Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Nemzetközi sajtószemle

888.hu

2016. február 23. 10:18

Kerekasztalt rendeztek Asztanában, Kazahsztán fővárosában a magyar orientalisták tudományos örökségéről és a magyar nép történelmi kapcsolatairól a türk nyelvű népekkel, számol be az asztanai angol nyelvű portál a Nemzetközi Türk Akadémia konferenciatermében lezajlott eseményről. A fórumot a kazahsztáni magyar nagykövetséggel együttműködésben rendezték. Azon a tudósok mellett felszólalt a kazahsztáni magyar és az ottani azerbajdzsáni nagykövet is, valamint számos más diplomata. A felszólalók egyike az Amszterdami Egyetem tanára, Marácz László volt, aki – mint könyvében is érvel – helytelen a magyar nyelv uráli/finn-ugorként történő besorolása, mivel erre nincs meggyőző érv. Ugyanakkor számos lexikai, morfológiai és szintaktikai párhuzam van a magyar és a türk nyelvek között. /A közpénzen fenntartott, MTI az eseményről azért nem tudósított, mert arra gondolt, ez a téma Magyarországon senkit nem érdekel./

„Merkel menekültpolitikája selejt” címmel a vezető (!) német lap interjút közöl Paul Collier fejlesztési közgazdász szakértővel, aki azt mondta, mivel a migránsok nem szabad akaratukból, munkahelyek keresése céljából érkeznek Németországba, hanem a háborús kényszer miatt, nem felkészültek a németországi munkahelyek betöltésére. Felteszi azt a kérdést is, ha Merkel korábban kijelentette, a multikulti halott, akkor most miért gondolná, hogy e migránsok integrálhatóak?

„Németország nem segíti Izraelt azzal, ha nem akar tudomást venni a megszállásról” címmel az angol nyelvű izraeli lap arról ír, hogy Merkel kancellár gyáva, amiért ingyen vagy messze áron alul szállít harci tengeralattjárókat Izraelnek és közben papagájként ismétli, hogy most nincs itt az ideje a palesztinokkal tárgyalni a megszállásról. „Németország Izrael farzsebében van”, írja Gideon Levy, a lap kormány által többször „rendszerellenesként” támadott publicistája, hozzátéve, hogy közben Izrael naponta pusztít el palesztin otthonokat és rabol el az ott élő palesztinoktól földet. Ha Németország valóban az antiszemitizmus ellen küzdene, akkor nem az izraeli háborús gépezetet és megszállást segítené, mert ezzel azt az „új antiszemitizmust” táplálja, amely egyre erősödik a világban és a lényege: a zsidó állam mindent megtehet. 

Egy friss holland közvélemény-kutatás szerint a hollandok 53 %-a a brithez hasonló népszavazást akar az EU-tagságról, jelenti az  uniós ügyekre szakosodott portál.

„A Frontex, az EU határigazgatási hivatala nyilatkozata szerint 5600, főként nigériai migráns érkezett januárban Olaszországba, miután átkeltek a Földközi-tengeren. Orbán Viktor magyar miniszterelnök korábban azt mondta, hogy 50 millió nigériai érkezhet Olaszországba Líbián át”, kezdődik az uniós ügyekre szakosodott portál cikke, amelynek záró mondata így hangzik: „Nigériának 180 millió lakosa van és azt ’biztonságos országnak’ tekintik”.

Szlovákia le kívánja zárni a szlovák-osztrák határt, ugyanis Fico miniszterelnök attól tart, hogy a Bécsben a naponta fogadott migránsszám-korlátozás eredményeként a migránsok Szlovákián át akarnak majd Németországba jutni, jelenti a népszerű német gazdasági-politikai portál. Fico be is jelentette, hogy megkezdődtek a kerítésépítés előkészületi munkálatai. 

Egy „Our Principles PAC” nevű szervezet titokban 4 millió dollárral támogatja a republikánus elnöki aspiráns, Donald Trump kampányát. A pénz legnagyobb része a Chicago Baseball Club tulajdonosától, a Ricketts családtól származik, jelenti a globális iráni hírtévé angol nyelvű portálja.

A CIA-vel kapcsolatban lévő, amerikai őrző-védő magáncégek, mint a Blackwaters segítik Jemenben az amerikaiak által támogatott szaúd-arábiai katonai hadjáratot, jelenti a globális orosz tévéállomás angol nyelvű portálja. A harcokban részt vesznek az al-Kaidával szövetséges zsoldosok. „A nyugati média alig ad hírt a jemeni harcokról, és még ennél is kevesebb szó esik bennük az azokban nagy számban részt vevő nyugati zsoldosokról”, olvasható.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki. A tüzet eloltották.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére