Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Németország besokallt, indul a kitoloncolás

Forisek Ádám

2017. február 10. 14:58

BERLIN, 14:58

Németország több mint egy egymillió menedékkérőt fogadott be 2015 óta. Tegnap azonban olyan tervezet került nyilvánosságra, amely szerint mindenkit kitoloncolnak, aki nem kapott menekültstátuszt. Sokan azonban nem értenek egyet azzal, hogy a háború sújtotta Afganisztánba toloncolják vissza a migránsokat – számolt be az EurActiv.

A törvénytervezetet Angela Merkel német kancellár Németország összes, 16 állami kormányzatának egyetértésével kívánja előterjeszteni. Beszámolója szerint azért van szükség a lépésre, hogy Németország ezzel azokra tudjon fókuszálni

akiknek igazán szükségük van a segítségre."

A terv szerint országos „kitoloncolási központok” jönnének létre, melyek az állami szintű műveletet felügyelnék. Azoknak, akik önként részt vesznek a tervezett műveletben, anyagi támogatást is biztosítanának. Németország továbbá nyomást gyakorolna minden olyan államra, mely nem fogadná vissza állampolgárait, vagy egyéb módon akadályozná a folyamatot. 

Fotó: AFP
Az ügy előzménye a berlini karácsonyi vásárban történt terrortámadás, melynek elkövetőjét, a tunéziai Anis Amrit hivatalosan jóval a támadás ideje előtt már ki kellett volna toloncolni. A 12 emberáldozatot követő támadás hatására Németország reformokat hirdetett meg, melyek által könnyebbé válhat a veszélyt jelentő szélsőségesek kiutasítása.

A csütörtöki tervezet által felgyorsíthatóvá válna azok kiutasítása az országból, akik nem hajlandóak igazolni személyazonosságukat, vagy rendre bűncselekményeket követnek el. A Szövetségi Bevándorlási Hivatal (Bamf) jogköre pedig módosulna, lehetővé téve, hogy a migránsok mobiltelefonjairól is szerezhessenek adatokat, amennyiben személyazonosságukról nem hajlandóak nyilatkozni a hatóságoknak. Thomas de Maiziere belügyminiszter figyelmeztetett: hatalmas embertömeget fogadott be Németország Szíriából, és ebből rengeteg az olyan, aki nem jogosult a menekültstátuszra.

Ezért kell a helyzeten javítani és a kitoloncolásokat megkezdeni”

– fejtette ki az ARD televíziónak.

Tavaly Németország 80.000 embert utasított el a több mint 200.000 menedékkérőből. December óta Németország 60 afgán nemzetiségű személyt toloncolt vissza Kabulba egy, az Európai Unió és Afganisztán közötti októberi megegyezés alapján. Ismeretes, Merkel kormányzata igen nagy nyomásnak van kitéve a migrációs hullám miatt, ugyanis a hatalmas mértékű ellenőrizetlen embertömeg befogadása végett a jobboldal és a migrációt ellenző vélemények is megerősödtek az országban.

A német kancellár szerint „nem volt könnyű" visszaküldeni az afgán nemzetiségűeket, ugyanakkor nem tartja megoldhatatlan feladatnak, hogy a kitoloncoltakat biztonságos régiókba telepítsék.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Útmutatók kaptak az iszlamisták, hogyan vehetnek fegyvert illegálisan a hitetlenek gyilkolásához

Útmutatók kaptak az iszlamisták, hogyan vehetnek fegyvert illegálisan a hitetlenek gyilkolásához

amerika, london, párizs

A Telegramon egy, az Iszlám Államot éltető csatorna a muszlim felhasználókat tájékoztatta arról, hogy a Nyugat ellen tervezett terrortámadásokhoz hogyan tudnak fegyvereket vásárolni a dark weben.

Hollywoodban elgurult a gyógyszer

Hollywoodban elgurult a gyógyszer

amerika, london, párizs

A bevándorláspárti baloldal kedvenc vizsgálatának eredményét nem igazán tudták elviselni Kaliforniában.

Trippon a fűben: az MSZP politikusa fedezékből tüzel a munkásokra

Trippon Norbert, az MSZP budapesti elnökségének tagja a minap Facebook-oldalán kikelt magából amiatt, hogy a kormány munkásszállót hozna létre Újpesten, ahol egyébként Trippon a helyi MSZP elnöke. Ide jutottunk: egy magát szocialistának valló politikus a munkások és azok lakhatása ellen tiltakozik.

889
Az "Allahu akbar" kifejezés használata mellett állt ki egy német szociáldemokrata képviselő

Az "Allahu akbar" kifejezés használata mellett állt ki egy német szociáldemokrata képviselő

amerika, london, párizs

Sawsan Chebli, az SPD képviselője szerdán tweetelt arról, hogy ez egy teljesen hétköznapi kifejezés a muszlimok körében, és nem szabadna démonizálni.

Brüsszelben mi sem természetesebb a korrupciónál

Ezért is kell lecserélni a bevándorláspárti brüsszeli elitet.

Ilyen az igazi haladó sajtószabadság: azon elmélkedik a brit baloldali sajtó, hogy hogyan tiltsák ki a TV-ből Farage pártját

Ilyen az igazi haladó sajtószabadság: azon elmélkedik a brit baloldali sajtó, hogy hogyan tiltsák ki a TV-ből Farage pártját

kinyílott a pitypang

Megint kimutatta foga fehérjét a liberális sajtó: szerintük az a kívánatos, ha a bevándorlásellenes hangokat elhallgattatják, hogy minél kevesebb emberhez jussanak el a migrációt ellenző üzenetek.

Magyarország olyan csatákat tudott megnyerni, amikről sokan álmodni sem mernek

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi szakértője és a 888.hu publicistája értékelte hazánk teljesítményét a köztévében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére