Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Nemzetközi sajtószemle

Irány Imám

2016. november 21. 10:28

Hofer: Ausztria a visegrádi csoport tagjaként lépne fel az Oroszország elleni szankciókkal szemben – nyilatkozott az osztrák elnöki szék várományosa Almássy Ferencnek, a Visegradpost.com főszerkesztőjének. Norbert Hofer hangsúlyozta, Ausztriának előnyös lenne a V4 csoporthoz történő csatlakozás. Ugyanakkor megőrizné katonai semlegességét, mert azt az osztrákok igen nagyra értékelik, és az igen fontos kincs az országnak. (Az interjú 19-én, szombaton 10 órakor került ki a Visegradpost.com-ra angolul és franciául. Az Unser MittelEuropa az interjú teljes szövegét lefordította németre. Az MTI két nap alatt az interjút nem fedezte fel.)

Merkelnél a világrend megőrzéséről van szó címmel kommentálja a lap azt, hogy a német kancellárnő bejelentette, negyedszer is indul. A lap cikkét így összegzi: „Legkésőbb azt követően, hogy Donald Trump megnyerte a választásokat, Angela Merkelnek nincs már más választása. Olyan időkben, amikor a populisták Németország bekerítésével fenyegetnek, neki kell a Nyugat értékeit megvédeni”. A cikk azzal indul, hogy Merkel politikai ellentámadásba lendült, ami mindinkább úgy tűnik, mint a katlanból való kitörés. Németország körül a populisták ostromolják a hatalmat, mert a hagyományos politikai nézetek, intézmények és eljárásmódok jelentőségüket vesztik. Merkel a politikai közepet akarja stabilizálni. Sőt, a világrendet megőrizni. Trump győzelme után azonban egy ilyen „világrendi autoritást” meghatározni nehéz lett. „Trump, Putyin és Le Pen a feje tetejére állítja a nyugati világot és a német választási küzdelmet is”. Merkel úgy gondolja, sikerülni fog választási harca, használja utolsó mondatában ugyanazt a szófordulatot a cikk, mint Merkel használta a „schaffen” igét a menekültek befogadására vonatkozóan.

A török lap idézi Erdogan elnök tévényilatkozatát, amelyben közölte, csalódott az amerikaiak Szíria-politikájában, amiről Obama elnökkel és Joe Biden alelnökkel is beszélt. Nehezményezte azt is, hogy még nem adták ki Fetullah Güllen Amerikában élő hitszónokot, akit Törökország a katonai puccs megszervezésével vádol.


A török lap idézi Erdogan elnök egy másik kijelentését is, amely szerint az EU egyáltalán nem jelent „mindent” és Törökország nyugodtan csatlakozhat a Kína és Oroszország vezette Sanghaji Együttműködési Tanács országaihoz.

A kifejezetten Trump elnök figyelésére alakult francia hírportál azt írja, hogy az új amerikai elnök első személyi választásai jó jelnek bizonyulnak, így a nyugállományú Michael Flynn és Stephen Bannon. A nemzetbiztonsági tanácsadóvá kinevezett Flynn igen tapasztalt ember, és keményen ellenzi a politikai neokonzervatívokat, soha nem mulasztva Hillary Clinton bűnösségét felemlíteni az iraki, líbiai majd szíriai fiaskóban. Flynn az amerikai-orosz kapcsolatok felmelegedésének híve és az Iszlám Állam elpusztítása elsőrendű célja. A (radikális jobboldali alternatív) Breitbart News alapítója, Stephen Bannon nem fog kihagyni egyetlen alkalmat sem, hogy harcoljon a kulturális marxizmus ellen mind az Egyesült Államokban, mind a nyugati világban. 

Hihetetlen, de igaz: az Európai Parlament kedden szavazni fog egy olyan jelentésről, amely ellenintézkedéseket helyez kilátásba „harmadik féltől” jövő információs háborúban, és amely az orosz médiumokat és az Iszlám Állam propagandáját egy szintre hozza. A Sputniknak nyilatkozó német Holger Eekhof volt CDU-politikus a dokumentumot „őrültségnek” nevezte. Annak kezdeményezője Elmar Brok, az Európai Parlament külügyi bizottságának néppárti vezetője. Elmar Brok, a német oroszutáló neokon.  

Az oroszellenes szankciók Olaszországnak 7 milliárd eurójába és 200 000 munkahelyébe került, bírálta e szankciókat az olasz 5 Csillag Mozgalom politikusa, Paola Carinelli.

A Bécsben tartózkodó Václav Klaus volt cseh elnök meglepőnek nevezte, hogy az osztrák Szabadságpárttal tartott közös konferencián mennyire hasonlóak egymás nézetei. Klaus kifejtette, az európai civilizációt, a szabadságot, demokráciát, a hagyományokat, szokásokat és erkölcsöket fenyegeti a migránshullám. Az Európa felé irányuló migránstömegek további áramlása Európát terrorizmus nélkül is elpusztítja és egy új európai embert hoz létre, amelyet „homo bruxelariusnak” nevezett.

A portál 16 nyomtatott oldal terjedelmű tényfeltáró cikkében leplezi le azt, hogy a Manhattan közepén álló „Long Lines Building” nevű épület – amely névleg az AT&T távközlési konszerné – valóságban az amerikai NSA titkosszolgálat tulajdonában van, és az kémközpontként működik. A 29 emeletes, szürke beton  és gránit tornyot 1969-ben kezdték felépíteni és 1974-ben fejezték be. Teljesen atomcsapás álló. Ablaka nincs. A Thomas Street 33. címen látható. Abba belépni tilos. Éjszaka nem világítják ki.

A volt amerikai kongresszusi képviselő róla elnevezett intézete legújabb jelentésében név szerint sorolja fel azon amerikai fősodratú médiumok újságíróit, akik szégyentelenül kampányoltak Hillary Clinton mellett, beleértve például Wolf Blitzert, a CNN műsorvezetőjét.

A „Valódi szabad szíriai sajtó” nevű portál utánajárt és bemutatta, azon Fehér Sisakok nevű civil szervezet adta ki azon jelentéseket, amelyek szerint az orosz légierő állítólagosan szíriai kórházakat bombázott. A civil szervezetet London pénzeli.

A Zürichi Egyetem nyilvánosságkutató intézete éves jelentése döbbenetes adatokat mutat arról, hogy mennyire süllyedt a svájciak körében a médiumokba vetett bizalom. Már csak a lakosság fele hisz a neki feltálalt híreknek. A médiavállalatokba vetett bizalom 39, az újságírókba 35 %-on áll. Azaz a svájci lakosság kétharmada nem hisz az újságíróknak.

Az amerikai jobboldal és baloldal egyaránt képtelen volt megérteni az amerikai politikai élet ellentmondását. Nevezetesen azt, hogy milyen mély szakadék tátong az amerikaiak és a washingtoni elit véleménye között a háború és a béke esetében egy olyan választási folyamatban, amely eddig folyamatosan nagyobb militarizmushoz vezetett.

Az amerikaiak több mint fele ellenzi, hogy az amerikai katonai szerepet növeljék az USA határain kívül, míg csak egynegyede támogat katonai kiterjeszkedést. A megkérdezettek több mint fele úgy véli, hogy az USA kevésbé lett biztonságos hely 2001 és 2015 között, míg csak a 13 százalékuk gondolja, hogy biztonságosabb lett. A jövőt illetően a megkérdezettek 75 %-a szeretné, ha a következő amerikai elnök (Trump) kevésbé összpontosítaná figyelmét a külföldi amerikai katonai műveletekre. Amerika szerint a fő veszély Oroszország és Kína felől jön, a megkérdezettek 63,4 %-a szerint a legnagyobb fenyegetés a külföldi és belföldi terrorizmus. A Pentagon költségvetésének csökkentését kétszer annyian akarják, mint növelését.

Egy olyan olasz kezdeményezésről számol be a globális orosz tévéhálózat, amelynek értelmében a tragikus olasz demográfiai szaporulati adatokra Assisiben tíz szálloda ingyen szállást biztosít a kivett napok felére, ha a foglaló bizonyítja, hogy nagyjából akkor fogant gyermekük, amikor az adott szállodában aludtak.

A (fél-közszolgálati) amerikai National Public Radio (NPR) ombudsmanja azt javasolta, hogy az állomás a jövőben ne sugározzon élőben interjúkat olyan konzervatívokkal, akiknek vitatott nézeteik vannak, miután élőben közvetített egy interjút a Breitbart News főszerkesztőjével, Joel B. Pollakkal. A Breitbart portál volt vezérigazgatóját, Stephen Bannont – Trump stratégiai vezetőjét – védte az antiszemitizmus, „fehér nacionalizmus” és hasonló alaptalan vádakkal szemben, mégpedig úgy, hogy interjúvolója alulmaradt kérdezőjével, Steve Inskepp-pel szemben. Az ombudsman szerint az ilyen szövegeknek nem árt a későbbi „szerkesztés”.

Republikánusok a Trump-ellenes tüntetőkre reagálva úgy tiltakoznak, hogy a Starbucksnál nevüket „Trump”-ként adják meg, és ennek következtében a kávé elkészültével a „Trump” nevet kell kiabálni, miután a pohárra írták a nevet.

Slomó Amer jeruzsálemi főrabbi a homoszexualitást irtózatosnak nevezte. Emiatt ellene a melegügyi aktivisták a rendőrségnél panaszt tettek.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hivatalos: a "civil" szervezetek akadályozzák a migránsok kitoloncolását

Hivatalos: a "civil" szervezetek akadályozzák a migránsok kitoloncolását

amerika, london, párizs

Továbbra is túl sok bevándorló érkezik Németországba, egyes civil szervezetek pedig jogállamban elfogadhatatlan módon akadályozzák a védelemre nem szoruló kérelmezők kitoloncolását - mondta a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) vezetője egy vasárnapi lapinterjúban.

Mérő László: "Messze alatta van az ingerküszöbömnek a Zsidó Olimpia!"

Mérő László: "Messze alatta van az ingerküszöbömnek a Zsidó Olimpia!"

Maccabi

Mérő Lászlót, az ELTE Pszichológiai Intézetének professzorát kérdeztük arról, mit gondol a Maccabi Játékokról.

A franciaországi zsidó diákok 85 százalékát érte eddig antiszemita inzultus

Egy közvélemény-kutatás szerint a franciaországi zsidó egyetemista diákok 85 százaléka tapasztalta meg az antiszemitizmus valamely formáját. A nem zsidó származású, franciaországi diákok 45 százaléka számolt be arról, hogy látott már antiszemita cselekményt, megnyilvánulást élete során.

Orbán Viktor: egy új Európa felépítéséhez kell hozzákezdenünk

Orbán Viktor: egy új Európa felépítéséhez kell hozzákezdenünk

kétharmad

A magyar kormányfő a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában adott interjút, ahol a fő téma a Fidesz és az EPP közti vita, valamint az európai parlamenti választás volt.

Csinálhat-e jó kézműves sört egy multi?

Csinálhat-e jó kézműves sört egy multi?

szabad vasárnap

Elsőre egy nagyon egyszerű és határozott "nem" a válasz a címben feltett kérdésre, azonban most nem egy nagyüzemi sörgyár próbálkozásáról lesz szó, hanem egy ténylegesen kisebb manufaktúrában készült sörről, amit viszont egy multi készíttetett.

Nem gondoltuk volna, de íme itt egy valódi bevándorlásellenes sci-fi

Nem gondoltuk volna, de íme itt egy valódi bevándorlásellenes sci-fi

szabad vasárnap

Egy nemzet sem szeret egy számára idegen civilizáció csicskása lenni. Elrabolt világ-kritika.

Deutsch Tamás: "Ha van elhatározás, ha megtaláljuk a szövetségeseinket, akkor meg lehet csinálni!"

Deutsch Tamás: "Ha van elhatározás, ha megtaláljuk a szövetségeseinket, akkor meg lehet csinálni!"

Maccabi

Sporttörténeti konferenciát rendezett az Európai Maccabi Szövetség.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére