Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
889
 
 
 
 

Néppárt vagy kaotikus massza? Avagy a Jobbik "sikertörténete"

Olvasói vélemény | Szerző: Bogdán Balázs

2017. október 16. 17:28

Való igaz, a Jobbik pálfordulása már-már túltárgyalt témának tűnhet, viszont véleményem szerint nem lehet betelni ezzel a jelenséggel, hiszen hétről hétre táthatjuk el a szánkat a "néppártosodás" újabb és újabb aspektusai láttán.

"A Jobbik lelkét...az én vezetésemmel is vettük el" – áll Vona Gábor 2016 év végi "Októberi gondolatok" című zavaros szösszenetében, melynek hallatán a pirospozsgás, hétvégente Harcos-pulóverben feszítő, jó betyár munkásemberek torkán is cigányútra téved a feles kevert.

A Jobbik lelke visszavonhatatlanul elveszett: a támogatottsága mára már a 2014-es szintet sem éri el, s ha így folytatják, nagyítóval kell majd keresnünk őket a politikai térképen. Vona mellett azok a hűséges pártkatonák tartanak csak ki, akik némi juttatást remélve tövig belehelyezkedtek bizonyos milliárdos gazdijuk hátsó felébe. Mert hogy is hihetnénk, hogy a tüntetéseken uniós zászlót égetők, a "mocskos zsidókat" emlegető, SS-es tetoválásokat viselő hölgyek és urak a hanukát ünneplő, úgy néppártosan cuki Jobbikra szavazzanak? Pardon, ez a képződmény már csak árnyéka az egykori Jobbiknak.

Vona Gábor ATV-nek adott friss interjújában az orbáni rendszer áldemokratikus mivoltán kesergett: "ez egy látszatdemokrácia" – fogalmazott. Továbbá aláhúzta, ő nem tagadja a demokráciát. Nos, hadd emeljem ki egy korábbi beszédének bizonyos mozzanatát, mely így hangzott: "Nem vagyunk demokraták...!"

Vona szeme előtt a '90-es évek orbáni példája lebeghet, hiszen a FIDESZ – sikerrel – egy (nemzeti) liberális jellegű pártból érett nemzeti konzervatív politikai erővé. Ám a lényeges különbség az, hogy Orbán Viktor egy addig nem létező színt vitt fel a magyar közélet palettájára, melyre – mint bebizonyosodott – hatalmas társadalmi igény mutatkozik.

Ezzel szemben Vona 3-4 év alatt kívánta elérni a teljes átalakulást. Csakhogy a bábból nem egy szépséges, sokszínű pillangó, hanem egy csipkézett szárnyú szürke és gusztustalan molylepke szállt ki – Vona nem kis meglepetésére. A "kamasz" és radikális rétegpártból nem egy érett, kormányzóképes néppárt vált, hanem egy kaotikus, önmagát beazonosítani képtelen, meghasonlott massza.

Ez lenne hát a hatalmas sikertörténet, Gábor? Hadd gratuláljak hát hozzá!

Azt sikerült elérnetek, hogy ne tekintsenek a Jobbikra szélsőséges, rasszista pártként, s az már csak az orvosság mellékhatása, hogy minden bizalmat és hitelt elveszítettetek. Sok sikert 2018-ra!

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Titokzatos zajt rögzítettek a köddé vált argentin tengeralattjáró eltűnésének környékén

Titokzatos zajt rögzítettek a köddé vált argentin tengeralattjáró eltűnésének környékén

amerika, london, párizs

Szokatlan zajt, "hidroakusztikus anomáliát" rögzítettek egy hete abban a térségben, ahol három órával utolsó bejelentkezését követően eltűnt a San Juan argentin tengeralattjáró - közölte szerdán az argentin haditengerészet. Később arról számolt be a haditengerészet, hogy olyan információkat kapott, melyek szerint a rögzített anomália robbanás hangja lehetett.

Trump: "nyerésre állunk"

Trump: "nyerésre állunk"

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök telefonos videokonferenciát tartott a külföldön állomásozó katonáknak, és azt üzente: amióta ő az elnök, az amerikai katonák győzelemre állnak.

Merkelt most a német libsik szívatják orrba-szájba

Merkelt most a német libsik szívatják orrba-szájba

amerika, london, párizs

Christian Lindner, a német liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) elnöke csütörtökön bejelentette, hogy a korábban állítottakkal ellentétben pártja mégsem hajlandó a koalíciós tárgyalások folytatására az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) és testvérpártja, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségével és a Zöldekkel.

Megindult az utolsó offenzíva az ISIS ellen

Megindult az utolsó offenzíva az ISIS ellen

amerika, london, párizs

Az iraki kormányerők csütörtökön jelentették be, hogy megindították az utolsó offenzívát az Iszlám Állam sivatagban bujkáló tagjainak kézre kerítésére és az általuk birtokolt területek visszaszerzésére.

A legdurvább amerikai migránsbanda levágta az emberek fejét és kivágta az áldozatok szívét

A legdurvább amerikai migránsbanda levágta az emberek fejét és kivágta az áldozatok szívét

amerika, london, párizs

A rendőrség legfrissebb beszámolója szerint a Donald Trump által üldözött MS-13 nevű bűnbanda tagjai rettenetes bűntetteket hajtottak végre. Az egyik áldozatukat lefejezték, majd kivágták a szívét.

Na, melyik a legnépszerűbb párt a fővárosban?

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásának adatai szerint a Fidesz-KDNP előnye Budapesten is jelentős, a biztos szavazóknál 45 százalék szavazna a kormánypártokra, ha most tartanák a választásokat, a második helyért pedig szoros verseny alakulna ki az MSZP, az LMP, a DK és a Momentum között.

Korrupt momentumosok az ELTE ÁJK hallgatói önkormányzatában?

Korrupt momentumosok az ELTE ÁJK hallgatói önkormányzatában?

kinyílott a pitypang

Amióta létezik a HÖK-rendszer, azóta hallani egyetemi korrupcióról, csalásról, a diákok átveréséről és egyetemi pénzek lenyúlásáról. Az elmúlt években több egyetemi város nyögte a korrupt HÖK-vezetők rémuralmát. Az egész HÖK és EHÖK-rendszer rákfenéjének talán leglátványosabb tünete a szegedi egyetemet már több, mint 10 éve markában tartó Török Márk, akinek kétes ügyeitől folyamatosan hangos a média. A politika sokszor hálózza be a hallgatói önkormányzatokat, amelyek gyakran hátországot és kispadot biztosítanak a pártoknak. Így volt/van ezzel az ELTE jogi karának hallgatói önkormányzata is, amely körül erős momentumos mozgolódás volt érezhető az elmúlt években.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Morvai csalódott Vonában, a németek visszafogadnák a kis dzsihadistákat és miközben Soros hazudozik, az általa támogatott szervezet 540 ezer migráns befogadását követeli. Ezek voltak a nap legfontosabb hírei.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére