Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Németország: felszámolás alatt

Falusi Vajk

2017. szeptember 3. 19:28

Aydan Özoguz, Németország integrációért felelős államtitkára egy minapi lapinterjúban kifejtette: német kultúra nem létezik.

Mondhatnánk, hogy a szocdem politikus valószínűleg a Föld keringési és forgási tulajdonságaival sincs tisztában, különben egész nap a hozzá legközelebb eső radiátorba kapaszkodna félelmében. Ezzel szemben a szomorú tény az, hogy a hölgy személyében egy kormányzó párt alelnökét, egy parlamenti képviselőt, Németország egyik élvonalbeli politikusát tisztelhetjük. Az államtitkár asszony egy olyan országban felel a bevándorlók integrálásáért, ahol az augusztusban publikált – feltehetően kozmetikázott – adatok szerint is közel 19 millió ember már valamilyen migrációs háttérrel bír.

Szomorú tehát, de nem a hülyeség jelenti a kovászt ebben a politikában. Aydan Özogüz sokkal inkább mondható kórustagnak abban a balliberális kánonban, amely kezdetben nyelvpolitikai eszközökkel, mostanra pedig már cselekvéssel is a nemzetállami keretek felszámolására törekszik. A dinamika egyértelmű: a ki nem mondott és elhazudott szavak után, elérkezett a cselekvés ideje. A szimbolikus térben zajló politizálást, a német kultúra felszámolása követi. Mert bár Németországot és a német nyelvterület korábban „a költők és gondolkodók földjeként” emlegették (das Land der Dichter und Denker), mostanra Beethoven, Kant és Thomas Mann nyíltan és bevallottan a kukába kerültek. Johann Wolfgang von Goethe egykori házába pedig hat bevándorló család települt.

A lapátra tett óriások sorát még lehetne folytatni, de a kesergésen túl, az újfajta Kulturkampf motivációinak kibontása célravezetőbb lehet. Hiszen mit szeretnénk integráció alatt érteni? Az integráció általános értelemben egységesülést, beilleszkedést, vagy beolvasztást, hozzácsatolást jelent. Normális ember számára világos, hogy Németországban meg is lennének mindazon kulturális, szellemi értékek, amelyek mentén ez az integráció megvalósítható lenne. A sokszor emlegetett európai – jelen esetben német – értékek számonkérése, betartatása és kizárólagossá tétele nagyban segítené a bevándorlás okozta katasztrófahelyzet kezelését. A felsoroltak helyett, azonban a többség integrációja zajlik a kisebbség javára. A felszámolás, a feladás és a behódolás kultúrája veszi át a főszerepet, amelynek következménye a már említett 19 millió ember jogos kérdése lesz. Mégis mihez integrálódjunk, mégis mi a számunkra felkínált minta?

Aydan Özoguz és bűntársai tőlünk várnak el toleranciát, megértést és alkalmazkodást. A mi szellemi órásainkat és értékeinket vetnék a tűzre. Teszik mindezt azok az emberek, akik évtizedeken át Antifa-tüntetéseken emelték magasba Heine sorait: „Ahol könyveket égetnek, ott végül embereket is fognak.” Ők azok, akik már nemcsak egyes szerzőket, hanem teljes identitásunkat feláldoznák a politikai korrektség és a kialakuló Európai Kalifátus érdekében. Az intellektuális csonkításról, a könyvégetések jóvátehetetlen végkifejletéről már vannak szomorú ismereteink. A teljes nemzeti kultúra, mint értéket jelentő, az emberi létezésnek felettes értelmet adó statútum felszámolásáról azonban még nincs.

Bár Magyarország lehetőségei – már csak méretét és gazdasági erejét tekintve is - korlátozottak, néhány dolgot megtehetünk és meg is teszünk. Éppen ezért, a nemzeti oldal elképzeléseiben mindig kiemelt helyen szerepeltek a kulturális beruházások, kiadások.

Amíg számunkra a Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája megépítése, a Zeneakadémia befejeződött és az Operaház hamarosan kezdődő felújítása, vagy a budai vár újjáépítése alapvető nemzeti érdek, addig a libbantak hazai fiókszervezetei számára érthetetlen költségvetési sorok, megszorításra, lenyúlásra és nadrágszíjhúzásra alkalmas célterületek. Az előttünk álló választás tétje és a következő évek egyik feladata az lesz, hogy a nemzeti kultúrát megvédjük. Mára ugyanis az identitás felszámolása nem egy, a balliberálisok által összeesküvés-elmélet pecséttel ellátott gondolat, hanem Európa vezető hatalmában, kormányzati szinten megfogalmazott cél.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nyolc éve tart már a szíriai háború és messze még a vége

Nyolc éve tart már a szíriai háború és messze még a vége

amerika, london, párizs

A Szíria területén nyolc éve zajló fegyveres harc eddig közel 400 ezer halottal és több milliárd dolláros anyagi károkozással járt. Jelenleg nem lehet megjósolni, hogy mikor érhet véget a háború, mivel Idlíb tartományt továbbra is a dzsihadisták tartják megszállás alatt.

Így rontja el a szórakozásomat az MLSZ

Így rontja el a szórakozásomat az MLSZ

hajrá, magyarok!

Kicsit rendhagyó módon folytatódik a Pörge szurkol sorozatunk, ez a rész nem korlátozódik egy adott meccsre.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb hírei.

Elfogták az utrechti merénylőt

A török férfi három embert megölt, ötöt megsebesített egy villamoson.

Így mosta fel a padlót az ellenzékkel Orbán Viktor

Így mosta fel a padlót az ellenzékkel Orbán Viktor

kétharmad

Jakab Péter kommunistának nevezte a miniszterelnököt, de a válaszában a kormányfő megsemmisítette a jobbikos képviselőt.

A nap reggel fölkel, este lenyugszik, a 444 pedig hazudik

A nap reggel fölkel, este lenyugszik, a 444 pedig hazudik

piszkostizenkettő

Rekordokat döntenek felesék: egy nyúlfarknyi cikket is képesek úgy megírni, hogy szinte egy szava sem igaz.

Itt az iskolapéldája a bevándorláspártiak kettős mércéjének

Itt az iskolapéldája a bevándorláspártiak kettős mércéjének

amerika, london, párizs

Miért van az, hogyha egy iszlamista öngyilkos merényletet hajt végre, akkor a honi és nemzetközi liberális politikusok "incidenst" emlegetnek, amikor pedig egy szélsőséges idióta gyilkol, mindjárt terrortámadást sikoltanak?

Mégis eltörölné a múltat a spanyol baloldal

Mégis eltörölné a múltat a spanyol baloldal

amerika, london, párizs

Nemrég jelentette be a leköszönőben lévő spanyol kormány, hogy mégis kihantolják Francisco Franco volt spanyol diktátor hamvait.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére