Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Nemzetközi sajtószemle

Irány Imám

2016. augusztus 23. 10:28

Donald Trump republikánus elnökjelölt tegnap Ohio szövetségi állam Akron városában egy kampányrendezvényen követelte, hogy külön ügyész vizsgálja meg a Clinton Alapítvány pénzügyeit. Támogatói előtt Trump kijelentette, az igazságügyi minisztérium és az FBI „fehérre mossa” azt, hogy Hillary Clinton miként kezelte külügyminiszterként a magánjellegű e-mailjeit és e két intézményben „egyértelműen nem lehet megbízni, hogy gyorsan és pártatlanul kivizsgálják Hillary Clinton bűntetteit”, idézi őt az amerikai napilap hozzátéve, hogy Trump az e-mailek ügyét kampánya fő részévé akarja emelni.

Az olasz, a francia és a német kormányfő találkozóját és megbeszélését Európa jövőjéről az olasz repülőgépanyahajón egyszerűen szánalmasnak értékeli a német gazdasági-politikai portál. „Felismeréseik a magatehetetlenségük kifejezése: több katonaság, több titkosszolgálat és több pátosz.” Olyan három vezetőről van szó, akik jövőre valószínűleg eltűnnek a politika színpadáról. Olyan Európai Uniót képviseltek, ahol  a tagországoknak egymással merőben ellentétes terveik vannak a menekültek, a bankok és adósságok ügyében. Merkel továbbra is nyakasan ellenzi, hogy a realitásokkal és az ok-okozati összefüggésekkel szembenézzen. Merkel a legendákban hisz. Holott a rögvalóság az, hogy Szíriában nem „polgárháború” folyik, hanem a nyugati országok és öbölbeli szövetségeseik rablóháborúja. Menekültek onnan jönnek – Szíriából, Irakból és Afganisztánból —, ahol a Nyugat katonailag beavatkozott, az állami és etnikai struktúrákat szétverte, milliókat téve földönfutóvá. Az „iszlám terror” ennek a közvetlen következménye.


Az FBI több ezer olyan új e-mail gyors kiválogatását sürgeti, amelyeket Hillary Clinton magánszerverén tárolt és amelyek ott már nem találhatóak. Az amerikai szövetségi nyomozók láthatóan még a választások előtt pontosan tudni akarják, hogy Clinton a törvények megsértésével szolgált-e idegen érdekeket. Az eljárást a konzervatív Judicial Watch (Igazságügyi Őr) szervezet kezdeményezte.


Svédország fordulatot hajtott végre a német Erdogan-ellenes hangulathoz képest: Stefan Löfven svéd miniszterelnök a török nép aktív közreműködését dicsérte a puccskísérlet leverésében. Az Anadolu török hírügynökségnek kifejtette: „A puccskísérletet a hősi török nép hiúsította meg azzal, hogy az utcára ment és történelmet írt. Az a tény, hogy a nép kollektíve lépett fel, döntő volt e siker érvényesülésében” — mondta Löfven.

Felmérés: 93% a keményebb fellépésért menekültügyben” címmel az osztrák közszolgálati adó arról számol be, hogy egy új közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 79 %-a úgy gondolja, hogy a bűncselekményt elkövető menekülteket gyorsan el kell távolítani az országból.14% pedig hajlik erre. Ami a menekültek szociális segélyezését illeti, 43% feltétlenül azon a véleményen van, hogy annak minimális összegét 1500 euróban maximálják és 28% hajlik erre az álláspontra. 70 százalék azt akarja, hogy csak az kapjon minimális támogatást, aki már 5 évet Ausztriában töltött.

Az osztrák külügyminisztérium szóvivője megerősítette az APA osztrák hírügynökségnek a tegnap több médiumban napvilágot látott hírt, miszerint visszahívták Ankarába a bécsi török nagykövetet, miután a kurdok múlt heti bécsi tüntetései aggasztják a török kormányt, olvasható a vezető osztrák lapban.

Az osztrák kormány szócsövének tekintett lap arról ír, hogy ugyan hivatalosan a német kormány menekültügyben hallani sem akar „B”-tervről, Berlinben mégiscsak dolgoznak rajta. A Spiegel belső kormányzati forrásokból megtudta, hogy a német pénzügyminisztériumban görögországi felvevőtáborokról és a Frontex által történő szigorúbb határvédelemről készült terv, azok költségeinek részletezésével.

Thilo Sarrazin cikkében követeli, hogy dolgozzák át a törvényeket annak érdekében, hogy a nemkívánatos menekültektől azonnal meg lehessen szabadulni, akár katonai segédlettel is. Minden illegális bevándorlót és minden olyan személyt, akinek elutasították menedékkérését haladéktalanul vissza kell toloncolni a származási országába, vagy pedig abba az országba, ahol átlépte az Európai Unió határait és először regisztrálták.  

A vezető olasz lap közli az OECD tagok korrupciós indexét. Az európai országok közül a legkorruptabb Törökország, majd Görögország, Olaszország,  Lengyelország és Magyarország  következik.

Mintegy 2,8 millió jemeni élete forog veszélyben, beleértve több mint 500 000 gyereket, akiket az éhenhalás veszélye fenyeget. Nincs hová menniük”, foglalja össze cikke lényegét az angol nyelvű izraeli lap. A cikk szerint a szíriai háborúval ellentétben a jemeni háború nincs a nemzetközi figyelem középpontjában. Az ENSZ csendben marad, főként azért, mert tart az ellene irányuló szaúdi gazdasági bojkottól. Mikor volt utoljára, hogy önök láttak bármilyen videót vagy tévéjelentést a jemeni háborúról? — kezdődik a cikk, amely ismerteti, miként kényszerítette Szaúd-Arábia és az általa vezetett, Jemen elleni hadi koalícióban résztvevő arab országok Ban Ki Mun ENSZ főtitkárt arra, hogy vonjon vissza egy olyan májusi jelentést, amely a Jemenben megölt gyermekek 60 százalékának haláláért e koalíciót tette felelőssé. A főtitkár attól félt, hogy ha a jelentést nem vonja vissza, az említett országok felfüggesztik pénzügyi hozzájárulásukat a világszervezetnek.


Bayer Zsolt újságíró kitüntetése kapcsán is megszólal a nyugati sajtó. A megjelent német cikkek az "antiszemita" vonalat követik.

Ira Forman, az amerikai kormánynak az antiszemitizmust figyelő és az ellen küzdő különmegbízottja. Twitter-üzenetében reagált arra, hogy Bayert kitüntették:

Forman kitette még a Bayer-Lázár fotót és linket közölt a Budapest Beaconban augusztus 19-én e témáról megjelent cikkhez. E lap főszerkesztője Richard Field, az LMP egykori legfőbb támogatója.

Der Standardban a hosszú évek óta  Budapestről a nácizmus miatt magát szétrettegő Gregor Mayer bayerezik. A cikk egymondatos összefoglalója: „Magyarországon a kitüntetett jobboldali radikális mennydörög a zsidók ellen és a romákat ’állatoknak’ nevezi”. A cikk címe: „A magyar gyűlöletprédikátor érdemrendi kitüntetése felháborodást okoz”. Mayer a „gyűlöletprédikátor” kifejezést az osztrák kormányzati szócső, a Wiener Zeitung szombati cikkének címéből lopja.

Szintén bedobta magát a Bayeriádába Boris Kálnoky, aki a jelek szerint munkáltatót váltott: míg korábban a német Die Weltnek volt budapesti tudósítója, most a vezető osztrák lapé, a Die Presse-é. Tudósítása „Magyarország: állami kitüntetés Orbán rasszista barátjának” címmel jelent meg. A cikk összefoglalója: „Az antiszemita írásairól és roma-gyalázásáról hírhedt Bayer Zsolt újságíró megkapta a magyar lovagkeresztet. Tiltakozásul a rend több viselője most visszaadja a kitüntetést.”


A francia jobboldali újságírás vezető napilapja itt ír ugyanerről: http://www.lefigaro.fr/flash-actu/2016/08/22/97001-20160822FILWWW00211-hongrie-des-personnalites-denoncent-le-racisme.php

A Der Spiegel, a legolvasottabb német hírportál pedig itt: http://www.spiegel.de/politik/ausland/ungarn-verdienstorden-fuer-rechtsextremen-hasspublizisten-zsolt-bayer-a-1108907.html

Az osztrák közszolgálati adó itt: http://orf.at/stories/2354897/

A brit The Guardian itt: https://www.theguardian.com/world/2016/aug/23/award-for-racist-journalist-in-hungary-sparks-protests

 Arról ugyancsak az egész világsajtó értesülhetett, hogy „hatalmas felháborodást” keltett, amiért Schöpflin György fideszes európai parlamenti képviselő egy Twitter-üzenetében  azt írta, a magyar határkerítésre tett disznófejek hatékonyan elriasztanák a migránsokat.

A világ legnagyobb hírügynöksége, a brit Reuters így jelentett erről: http://www.reuters.com/article/us-europe-migrants-hungary-idUSKCN10X17S

De még a Hawaii szigetcsoporthoz tartozó Kauai szigeten megjelenő Garden Island is idézi az esetet az amerikai Associated Press hírügynökség nyomán, címében „magyar tisztségviselőről” írva: http://thegardenisland.com/news/world/hungarian-official-says-pigs-heads-would-scare-migrants/article_285190ab-4409-5225-8dea-144ff3e9b3b7.html

Egy brüsszeli szakportál pedig így jelentett a témáról: http://www.euractiv.com/section/global-europe/news/hungarian-mep-pigs-heads-would-deter-migrants-at-border-fence/?nl_ref=19108186

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nógrádi György: Európa jobbra tolódik

Nógrádi György: Európa jobbra tolódik

csak neked, csak most

A jövő májusi európai parlamenti választások eredményeként a jobboldal térnyerése várható, és Angela Merkel CDU-elnöki utódlásáért folyó versenyben is a jobboldali jelölt győzelmére lehet számítani - mondta el a 888.hu-nak nyilatkozó Nógrádi György. A biztonságpolitikai szakértő szerint Merkel bukása a kancellár migrációs politikájának kudarca miatt következett be, és ugyanezen ok miatt várható Németországban is a jobboldal előretörése a következő választásokon.

Annyira rettegnek a svédek a "szélsőjobboldaltól", hogy inkább a kormányválságot választották

Annyira rettegnek a svédek a "szélsőjobboldaltól", hogy inkább a kormányválságot választották

amerika, london, párizs

Elvesztette a bizalmi szavazást Ulf Kristersson, a jobbközép blokk vezetője a svéd parlamentben szerdán, így tovább mélyül a szeptemberi választások után kialakult kormányválság a skandináv országban.

Szijjártó: Magyarország sürgeti, hogy Európa minél többet tegyen a határvédelemért

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, az Automotive Logistics Közép- és Kelet-Európa 2018 Fórumon tartott sajtótájékoztatót.

Egyre többen utasítják el az ENSZ migrációs paktumát az EP-ben is

Több felszólaló határozottan bírálta az ENSZ migrációs csomagját, de voltak olyanok is, akik támogatták a bevándorlást ösztönző paktumot az Európai Parlament (EP) kedd esti vitáján.

Macron és Zuckerberg együtt cenzúrázhatja a Facebookot

Macron és Zuckerberg együtt cenzúrázhatja a Facebookot

amerika, london, párizs

A francia kormány emberei lehetnek az első külső cenzorok a Facebook történetében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére