Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Népszavazás 2016: igen vagy nem?

2016. szeptember 23. 15:28

Október másodikán népszavazás. Én ott leszek és lehet meglep egyeseket, de IGENNEL szavazok. Hogy miért?
Az egyik legtöbbet hangoztatott érv, ami a menekültek ellen szól, hogy muszlimok, és az európaitól idegen kultúrából érkező embereket nem lehet integrálni. Ezzel az állítással, és azzal, hogy „minden muszlim terrorista” egyáltalán nem értek egyet.

Egy évvel ezelőtt volt szerencsém találkozni az írországi iszlám közösség vezetőjével, Shaykh Dr. Umar al-Qadrival. Ő nem „csak egy muszlim”, hanem az iszlám valláshoz tartozó emberek vezetője és az mindig nagyon fontos, hogy a fő vallási irányító hogyan gondolkodik, hiszen befolyással bír a közösségre. Shaykh Dr. Umar al-Qadri csak megerősített abban, hogy a nyugati életstílus és a muszlim megfér egymás mellett.

Az iszlám vallással alapvetően nincsen semmilyen probléma, csak azzal, ahogyan azt az emberek különféle módon értelmezik. Az iszlámot illetően sokkal nagyobbak a civilizációs különbségek, mint Nyugaton. Ez azt jelenti, hogy a muszlimok nem egységesen gondolkodnak az iszlámról, hanem egymástól eltérő módon gyakorolják ugyanazt a vallást.

Az egyik tévhit az, hogy az iszlámban a nők alávetett szerepet töltenek be. Ez azonban nem következik magából a vallásból, egy rendes muszlim ember tiszteli és becsüli a nőket. Nem szerepel olyan a Koránban, hogy a nők nem vezethetnek autót, mint ahogy Szaúd-Arábiában gondolják. Az sem szerepel, hogy a nőknek tetőtől talpig teljesen be kell burkolniuk magukat egy lepellel, úgy hogy még a szemük se látszódjon ki. Ameddig például Iránban nem megengedett a nyugati viselet a nőnek, addig ezt Tunéziában és Marokkóban másképp gondolják, és ha egy nő, úgy gondolja, öltözhet úgy, mint nyugati társai.

Az iszlám jog, a saría megengedi ugyan, hogy egy férfinek négy törvényes felesége legyen, ám ennek komoly anyagi és fizikai terhei vannak, amiket nem sokan tudnak teljesíteni, ráadásul már kezd kikopni a divatból. Az iszlám családok zömében monogámok.

A menekültek többsége az iszlám valláshoz sorolja magát és az emberek félnek tőlük, mert „a muszlimok terroristák”.  Ezen emberek nagy része valószínűleg még soha nem látott sem menekültet, sem bevándorlót, sem muszlimot. Az iszlám vallást gyakorlók is elítélik az ISIS tevékenységét és a terrorizmust. Ők is békés életet szeretnének maguknak. Sajnos még Írországban is előfordul, hogy éreztetik velük, hogy ők rosszak, mert muszlimok. Vannak muszlim ismerőseim, nem terroristák és nem akarják megerőszakolni a nőket. Nem attól lesz valaki bűnöző vagy terrorista, mert az iszlám vallást gyakorolja. Ők is teljesen hétköznapi emberek, mint mi. Nem szabad tartani csak azért valamitől, mert nem ismerjük.

Ha mi emberek, mindegy, hogy keresztények vagyunk-e vagy sem, így állunk hozzájuk, miért várjuk el, hogy ők másképp viselkedjenek?

Szimpatikus volt egyébként, hogy például Shaykh Dr. Umar al-Qadri nem értett egyet azzal, hogy az állam szerepet vállaljon a vallás támogatásában. Az iszlám a közösségre épül és ha egy mecsetet szeretnének építeni, mivel azt a hívek fogják használni, nekik kell a pénzt összegyűjteniük rá. Az írországi muszlimok vezetője szerint nem lenne szabad, hogy a világ országai ehhez támogatást nyújtsanak.

És valljuk be őszintén, ki ne szeretné biztonságban tudni a családját és saját magát a háború elől? Ki ne szeretne magának jobb és szebb életet? Nem csak azok törekednek a jobb életre, akiknek minden nap szembe kell nézniük a halállal és a nyomorral, hanem a világon az összes ember.

Persze köztük is akadnak olyanok, akik tényleg nem akarnak dolgozni, vagy rossz szándékkal jönnek, ez elkerülhetetlen, de ne áltassuk magunkat, minden nemzetnek vannak ilyen tagjai.

Magyarországon a becslések szerint 30-40 ezer muszlim él, de a 2011-es népszámlálás során összesen 5 579 ember sorolta magát az iszlám valláshoz, tehát valószínűleg ők azok, akik tényleg gyakorolják is a vallásukat a mindennapok során. A kvótarendszer alapján 1294 menekültet kellene befogadnia Magyarországnak. Még ha közülük mind muszlim is, és mindenkinek elfogadnák itthon a menekültkérelmét, akkor is csak 6 873 olyan ember élne Magyarországon, aki az iszlám valláshoz sorolja magát. A lakossághoz mérten bőven egy százalék alatt maradna az arányuk.  Ha másért nem, akkor a számok alapján nem kell félni tőlük…

Nem azt akarom, hogy ellenőrzés és korlátok nélkül jöjjenek a menekültek, de ne utáljunk azért valakit, mert ő más, mint mi. Ezért szavazok igennel október 2-án.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán: nemzetibb, jobboldalibb európai politikai életre számíthatunk az EP-választás után

Orbán: nemzetibb, jobboldalibb európai politikai életre számíthatunk az EP-választás után

kétharmad

Magyarország tartozzon az Európai Unió öt legjobb országa közé, ahol a legjobb élni, lakni, dolgozni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a Várkert Bazárban, a Magyar Diaszpóra Tanács VIII. plenáris ülésén.

Rendkívüli csúcsot hívnak össze Brüsszelben a Brexit miatt

Rendkívüli csúcsot hívnak össze Brüsszelben a Brexit miatt

amerika, london, párizs

Rendkívüli csúcsértekezletet tartanak november 25-én az Egyesült Királyság uniós kilépésének feltételrendszeréről tervezett megállapodás megkötése érdekében - jelentette be Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke csütörtök reggel Brüsszelben.

Nigel Farage: Angela Merkel kérjen bocsánatot Európától

Nigel Farage: Angela Merkel kérjen bocsánatot Európától

amerika, london, párizs

A brit politikus keményen nekiment a leköszönő német kancellárnak. Arra utasította Merkelt, kérjen bocsánatot, hiszen gyakorlatilag tönkretette a kontinenst a migrációs politikájával.

Egyre rosszabb Macron megítélése a V4 országaiban

Egyre rosszabb Macron megítélése a V4 országaiban

kétharmad

Romlik Emmanuel Macron francia köztársasági elnök megítélése a visegrádi országok közvéleményében - áll a Nézőpont Intézet elemzésében.

Orbánnak igaza van - állítja az egyik tekintélyes francia lap

Orbánnak igaza van - állítja az egyik tekintélyes francia lap

kétharmad

A francia Le Figaro egy terjedelmes cikkben Orbán Viktor mellett foglalt állást a francia köztársasági elnökkel, Emmanuel Macronnal szemben. A Le Figaro azon a véleményen van, hogy Macron hibát követ el, amikor azért fordul bizonyos országok ellen, mert azok mást gondolnak a migrációról, mint ő.

Trump érti a nacionalizmus és globalizmus közötti fontos különbséget

Trump érti a nacionalizmus és globalizmus közötti fontos különbséget

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök érti a nacionalizmus és a globalizmus közötti fontos különbséget - ezzel a címmel közölte a The Daily Caller amerikai hírportál Raheem Kassam brit politikai elemző fejtegetéseit.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a mai nap folyamán.

Orbán: Magyarország és Lengyelország függetlensége ma is súlyos támadásoknak van kitéve

Orbán: Magyarország és Lengyelország függetlensége ma is súlyos támadásoknak van kitéve

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök Mateusz Morawiecki lengyel kormányfőhöz intézett levélben köszöntötte a lengyel népet a függetlenség visszaszerzésének századik évfordulója alkalmából.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére