Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Nemi erőszak és förtelmes állapotok - teljes kudarc az első piros lámpás negyed Nagy-Britanniában

2017. december 16. 14:58

LEEDS, 14:58

A növekvő számú nemi erőszak és szexuális zaklatás jellemzi Nagy-Britannia első piros lámpás negyedének életét. A helyzeten még a rendőrök megnövelt száma sem segít.

Már három éve annak, hogy a hatóságok hivatalosan is szemet hunynak a prostitúció felett Leeds városának Holbeck körzetében – írja a Daily Mail.

A rendőrség által közreadott statisztikák nem éppen kedvező arányokat mutatnak: a prostitúció engedélyezése óta a nemi erőszakok száma megháromszorozódott már az első évben és azóta is hasonló tendenciák mutatkoznak.

Az adatokat közreadó West Yorkshire-i rendőrség azonban bizakodó volt azzal kapcsolatban, hogy a konzumlányok együttműködőbbek lettek a rendőrséggel és több esetben tettek feljelentést.

A vörös lámpás negyed tervét 2014-ben hagyta jóvá a helyi önkormányzat a rendőrség tanácsára. A megállapodás értelmében este 7 és reggel 7 óra között a rendőrök senkit nem tartóztatnak le, ha kéjelgésen kapják. 

2012-ben még "csak" 13 nemi erőszakot regisztráltak Beeston és Holbeck Ward környékén – amelyről a statisztikákban szó van, és amely a vörös lámpás negyednél nagyobb területet foglal magába –, ám 2015-ben már 60 esetet regisztráltak a hatóságok. A számok azóta valamelyest csökkentek, idén októberben 45 ilyen ügyet vizsgált a rendőrség, ám még ez is jóval magasabb, mint a legalizációt megelőző években.

A helyi önkormányzat döntésével még a liberális képviselők egy része is vitatkozik. A Daily Mail-nek nyilatkozó Mary Honeyball, aki az Európai Parlament nőjogi bizottságának tagja, elmondta, hogy

azok a hatóságok, amelyek ennek a programnak az átvételét fontolgatják, inkább adják át a célra kiszemelt terület kulcsait a striciknek és a bordély-tulajdonosoknak azzal, hogy csináljanak, amit csak akarnak, ugyanis nincs megfelelő eszközünk arra, hogy megvédjük ezeket a nőket".

Azok a hivatalok és önkormányzatok, amelyek azt hiszik, hogy ilyen módon meg lehet védeni a prostituáltakat, nagyon naivak – tette hozzá a képviselő.

A helyi üzletek és éttermek forgalmának sem tesz jót a jelenlegi helyzet. A környéken sosem látott mértékben megnövekedett a drogosok száma, és az önkormányzat kénytelen ipari takarítókat alkalmazni, hogy összegyűjtesse a veszélyes hulladéknak számító használt fecskendőket. Az eldobált, használt óvszerek szintén problémát jelentenek és esetenként egy-egy prostituált az utcán nyújt szolgáltatást vendégeinek – néha a köztéri kamerák kereszttüzében.

A Daily Mailnek nyilatkozó egyik helyi vállalkozó, akinek 1937 óta itt működik a családi cége, azt mondta, hogy bezárnak az áldatlan állapotok miatt.

A nevét nem vállaló 58 éves férfi elmondta, hogy annak idején akár húszan is jöttek hozzájuk naponta, azonban jelenleg 1-2 ember érdeklődik csak. A többség, amint meghallja a címüket, inkább rájuk teszi a telefont – mondta a férfi, aki már több fenyegetést is kapott és ezért cége tevékenységi körét sem részletezte. Azt még hozzátette, hogy a legnagyobb gond az, hogy a prostituáltak az utcán szólítják le kuncsaftjaikat és ezzel vállalhatatlanná teszik a környéket.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

amerika, london, párizs

A techóriás több száz appnak továbbítja a Gmail-felhasználók adatait, pedig ezen gyakorlatát a tavalyi évben elvileg befejezte. Ismét megkérdőjeleződik ezzel a techóriások megbízhatósága.

Cseh lap: kettős mércét alkalmaz az EU Magyarország esetében

A Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap pénteki jegyzetében írt Magyarországról.

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

amerika, london, párizs

Folytatódik Trump főbírójelöltjének állítólagos zaklatási botránya. Brett Kavanaugh vádlója feltételeket szab a szenátusi meghallgatásához, közben pedig újabb részletek derültek ki az ügyről.

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

kétharmad

Bombaként robbant a hír még a hét közepén, hogy az MSZP győri erős embere bejelentette: otthagyja a pártot. Németh Árpádnál az tette be végleg a kaput, hogy a szocialisták EP-képviselői megszavazták a Soros-féle Sargentini-jelentést Strasbourgban. A volt MSZP-s politikus az Echo TV Informátor című műsorának beszélt csalódottságáról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére