Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#sport
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Nemzetközi sajtószemle

Irány Imám

2016. november 19. 17:28

Amerikai médiasakálok: 5 nagyvállalat kezében összpontosul a média 90 százaléka címmel az orosz kormánytól jóval jobbra álló angol nyelvű orosz napilap portálja azzal kezdi az amerikai fél-közszolgálati PBS cikkének ismertetését, hogy 1982-ben ötven nagyvállalat birtokolta az amerikai médiát. 2000-re ez a szám megfeleződött és mára a nagyobb hírszervezetek tulajdonosa a „nagy öt”. Ben Bagdikian, a kaliforniai Berkeley Egyetem posztgraduális újságíró iskolának dékánja az öt óriás médiavállalatot „kartellnek” nevezi, amelyeknek van annyi befolyásuk, hogy meg tudják változtatni az Egyesült Államok politikáját és meg tudnak határozni társadalmi értékeket. Az ezek tulajdonában lévő médiumokban mára már nyoma sincs a semlegességnek. A hírek a nagyvállalati tulajdonosok propagandagépezeteinek termékei lettek. Ami teljesen egyértelművé vált az amerikai elnökválasztási kampányban. Csakhogy e tulajdonosok elszámították magukat. Alábecsülték az igazság hatalmát. Az igazság az embereket felszabadítja. És ebben a folyamatban az igazság hatalmasabbnak bizonyult, mint a világ valamennyi nagyvállalati pénzénél. A Dávidnak álcázott igazság nekiment a Góliát hazugságának. A végtelen neokon háborúk millió és millió emberi lényt öltek meg és fosztották meg őket otthonuktól. De Dávid győzedelmeskedett Góliát fölött. A médiasakálok hübrisze 2016. november 8-án szétszakadt. A remény hangja visszhangzott a száraz és szomjas földön, amint a sakálok üvöltését lehetett hallani a távolból.


Az ENSZ-ben 131 ország fogadta el, 48 ország tartózkodott és 3 ország utasította el azt az orosz határozatot, hogy küzdjenek a nácizmus dicsőítése, a rasszizmus, a diszkrimináció és az idegengyűlölet ellen. Az elutasítók: az USA, Ukrajna és Palau. (Igen, a hómanbálintozó Obama USÁ-ja.)  Magyarország tartózkodott a többi európai országgal. Az USA küldöttsége úgy magyarázta elutasítását,  hogy ezt a határozatot Moszkva felhasználhatja „agresszív lépésekre” Ukrajna ellen és hogy az korlátozza a szólás- és véleményszabadságot.  (Az MTI ezen ENSZ-szavazásról elfelejtett jelenteni.)

Az USA ismert, kivételesen Clintonnét támogató „alternatív” portálja, ezzel a címmel írt cikket: Trump nem Hitler – de nekünk úgy kéne tenni, mintha az lenne.

A német regionális adó riportere „luxusmenekülteket” fedezett fel. Szírek és irakiak, akik a gazdag öbölbeli országokban élnek, ahol turistavízumot vásárolnak, majd „hamis menekültekként” az EU valamelyik tagországába repülnek, onnan Németországba mennek és ott normál módon menekültkérelmet adnak be. Mindezt csempészbandák szervezik. Az egyik például direkt nem a varsói reptérre érkezett, hanem a poznanira, mert ott nincs ellenőrzés. Onnan taxin megy Németországba…

Lengyelországban a bíróság előtt felel egy vádlott, aki egy haredi ortodox zsidóról mintázott bábut égetett el. Kijelentette, az George Sorost ábrázolta, írja az amerikai zsidóság vezető lapja, hozzátéve, „Soros, az izraeli-amerikai zsidó milliárdos nem ortodox zsidó”.

Szövetségi elnökválasztás: Hofer Magyarországot, Csehországot vagy Szerbiát szövetségesének akarja címmel az osztrák bulvárlap arról ír,  hogy amennyiben a jobboldali radikális Norbert Hofert (FPÖ) választják Ausztria elnökévé december 4-én, úgy kelet-európai szövetségeseket fog keresni. Erről a svéd Dagens Nyheternek nyilatkozott, de az interjú csak a választások napján jelenik meg. Hofer tegnap fogadta az általa Bécsbe meghívott volt cseh elnököt Václav Klaust, aki szerint nem lehetetlen Csehország távozása az EU-ból.

66 178 menekült alapellátásban címmel a lap arról ír, hogy Ausztriában egy év alatt 339 millió eurót költöttek menedékkérőkre, ami az egy évvel korábbi összeg több mint kétszerese.

A csak twitteléseket és videókat adó magazin két legfrissebb üzenete: „Azt hiszi, Svédországban nem állnak ellen? A valaha tartott legnagyobb migránsellenes menet! Ezt skandálták: ’Vedd vissza az országot!’”. Másik: „A világ tele van hülyékkel: a Starbucks dolgozói kihívták a rendőrséget, mert egy vendég azt akarta, hogy a ’Trump’ nevet írják ki a csészékre”.

Aki azt hiszi, Trump megválasztásával az élet megy tovább, az vak egoista, írja a vezető német hetilap portálja Semmi se lesz jó című cikkében.

Todd Starnes, az amerikai keményvonalas republikánusokat támogató tévéhálózat karácsonyi zeneműsorát készítő szerkesztője, ismerteti cikkében, hogy majdnem leesett a székről, amikor a hadsereg (US Army) hattagú vonós zenekara közölte, alapos megfontolás után úgy döntöttek, elhárítják a meghívást, hogy a „Jingle Bells”-t játsszák, mert az olyan vallásos... A szöveget közreadó szerkesztőség a szövegbe linket tett be, amely Todd Starnes legújabb könyvére viszi az olvasót, amelynek címe God Less America (Isten Telen Amerika), ami szójáték a God Bless America kifejezéssel (Isten Áldd Meg Amerikát).

Botrány a kanadai parlamentben (videó mellékelve): az alsóházban a 36 éves, szőke Michelle Rempel konzervatív albertai képviselő szenvedélyes beszédben támadta a liberális Trudeau-kormányt, amiért a már 10 százaléknál is nagyobb Alberta tartományi munkanélküliséggel nem akar foglalkozni. Megkérdezte: Miért kezeli Albertát a kormány, mint egy szobában eleresztett fingot, amelyről senki nem akar beszélni vagy észrevenni?” Elizabeth May zöldpárti házelnök megszakította és rendre akarta utasítani Rempelle-t, aki csak nem akart rendre utasulni, és közölte a szót – amelyet May (nem tévesztendő össze Theresa May brit miniszterelnökkel) f – i – n – g-ként betűzött – nem vonja vissza. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Bámulatos: engedélyezték az iráni nőknek, hogy meccsekre járjanak

Haszan Róháni iráni elnök engedélyezte, hogy nők is látogathassák a labdarúgó mérkőzéseket - közölte a ISNA félhivatalos helyi hírügynökség hétfőn.

Geert Wilderst nem engedték be Nagy-Britanniába

Geert Wilderst nem engedték be Nagy-Britanniába

amerika, london, párizs

Geert Wilders bevándorlásellenes holland politikus óriáskivetítőn üzent a hétvégén a szólásszabadságért tüntető briteknek, ugyanis nem engedték be az országba.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb történései!

Erről szólt Putyin és Trump találkozója

Erről szólt Putyin és Trump találkozója

amerika, london, párizs

Lezajlott a nagy találkozás Donald Trump és Vlagyimir Putyin között Helsinkiben. Több mint két órán át tartott a találkozó, ahol a két elnök rengeteg témát körbejárt.

Film készült a józsefvárosi gettó Rocky Balboájáról

Film készült a józsefvárosi gettó Rocky Balboájáról

szabad vasárnap

Dokumentumfilmet készítettek egy józsefvárosi ökölvívó edzőről, Sipos Mihályról és tanítványáról, a kisváltósúlyú magyar bajnok Szabó Zoltánról. A Getto Balboa című magyar dokumentumfilmet beválogatták a 24. Szarajevói Filmfesztivál nemzetközi dokumentumfilmes versenyprogramjába is.

Nem a liberálisok napja a mai: bezár az Auróra

A mai napon a hatóság elrendelte a Marom Klub Kft. által üzemeltetett Auróra Kioszk és Auróra Kert, valamint a Corvin-tető Vendéglátóipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által üzemeltetett Corvin Club üzlet bezárását is.

Miskolchoz kevés volt Rokker Zsoltiban a humor

Miskolchoz kevés volt Rokker Zsoltiban a humor

piszkostizenkettő

Már a Jobbik és az MSZP eddigi állítólagos fellegvárában, Miskolcon sem jött össze az időközi választási győzelem a minden identitását és hitelességét elveszített ellenzéknek. Hiába volt Rokker Zsolti indítása. Ez a vicc már nem érdekelt senkit.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére