Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Nemzetközi sajtószemle

888.hu

2016. február 23. 10:18

Kerekasztalt rendeztek Asztanában, Kazahsztán fővárosában a magyar orientalisták tudományos örökségéről és a magyar nép történelmi kapcsolatairól a türk nyelvű népekkel, számol be az asztanai angol nyelvű portál a Nemzetközi Türk Akadémia konferenciatermében lezajlott eseményről. A fórumot a kazahsztáni magyar nagykövetséggel együttműködésben rendezték. Azon a tudósok mellett felszólalt a kazahsztáni magyar és az ottani azerbajdzsáni nagykövet is, valamint számos más diplomata. A felszólalók egyike az Amszterdami Egyetem tanára, Marácz László volt, aki – mint könyvében is érvel – helytelen a magyar nyelv uráli/finn-ugorként történő besorolása, mivel erre nincs meggyőző érv. Ugyanakkor számos lexikai, morfológiai és szintaktikai párhuzam van a magyar és a türk nyelvek között. /A közpénzen fenntartott, MTI az eseményről azért nem tudósított, mert arra gondolt, ez a téma Magyarországon senkit nem érdekel./

„Merkel menekültpolitikája selejt” címmel a vezető (!) német lap interjút közöl Paul Collier fejlesztési közgazdász szakértővel, aki azt mondta, mivel a migránsok nem szabad akaratukból, munkahelyek keresése céljából érkeznek Németországba, hanem a háborús kényszer miatt, nem felkészültek a németországi munkahelyek betöltésére. Felteszi azt a kérdést is, ha Merkel korábban kijelentette, a multikulti halott, akkor most miért gondolná, hogy e migránsok integrálhatóak?

„Németország nem segíti Izraelt azzal, ha nem akar tudomást venni a megszállásról” címmel az angol nyelvű izraeli lap arról ír, hogy Merkel kancellár gyáva, amiért ingyen vagy messze áron alul szállít harci tengeralattjárókat Izraelnek és közben papagájként ismétli, hogy most nincs itt az ideje a palesztinokkal tárgyalni a megszállásról. „Németország Izrael farzsebében van”, írja Gideon Levy, a lap kormány által többször „rendszerellenesként” támadott publicistája, hozzátéve, hogy közben Izrael naponta pusztít el palesztin otthonokat és rabol el az ott élő palesztinoktól földet. Ha Németország valóban az antiszemitizmus ellen küzdene, akkor nem az izraeli háborús gépezetet és megszállást segítené, mert ezzel azt az „új antiszemitizmust” táplálja, amely egyre erősödik a világban és a lényege: a zsidó állam mindent megtehet. 

Egy friss holland közvélemény-kutatás szerint a hollandok 53 %-a a brithez hasonló népszavazást akar az EU-tagságról, jelenti az  uniós ügyekre szakosodott portál.

„A Frontex, az EU határigazgatási hivatala nyilatkozata szerint 5600, főként nigériai migráns érkezett januárban Olaszországba, miután átkeltek a Földközi-tengeren. Orbán Viktor magyar miniszterelnök korábban azt mondta, hogy 50 millió nigériai érkezhet Olaszországba Líbián át”, kezdődik az uniós ügyekre szakosodott portál cikke, amelynek záró mondata így hangzik: „Nigériának 180 millió lakosa van és azt ’biztonságos országnak’ tekintik”.

Szlovákia le kívánja zárni a szlovák-osztrák határt, ugyanis Fico miniszterelnök attól tart, hogy a Bécsben a naponta fogadott migránsszám-korlátozás eredményeként a migránsok Szlovákián át akarnak majd Németországba jutni, jelenti a népszerű német gazdasági-politikai portál. Fico be is jelentette, hogy megkezdődtek a kerítésépítés előkészületi munkálatai. 

Egy „Our Principles PAC” nevű szervezet titokban 4 millió dollárral támogatja a republikánus elnöki aspiráns, Donald Trump kampányát. A pénz legnagyobb része a Chicago Baseball Club tulajdonosától, a Ricketts családtól származik, jelenti a globális iráni hírtévé angol nyelvű portálja.

A CIA-vel kapcsolatban lévő, amerikai őrző-védő magáncégek, mint a Blackwaters segítik Jemenben az amerikaiak által támogatott szaúd-arábiai katonai hadjáratot, jelenti a globális orosz tévéállomás angol nyelvű portálja. A harcokban részt vesznek az al-Kaidával szövetséges zsoldosok. „A nyugati média alig ad hírt a jemeni harcokról, és még ennél is kevesebb szó esik bennük az azokban nagy számban részt vevő nyugati zsoldosokról”, olvasható.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Feministák miatt írták át a francia nyelvtant

Feministák miatt írták át a francia nyelvtant

kinyílott a pitypang

Átírta a nyelvtant a francia tudományos akadémia. A csak hímnemű foglalkozásneveknek kitaláltak egy nőnemű változatot is a nyelvészek, hogy ne legyen gond a genderkompatibilitással.

A németek döntő többsége aggódik a bevándorlás miatt

A németek több mint 70 százaléka aggódik a bevándorlás miatt egy friss felmérés szerint.

Jézus halálán viccelődött Ausztriában egy zöldpárti képviselő

Jézus halálán viccelődött Ausztriában egy zöldpárti képviselő

amerika, london, párizs

Nyugati szomszédunknál azon megy a vita, hogy nagypéntek csak részben legyen munkanap. A Zöldek egyik képviselője botrányos megjegyzéssel hívta fel magára a figyelmet.

Deutsch Tamás példásan helyretette Junckert

Jean-Claude Juncker bevándorláspárti EB-elnök szerint a Fideszt ki kellene zárni az Európai Néppártból (EPP), erre reagált a Facebookon Deutsch Tamás.

Karácsony Gergely sem tud helyesen írni

Karácsony Gergely sem tud helyesen írni

kinyílott a pitypang

Kunhalmi Ágnes, az MSZP oktatáspolitikusa után a korábbi miniszterelnök-jelölt, most épp a főpolgármesteri címre ácsingózó Karácsony Gergely baja is meggyűlt a "j" és az "ly" betűk használatával.

Salvini ismét keményen beszólt egy "migránsmentő" hajónak

Salvini ismét keményen beszólt egy "migránsmentő" hajónak

amerika, london, párizs

A Soros-féle NGO hiába változtatta meg a hajó nevét, Olaszországban így sem köthetnek ki.

Jakab Péter szerint a cigányok a szobájuk közepére szoktak piszkítani

Jakab Péter szerint a cigányok a szobájuk közepére szoktak piszkítani

kétharmad

Nincs megállás, a zsidók és a homoszexuálisok mellett a cigányokról is velős véleményt fogalmazott meg a Jobbik parlamenti képviselője.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére