyilatkozatot is olvashattunk a résztvevőktől. Mutatjuk, mik voltak a fő csapásirányok!

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek!

Svéd miniszterelnök: ha szükséges, akár erőltetni is kell a kvótát az unión belül

Svéd miniszterelnök: ha szükséges, akár erőltetni is kell a kvótát az unión belül

amerika, london, párizs

A salzburgi találkozón a svéd szociáldemokrata miniszterelnök is kifejtette álláspontját. Nem meglepő módon a kötelező kvótát erőltetné.

Levelet írt Németh Sándor a Sargentini-jelentésről

Levelet írt Németh Sándor a Sargentini-jelentésről

kétharmad

Levelet írt a nemzetközi evangéliumi-karizmatikus mozgalom vezetőinek az Európai Parlament Magyarországot érintő döntéséről és annak következményeiről Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze.

Meghökkentően sok lány akar fiúvá válni

Meghökkentően sok lány akar fiúvá válni

amerika, london, párizs

Elképesztő mértékben nőtt azon fiatal lányok száma, akik nemet akarnak váltani. A megdöbbentő adatok miatt utánajárnak annak, mi lehet az oka.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére