Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Nemzetközi sajtószemle

Irány Imám

2016. október 11. 10:28

A „felkelés” szót „ellenforradalomra” hamisította a Klubrádió nemzetközi lapszemléjében a műsort készítő Szelestey Lajos. A Welt cikke arról szól, hogy Orbán Viktor magyar és Horst Seehofer bajor miniszterelnök is részt vesz a Bajorországban október 17-én, a magyar forradalom 60. évfordulója alkalmával rendezendő ünnepségen. A lap a két politikus találkozóját „kényesnek” nevezi német belpolitikai szempontból. Az „ellenforradalom” kifejezés a Klubrádió archívumában a műsor 06:59:00 részére kattintva a 13 perc 00 másodpercében hallható. Bolgár György, a Klubrádió „arca” 2016. szeptember 10-én, az adó Hetes Stúdió műsorában nevezte „ellenforradalomnak” a magyar forradalmat, illetve szabadságharcot. Ha ilyen brutális hamisításra kerülne sor a magyar történelem valamilyen sorsdöntő eseménye kapcsán a jobboldal részéről, a balliberális sajtó azt címoldalán hozná, erről szólna hetekig a média és a politika. Az elmúlt 26 év tapasztalata alapján ugyanakkor a jobboldali sajtóval és a jobboldali politikusokkal kapcsolatban illúziót nem érdemes táplálni. A balliberális sajtót és politikusokat a magyar forradalom ellenforradalomra hamisítása nem fogja zavarni.

Izlandon a legfelsőbb bíróság helyben hagyott egy ítéletet, amelynek eredményeként összesen 46 év börtönnel sújtanak hét vezető bankárt egy tavaly áprilisban megkezdődött perben. A vádlottakat a 2008-as válságban összeomlott Kaupthing óriásbank összeomlását megelőző piaci manipulációjában találták bűnösnek. A Your Newswire kommentárjában megjegyzi, hogy  Izlandon – eltérően Európa többi országától és az USA-tól, ahol a bankárok kisebb pénzbüntetéssel úszták meg azt, amit tettek – a nép nyomására a bíróságok ugyanazon törvényeket alkalmazták bankárokra, mint mindenki másra, és a válságot követően már korábban is börtönbüntetésre ítéltek vezető bankárokat és bankvezéreket.

Ragályként terjed Dániában az autógyújtogatás” – írja a lap beszámolva arról, hogy a dánokat riasztó szokatlan vandalizmusnak az év eleje óta eddig legalább 185 autó esett áldozatául. A gyújtogatók beverik a szélvédőt vagy az ablakot, majd benzint öntenek a kocsiba és felgyújtják. A cikk birkózik az „egyrészt-másrészt” gondolatokkal és idézetekkel, nyitva hagyva a kérdést, hogy a tettesek – mint fogalmaz – a szélsőjobboldali ellenséges reagálások miatt frusztrált migránsok lehetnek, vagy maguk a szélsőjobboldaliak. A rendőrség korábban elfogott egy 17 éves tettest, ám nem adott ki róla részletes személyleírást.

A kínai külügyminisztérium támogatását fejezte ki Oroszország felé „a legfontosabb globális ügyekben” elfoglalt álláspontjai terén, beleértve a szíriai és az afganisztáni konfliktust. A kijelentést tevő kínai külügyminiszter-helyettes hangsúlyozta, a két ország az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjaiként szoros kapcsolatot tart fenn.

Miután Varsó elutasította, hogy az Airbus Caracal katonai helikoptereit vásárolja meg, Antoni Macierewicz lengyel védelmi miniszter hétfőn bejelentette, kormánya az amerikai Black Hawk helikopterek vásárlása mellett döntött. A héten tárgyalnak a vételről az amerikai Lockheed Martin céggel. Az első gépek még az év vége előtt megérkeznek.

A világ vezető agytrösztjének tekintett amerikai Brookings ismerteti az általa kiadott könyvet arról, hogy milyen öt „mega-változás” fogja alapjaiban megrázni a világot. Az első: a robotok átveszik a munkahelyeket. A robotok ára az elmúlt években jelentősen csökkent ,és Ázsia nem egy kulcsfontosságú iparában a robotok ára és az olcsó munkaerő költsége megközelítette egymást. A második az lesz, hogy az emberek horizontja kitágul, amikor felfedezik, van élet a Földön kívül. A harmadik az emelkedő tengerszintek. A negyedik az, hogy Európa politikailag jobbra fordul és aláássa a demokráciát. Az ötödik pedig, állítja a liberális agytröszt, hogy Iránnak atombombája lesz.

POLITICO

Az amerikai lap európai kiadásának reggeli e-mailje felteszi a kérdést: vajon hány állandó litván tudósító dolgozik Brüsszelben? A válasz: „Nulla. Mit árul el ez arról, hogy a litván sajtót mennyire érdekli Brüsszel? A kérdés maga a válasz…” A kommentár hozzáteszi, szégyen, hogy az emberek életét befolyásoló oly sok döntés nem jelenik meg a sajtóban. A médiatulajdonosoknak – beleértve az állami médiát is – a profitnál messzebbre kellene látniuk. „Láttam, milyen következményekkel jár, amikor Brüsszelt hibáztatják és vádolják” –írja Ryan Health szerkesztő, aki korábban az Európai Bizottság szóvivője volt.

Az antidemokrata Orbán Európát veszélyezteti” címmel kommentálja a német közszolgálati (ismételjük: közszolgálati) adó a Népszabadság kormányzati bezárását.

Médiatemető Magyarország” címmel ír a vezető német kereskedelmi lap arról, hogy „a magyar kormányfő likvidálja a sajtószabadságot egy EU-tagországban”.

Az amerikai internetes médiavállalat honlapja Kutyuskák és antiszemitizmus Magyarország szélsőjobboldalának erősödésében címet adta annak az igen terjedelmes cikkének, amelynek alapja Gyöngyösi Márton jobbikos parlamenti képviselővel folytatott interjú.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Csinálhat-e jó kézműves sört egy multi?

Csinálhat-e jó kézműves sört egy multi?

szabad vasárnap

Elsőre egy nagyon egyszerű és határozott "nem" a válasz a címben feltett kérdésre, azonban most nem egy nagyüzemi sörgyár próbálkozásáról lesz szó, hanem egy ténylegesen kisebb manufaktúrában készült sörről, amit viszont egy multi készíttetett.

Nem gondoltuk volna, de íme itt egy valódi bevándorlásellenes sci-fi

Nem gondoltuk volna, de íme itt egy valódi bevándorlásellenes sci-fi

szabad vasárnap

Egy nemzet sem szeret egy számára idegen civilizáció csicskása lenni. Elrabolt világ-kritika.

Deutsch Tamás: "Ha van elhatározás, ha megtaláljuk a szövetségeseinket, akkor meg lehet csinálni!"

Deutsch Tamás: "Ha van elhatározás, ha megtaláljuk a szövetségeseinket, akkor meg lehet csinálni!"

Maccabi

Sporttörténeti konferenciát rendezett az Európai Maccabi Szövetség.

Monológ a Brexit megértéséhez

Monológ a Brexit megértéséhez

amerika, london, párizs

Egy beszéd, amely közelebb visz minket a Brexit okainak megértéséhez, és azoknak a briteknek az elnyomott haragjához, akiket sose hallgattak meg, és akiket sosem kérdeztek meg semmiről.

A Magyarországon elfogott iszlamista még idegenrendészeti őrizetben is verekedett

A Magyarországon elfogott iszlamista még idegenrendészeti őrizetben is verekedett

kétharmad

A Terrorelhárítási Központhoz (TEK) a napokban rengeteg megkeresés érkezett F. Haszan, a Magyarországon elfogott iszlamista ügyével kapcsolatban. A TEK ezért kiadott egy részletes közleményt. Mint kiderült, F. Haszan az idegenrendészeti őrizet alatt is fekete ruhában járt, akárcsak az ISIS harcosai, és a többi fogvatartottal is összeverekedett.

Az európaiak többsége szerint a brüsszeli vezetés már nem az emberek érdekeit képviseli

Az európaiak többsége szerint a brüsszeli vezetés már nem az emberek érdekeit képviseli

amerika, london, párizs

Az EU-ban élő emberek döntő többsége azt állítja, hogy az unió vezetése már nem az állampolgárok érdekeit képviseli és totálisan kifulladt.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Párhuzamos valóságok

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére