Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Németország: felszámolás alatt

Falusi Vajk

2017. szeptember 3. 19:28

Aydan Özoguz, Németország integrációért felelős államtitkára egy minapi lapinterjúban kifejtette: német kultúra nem létezik.

Mondhatnánk, hogy a szocdem politikus valószínűleg a Föld keringési és forgási tulajdonságaival sincs tisztában, különben egész nap a hozzá legközelebb eső radiátorba kapaszkodna félelmében. Ezzel szemben a szomorú tény az, hogy a hölgy személyében egy kormányzó párt alelnökét, egy parlamenti képviselőt, Németország egyik élvonalbeli politikusát tisztelhetjük. Az államtitkár asszony egy olyan országban felel a bevándorlók integrálásáért, ahol az augusztusban publikált – feltehetően kozmetikázott – adatok szerint is közel 19 millió ember már valamilyen migrációs háttérrel bír.

Szomorú tehát, de nem a hülyeség jelenti a kovászt ebben a politikában. Aydan Özogüz sokkal inkább mondható kórustagnak abban a balliberális kánonban, amely kezdetben nyelvpolitikai eszközökkel, mostanra pedig már cselekvéssel is a nemzetállami keretek felszámolására törekszik. A dinamika egyértelmű: a ki nem mondott és elhazudott szavak után, elérkezett a cselekvés ideje. A szimbolikus térben zajló politizálást, a német kultúra felszámolása követi. Mert bár Németországot és a német nyelvterület korábban „a költők és gondolkodók földjeként” emlegették (das Land der Dichter und Denker), mostanra Beethoven, Kant és Thomas Mann nyíltan és bevallottan a kukába kerültek. Johann Wolfgang von Goethe egykori házába pedig hat bevándorló család települt.

A lapátra tett óriások sorát még lehetne folytatni, de a kesergésen túl, az újfajta Kulturkampf motivációinak kibontása célravezetőbb lehet. Hiszen mit szeretnénk integráció alatt érteni? Az integráció általános értelemben egységesülést, beilleszkedést, vagy beolvasztást, hozzácsatolást jelent. Normális ember számára világos, hogy Németországban meg is lennének mindazon kulturális, szellemi értékek, amelyek mentén ez az integráció megvalósítható lenne. A sokszor emlegetett európai – jelen esetben német – értékek számonkérése, betartatása és kizárólagossá tétele nagyban segítené a bevándorlás okozta katasztrófahelyzet kezelését. A felsoroltak helyett, azonban a többség integrációja zajlik a kisebbség javára. A felszámolás, a feladás és a behódolás kultúrája veszi át a főszerepet, amelynek következménye a már említett 19 millió ember jogos kérdése lesz. Mégis mihez integrálódjunk, mégis mi a számunkra felkínált minta?

Aydan Özoguz és bűntársai tőlünk várnak el toleranciát, megértést és alkalmazkodást. A mi szellemi órásainkat és értékeinket vetnék a tűzre. Teszik mindezt azok az emberek, akik évtizedeken át Antifa-tüntetéseken emelték magasba Heine sorait: „Ahol könyveket égetnek, ott végül embereket is fognak.” Ők azok, akik már nemcsak egyes szerzőket, hanem teljes identitásunkat feláldoznák a politikai korrektség és a kialakuló Európai Kalifátus érdekében. Az intellektuális csonkításról, a könyvégetések jóvátehetetlen végkifejletéről már vannak szomorú ismereteink. A teljes nemzeti kultúra, mint értéket jelentő, az emberi létezésnek felettes értelmet adó statútum felszámolásáról azonban még nincs.

Bár Magyarország lehetőségei – már csak méretét és gazdasági erejét tekintve is - korlátozottak, néhány dolgot megtehetünk és meg is teszünk. Éppen ezért, a nemzeti oldal elképzeléseiben mindig kiemelt helyen szerepeltek a kulturális beruházások, kiadások.

Amíg számunkra a Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája megépítése, a Zeneakadémia befejeződött és az Operaház hamarosan kezdődő felújítása, vagy a budai vár újjáépítése alapvető nemzeti érdek, addig a libbantak hazai fiókszervezetei számára érthetetlen költségvetési sorok, megszorításra, lenyúlásra és nadrágszíjhúzásra alkalmas célterületek. Az előttünk álló választás tétje és a következő évek egyik feladata az lesz, hogy a nemzeti kultúrát megvédjük. Mára ugyanis az identitás felszámolása nem egy, a balliberálisok által összeesküvés-elmélet pecséttel ellátott gondolat, hanem Európa vezető hatalmában, kormányzati szinten megfogalmazott cél.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Évek óta azon dolgoznak Merkelék, hogy átvegyék a határőrizetet

Évek óta azon dolgoznak Merkelék, hogy átvegyék a határőrizetet

amerika, london, párizs

A brüsszeli elit már évek óta arra készül, hogy ők mondják meg a nemzetállamoknak, ki léphet be Európába, így Magyarország területére is, és ki nem.

Elmarad az apokalipszis: közel a Brexit-megállapodás

Az EU bejelentette, hogy tud megoldást az észak-írországi határ kérdésére, vagyis arra a problémakörre, amely a leginkább foglalkoztatja a briteket a Brexit kapcsán. Eközben Theresa May brit miniszterelnök levelet írt az egyik legnagyobb német lapba, a Die Weltbe. A Brexit kérdése az uniós állam- és kormányfők ma kezdődő, informális találkozóján is szóba kerül.

Még a "toleráns" nyugat-európaiak sem viselik el a nők burkába kényszerítését

Még a "toleráns" nyugat-európaiak sem viselik el a nők burkába kényszerítését

amerika, london, párizs

Nyugat-Európa mind több állama döbben rá talán túl későn, hogy a bevándorlással nemcsak az olcsó és képzetlen munkaerő áramlott be az országukba, hanem a migránsok magukkal hoztak olyan szokásokat is, amelyek az európai értékekkel összeegyeztethetetlenek. Ilyen például a nők hidzsábba és burkába kényszerítése, amely mind több EU-tagállamban lesz illegális. A Pew Research közvélemény-kutató cég arra volt kíváncsi, hogy ezek a lépések tükrözik-e a átlagemberek véleményét.

Katasztrofális a svéd határvédelem

Katasztrofális a svéd határvédelem

amerika, london, párizs

Egy, a választásokig visszatartott jelentés szerint katasztrofális az, ami jelenleg Svédország határain zajlik.

Juncker helyére pályázik a bukott osztrák kancellár

Juncker helyére pályázik a bukott osztrák kancellár

amerika, london, párizs

Visszavonul az osztrák belpolitikától Christian Kern, mivel a szociáldemokraták színeiben kíván elindulni a jövő évi EP-választásokon.

"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

kétharmad

Nem sokkal azután, hogy az Európai Parlamentben elfogadták a Soros-Sargentini-jelentést, Nadine Morano francia jobboldali politikus kitett egy posztot az Instagram-oldalára, melyben hosszasan méltatta a magyar miniszterelnököt, amiért megvédi a nemzeti szuverenitást.

Nem hagyja szó nélkül a Soros-Sargentini-jelentés hazugságait a kormány

Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt világossá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére