Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
889
 
 
 
 

Néppárt vagy kaotikus massza? Avagy a Jobbik "sikertörténete"

Olvasói vélemény | Szerző: Bogdán Balázs

2017. október 16. 17:28

Való igaz, a Jobbik pálfordulása már-már túltárgyalt témának tűnhet, viszont véleményem szerint nem lehet betelni ezzel a jelenséggel, hiszen hétről hétre táthatjuk el a szánkat a "néppártosodás" újabb és újabb aspektusai láttán.

"A Jobbik lelkét...az én vezetésemmel is vettük el" – áll Vona Gábor 2016 év végi "Októberi gondolatok" című zavaros szösszenetében, melynek hallatán a pirospozsgás, hétvégente Harcos-pulóverben feszítő, jó betyár munkásemberek torkán is cigányútra téved a feles kevert.

A Jobbik lelke visszavonhatatlanul elveszett: a támogatottsága mára már a 2014-es szintet sem éri el, s ha így folytatják, nagyítóval kell majd keresnünk őket a politikai térképen. Vona mellett azok a hűséges pártkatonák tartanak csak ki, akik némi juttatást remélve tövig belehelyezkedtek bizonyos milliárdos gazdijuk hátsó felébe. Mert hogy is hihetnénk, hogy a tüntetéseken uniós zászlót égetők, a "mocskos zsidókat" emlegető, SS-es tetoválásokat viselő hölgyek és urak a hanukát ünneplő, úgy néppártosan cuki Jobbikra szavazzanak? Pardon, ez a képződmény már csak árnyéka az egykori Jobbiknak.

Vona Gábor ATV-nek adott friss interjújában az orbáni rendszer áldemokratikus mivoltán kesergett: "ez egy látszatdemokrácia" – fogalmazott. Továbbá aláhúzta, ő nem tagadja a demokráciát. Nos, hadd emeljem ki egy korábbi beszédének bizonyos mozzanatát, mely így hangzott: "Nem vagyunk demokraták...!"

Vona szeme előtt a '90-es évek orbáni példája lebeghet, hiszen a FIDESZ – sikerrel – egy (nemzeti) liberális jellegű pártból érett nemzeti konzervatív politikai erővé. Ám a lényeges különbség az, hogy Orbán Viktor egy addig nem létező színt vitt fel a magyar közélet palettájára, melyre – mint bebizonyosodott – hatalmas társadalmi igény mutatkozik.

Ezzel szemben Vona 3-4 év alatt kívánta elérni a teljes átalakulást. Csakhogy a bábból nem egy szépséges, sokszínű pillangó, hanem egy csipkézett szárnyú szürke és gusztustalan molylepke szállt ki – Vona nem kis meglepetésére. A "kamasz" és radikális rétegpártból nem egy érett, kormányzóképes néppárt vált, hanem egy kaotikus, önmagát beazonosítani képtelen, meghasonlott massza.

Ez lenne hát a hatalmas sikertörténet, Gábor? Hadd gratuláljak hát hozzá!

Azt sikerült elérnetek, hogy ne tekintsenek a Jobbikra szélsőséges, rasszista pártként, s az már csak az orvosság mellékhatása, hogy minden bizalmat és hitelt elveszítettetek. Sok sikert 2018-ra!

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Hétfőn még sütni fog a nap, aztán jön a hó

Hétfőn még sütni fog a nap, aztán egyre borúsabb, szelesebb időre kell számítani. Néhol mínusz 10 foknál is hidegebb lehet, és többfelé a hó is esni fog.

Ítélet született Irakban az Iszlám Államhoz csatlakozó német tinilány ügyében

Ítélet született Irakban az Iszlám Államhoz csatlakozó német tinilány ügyében

amerika, london, párizs

A német származású tinilány, Linda W. hat év letöltendő börtönbüntetést kapott Irakban - értesült a német média. Korábban az is felmerült, hogy halálra ítélhetik, mivel tevékenységével közrejátszhatott az Iszlám Állam sikeres működésében.

Szélsőbaloldali tüntetők szakították meg az iszlamizáció elleni demonstrációt Németországban

Szélsőbaloldali tüntetők szakították meg az iszlamizáció elleni demonstrációt Németországban

amerika, london, párizs

Berlinben a migránsok által elkövetett erőszak és a gyermekházasságok ellen demonstráltak szombaton a Women's March elnevezésű felvonuláson, amelyen megjelentek szélsőbaloldali ellentüntetők is.

Kerekesszékes vívásban is a magyarok a császárok

Négy arany-, két ezüst- és három bronzéremmel zárta a magyar válogatott az egri kerekesszékes vívó világkupaversenyt, amelyre 19 ország 150 sportolója nevezett.

Macron egyre népszerűtlenebb

Emmanuel Macron francia államfő tetszési mutatója egy hónap alatt hat pontot esett vissza, jelenleg a franciák 44 százaléka elégedett a politikájával - derül ki az Ifop közvélemény-kutató intézet felméréséből, amelyet vasárnap ismertetett a Le Journal du Dimanche című hetilap.

Magyarország az első!

Magyarország az első!

piszkostizenkettő

Miközben tőlünk nyugatabbra polgári-konzervatív és nemzeti fordulatra áhítoznak, miközben egyes országokban arról zajlik a vita, hogy szabad-e használni a "haza" szót, hogy szabad-e kereszténynek nevezniük saját országukat, addig Magyarországon már nyolc éve részesei lehetünk ennek a korszaknak, a 2010-ben bekövetkezett fordulattal.

Hazugsággal hergel az ellenzék a határon túli magyarok ellen

Hazugsággal hergel az ellenzék a határon túli magyarok ellen

spring is coming

A támadások kereszttűzébe egy háromgyerekes család került.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére